Франция извън Париж

• 78 376
  • 531
  •   1
Отговори
# 60
  • пак на Рив Гош
Ще ме навиете накрая за Мон Сен-Мишел, значи Simple Smile
Ивенце, Тулуза е хубава Simple Smile.

Фенси, много хубави снимки Simple Smile (аз моите ще ги показвам в началото на май  Laughing)

Scaramouche, хубаво изкарване в Дижон. Вие кога щяхте да пътувате?

# 61

Роца, благодаря!  Hug

на 21.04-22.04 ще бъдем в дижон. тъкмо днес купих супер изгодните билетите, които обсъждахме на предишната страница, и съм много доволна. по този начин формалностите вече са уредени, остава да стигнем до франция благополучно. после ще разказвам, разбира се!

# 62
Еха момичета, ще ме извините за записа, но темата ми е много интересна.
Тази година ще правим пътешествие Fly&Drive в Португалия, но за догодина сме запланували Франция (без Париж, били сме)...засега без повече конкретика. Предстои да решаваме къде точно, но пак ще е с кола под наем и около 12 -15 дни.

# 63
  • До сърцето...
Докато се ровех  из нета, попаднах на чудно градче в Южна Франция - Saint Paul de Vence!
Много ми хареса! Някой ходил ли е там?
Клипче за градчето - http://vbox7.com/play:9c44adea7a

# 64
О , това е любимото градче на Жак Превер ! Притегателно място за много артистични личности , в миналото и днес . Там има и музей на модерното изкуство с творби на Миро , Брак , Марк Шагал . Crazy

То ми е една от мечтаните  Flutter точки за посещение в района около Ница . Heart Eyes

# 65
  • До сърцето...
Обожавам Превер! Значи ще се ходи там при първа възможност.   Peace

Още нещо, което открих в интернет и ми допадна като любителка на шоколада  Joy
Цитат
Топ 5 шоколадови дестинации
.....
3. Тан л’Ермитаж, Франция
Малкото градче Тан л’Ермитаж (Tain L’Hermitage) се намира близо до Лион.
Там през 1922 г. е основана фирмата за производство на шоколад „Валрона”, която и до днес се слави с шедьоврите си от висококачествен и луксозен шоколад.

# 66
  • пак на Рив Гош
Да вдигна малко темата Simple Smile

Тан л'Ермитаж не съм го чувала, но потвърждавам, че "Валрона" са много добри шоколади  Mr. Green

Моята програма за разхождане на гости в края на април претърпя някои промени, поради лоши метеорологични условия  Confused. Да ви кажа, Шенонсо под проливен дъжд не си е работа.
Пуснах малко снимки:
- Шенонсо и Монмартър (макар че второто си е за темата за Париж)
- Онфльор и малко Довил и Трувил

# 67
  • Benelux / Varna
Ох, момичета много ми се иска да се похваля, че си организирахме екскурзийка до Монт Сейнт Мишел и Сейнт Мело за почивните дни 17 - 20 май, като сме решили да отседнем във Fougères, пиша го че незнам как се произнася на български, обаче така като гледам и аз метеороличгните условия - май ще си останем само с резервацията.....стискайте палци да се оправи прогнозата на времето и да се състои екскурзийката, после ще разказвам и давам снимков материал Simple Smile Много ми е гадно да гледам лошата прогноза за дъждовни дни и силен вятър, ако е така, ще се откажем,,,

Роца, отивам да зяпам снимчици ,,,,,:)

# 68
  • пак на Рив Гош
Zornitsa, наистина са много кофти прогнозите  Confused. Изобщо тази пролет нямаше пролет - от 13 години съм тук, такова чудо не съм видяла, толкова дъжд и студ на едно място  ooooh!. Дано поне лятото да е прилично.
По принцип на морето времето се сменя много бързо, така че може прогнозата да е за дъжд и все пак да уцелите слънце и кратки дъждове. Тъкмо ще разкажеш за новата система за пътуване до Мон Сен Мишел. Не знам дали си видяла, но от миналата седмица насам вече не може да се стигне до острова с кола. Колите се оставят на паркинг на около 2 км от острова, после с  шатъли туристите се извозват по подножието. Може разбира се да се стигне и с колело, или пеша. Целта е след време да може мостът-дига за достъп да бъде заменен с нов, под който да може да минава водата и по този начин Мон Сен Мишел да стане отново остров.
Ето малко повече информация: http://www.projetmontsaintmichel.fr/en/news.html
И рекламното филмче на проекта  Grinning: http://www.youtube.com/watch?v=-qwquvJUL_Y

# 69
  • Benelux / Varna
Да Роца, благодаря, бях видяла тази информация за новия паркинг от 29 април, смятам, че така наистина е по-добре и за самият остров, а и за туристите, колкото повече вървиш към него, толкова повече ще му се наслаждаваш, мисля пеша да вървим, поне такива планове си правя де, ама в последно време де тоз късмет, все се провалят.

Разгледах снимките ти от Париж, Шенансо и Трувил и Довил - много ми харесаха, макар и в мрачно време изглежда приятно романтично , чак ти се приисква да повървиш с чадър под ръка, но в действителност знам колко ужасно е това, особено придружено със силен вятър Simple Smile Ех, дано да се пооправи това време, че то после и да е хубаво каква полза, като няма почивни дни.

А как се произнася Fougères?

# 70
Fougères = Фужер Simple Smile

# 71
  • Benelux / Varna

И едно френско - мерси, боку   bouquet

# 72
Моля, моля Simple Smile

чудя се за Монт Сен Мишел дали пък няма да му се изгуби чарът с този мост.
Така преди беше ту остров, ту не Simple Smile

# 73
  • До сърцето...
Дойде лято, време за плаж. Бях изненадана, че някои от плажове от топ 20 са във Франция.

Рондинара (Rondinara), един от най-забележителните френски плажове, на остров Корсика, точно до Порто Векио

плажът Сен Клер във френския курорт Лаванду, в департамента Вар,

La plage de Palombaggia, пак остров Корсика,

# 74
  • София
Дойде лято, време за плаж. Бях изненадана, че някои от плажове от топ 20 са във Франция.

Рондинара (Rondinara), един от най-забележителните френски плажове, на остров Корсика, точно до Порто Векио

Rondinara е май по-близо до Бонифачо, отколкото до Порто Векио или е по средата  newsm78 (само за инфо). Иначе плажовете в Корсика са много, ама много хубави Heart Eyes. Можеш ли да пуснеш линк към тази класация, предполагам е за плажовете в Европа?

ПП По спомени си мислех, че е по-близо до Бонифачо, защото беше далечко от Порто Векио, оказа се че е точно по средата плюс/минус 1 км.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 20:40 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт