Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 ян. 2012, 20:09 ч.

Philips - Lumea - фотоепилация

 • 433 757
 • 2 547
 •   3
Отговори
# 15
 • Мнения: 52
Дали работиш за козметичен салон  където се извършва също епилация с фото или лазер но с професионални уреди ИЛИ НЕ, никой не може да знае.Цитат
"Систематизирана информация от публикации в международно признати реферирани научни списания".

В това е проблема че горенаписаното мнение не е твое, не е личен опит, .....сега не ми се търси, но подобна статия имаше написана някъде от някакъв козметичен салон си вардеха бизнеса, и какво от това. Това е тема за личен опит.

Редукцията с домашния уред била от 3 до шест месеца, да не мислиш че с професионалните уреди се случва нещо уникално различно. Първо че някои работят с апаратура боклук като например в Пикасо. Второ минават те през пръсти остават не минати зони, трето изгарят те като например в Борекс, четвърто има вероятност да не падне нито един косъм тоест ефективност НУЛА като в Скин лайн Варна ......и т.н

И това за луди пари за почти никаква ефективност


Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 17:59 от Ива_И

# 16
 • Мнения: 0
Ива_И, ще помоля да укротим страстите и да не сме агресивни. Все пак идват хубави празници. Става ли?

Не знам как е в козметичните салони. Не мога да си го позволя като цена, а и както ти казваш - нямам им доверие! За мен те не са решение. По тази причина се насочих към уреди за вкъщи.

Близо две години събирах подробна информация за 9 уреда, когато за домашна фотоепилация в България още никой не беше чувал. Цените бяха убийствено високи, а и нямаше доставки към нашата страна. Статии, отзиви, ревюта. В крайна сметка реших да се доверя на Филипс, защото половината ми уреди са техни. Харесвам ги и пак ще ги купувам. Но в случая става въпрос за един конкретен продукт.

Имам опит с Lumea. Купих я от английския Амазон по Коледа (заради минималното намаление), след като от Филипс България ме дезинформираха, че няма да се продава у нас. До тук – 4 месеца процедури при пълно спазване на всички инструкции и резултатите са точно такива, каквито са описани в края на мнението ми.

Както написах, има два уред, при които всички тези проблеми на масовите епилатори са решени. Доказани са в изследвания и отзивите са чудесни! Не се продават официално в България, но могат да се поръчат и от Амазон, и от страниците на производителите - големи и сериозни компании. Нарочно не ги посочих, защото не искам да ги рекламирам.

Относно мнението ми – писано е изцяло от мен. Както казах, всеки решава сам какво и как да използва и да си похарчи парите. Важното е всеки да има пълна информация.

В момента наистина съжалявам, че изобщо се занимавам да си губя времето, за да кажа на висок глас нещо, което може да е от полза някому.  

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 18:09 от Hardtosay

# 17
 • Мнения: 52
Просто си кажи личния опит ако имаш такъв с това трябваше да започнеш а не с генерални заключения....личен опит в първо лице единствено число, от там нататък ти не си наясно!

Аз не съм доволна от хомеопатията, но удачно ли е да напиша статия в темата за хомеопатия, че цялата тази наука не работи при всички

Тук не става въпрос за и против Лумеа. Аз не съм на нито едната позиция.

Що се отнася до агресията, ако смяташ за агресия всички мнения различ от твоите .....ами няма какво да кажа

# 18
 • Мнения: 0
Личен опит след 4 месеца използване на Lumea SC2003, при пълно спазване на всички инструкции:
1) редукция на около 35-40%;
2) ефект "тук има, тук няма", въпреки разграфяването с бял молив, лекото застъпване при третиране, изпъването на кожата (за да няма изгърбване) и т.н.
3) уредът е неефективен при по-плътни косъмчета, такива които са сдвоени, които са по-надълбоко и т.н.;
4) няма ефект и при светъл мъх по горната устна, брадичката и т.н. Може и да свърши работа при тъмни мустачки или нещо друго, за това не знам

Имайте предвид, че трудно сработва върху неравни части от тялото (лице, глезени, колена и т.н.), защото трябва да има пълен контакт. Въпреки че се води безопасен, пазете си очите - светлината, която се процежда през апликатора дразни очите. Затваряйте ги докато се "флашвате".

Да, изключително удобен уред, работи бързо, има 100000 импулса живот (което е ужасно много!), красив, сравнително тих, никаква болка (леко парване) дори на 5-та степен, но темата е за ефективността. Наистина съжалявам, че аргументи от типа "една там каза/написа, че..." се ценят повече от резултати от клинични тестове на апаратите, които ни продават. Не исках да правя генерални изводи, а да обясня с аргументи, защо тези уреди не проработиха при мен и изглежда, че не са универсално решение.  Ако все пак някой има уважение към себе си и иска да знае повече от красиви рекламни обещания, качих по-важните цитирани неща тук:

https://www.dropbox.com/sh/3kflvqkzue68f4q/x5jQxKAjew

За съжаление, при мен не се получи. Дано вие имате късмет! Аз продължавам да търся...

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 20:12 от Hardtosay

# 19
 • Поморие
 • Мнения: 159


Както написах, има два уред, при които всички тези проблеми на масовите епилатори са решени. Доказани са в изследвания и отзивите са чудесни! Не се продават официално в България, но могат да се поръчат и от Амазон, и от страниците на производителите - големи и сериозни компании. Нарочно не ги посочих, защото не искам да ги рекламирам

[/quote]
Моля те, сподели кои са тези два уреда, много се изкушавам да купя Лумеата, но все пак парите са доста и искам като ги дам да видя резултат. Ако не желаеш да правиш реклама ми отговори на лични.

# 20
 • Мнения: 0
Поиграх си да направя една табличка за сравнение между отделните апарати. Информацията за параметрите е събрана от упътванията, страниците на производителите, клинични тестове и т.н. НЕ ГАРАНТИРАМ, че всичко е напълно коректно, защото производителите обикновено крият голяма част от характеристиките на уредите си. Извинението е, че това е информация, която няма да разберем и не е важна за нас. Използвайте табличката само като ориентир, а не като съвет за покупка. Имайте предвид също, че цените се променят непрекъснато.

http://prikachi.com/images/400/6166400O.jpg

Двата уреда (според мен), които се доближават по параметри до професионалните апарати (въпреки многото компромиси), са Gillete Venus Naked Skin и E>One.

Уредът на Gillete (Braun) е с мощност 10 джаула. Импулсът е с частично (контролирано) освобождаване и затова е с почти постоянен интензитет (квадратен) и продължителност от 25 до 75 ms. Апаратът позволява накъсване на импулса на два подимпулса, с което се намалява загряването на кожата, но енергията се натрупва в косъма. Има и сензор за типа на кожата, който автоматично превключва уреда в най-подходящият режим за конкретния потребител. Има публикувани изследвания за ефективността му в Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, Journal of Cosmetic and Laser Therapy и др.

Проблемът с него е, че изисква използването на контактен (охлаждащ) гел, тъй като кожата има пряк контакт с източника на светлина, докато при Lumea приставката държи кожата на около сантиметър от повърхността на лампата. Мисля, че няма проблем да се замени с небрандиран такъв, който се продава и в България сравнително евтино. Другият недостатък за мен е и по-малкият размер на трениране - 3 cm2, но идеални неща няма.

http://braun.braun.com/global/female-grooming/gillette-venus-naked-skin.html

E>One е създаден с идеята да бъде еквивалент на професионалните апарати, освен че е с по-малка мощност (12-15 J), но е ужасно скъп за нас. Произвежда се във Франция от E-Swin SAS. Има сензорен дисплей с бутони, чрез които се задава пол на потребителя, дебелина на косъма, цвят на косъма и кожата, интензитет на светлината. На базата на тези параметри уредът регулира всички параметри на светлинния импулс, също като професионалните апарати. Има площ на третиране от 6 cm2. Това е и единственият уред на пазара с „Medical CE“ сертификат. Между другото, сега видях, че цената на стария модел е свалена, а след месец предстои пускането в продажба на нов.

Освен високата цена, проблем е и сравнително краткият живо на лампата (около 3000 импулса), но не трябва да се забравя, че е и с най-голямата площ на третиране на пазара. Също изисква прилагането на охлаждащ контактен гел.

http://www.e-swin.com

И ще ви помоля да не ме нападайте пак с коментари – ти лично изпробва ли ги? Откъде знаеш? Колкото ти плащат за рекламата? Нищо не ви струва, да се разровите малко по чуждите форуми и да прочетете хилядите коментари. Има и положителни, има и разочаровани потребители. Сегментът на домашните IPL  расте ужасно бързо, печалбите също, а с тях и желанието на фирмите да се включат в играта, с цената на много компромиси. Избирайте информирано!

# 21
 • Мнения: 747
Hardtosay, уважавам труда, който си вложила и бих искала да ти кажа едно огромно благодаря  bowuu за синтезираната информация. Има и друга тема за Лумеата, която е пусната с рекламна цел. Позволих си преди месец да копирам там един от постовете ти. Все още не са ми дали конкретен отговор, а само казват, че ескпертите им от най-високо ниво подготвят становище за твърденията изложени от теб. Вече минаха около двайсетина дни и становище - йок  hahaha
Виждам, че добре си запозната в тази област. Ето и линк към тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=716885.135
Ако позволиш да сложим поне табличката там, за да не се залъгват потребителките като мен. Сега съжалявам, че си взех тази Лумеата, защото след месец и половина без процедура космите са си на 80% на мястото  Tired

# 22
 • Мнения: 52
...........
И ще ви помоля да не ме нападайте пак с коментари – ти лично изпробва ли ги? Откъде знаеш? Колкото ти плащат за рекламата? Нищо не ви струва, да се разровите малко по чуждите форуми и да прочетете хилядите коментари. Има и положителни, има и разочаровани потребители. Сегментът на домашните IPL  расте ужасно бързо, печалбите също, а с тях и желанието на фирмите да се включат в играта, с цената на много компромиси. Избирайте информирано!

А и не виждам защо да те напада някой сега, няма причина. Вече говорихме по този въпрос.

Проблема беше в крайното посланието на първото ти мнение, нещо от сорта не купувайте епилатори за домашна употреба всякакви, всички са маскари.......

# 23
 • Мнения: 0
stefi_sv благодаря за благодарностите Simple Smile Знам за другата тема и я следя с интерес, но тя си е платена рекламна на Филипс и прецених, че е коректно да си остане тяхна. Освен това не водя "борба" с тях, а по-скоро за информираност. Но ако решиш, че ще бъде полезно на някой - ползвай табличката.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 20:31 от Hardtosay

# 24
 • Поморие
 • Мнения: 159
http://prikachi.com/images/400/6166400O.jpg
От всички тези, само Лумеята ли се ползва за лице?

# 25
 • Мнения: 0
Почти всички производители твърдят, че уредите им могат да се използват върху лицето. Обаче! Няма смисъл, ако става въпрос за светъл мъх - той не поглъща светлината, защото съдържа много малко меланин. Освен това всички клинични изследвания на "парадоксален растеж" са описани точно в случаите на IPL терапия върху лицето. Аз нямам такъв проблем, но и да имах нямаше да използвам IPL точно там. Лицето е нещо, което никога няма да мога да скрия, ако стане някой фал.

Мисля си, че преди да използваме каквото и да е ново и "революционно" не е лоша идея да се консултираме с читав лекар дерматолог, който не е на хранилка към някоя фирма. Вярвам, че има лекари, които следят новостите и си разбират от работата.

# 26
 • Мнения: 1
Здравейте!
  Hardtosay, благодаря за информацията, която си дала и за отзивите от личния ти опит. За да допълня представата си от действието на Philips Lumea, може ли да споделиш какъв е твоят фототип?
  И ще те помоля за съвет. Каза,че си си закупила апарата от Амазон. Тъй като не е малко пари, какъв начин на доставка избра и въобще колко големи са рисковете при покупката на по- скъпи стоки?

# 27
 • Мнения: 3 102
Здравейте.
Скоро си купих Philips Lumea SC1992, като този модел е само за тяло, за лице - не. Купих го направо от сайта на Филипс.
Вече направих първата процедура върху целите крака, подмишници, и около бикини зоната (в инструкцитте изрично пише да не се третират срамните устни и т.н. подробности).
Това са зоните, които ще продължа да третирам и в бъдеще. Кожата ми е доста светла, нещо между първата и втората степен на бяла кожа според отпечатаната скалата в книжката на Филипс. Космите ми в по-голямата си част са фини и среднотъмни (определено не са руси, но не са и черни).
Записвам се, за да следя вашите отзиви и съвети, както и за да отговарям на въпроси, когато започна да напредвам в процедурите. За процедурите пише да се правят през 2 седмици в първите два месеца и после, казват, ще е достатъчна само по една поддържаща процедура веднъж месечно.
Към уреда има книжка с много подробни обяснения как да се извършват процедурите и също какъв е принципът на действие, за да е ясно.
Hardtosay вече е обяснила някои неща, които казват и самите производители, но ако желаете, бих могла да снимам и обясненията от книжката (на английски), както и частта с противопоказанията (кожа с тен, татуировки, разширени вени и т.н. ...)

# 28
 • Поморие
 • Мнения: 159
Аз го имам  от 2 месеца , направила сам 6 процедури на подбедрици, мишници и корем , определено има ефект да кажем 60% за момента, но на лицето засега няма видим ефект

# 29
 • Мнения: 747
Ползвам го от януари някъде на горна устна, брадичка и шия. Ефекта за това време е -20% може би. Първите 3 месеца правих по два пъти в месеца, после по веднъж.  Първите месеци е по-осезаемо намалянето на космите, после те се позавръщат с все по-голяма сила. Честно казано не съм доволна! Таях огромни надежди, дадох спестяванията си, които можех да използвам за друго и получих почти нищо. Най-гадното е, че не трябва да скубя космите, а да ги бръсна  Sick абе.....не ми се пише по тази тема, много шум, големи реклами и прочее за поредният боклук. И на Рио имах уред, който обработваше по-малко на брой косми и пак беше поредната безполезна, но скъпа вещ

Общи условия

Активация на акаунт