Франция извън Париж

• 79 756
  • 535
  •   1
Отговори
# 90
На БГ Черноморието не съм почивала сигурно от повече от 10 години. Ол инклузив като начин на изхранване изобщо не ме привлича, затова почиваме в Гърция, Италия като наемаме нещо самостоятелно и се изхранваме навън. Миналото лято бяхме за 12 дни във Фарнция - 4 по замъците на Лоара и после седмица в Париж. На обяд никога не сме плащали по-малко от 50 евро, а за вечеря поне 100 евро. Затова питам като казвате, че е много скъпо - дали с тези суми двама човека могат да се нахранят за обяд и вечеря? Например 200 евро на ден за двама само за храна дали биха стигнали?

# 91
  • София
Абсолютно! Не бих казала че е много по-различно от където и да е по Средиземноморието. Може да има някаква разлика, но едва ли е кой знае колко голяма.

На БГ Черноморието не съм почивала сигурно от повече от 10 години. Ол инклузив като начин на изхранване изобщо не ме привлича...

newsm10 Няма начин да не ти хареса в Корсика при това положение!

# 92
  • пак на Рив Гош
Вдигам темата, за да ви кажа, че Прованс си заслужава всеки километър дотам Grinning (дори и без цъфналата лавандула). Невероятна е, искам пак там!  Laughing
Малко разкази и снимки:
част 1
част 2
част 3

# 93
  • До сърцето...
Приказни са ти и снимките, и разказа... Чудни местенца и градчета! За мен беше удоволствие да съпреживея твоите впечатления!!! Потопих в тях и съжалих, че тази година не ми се получи да посетя непарижка Франция.
Направо ще си преориентирам маршрута, почти на 99 % съм навита за Прованс и Сен Пол дьо Ванс (Saint Paul de Vence).

# 94
Ей, Роца! Прекрасно.... Благодаря ти, че сподели с нас!  bouquet

# 95
  • Bristol
И сега нали зимата наближава, дали да не споделим за ски във Франция  Grinning Никога не съм ходила на ски там, но сега ми се въртят едни идеи  Flutter

# 96
Вдигам темата, за да ви кажа, че Прованс си заслужава всеки километър дотам Grinning (дори и без цъфналата лавандула). Невероятна е, искам пак там!  Laughing
Малко разкази и снимки:
част 1
част 2
част 3

Роца, разкош Heart Eyes  Само като се сетя, че без малко ми се размина пътуване до Авиньон тази година за фестивала, а си мечтая за него от сто години вече... много ме е яд, че не се получи.
И тази фугас със смокинята и сиренцето Crazy

Аз мога да разкажа повече, ако има интерес, за централна Франция (Оверн), по-точно департамента Алие, където съм била на стаж и който в общи линии е малко встрани от туристическия поток (с изключение на Виши, където хората ходят да се плацикат в термалните води Grinning).

# 97
малко встрани от туристическия поток
Това означава,че най-вероятно на мен ще ми хареса Laughing

# 98
Роца, страхотни снимки, прииска ми се завинаги да остана да живея във Франция  Simple Smile

# 99
Здравейте!
Поздравления за темата - записвам се да следя с интерес и с радост ще споделям впечатления.
Аз съм влюбена в прекрасната Франция! И в Париж, и в другите малки градчета и селца, в които съм била (засега - само по долината на Лоара). Толкова е красиво и има толкова много неща за гледане и преживяване там! Heart Eyes
Но това, което най-много ме впечатли беше, че дори в някое съвсем забутано място има живот, атмосфера и уют (нещо, което тук не мога да усетя дори в големите градове).

Вярно е, че Франция не е само невероятният Париж. Тя има толкова много и различни лица във всяка област.

Относно моето пътешествие из долината на Лоара, засега няма да се впускам в подробности, защото виждам, че доста неща са споделили момичетата преди мен. Това, което исках да споделя е начина, по който я разгледахме ние - с колело!
Има един маршрут Loire à vélo, който е част от Euro Velo 6.
Можете да разгледате официалния сайт тук: http://www.loireavelo.fr
Ние тръгнахме оттук без каквато и да било физическа подготовка, без да сме били преди това в този регион и останахме изумени как е помислено за всичко до най-малкия детайл, колко мили и отзивчиви бяха всички и какво наистина означава организация!
Ако проявявате интерес, мога да разкажа повече за нашето пътуване. Най-общо казано, пропътувахме Блоа-Амбоаз-Тур за една седмица, минахме през 8 замъка, една зоологичекса градина и освен убийствена мускулна треска  Laughing, насъбрахме много красиви моменти и спомени. Пътуването с колело ти дава страхотна свобода да избираш сам пътя си, като междувременно се радваш на прекрасни пейзажи (любими са ми зелените житни поля и цъфналите макове) и забележителни замъци.
А най-хубавото е, че ако в един момент натоварването ти дойде в повече, просто си взимаш влак (те са супер редовни и удобни, и най-вече специално пригодени за велосипедисти).

Ако някой се интересува от хотели, мога да препоръчам два: Anne de Bretagne в Блоа и Ronsard в Тур.

На мен Блоа и Амбоаз страшно много ми харесаха - малки и много китни градчета. Препоръчвам светлинното шоу в замъка на Блоа вечер Peace

Докато пиша, отново се размечтах  smile3531

# 100
 Simple Smile И ние бяхме в същия хотел в Блоа миналото лято. И да, светлинното шоу е приказно просто!   Heart Eyes
Ех, върна ме в спомените...

# 101
  • Earth
Здравейте момичета,

В началото на месец май планирам пътуване във Франция - 2 дни в Париж и след това една седмица в Прованс. Опитвам се да организирам всичко сама, но нещо не ми се получава.
Бихте ли ми помогнали с примерен маршрут(ще вземем кола под наем) от Париж ?
Бих искала да нощуваме на място, различно от хотел ( замък, шато, селска къща, плевня  Simple Smile), но не успях да нещо ? Можете ли да ми кажете сайтове ?
Предварително благодаря.

# 102
  • София
AnetaH, препоръчвам ви да си резервирате само нощувките в Париж и рент-а-кара. Ние така направихме с мъжа ми преди няколко години. Когато отидохме в Прованс, просто си харесвахме населено място, в което да останем да нощуваме и на място си избирахме къде точно да отседнем и за колко време. Спахме и в замъци, и в мини-хотелчета, тип семейни, и все беше хубаво. Ние бяхме там през август, това е най-натоварениет откъм туристи месец и съчетавахме Прованс с Лазурния бряг (а не с Париж). Независимо от това навсякъде имаше прекрасни възможности за нощуване (за най-различни бюджети - и скромни, и разточителни) и никъде не е било препълнено. Влюбени сме в Прованс. Пожелавам ви прекрасно изкарване там!  bouquet

# 103
няма ли да е по-лесно (и евтино)  да летите от Париж до Марсилия?

лично аз за Прованс и съседните региони съм летял през Милано

# 104
  • София
А аз през Ница, което също е много удобно, но приех, че Анета иска да видят и Париж.

А пък откъдето и да летят, без кола в Прованс няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт