Нашите малки мечти съкровени, рожденици стават - усмихнати и засмени! - 29 -

• 25 841
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Честит рожден ден на малките мишоци - Жана и Вяра, Симонка, Даная, Маргарита, Мартин, Петър, Бето, Иван и Калоян!
Бъдете здрави дечица!
rossy_pm, честито, страхотно  Hug
Тонита, дано се успокои малката. Чак мен ме заболя.
Бебеш, кураж и сила!

# 616
Бубе, аз исках да имам деца с малка разлика. Друг е въпросът, че при мен няма да се получи и всъщност въобще не знам дали ще мога да имам второ дете...... но не това исках да пиша, да не се отклонявам

Аз имам брат 5 години по-голям от мене, обичам го, уважавам го, но не сме близки. Не сме споделяли едни и същи преживявания, не е бил до мене, както и аз до него в много моменти. Това поради простата причина, че сме имали прекалено голяма разлика в годините и все сме се разминавали, аз съм била дете, той тинейджър, после аз тинеджър, той в друг град
А всичките ми приятели, които са с малка разлика и са расли заедно са много задружни, после цял живот са заедно. При това и за жената според мен е по-лесно като са породени, а не с едното четеш   буквите, с другото се готвиш за гимназиален изпит, ходиш на работа и т.н

но всеки си преценява сам за себе си де, поне мойте доводи бяха такива

Откакто яде детска кухня постоянно мирише на вкиснато, все едно е някой пенсионер  Laughing

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 18:00 от kak@r@la

# 617
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Жана и Вяра, Симонка, Даная, Маргарита,
Мартин,Петър, Бето, Иван и Калоян!!!
Да са живи и здрави, умерено палави и да имат много щастливо детство!

Роси, прекрасна новина, тихичко честито!

Тонита, не мога да си представя какво си изживяла. Калинка ще забрави всичко когато спре да я боли, но ти ще помниш цял живот  Hug

Физиологичен р-р не слагам.

Бубе, за разликата във възрастта, както си писала и двата варианта си имат и плюсове и минуси. Според мен всичко е решение на родителите. Моите деца са с голяма разлика по моя преценка. А дали ще са близки ще се разбере след години. Ние със сестра ми имаме 4 години разлика, много се карахме като малки. Сега като големи се разбираме перфектно, с годините връзката между нас става по-силна.

Бургазлийки, марш в темата за срещите  Hug

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 18:27 от pepita1973

# 618
Момичета, днес научих прекрасна новина. Бебето на братовчедка ми, което се роди на 10.11.11г. с термин 26.01.12г., вече е прехвърлено в нормална болница, не е в кувиоз, диша сама и е с "нормални" бебешки дрешки. Наддава добре и до края на месеца ще я изпишат.
Почерпете се за здравето на малката Ева:

# 619
  • София
За разликата в годините между двете деца влияят много фактори,при мен беше така-родих първото си дете и бях наникъде,нямах сериозна работа,нямах нищо важно,което да ме чака след майчинството и не се чувствах пълноценна по тази причина,затова като дадох Дими на ясла първо си намерих работа-не е кой знае каква,но ми плащат добре и ме осигуряват на много добри пари,изчаках две години да натрупам осигуровки и тогава реших че е време за забременяване,забременях и сега се радвам една година на чудесни доходи и на едно 5-6 годишно дете,което много ми помага при гледането на малката,няма никаква ревност и е много щастлив,че има сестричка.Със сестра ми сме с 4 години разлика и сме в много близки отношения.
Пепита,да е жива и здрава малката Ева и все по-голяма да става и скоро да се прибере вкъщи при мама и тати Hug

# 620
Ама имам един въпрос ако все пак терминът е след 2-та година. Да кажем, че съм получавала майчинство 1000 лв първата година, а втората както следва 240-270. Как ще се сметнат тези 1,5 години назад? 1 година с МРЗ и половин година на тези 1000 или не?  - Горе-долу е така - ще ти вземат последните месеци извън майчинството, в които си започнала работа, после годината с малкото майчинство и, ако остане - от тези 1000, да.
Я да ви питам! Според вас кое е по добре - децата да са с малка разлика или с голяма! Напоследък много си задавам този въпрос и намирам и в двете плюсовете и минусите, та не мога да преценя кой е по-добия вариант. Скоро подпитах и ММ кога мисли, ч е добре да започнем да работим за 2-ро и отговорът му клонеше към "Не знам". При следващия ни секс ме попита къде да свърши, което означава , че е ако бях казала да го направи в мен - щеше... Това значи, че е съгласен и сега да работим за 2-ро, но аз все още не съм сигурна с каква разлика искам да са децата! А определено искам още 1!
Бубе, чудесно е, че искаш още едно детенце!  Hug
Аз навремето много исках момченце, но бях решила, ако е момиче, веднага да си направим още едничко - че да им е малка разликата... Обаче, без да съм споделяла плановете си, и свекърва ми (има деца с разлика 2г и 2 мес.), и майка ми (деца с разлика 11г. и 2мес.) изрично ме предупредиха да не направим грешката сега с още едно детенце... Иначе - опит нямам с малка разлика, но съм питала две майки - едната на породени разнополови, другата на две момиченца с разлика 2г - и двете бяха против! Твърдяха, че е ужасно трудно, а и не можеш да обърнеш достатъчно внимание нито на едното, нито на другото...
Ох, не знам, таткото искаше трето, а време няма... (За това съм правила проучвания, не за друго  Wink)
Иначе, при голямата разлика за мама не е толкова трудно - голямото дете ще- не ще, помага...
Но пък всяко расте, все едно е единствено - не знам дали е за хубаво или за лошо...

С брат ми разликата ни е 11г., но сега вече ми е опора...  А на мъжа ми със сестра му - 2г и 2мес (разположени в три, тя е по-голяма) и не се поглеждат...

Има различни случаи, реши при теб какво е водещото! Успех, мила! Hug

pepita1973 много се радвам за малката Ева!   bouquet

Тонита, как е пръстчето на Калинката сега? Ще се запази ли нокътчето?

# 621
бубе, аз искам хлапета с малка разлика и съм твърдо убедена, че така е по-добре за тях, макар че е по-трудно за майката. пусто моят мъж не е обаче толкова готовЕН като товя Laughing Laughing Laughing
а и лично аз за себе си (а като го гледам и мъжа ми) не съм убедена, че когато дара стане съвсем самостоятелно човече ще искам да се върна в храненето на 3 ч., коликите, чуденката какво му има и т.н. и др. по-скоро не че няма да искам, но ще ми е по-трудно да се настроя. иначе ако можех да избирам бих искала да имам 4 деца, но и на 3 ще съм доволна (дано не ме чуе мъжът ми) Laughing Laughing Laughing

между другото моите любимци, дето сега са на власт вече приеха майчинството да се изчислява 2 г. назад.

направих тортата на дара за утре - определено не е най-красивата на света, но пък е правена с много любов и изглежда адски домашноавтентична Laughing Laughing Laughing

# 622
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Жана и Вяра, Симонка, Даная, Маргарита,Мартин,Петър, Бето, Иван и Калоян ! (ейй много рожденици ) Да са живи и здрави , много усмихнати и щастливи!

Бубе , права си , има си и плюсове и минуси малката разлика (както и по-голямата) Аз не му мислих много , пробвахме на принципа "когато стане" (то взе ,че стана много бързо за разлика от предния път). Обсъдете го с половинката и си преценете кое е най-добре за вас Simple Smile Успех!

Пепита
, радвам се за бебка! Дано скоро да се прибере при мама и тати!  Hug

Аз и ти , благодаря  Hug Само дето при мен не е от голямо значение , защото се самоосигурявах когато работех и взимам минималното. Иначе ще родя (живот и здраве) 3-4 месеца преди да ми изтече 1вото майчниство.

# 623
  • София
Честит рожден ден на Жана и Вяра! Да са живи и здрави и много щастливи! Мила, честит празник!

Честит рожден ден на Симонка, Даная, Маргарита, Мартин,Петър, Бето, Иван и Калоян! Да растат прекрасни и щастливи деца!

Днес видяхме сладка Тея. Толкова прекрасна и спокойна. Аз и Ти, подаръкът беяе прекрасен. Тея веднага се заигра с него. Simple Smile

Бубе, и аз мислех да имам деца с малка разлика, но се получи друго. Може третото да е с малка разлика с Ива.

# 624
Здравейте, момичета!  Hug

Тонита
, много неприятно! Бързо да и минава на Калина!  Hug Hug

Роси
, честито! Хайде да провлачиш крак за всички бебеправещи  Heart Eyes

Емили, Алекс и той отдавна да става от стола за хранено, но нашето е дървено и задачата не е толкова трудно. Затова и храненето ни е мисия невъзможна. Grinning

Чопи, никога не съм му промивала носа на Дани. Каквото има да си излиза  Peace

Люба, нали за друго бебе говори Катето, не за вашето?  newsm78

Пепита, да е здравичка малката Ева!   bouquet

Честит рожден ден на Жанчето и Вяра! Да са здравички, усмихнати и щастливи девойки!

Честита първа година на Симонка, Даная, Маргарита, Мартин,Петър, Бето, Иван и Калоян!! Нека да растат весели, здрави и палави деца!

Ех, че много рожденници! Весел празник на всичкии!  Heart Eyes Hug

П.С. Помня и смс-ите от Мила и Ггъбка. От Мила го получих много рано сутринта, но каквато бях поспаланка няма да казвам кога известих новината  Blush

# 625
Бубе По въпроса за годините разлика между децата няма универсална рецепта Wink Плюсове и минуси колкото щеш и при малка, и при голяма разлика. Всичко е до нагласа на хората Peace Познавам и породени,които не могат да се дишат,а също и такива с голяма разлика /които особено с напредване на годините/ не могат един без друг Hug Така,че...
При моите деца разликата е почти 6 години,еднополови са - поне засега каката е много щастлива от факта,че си има сестричка,че е кака Wink и много си играе с малката,докога ще е така....Дай Боже за цял живот да са си в приятелски и добри отношения Praynig Peace Hug

Пепита
- радвам се за Ева!   bouquet Скоро да се прибира в къщи при мама и тате! Hug

# 626
  • София
Az_i_ti, имам въпросче за майчинството Hug
Ако сега ползвам 2-те години, после работя 1 г. и тогава забременея, тогава базата (2 г. назад) ще е върху годината, в която съм работила+годината с 240 лв., така ли?Ебаси прецаквацията!

# 627
Опсаа!  Mr. Green
pepita1973  Hug Пу пу, много здраве и само здраве за малката Ева! Браво на детенце!  Heart Eyes
роси  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug
Аз на 24,02 съм на работа. Калинката тази седмица прави изследванията за яслата и за наше успокоение.
Днес бяхме при проф. Бранков за пишона, каза че е супер и след 6 месеца пак да го види. Каза да чистим и тва е  Mr. Green
Честит рожден ден на Жана и Вяра! Да са живи и здрави и много щастливи!  Heart Eyes  Heart Eyes
Честит рожден ден на Симонка, Даная, Маргарита, Мартин,Петър, Бето, Иван и Калоян! Бъдете здрави и безгрижни мили дечица!  Heart Eyes

# 628
  • София

между другото моите любимци, дето сега са на власт вече приеха майчинството да се изчислява 2 г. назад.

това пък кога успяха да го сътворят, даже не съм разбрала  #Cussing out

на мен заради многото разкъсвания док. ми каза, че мога да забременея най-рано след 2 години, така че и да искам породени няма как да стане. Лошото е, че тогава ще съм на 34-35, а не знам дали на тази възраст ще се навия за второ.... ама няма да го мисля от сега де

ако все пак родя второ ма при мен ще се получи точно това :
Az_i_ti, имам въпросче за майчинството Hug
Ако сега ползвам 2-те години, после работя 1 г. и тогава забременея, тогава базата (2 г. назад) ще е върху годината, в която съм работила+годината с 240 лв., така ли?Ебаси прецаквацията!

# 629
Бъдете здрави, палави и щури вече големи бебочета. Честита ви 1 годинка. Днес има най- много рожденици според статистиката Simple Smile

rossy_pm - страхотна новина. Много лека и прекрасна бременност.
Тонита - милото човече. Дано да и минава бързо и да забравя за случката.
Буби - посиняването все още го има, но казаха че е от не добро оросяване...Тук изследвания току така не правят. Казаха да я следя дали диша нормално и спи спокойно. Но всичко си е в ред.. и аз го подкарах по американски..зарязах притесненията Embarassed
Вратите и ние не ги затваряме, но Рая как ги тряска. Остава затворена от другата страна и надава боен крясък, все едно аз съм я затворила.
За децата - искам много...

Общи условия

Активация на акаунт