Philips - Lumea - фотоепилация

• 696 522
  • 3 051
  •   1
Отговори
# 2 430
  • София
Аз съм след първа процедура и съм очарована. Имам сериозен проблем с лицето - буквално на 2-3 туфи ми разстат много здрави косми. До сега ги скубех, като в резултат на това често се правех раздразнения, пъпки, дупки...  Абе много подтискаща работа. След първата процедура - вече трети ден, почти нищо ново не се показва. Кожата ми е мека. Виждам някои малко косми, но повечето излизат без съпротивление и не се усещат на пипане. До сега ми отиваше по един час докато се преборя, а сега дръпнах 4-5 косъма и бях готова. Много съм обнадеждена. По тялото още не мога да преценя. Под мишниците сякаш още не са се показали. Най-бързо ми пораснаха на краката, но пак имаше цели два дни, в които бяха гладки. Надявам се, дългосрочно на много добър резултат.

# 2 431
Аз си взех SC1998 в последния ден от промоцията на Техномаркет (аз и още едно момиче взехме последните 2 кутии от рафта Grinning явно е имало голям интерес). Чак днес успях да го изпробвам на мишниците. Ще направя още няколко процедури и го прибирам до края на октомври, когато следва да е паднал всичкият тен от лятото (въпреки, че не се пека и ползвам 50+ фактор) и да са свършили слънчевите дни.
През зимата планирам сериозно да се занимая с процедурите на крака, мишници и брадичка. Ръцете засега ще ги пропусна, тъй като там са ми по-светли космите, а и не ми е проблем веднъж месечно да ги минавам за 10 минути с епилатора. Интим ще правя, когато се справя с белега от секциото.
Изчетох всички 160 страници на темата и информацията наистина е много полезна. Притесни ме обаче нещо в ръководството, за което не намерих отговор тук: пише, че не трябва да се използва при кожа, склонна към келоиди. Аз в момента лекувам белега от второто секцио и се опитвам да го предпазя от това да стане ужасно грозен келоиден белег, както след първото секцио. Т.е. моята кожа е склонна към келоиди, но това го разбрах чак след раждането, а преди 5 години, когато не съм подозирала за това, съм направила 8 процедури IPL на мишниците в студио и не съм имала проблем. Даже напротив - ефектът е прекрасен - от 5 години само съм бръснала и не съм правила никакви поддържащи процедури, а имам само по 5 косъма на всяка мишница. Предполагам, че в ръководството е написано така, за да се презастраховат от риска някоя жена, с кожа като моята, да се изгори лошо и да й останат трайни белези. Та, на собствена отговорност ще го ползвам и ще внимавам много. Но моля, ако някоя от вас е със сходна кожа, но ползва фотоепилатора, да сподели мнение.
И последно (извинявайте за дългия пост), тъй като и аз имам склонност към силен сърбеж по краката като страничен ефект от излагане на слънце и от епилация, аз се спасявам по следния начин - много добре овлажнявам кожата няколко дни преди епилация, както и ползвам душ гел и крем за тяло за атопична кожа. Днес си купих и алое гелът, за който прочетох в темата и се намазах превантивно след процедурата.

# 2 432
  • Пловдив
Здравейте момичета, имам въпрос към по-напредналите и най–вече към ДХЗ. Взех си фотоепилатора преди година и минавах всичко без крака и ръце, защото бях започнала солариум. Декември когато ми поизбеля кожата започнах крака и резултатите бяха изумителни, дори вече не махам косми между процедурите, защото няма какво...само леки мъхчета на места. Та сега ще тръгвам на солариум, после плажове като се затопли и ставам доста тъмна, въпросът ми е, как да процедирам с краката? Да си ги минавам ли пак, но на ниска степен или да спирам, но пък не искам да спирам за да се завърнат Cry в голяма чуденка съм...

# 2 433
Amaru, по-добре спри и поднови наесен.
Ако не ходиш на солариум няма проблем да правиш по някоя и друга процедура докато не идеш на море и не хвснеш тен,но ако ще ползваш солариум не препоръчвам.
Аз от една година почти не се светкам и не са ми се върнали косъмчетата.Вече правя веднъж на няколко месеца поддръжка.

# 2 434
  • Пловдив
ДХ3, благодаря ти. Най-вероятно така ще направя и ще следя положението Simple Smile другия вариант е да не ходя на солариум, макар че не ходя сериозно и редовно а за около месец...два да си подготвя кожата за слънце да не изгарям. Ще помисля и ще реша.

# 2 435
ДХ3, благодаря ти. Най-вероятно така ще направя и ще следя положението Simple Smile другия вариант е да не ходя на солариум, макар че не ходя сериозно и редовно а за около месец...два да си подготвя кожата за слънце да не изгарям. Ще помисля и ще реша.
Ако не ставам много тъмна си направи курс една процедура преди морето и после наесен.
Аз черенея много и затова лятото спирам изцяло.Дори само навън за 20 мин.да стоя ме хваща веднага слънцето.

# 2 436
Аз съм след първа процедура и съм очарована. Имам сериозен проблем с лицето - буквално на 2-3 туфи ми разстат много здрави косми. До сега ги скубех, като в резултат на това често се правех раздразнения, пъпки, дупки...  Абе много подтискаща работа. След първата процедура - вече трети ден, почти нищо ново не се показва. Кожата ми е мека. Виждам някои малко косми, но повечето излизат без съпротивление и не се усещат на пипане. До сега ми отиваше по един час докато се преборя, а сега дръпнах 4-5 косъма и бях готова. Много съм обнадеждена. По тялото още не мога да преценя. Под мишниците сякаш още не са се показали. Най-бързо ми пораснаха на краката, но пак имаше цели два дни, в които бяха гладки. Надявам се, дългосрочно на много добър резултат.
С какво ги махна на лицето?

# 2 437
  • София
С какво ги махна на лицето?

С пинсета.

# 2 438
  • Пловдив
Ако не ставам много тъмна си направи курс една процедура преди морето и после наесен.
Аз черенея много и затова лятото спирам изцяло.Дори само навън за 20 мин.да стоя ме хваща веднага слънцето.
Аз съм същата и си ми харесва да съм черна, затова не искам да минавам през червения етап на тена, а солариумът ме предпазва предпазва от него  Simple Smile

# 2 439
Момичета, извинявам се, ако вече е обсъждано, но съм хвълила око на Лумеата в ДМ. SC1994/00. Май доста стар модел.
Прочетох, обаче, че загрява и една процедура може да отнеме часове. С моя обем сигурно дни Smiling Imp
Някой има ли опит?
Втори въпрос - UV защитата в случая нужна ли е? Или светлината изобщо не е в този спектър...  Защото се колебая и за един Silk'n, ако този не става... 🤔

# 2 440
Момичета, преди седмица си разкъсах връзка на глезена и трябва да се мажа 2 седмици с Фастум гел. На него пише, че не трябва да се излагам на слънце, включително и UV лъчи от солариум, докато трае лечението и 2 седмици след него. Идният вторник ми предстои 2ра процедура. Въпросът ми е, дали мога да се светкам около третираните участъци или да избягвам участъка около глезена и долната част на крака? Какво мислите?

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 00:49 от Bloomcanvas

# 2 441
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета, извинявам се, ако вече е обсъждано, но съм хвълила око на Лумеата в ДМ. SC1994/00. Май доста стар модел.
Прочетох, обаче, че загрява и една процедура може да отнеме часове. С моя обем сигурно дни Smiling Imp
Някой има ли опит?
Втори въпрос - UV защитата в случая нужна ли е? Или светлината изобщо не е в този спектър...  Защото се колебая и за един Silk'n, ако този не става... 🤔
При положение, че съм с SC1991/00 и си загрява нормално, не виждам проблем.Никога не ми е отнемало часове.Писала съм подробно в блога.
Слънцезащита винаги е необходима.

# 2 442
Някой ползвал ли е philips lumea sc 1944/00 за лице? По описание е за тяло.

# 2 443
Може ли някой да ми каже, как да използвам функцията с приплъзване и постоянно светкане?

# 2 444
  • Стара Загора
Бях много надъхана от положителните мнения тук, взех си от промоцията в Кауфлант фотоепилатор, вече имам две процедури, но сякаш разлика няма... Преди си мислех, че поне на ръцете и краката се случва нещо, но на ръцете забелязвам пак бързо израстване. Взех да се отчайвам вече Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт