Отговори
# 210
И все пак може да не е съвсем глупост.Ако например  с моя съпруг решим да направим ин витро с донорски материал и след години моят съпруг реши,че това дете не е негово ,а само мое или започне да вижда чертите на донора в него и започне да ревнува.Не е ли изклучено да се стигне до развод?........

мерилин, когато човек много иска това дете и съзнателно избира да е с донорски материал, отглежда го и се привързва към него, изключено е след години да вижда донорски черти и да се разведе по тая причина. Ако все пак се стигне до развод, причината ще е всяка друга, но не и исканото дете. Peace

наистина е много забавно да четеш как в 21-ви век една млада жена ти разправя за огнени езици, слезли от небето и прочие.
християнството има своите ценности, но коментираната не е успяла нищо да вдене от тях, както се вижда. нито да ги възприеме като свой мироглед и начин на поведение.
за такива като нея си има народен израз - "как дяволът чете евангелието".

jam, мои наблюдения са, но доста свещеници точно така четат евангелието и го разпространяват, затова не хващат дикиш приказките им. Peace

# 211
И все пак може да не е съвсем глупост.Ако например  с моя съпруг решим да направим ин витро с донорски материал и след години моят съпруг реши,че това дете не е негово ,а само мое или започне да вижда чертите на донора в него и започне да ревнува.Не е ли изклучено да се стигне до развод?........

То до развод може да се стигне и заради това, че няма дете. Тогава богоугодно ли е да запазиш целостта на семейството си с помощта на ин витрото?  newsm78

# 212
# 213
  • Поморие
мерилин, когато човек много иска това дете и съзнателно избира да е с донорски материал, отглежда го и се привързва към него, изключено е след години да вижда донорски черти и да се разведе по тая причина.
Така трябва да бъде,но за съжаление човек се променя и никой със сигурност не може да каже,че след време няма да те заглождят подобни мисли.
То до развод може да се стигне и заради това, че няма дете. Тогава богоугодно ли е да запазиш целостта на семейството си с помощта на ин витрото?  newsm78
Ами не знам трябва да поискам становището на БПЦ. GrinningЩом семейството е ценност за църквата,значи в името на неговото запазване може и да е богоугодно.

# 214

За тях с пълна сила важи "не ме гледай какво правя, а слушай какво ти приказвам"! Peace

# 215
E, то за Галактион са казали. Ами останалите?

# 216
  • гр. София
Като си говорим за попове тия дни, се сещам за народната мъдрост "Вързан поп - мирно село". Не случайно е измислено това нещо и не случайно се е запазила поговорката през годините  Wink

# 217
  • сред маслини и портокалов цвят
Интервю с г-жа Десислава Панайотова Grinning
http://bnt.bg/bg/news/view/67303/cyrkvata_i_in_vitro_razgovor_s_ … lidija_chorbanova

# 218
Момичета, моля не хабете излишни нерви.
Невъзможно е да очаквате от хора които нямат репродуктивни проблеми да вникнат в съществото на нашите проблеми. И идея си нямат какво точно преживяваме... и какво бреме е цялата процедура ИНВИТРО. Хората без репродуктивни проблеми само си мислят, че знаят какво точно е ИНВИТРО. Но чак когато проблемът почука и на твоята врата - тогава започваш да схващаш колко дълбоки и колко трудни са нещата... и се води борба с години...
Разбира се, че ще има момичета, които докато си приспиват децата убиват време във форумите и изказват коментари без дори и бегла представа да си имат колко простотия и невежество лъха от техните злобни коментари. Нормално е да ги има и такива и знаех, че ще ги има дори и тук в този форум... още преди да спусна темата. ИГНОРИРАЙТЕ ГИ !!!
ИНВИТРО и зааместващо майчинство ще има!!! Независимо от мнението на БПЦ, защото ние сме по-силни и защото вярваме в успеха, т.е. ще се борим за нашето малко щастие! И който и да ни съветва в дух на примирение да приемем страданието... ние няма да го приемем!!!
П.С. Благодарение на екипа на Д-р Стаменов, Д-р Шефкедова и Д-р Персенска (и всички останали в тази клиника) вече съм в 8-ми месец с бебчо preggo ... и благодарение на същото това ИНВИТРО, което нарекоха богохулство (заради което бях бясна, защото аз също си имам своята вяра), може би ще имам своето щастие newsm07!
Темата е за силните и борещите се, а не за дребните злобни душици. Знам колко е трудно... и колко болка наливат злобните мнения... Знам какави оптимисти в началото бяхме самите ние. А впоследствие помня и отчаянието и унинието... което сякаш бе започнало да ни обсебва след няколко години неуспешни опити. Оказа се, че имало смисъл от борбата през годините.
Ще се борим защото сме по-силни!
П.С. И със сълзи на очи ще кажа... Дано с това успях да влея сили на всички ВАС, момичета. Ще Ви трябват и не спирайте да се борите (пък кой каквото ще да говори)!!!

# 219

Само увъртания и нищо конкретно, приказки, приказки, а нищо не казва........Народът бил църквата и църквата народът.....де да беше така, нямаше да има сегашните спорове.  bouquet

Момичета, моля не хабете излишни нерви.
П.С. .......... Ще Ви трябват и не спирайте да се борите (пък кой каквото ще да говори)!!!

Hug Hug Hug

# 220
# 221
  • сред маслини и портокалов цвят
 PLAM, прекрасна среща с бебчо ти желая!  bouquet

# 222
PLAM, леко раждане ти желая! Пък ние ЩЕ продължаваме да се борим. Може да ни поръсиш с малко бременен късмет  Grinning

# 223
И който и да ни съветва в дух на примирение да приемем страданието... ние няма да го приемем!!!
П.С. Благодарение на екипа на Д-р Стаменов, Д-р Шефкедова и Д-р Персенска (и всички останали в тази клиника) вече съм в 8-ми месец с бебчо preggo ... и благодарение на същото това ИНВИТРО, което нарекоха богохулство (заради което бях бясна, защото аз също си имам своята вяра), може би ще имам своето щастие newsm07!
Темата е за силните и борещите се, а не за дребните злобни душици.

Права си Peace.
Много, много здраве и оттук нататък само усмивки Simple Smile А ние няма да се даваме, каквото и да говорят Simple Smile

# 224
  • СОФИЯ
 Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт