Франция извън Париж

• 84 359
  • 623
  •   1
Отговори
# 615
  • Майничка
Petarne, каква сума искат? Ако е докъм 40Е, вероятно това е тяхна такса обработка на досието (т.е., като са получили писмо за глобата, като собственик на автомобила, да открият кой го е наел и да препратят инфото в държавната администрация). Ако чакаш от тях протокол на твое име - няма да получиш. Плащаш си таксата обработка на тях и чакаш писмо по пощата.
Ако сумата е по-висока, понеже за това нарушение не се отнемат точки, може фирмата да го плати и да очаква от теб да й възстановиш сумата + такса обработка + забавяне. За неплатена тол такса нямаш много варианти да оспорваш, освен ако не докажеш, че си бил другаде с колата по това време. Ориентировъчно "чистата" глоба е от 20-25 (намалена), докъм 90 (просрочена), така че можеш да се ориентираш по исканата сума.

Говоря от опит като преводач, не като потребител на коли под наем, така че на твое място бих отправил запитване в контекста на писаното от мен.

П.П. Това го писах вчера, но го оставих да виси за редакция и сега го постнах. Прочетох късно последния пост, но няма да трия. 🤓

# 616
Да,права сте.Таксата за обработка е 55 евро.Вече ми е блокирана в кредитната карта.Посъветваха ме да не плащам,защото може да ги дръпнат и да се дублират сумите.И след това връщането било трудно.
Чакам писмото с глобата и ключа за плащане.Вече говоря за нарушението.
Интересното е друго.Членът на нарушението е за неплатена тол такса.Както вече казах,имахме билети за градините
за 13.30.Имаме снимка в 14.37 - прословутите лилии.А нарушението е датирано за 14.41.
Въпреки всичко,не мисля,че имам шанс да оспорвам.
То в България не бих се оправил,та камо ли във Франция.

# 617
Да,права сте.Таксата за обработка е 55 евро.Вече ми е блокирана в кредитната карта.Посъветваха ме да не плащам,защото може да ги дръпнат и да се дублират сумите.И след това връщането било трудно.
Интересното е друго.Членът на нарушението е за неплатена тол такса.Както вече казах,имахме билети за градините
за 13.30.Имаме снимка в 14.37 - прословутите лилии.А нарушението е датирано за 14.41.

Да не би часовникът на телефона да е бил останал на българско време? Ако снимката е от телефона, разбира се.

Имам един въпрос. Кое градче/град/район бихте избрали да посетите в началото на ноември? Или пък вече сте посещавали? Изключвам тези, които са съвсем в Южна Франция, че са ми много далеч. Но ако нещо ви е впечатлило там, с удоволствие бих си го записала.

Бях решила да си останем за предстоящата ваканция у дома, но започвам да размислям.

Не съм забравила, че ви дължа едно мнение за Оксер, ще го напиша тези дни.

# 618
  • София

Да не би часовникът на телефона да е бил останал на българско време? Ако снимката е от телефона, разбира се.
Това ми беше първата мисъл, но ако е от фотоапарат, но пък в днешно време рядко сякаш има хора с фотоапарати, освен ако не са любители фотографи. Не съм се заглеждала по данните на снимките от телефоните, какъв час взимат.

# 619
  • Майничка
Нединка, от Белгия, нали? Не зная колко е ваканцията, но Орлеан, Блоа, Бурж. Иначе много харесвам Лион и Тулуза, ама май са малко далеч.

# 620
  • пак на Рив Гош
Nedinka, ние през ноември (ама в края) сме ходили и до Бетюн и Берк, които са ви сравнително близо. Студенко си беше, но се преживява. Може да слезете и до залива на Сона, към Кротоа и околностите, където има и колонии тюлени. Зависи и с колко време разполагате и колко навътре във Франция ви се слиза.
Друг вариант е Шампан - Реймс и градчетата около него, може да стигнете и до Троа (Troyes), ако не сте ходили. С малко късмет, може да хванете и есенните цветове на лозята.

# 621
Ами той часовникът на телефона автоматично се сменя.
А и който е посещавал градините на Моне знае,че не може да влезеш в 13.30,да преминеш през къщата му и след седем минути да си мостчето.

# 622
Ами той часовникът на телефона автоматично се сменя.
А и който е посещавал градините на Моне знае,че не може да влезеш в 13.30,да преминеш през къщата му и след седем минути да си мостчето.

Не съм ги посещавала. На майка ми телефонът не сменя часа. С белгийска карта е показва винаги часът в Белгия. Затова изказах предположение.

# 623
Това, че в този час е установено нарушението (неплащането), не означава, че в този час сте шофирал. Вие когато сте шофирали не сте били в нарушение. Нарушението, ако се ориентираме добре, е изпуснат срок за плащане. Къде сте шофирали в дните преди това?

Общи условия

Активация на акаунт