Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се вписват декемврийските бебета?
Момичета, техните бебета напъват ли се, когато искат да пръцнат?
Каква може да е причината за продължителното сукане на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се вписват декемврийските бебета?
-
Момичета, техните бебета напъват ли се, когато искат да пръцнат?
Напъването на бебетата преди да пръцнат е често срещано явление и може да бъде свързано с коликите. Коликите при новородени са период, през който много бебета преминават и обикновено се дължат на все още недостатъчно зрялата им храносмилателна система. Честото кърмене в периода на колики може да успокои бебето и да му помогне по-лесно да премине през неразположението.
-
Каква може да е причината за продължителното сукане на бебето?
Продължителното сукане на бебето може да се дължи на няколко фактора. Възможно е бебето да се суче по-дълго време, за да извлече повече мляко, което може да бъде свързано с недостатъчно усвояване на кърмата. Освен това продължителното сукане може да бъде начин за успокояване на бебето, осигурявайки му комфорт и удовлетворение. Важно е да наблюдавате дали бебето показва признаци на ситост и дали наддава тегло редовно, за да сте сигурни, че получава достатъчно храна.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
-
Как да успокоим бебето с колики?

От 19.30 като се събуди чак в 00.30 заспа. И днес пак така. Не мога да разбера какво му е, да не би нещо да го боли? М ного се напъва докато пръцне, дори проплаква. Коликите само вечерно време ли са или през целия ден?
- с баткото бяхме така + цедене на 3 часа ... Ходех като сомнамбул... дано да успеете да се върнете на гърда
Моето момче има колики, през нощта та и през деня, но по-малко. Ние какво ли не опитвахме колив, инфакол, чай и нищо. сега сме на лефакс та малко го облекчава, не реве много, само докато пръцне.
Ние му купихме активна гимнастика, та е едно ритане, пипа играчките и е една веселба, само не сме сложили батерии за песничките. Иначе трудно заспива и е едно люшкане, пеене абе бебешка му работа. Храним се на поискване и яко го зоба, та нали се роди преждевременно и трябва да наваксва кила и ръст. На кила не вярвам да сме в норма, въпреки ме сме над 4 кг., но на ръст се надявам да достигнем горе долу нормата. Абе да е жив и здрав пък норми не ме интересуват. Момичета вие почнахте ли с упражненията. Аз нямам време, но много ми се иска да действам, че то коремчето седи и дупето, та и бедрата.
. Мисля с пилатес да стягам.