Отговори
# 180
  • София
 e_ lucky, много ми е интересно, някой окалян свещеник(реален човек) дето опрашва 17-18 годишни ученички, какви точно тайнства владее? Thinking

# 181
A ти имаш ли доказателства за тази клевета? Или си лаеш просто?

Тайнствата са: кръщение, изповед, причастяване, миропомазване, венчавка, елеосвещение и свещенство. Всеки свещеник ги предава, независмо колко е грешен. Той е назначен от Бога да прави това, а за собствените си грехове е отговорен поне 10 пъти повече от нас. Така че не го мисли, има кой да го съди. Мисли за своето спасение.

# 182
Как реши, че никой не ги уважава грам като институция? Винаги ще има верни на вярата и църквата, каквото и да се случи.

Права си. Винаги ще има фанатизирани полуидиоти, които каквото и да направи църквата - те винаги ще са и верни.

Цитат
И не е наша работа да съдим ние свещениците.

Колкото не е наша, толкова не е и тяхна те да ни съдят нас.

Цитат
Много от тях може да са окаляни в грях, но когато ги съдим, самите ние изпадаме в грях и оставаме слепи за собствените си грехове.

Shocked

Цитат
Освен това тайнствата, които окаляният свещеник извършва, не намаляват от божествената си благодат, само защото той е окалян.

Shocked
Ти тея неща... вярваш ли си ги като ги пишеш?

Цитат
Свещеникът само предава от Божията благодат чрез тайнствата,  и тук не е наша работа да го следим колко е грешен, защото не е наша работа.

Ама разбира се. Той свещеникът лично от Господ е спуснат.

e_lucky, такива глупости дрънкаш, че едва ли има смисъл въобще да ти се отговаря...
Както казах и по адрес на morning_sun - направо facefloor - When something is so stupid the facepalm just doesn't cut it.

# 183
Честно казано разни потребителки не могат да ме наранят, мога само да се дивя на простотията им. За мен тяхното мнение няма стойност и не променя моят избор. Дразнещи са само ония с власт, които със закон могат да отнемат от правата на някой да има биологични деца.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 15:19 от benson10

# 184
  • София

Тайнствата са: кръщение, изповед, причастяване, миропомазване, венчавка, елеосвещение и свещенство. Всеки свещеник ги предава, независмо колко е грешен. Той е назначен от Бога да прави това, а за собствените си грехове е отговорен поне 10 пъти повече от нас. Така че не го мисли, има кой да го съди. Мисли за своето спасение.

назначен от Бога, дръжки!  Laughing

назначен е от митрополита на местната епархия.

ебаси, аз, атеистката, съм по-грамотна от тебе по църковните въпроси  Laughing

и май познавам повече попове от тебе, дето не им дреме ама хич за божия съд.

# 185
Хипокамус Simple Smile

За атеиста всичко е глупост. Аз няма да променя твоето мнение, но ти моето - съвсем никак.

Останете със здраве и късмет! Аз спирам да се занимавам с лаещи кучета Wink

# 186
  • София
Аз спирам да се занимавам с лаещи кучета Wink

о, това последното беше много смирено и по християнски изпълнено с любов към ближния.

непременно се похвали на енорийския свещеник с това си изказване, да не забравиш!  Laughing

и тая ми се извъдила християнка богобоязлива, аман от ментета...

# 187
  • София
Да бе, скъпа ми Лъки, лая си, че ми е скучно Laughing
Случайно да видя скобите и също така, че там пише, че този свещеник е реална личност. И да виждала съм го със собствените си очи, е не точно в момента на опрашване , но в доста сходна ситуация. И не разбрах как реши, че съдя някой. Просто искам да кажа, че такива "тайнства" и мъжа ми вкъщи ги може. Laughing

# 188
И Христос е наричал някои "Рожби ехиднини"...

Когато християниинът се изправи срещу богохулене, има право да не бъде смирен. Срещу Лъжата и нейните синове не трябва да има търпимост.

ЧАО!

# 189
  • София
Когато християниинът се изправи срещу богохулене, има право да не бъде смирен. Срещу Лъжата и нейните синове не трябва да има търпимост.

лъжеш, няма такова нещо! ах, ще гориш в ада за нарушение на божиите заповеди, ах как ще гориш...
и за словоблудство, и за лъжа.... а кой знае още и за какво друго....

Laughing Laughing Laughing Laughing

ти не си никаква християнка и с постъпките си петниш името на оня, освен дето го споменаваш напразно.

менте!  Mr. Green

# 190
  • София
Той Матей казва и нещо друго, май за теб е писано:
1. Не съдете, за да не бъдете съдени;
2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
3. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?
4. Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда!
5. Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си.
6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат.

21. Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен.
22. Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме? И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме?
23. И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

# 191
@e_lucky:

Не съм си и правил илюзии, че мога да ти променя мнението...
Остани и ти със здраве. Може да си семпло момиче, но гледам - поне си хубавка. Как беше приказката - Бог дал, Бог взел...  Laughing

# 192
  • София
Лека нощ от мен. Изтрових си нервите тези дни с такива хора. Много злобни и дребни душици имало в тая държава. И ми се изтъпанчват с някакво псевдохристиянство. Хулещи до безобразие. Хайде помислете малко за това как се държите и точно тук ли трябва да си изливате жлъчта. Както казва Джам, менте сте.

# 193
Я, лъки отново се е появила.

От устава на Българската Православна Църква, едно от изискванията за свещеник по чл 132,т.10  е да подпише клетвено обещание, че ще пази и изповядва ТОЧНО православната вяра, ще се ПОДЧИНЯВА на  повелята на църковните правила....и чак след това му се дават правомощия да отслужва литургия и т.н. Забранено им е да имат държание подронващо авторитета на Църкавата.

За да може да ми проповядва Божията благодат, трябва първо да е достоен за нея.
Лаем, ама има за какво. Laughing

# 194
eldorado_f, споко. Интернетът по принцип е пространство, където е много по-лесно да се правиш на герой, да избиваш комплекси и въобще - да създадеш един образ, какъвто в реалния свят нито би ти стискало да го направиш, нито би бил търпян. По-опитните във форумното общуване го знаят това и отдавна не се връзват на такива онлайн-дейци. Така че - гледай си кефа и не се ядосвай...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт