Отговори
# 240
Целият тон на становището на църквата беше толкова неадекватен, че според мен е безсмислено да се опитваме да изсмукваме някакви евентуални правоти (като аз лично дори и с тях не съм съгласен).

# 241
Мерилин, от мои приятелки с деца съм чувала, че любовта към детето се разраства с грижите за него. Това ме навежда на мисълта, че тази причина, която ти изтъкна, не е чак толкова вероятно да се появи. От друга страна, познавам хора, които се разведоха, защото нямаха деца и смятаха, че така просто няма какво да ги свързва.
Всъщност си мисля, че ако родител на дете, създадено с донорски материал, търси в него чертите на донора, може би просто търси причина за раздяла...

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 19:19 от Tedi B.

# 242
  • Пловдив
Изтрящала работа! Дори не искам да ги мисля! Stop Ако им дойде главата - какво ли ще кажат тогава? Sick

# 243
Не е ли това изказване грехота и тежка форма на майкохулство?

# 244
  • гр. София
rumena_as, не се впечатлявай от думите на някой, който определено страда от недостиг на сиво вещество.
Трябва да сме над хорската простотия, затова бъди силна и знай, че борбата никога не е напразна - накрая ще имаме това, което желаем  Hug

# 245
  • Sofia
Защо след като има толкова възмутени от изказванията на църквата хора, не дойдохте днес пред Св. София да подкрепим ин витрото?  newsm78

# 246
  • Поморие
Защото пред клавиатурите е много лесно ,затова се казва-не гледай думите,а делата.
http://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/video/593240 … e_in_vitroto.html
Някакъв коментар да имате по това видео.Май не само Църквата,а и докторите правят крачка назад от първоначалното си становище.

# 247
Някакъв коментар да имате по това видео.Май не само Църквата,а и докторите правят крачка назад от първоначалното си становище.

М? За какви докторИ говориш? Аз видях само д-р Ватев, който се изказваше единствено от свое име. Освен това аз лично не знам репродуктивните специалисти да са излизали с някакво общо становище.

# 248
Защо след като има толкова възмутени от изказванията на църквата хора, не дойдохте днес пред Св. София да подкрепим ин витрото?  newsm78

А какво точно има да му се подкрепя?  newsm78 Някой да не е тръгнал да го забранява?

# 249
  • Sofia
Май не само Църквата,а и докторите правят крачка назад от първоначалното си становище.

Доц. Ватев е много повече биолог и учен, отколкото лекар. И в никакъв случай неговото мнение не е представително за всички лекари.

# 250
  • Поморие
Може да не е представително неговото мнение,но паказва,че и те не са на едно мнение по много от въпросите.Факта,че той също е против донорското ин витро и изобщо не го практикува и,че категорично отрича сурогатството също говори много и ,че Църквата може би има право по някой въпроси.

# 251
Защото пред клавиатурите е много лесно ,затова се казва-не гледай думите,а делата.

НЕДЕЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА КОМЕНТИРАШ ХОРАТА ТУК!   ignore2
Коментирай поставения въпрос в темата... Всъщност, вече знаем за отрицателното ти мнение ...

# 252

М? За какви докторИ говориш? Аз видях само д-р Ватев, който се изказваше единствено от свое име.

Точно, лично мнение  е изказал. Никой не го и кара насила да практикува нещо, в което не вярва.
Честно казано не виждам какъв е проблема да се приеме закон за сурогатство/донорство. От него ще се възползват само хора, които са ок с това. Народа скача все едно като се приеме този закон това ще е единственият начин, по който гражданите на България ще могат да имат деца. Въобще не ми пука какво мисли съседката Пенка за това, че сме осиновили сина ми, както и моят избор да не използвам донор не трябва по никакъв начин да спира някой друг.
И с какво сурогатсвото е по-различно от осиновяването? И в двата случая става на въпрос за дете, което е износено от жена, която след това не се грижи за него. И двете жени са имали право на избор, едната Е взела решение да износи дете за други хора, а втората е износила дете и впоследствие е решила, че не може да се грижи за него. По-важно е, че и в двата случая децата са желани и обичани от родителите си.

Мерилин, а ти беше ли?

# 253
  • Поморие
Мерилин, а ти беше ли?
Не.В Църква не се ходи,за да се митингува,да се показва нещо,да се защитава някой.Д-р Стаменов не е човека,който да ми каже кога и защо да ходя на Църква.
Що се отнася до сурогатното майчинство ето ви един материал http://sva.bg/77186355
Прочетете го и после ако искате можем да дискутираме.Обърнете специално внимание на частта Практика в ЕС и света.Забележете-в нито една срана от ЕС не се разрешава комерсиална сурогация.Страни,в които е разрешено са Русия,Казахстан,Индия.Накъде ще вървим?Към Индия ли?

# 254
  • сред маслини и портокалов цвят
мерилин, скоро се обсъждаше сурогатното майчинство в Клюкарника. Преди около месец, дълга и предълга тема е, даже не се стигна до заключване. Ако се интересуваш-прочети я. Мнооого неща се обсъждаха там, едва ли има нещо дето не беше разчепкано подробно и по няколко пъти. Тук едва ли нещо ново ще си кажем. Peace

Общи условия

Активация на акаунт