Църквата се произнесе днес.

• 31 179
  • 844
  •   1
Отговори
# 585
...Labrador, аз искам подсказка.
Да сме по-конкретни все пак.

Ленин, Троцки, Мао, Пол Пот, Сосо Джугашвили, Чингиз хан, Абимаел Гусман. Може и две страници да напълним с подобни, но нужда няма.

Ненужно е да копаем за мними или реални грехове на клира. Това няма да помогне да оборим, или подкрепим становището й. Още по-малко помагат ехидните остроумия.

Чудех се защо толкова много хора са против сеенето на генномодифицирана соя, да речем, а подкрепят, е, не точно не същото , но наближаващо поведение на учените при хорските гени. Струва ми се, позицията им не се определя от ценностите, а от силата и посоката на медийния шум. Много клишета изчетох.

Колкото и страници да напълним, това няма да омаловажи умрелите за християнската вяра, умрелите от инквизицията и прочее.

А какво им има на клишетата? Simple Smile Имам чувство, че е станало модерно да се обвинява, че се ползват.

# 586
  • София
Е, вие, уважаеми господа, смесвате инвитрото с генно-модифицирана царевица (това не знам дали е достатъчно утвърдено, за да е с тире или слято Mr. Green), за вас явно атеистите са диктатори, комунисти, фашисти или империалисти, пък после аз се затруднявам или бъркам понятията. Laughing

# 587
KЛОНКА, Адмирации!!!
Един от малкото хора, заставащи зад Църквата!

След като и аз направих опит да изкажа няколко мнения в другата тема, реших че е по-добре да се оставят кучетата да си лаят.

И какви са тези сравнения с Богородица??? С тази злоба и присмехулство към Божиите неща няма да се получи Божията помощ.

Уфффф,съвсем съзнателно проследих публикациите ти, къде реши да сееш ум и разум,и Вяра! Не разбра ли, че всеки носи Вярата по свой начин! Аз лично до скоро ходих и на служби,рано сутрин в ден,когато мога да си позволя,слушах проповедите и се надъхвах да ставам по-добър човек, и всяка сутрин се моля на иконата на Богородица,която имам вкъщи..............е,то това си е своего рода Църква, но нашите продажници в расо нЕма как да нарека Църква, и дето ми гасят свещите в Бачковския манастир още преди да са ми видяли гърба(а пропо,преди 15 дни бях последно там и лично смъмрих брадатия там да не гаси свещите,които още даже не се бяха разгоряли както трябва). А мощните коли на Игумена на същия манастир, те какво са, компенсация от Господ задето се чуди от къде какво да изтърмъчи ли..................Е,хайде
Аз имам нужда от лекар да ми направи ин витро, ама ти имаш нужда от сериозна друга лекарска намеса! И за пореден път те моля, не бъркай Бог и Вярата ни с тези нищожни същества в расо,представляващи нашата родна прекрасна Праволсавна ЦЪРКВА!!!!!!!!!!!!

# 588
  • София
http://bnt.bg/bg/news/view/67252/cyrkvata_poiska_proshka

Цитат
Ловчански митрополит Гавриил:
- Някъде преди 2 месеца обсъждахме в Светия Синод за метода ин витро и стигнахме до общото мнение за това, че той е допустим метод, в случаи когато няма възможност майката по естествен начин да зачене, да има дете, но при условие, че биологичният материал се взима от законния съпруг и толкова яйцеклетки, колкото се приготвят, всичките да се имплантират в майката.

Становището ще бъде коригирано, неверните медицински данни изчистени - твърди владиката. И се извини на всички засегнати.

Ловчански митрополит Гавриил:
- Аз не знам кой я е допуснал тази грешка, но аз от името на тези, които са я допуснали, искам прошка на хората.

# 589
  • Пазете Гор
Написах цитираното от Jarrita, защото се замислих: коя е границата между допустима и недопустима намеса на учените? Бих поставил и подобен въпрос: ако с генно модифициране се елиминира, да речем - склонността към ракови образувания у хората, ще приемем ли подобна манипулация за допустима?

Въпросите ми не са реторични. Не зная отговора им.

# 590
  • София
Бих поставил и подобен въпрос: ако с генно модифициране се елиминира, да речем - склонността към ракови образувания у хората, ще приемем ли подобна манипулация за допустима?

За мен това е не само допустимо, но и нещо, към което да се стремим. И не само за рака, но и за много други заболявания.

# 591
  • София

Колкото и страници да напълним, това няма да омаловажи умрелите за християнската вяра, умрелите от инквизицията и прочее.

Хайде сега пък умрелите за християнската вяра и жертвите на инквизицята.  Laughing
Ако някой се наеме да изчисли колко са умрелите от аборти само през последния половин век, със сигурност  бройката ще е десетки пъти по-голяма от всички "жертви" на християнството от възникването му до днес.

# 592
Написах цитираното от Jarrita, защото се замислих: коя е границата между допустима и недопустима намеса на учените? Бих поставил и подобен въпрос: ако с генно модифициране се елиминира, да речем - склонността към ракови образувания у хората, ще приемем ли подобна манипулация за допустима?
Генни модификации стават постоянно. В резултат сме сегашния вид.
Много от мутациите са довели до болшинството на сегашните болести.
Умишлената намеса в гения фонд и последствията открити след години могат да бъдат страшни.
Човекът не е нито растение нито животно, чиито брак можеш да унищожиш с появата му.

# 593

А какво общо има модифицирането на гени с ин витрото? Или и ти вярваш, че това е средство да си поръчваш русички бебета?

# 594
За да е честно някак.
За да е честно би било добре да изброиш ужасите предизвикани от атеисти.
Искаш ли подсказка?

Това е безсмислено занимание, но отново религията ще спечели. Просто атеизмът е по-скорошно явление.

А и не се сещам за много зверства, извършени в името на атеизма. Докато религията традиционно е мотивирала такива.

# 595
Българската църква са направо революционери щом приемат инвитрото. Сега остава утре сутринта да се обявят и за сурогатното майчинство.

# 596
Искам да помоля тези, които са убедени в правотата на църквата и основават това убеждение на религията си, да ми отговорят доколко са запознати със Светото писание или просто традиционно са се определили като вярващи? И като какви се определят - като вярващи или като религиозни?
Питам не от любопитство, а от желание да изясня за самата себе си на какво се базира позицията им. Peace

Хммм, пишейки се заслушах в "извиненията" на представителите на БПЦ - сега излезе, че без да искат са преписали случайно едно мнение върху друго. Ама така е - да пишат на ръка, а не с копи-пейст. Sunglasses

Лично  аз чета  редовно Новия завет, и писания на Светите отци, ходя всяка Неделя на църква, от 1 година се изповядвам и причастявам. Преди и аз се обявявах против Църквата, въпреки че се имах за вярваща. Сега вече не е така.Това за сведение от мен.

# 597
  • София
Да разбирам ли, че приемаш зачеването чрез гълъб за едно нормално явление, което трябва да се разпространи, с благословията на Църквата?
Че то това по задължение си е благословено от църквата. Simple Smile
Значи според теб ПЦ приема содомията?

# 598

Хайде сега пък умрелите за християнската вяра и жертвите на инквизицята.  Laughing
Ако някой се наеме да изчисли колко са умрелите от аборти само през последния половин век, със сигурност  бройката ще е десетки пъти по-голяма от всички "жертви" на християнството от възникването му до днес.

Що, ако искаш изчисли ги, щом си решила да съпоставяш кой повече или по-малко е умрял. Аз разлика не правя! И като ти е смешно, посмей се! Wink Както каза една богословка Бог дал, Бог взел Simple Smile.

# 599
Да разбирам ли, че приемаш зачеването чрез гълъб за едно нормално явление, което трябва да се разпространи, с благословията на Църквата?
Че то това по задължение си е благословено от църквата. Simple Smile
Значи според теб ПЦ приема содомията?

Ти го казваш Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт