Отговори
# 105
Loca,
кой ти говори за непорочно зачатие? Simple Smile

Например аз се възхищавам на майката на сестрите Белнейски, които бяха жестоко изнасилени и убити. Тя, въпреки това, не загуби вярата си и не възропта срещу Бога, дори стана по-вярваща, и...осинови дете!

# 106
  • сред маслини и портокалов цвят
Цялата грешка идва от това да вярваш повече на лекарите, отколкото на Бог.А Господ възнаграждава дълготърпеливите и имащи чиста, истинска вяра.
Някой пробвал ли е това - да прибере едно захвърлено дете, да се моли усърдно и търпеливо, заедно с пост и отказ от любими пороци....и да няма още дългожеланото дете?...

e_lucky, моята свекърва е вече близо 90 годишна, силновярваща, ходила е на училище само за да се научи да чете, смята и пише, повече от половината си живот е прекарала на полето и в гледане на деца и внуци. Живее в страна от третия свят, изостанала демек, според нашите разбирания.
Много се притеснявах как ще реагира, ако разбере че синът ми е създаден чрез ин витро. Мислихме с моя мъж да и спестим този факт, ама той не може хич да търпи да не каже истината и взел че и разказал. Направо цяла лекция за ин витро и изнесъл.
Жената помълча, помълча, пък рече:"Дъще, благодаря на Господ, че е дал мъдрост на лекарите, да ни направят туй прекрасно момченце".

# 107
Например аз се възхищавам на майката на сестрите Белнейски, които бяха жестоко изнасилени и убити. Тя, въпреки това, не загуби вярата си и не възропта срещу Бога...

Няма как да знаеш това   Twisted Evil

# 108

Не отричам лекарите, но същите тези лекари правят абортите и съветват майките на тежко недъгави деца да си ги изоставят...
Понякога просто трябва да се примирим с Божията воля. Когато види смирението ни, Господ може да сбъдне нашата съкровена мечта. А тези, които нямат органите? Замислят ли се те тогава колко много изоставени и нещастнтни деца има, загиващи без любов?

Мда, и същите тези лекари спасяват животи. Това дали някой ще реши да осиновява или не, е негов личен избор. Както ти правиш своите избори в живота, така и хората, които искат собствено дете. Грозно е да се спекулира непрекъснато с изоставените деца... грозно е за нас, грозно е и за децата. Хубаво е най-накрая да се престане с това.
И, да - ти говориш за непорочното зачатие Grinning. Жена без тръби няма как по друг начин да зачене.

# 109
Цялата грешка идва от това да вярваш повече на лекарите, отколкото на Бог.
А Господ възнаграждава дълготърпеливите и имащи чиста, истинска вяра.

e_lucky, най-искрено ти желая от здраве да не се отървеш, но, ако те блъсне кола, на църква ли ще отидеш или ще се довериш на лекарите? Щото докато чакаш пред олтара господ да те възнагради за чистата ти вяра може и да не дочакаш.
Нищо лично  Peace

Разбира се, че ще отида в Бърза помощ Simple Smile Но това е друго. Никой не знае кога ще го сполети смъртта, затова лично аз редовно се изповядвам и причастявам Wink

Теди, колко много случаи само по телевизията има от майки на недъгави деца, които са били съветвани от лекарите да го изоставят??? Никога ли не си чувала, гледала?

# 110
Може и да има такива лекари, но няма нужда да се оправдават с тях. Който си е изоставил детето, да си поеме отговорността

# 111
Например аз се възхищавам на майката на сестрите Белнейски, които бяха жестоко изнасилени и убити. Тя, въпреки това, не загуби вярата си и не възропта срещу Бога...

Знам го, защото гледах цяло предаване с нея Wink Както и да е...дадох го като страничен пример.

# 112
  • София
....
Понякога просто трябва да се примирим с Божията воля. Когато види смирението ни, Господ може да сбъдне нашата съкровена мечта. ...
#Silly

# 113
e_lucky, верно, сериозно ли? Това твоето ми звучи като някой с отрязана ръка да се моли да му порасне отново. Може, ама не и на тази Земя.

Колкото до изоставените деца - нали се сещаш, че ако беше толкова просто и лесно - никой нямаше да си попилява здравето, нервите и парите в ин витро процедури. Само че далееч не всеки би могъл да осинови дете. И нямам предвид законовата страна на въпроса.

# 114

Знам го, защото гледах цяло предаване с нея Wink Както и да е...дадох го като страничен пример.

Гледала си предаване, не си й прочела мислите и не си й видяла в душата какво всъщност изпитва

# 115
  • София
....
Понякога просто трябва да се примирим с Божията воля. Когато види смирението ни, Господ може да сбъдне нашата съкровена мечта. ...

дрън-дрън-ярина.

събуди се, живееш в 21-ви век.

# 116
Всеки прави своя избор. Ако не си дълбоко вярващ, няма защо и да чувстваш някаква вина, че така може да нарушиш Божия закон.
Не искам да кажа на жените тук да спрат с опитите си. Но нека и не роптаят срещу това, което казва Църквата. Тя има право на своята позиция. Както е и с абортите и много други неща.
Друг е въпросът кой я слуша...

Simple Smile

# 117
....

дрън-дрън-ярина.

събуди се, живееш в 21-ви век.

За Господ няма 2-ри век, няма 21-ви век. Божият закон е вечен, както и Бог е неизменен и вечен, и Неговите заповеди.

# 118
  • гр. София
Цялата грешка идва от това да вярваш повече на лекарите, отколкото на Бог.
А Господ възнаграждава дълготърпеливите и имащи чиста, истинска вяра.

e_lucky, най-искрено ти желая от здраве да не се отървеш, но, ако те блъсне кола, на църква ли ще отидеш или ще се довериш на лекарите? Щото докато чакаш пред олтара господ да те възнагради за чистата ти вяра може и да не дочакаш.
Нищо лично  Peace

Разбира се, че ще отида в Бърза помощ Simple Smile Но това е друго. Никой не знае кога ще го сполети смъртта, затова лично аз редовно се изповядвам и причастявам Wink

Ама защо в бърза помощ? Ти откъде ще знаеш, че именно това не е волята божия? От къде ще знаеш, че той не е пожелал това да е (хайде, няма да говоря за теб, че ми става криво) краят на въпросният блъснат човек - да умре в продължителна агония от катастрофа? Отиването в болница ще е намеса в божията воля и дела. Не е ли редно вярващият да скръсти ръце лежейки на тротоара, да каже "Да бъде волятата ти" и да зачака да види ще оцелее ли или не? Т.е. да не се намесва във волята божия - ако бог реши - ще си го прибере, ако не - ще го остави да живее. 
Пък неверниците да си ходят на лекари....

# 119
Разбира се, че ще отида в Бърза помощ Simple Smile Но това е друго.
О да, разбира се...  Joy

@jasmin:

Нищо учудващо няма. Просто ограничеността не е свързана с образованието. И професор да си - пак може да си прост и ограничен. Както и обратното.

Общи условия

Активация на акаунт