Църквата се произнесе днес.

• 31 138
  • 844
  •   1
Отговори
# 660
Ясмина, Църквата не може да дойде насила при теб. Както и Господ не те кара насила да вярваш в Него.
Който има вярата, знае че това е храмът Божий и отива в нея. И не гледа греховете на свещениците. Но винаги имаш избор да предпочетеш определен свещеник пред друг за нещата, за които искаш Божия благословия, за изповед или за духовен отец.

Делфина,
светите отци също са казали да не вярваме много на мозъка си, защото така или иначе е ограничен и не може да проумее всичко, а просто да слушаме какво ни е дадено в Писанието, за да спасим душата си и да наследим вечен живот.

# 661
  • Пловдив
e_lucky , не четеш, девойко, пък и не мислиш. Конституцията на една страна е върховният ѝ закон. В нея се уреждат основни положения като вид на управление, права на гражданите и т.н. Освен това Конституция се променя само от Велико народно събрание и в никакъв случай всяка година. Още по освен това, не е нужно да си я купуваш има я в нета: http://www.online.bg/law/const/const1_b.htm.

п.п. Кога викаш беше написана библията?

# 662
e lucky, респектирана съм от неграмотността ти! Респектирана е точната дума. На колко си години?

ПС
 ooooh! мале милааа какво се учи в училище изобщо

# 663
  • гр. Шумен
Честно да си призная не вярвах, че има хора, които да не знаят кога (а и при какви драматични обстоятелства) е приета действащата Конституция, закон основен за всяка светска и демократична държава. А който иска същата роля да се изпълнява от свещена книга - ислямският свят предлага неочаквани възможности. Лично аз, признавам, не съм чувала за християнска държава, в която основен закон да е Библията. Но може и да греша де...

# 664
  • Costa Rica
Делфина,
светите отци също са казали да не вярваме много на мозъка си, защото така или иначе е ограничен и не може да проумее всичко, а просто да слушаме какво ни е дадено в Писанието, за да спасим душата си и да наследим вечен живот.
Майкооооу ooooh! ooooh! ooooh!

Не се шашкам лесно, но това кърти.

Ще си го сложа в подписа, та да му се посмеят повече хора.

Хайде да спрем да спамим, а?

# 665
Опитвам се да го кажа за добро, да не се чудят някои откъде им идва.
И в книгите на Светите отци го пише. Не дай Боже страдание на никого от вас, но ако го получиш - има защо да е и трябва да го понесем, без да хулим Бога.

Е то и Соломон е казал... "Слънцето свети еднакво и за добрите и злите..." ама кой да чете.

# 666
  • 221B Baker Street
яяяя,темата ставала все по-забавна.... Party Joy Joy Joy

# 667
Аз не знам защо го лъжете момичето - сигурна съм, че и вие не следите ежегодните промени в тези десет тома Конституция...  Mr. Green Само експертите по конституционно право го правят.  Joy

# 668
Момичета,
най-първолашката обида е да кажеш на някого, че е тъп Simple Smile Защо като сте умни използвате първолашки обиди? Simple Smile

Преди малко някой ми каза, че промени в Конституцията постоянно се правят, затова и последваха въпросите ми. Иначе знам нещата, които Пешек казва и не се и съмнявам в тях Simple Smile Конституцията така или иначе с е спазва, нали? Дала е място на всички изповедания на наша земя.

По въпроса на Пешек: Новият завет е от преди 2012 години, а Старият - от около 1500 години преди Христа.

С това ви казвам Чао! С неверник не можеш да излезеш наглава! Късмет на всички!

# 669
Светият синод върви към богоборство - сурогатно майчинство има още в Стария завет

Ако това е вярно, то църквата се насочва и опитва да запази консервативни / меко казано/ хора.
Никой, обаче не ми каза дали децата родени ин витро ще се кръщават и допускат в църкви, както и техните родители. Или тук парите са по - важни.
Защо да не се възмущават хората? Някой ще решава или по - точно съди, относно това какво е тяхното дете?

# 670
  • гр. София
Момичета,
най-първолашката обида е да кажеш на някого, че е тъп Simple Smile Защо като сте умни използвате първолашки обиди? Simple Smile

Няма такова животно като "първолашка обида" - човек или има познания, или няма. В единя случай влиза в тази квалификация, в другия не. Даже не е обидно, когато децата си казват тази дума - те все пак са малки и тепърва имат да трупат знания. Но когато някой възрастен се изразява като и има познанията на първолак, тогава е друго...

С това ви казвам Чао! С неверник не можеш да излезеш наглава! Късмет на всички!

И спорът с глупак също е causa perduta, мда...

# 671
  • София
Тя не е виновна, на нея светите отци са й казали да не вярва на мозъка си, и тя е отвикнала да го използва.

# 672
  • Варна
Честно да си призная не вярвах, че има хора, които да не знаят кога (а и при какви драматични обстоятелства) е приета действащата Конституция, закон основен за всяка светска и демократична държава.
Може да е набор на Конституцията, детето.  Grinning

# 673
  • Costa Rica

Никой, обаче не ми каза дали децата родени ин витро ще се кръщават и допускат в църкви, както и техните родители. Или тук парите са по - важни.

Аз попитах преди амнайсе страници. Дали ще питат как точно е добит мат'ряла - според или в разрез със каноните на Църквата. Както и за отношението към спасяването на екстремно недоносени.

Някой знае ли?

# 674
Защо да не се възмущават хората? Някой ще решава или по - точно съди, относно това какво е тяхното дете?

След първото становище казаха, че въпреки греховете на родители и лекари, децата ще се кръщават, защото Бог е милостив и прощава. Това бяха думите  на богословката Десислава Панайотова. След като отразиха грешката за инвитрото, казаха, че никога не са делили децата...нещо от този сорт Peace

Общи условия

Активация на акаунт