2012-та, добре си дошла, ЯНУАРЧЕТА носиш под всяка елха

• 38 527
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Ехоо, мацки, изчетох ви. Отне ми половин ден, но не мога да съм извън събитията.
Честито на всички обебили се мами: shanny29, Menina, sexylove86, iv mikova, krasidika и всички които не споменавам поименно (моля ви не се сърдете, много станахме).

Много ме е страх дали ще усетя истинските контракции Simple Smile.

Ще ги усетиш, няма сбъркване, стават чести и нищо не може да ги спре.

Бръмби, мила, хайде скоро да е и твоето раждане. И да е леко и бързо.  
Изцяло подкрепям написаното от теб за помощта от баби. Много пъти писах. С нея  - бива, но без нея - 100 пъти по-добре. Бабите искат да идват и да "помагат" предимно заради себе си и собствените си емоционални нужди, а не заради нас - майките. Повече пречат и изнервят. Защото  в пакет с едно простиране или сготвено ядене ще получа хиляда въпроса, триста остарели съвета и няколкостотин въздишки как въпроснатата бабетка се притеснява за акането, сукането, плакането и прочее неща. Накрая трябва нея да успокоявам, мерси. Stop
Също така всяка сутрин ми се иска подробен отчет как сме спали, от кога до кога, в кои часове е сукал малкият, докога ще го храня без точно определени часове и колко прекрасна е шест часовата нощна пауза да си почива стомахчето. му. Полудявам..... #Cussing out
Добре, че всяка ще идва за малко, иначе ще се изпокараме зверски.

Всичките ми опасения за мързеливо бебе бяха напразни. Фифо суче силно и съсредоточено, ака вече редовно и опишква пелените обилно. А, забравих, че получавам натиск да давам и вода, но досега не съм поддала. Иначе бабите ни само чакат и питат кога ще му даваме вода, за да можели като го дундуркат да го наливат с вода за успокояване. С други думи, за изключителното кърмене не получавам особена подкрепа. Но не ми и пука, щом таткото ни е ок, те да си гледат работата.

Забравих да кажа на Ренката, че малкият е голям сладур. Страхотни снимки от изписването.   bouquet

# 361
  • Габрово
Ето я и щъркеловата новина от Pink : Днес /09.01./ в 9,15 ч. с планово секцио е родила Александър - 3.250 кг, 52 см.

Честито Pink  bouquet  bouquet  bouquet. Да е жив и здрав Алекс, а ти да се възстановяваш бързо  Hug.

Връщам се да чета, че май имаме още нови бебета  Whistling.

# 362
  • Бургас
Браво, честит син Александър на мама Пинк!Жив и здрав да им е и много усмихнат малък младеж!На мама желаем скоро да се възстанови!

# 363
Добро утро и от нас Simple Smile

Честити бебчета на shanny29, Menina, sexylove86, iv_mikova , Pink , да са ви живи и здрави и бързо възстановяване ви желая  smile3525

Ние днес сме на последната ни ЖК,ще видим какво ще се разберем с док., както и дали са довели до нещо 5 километровите ми маратони в планината.

Лек ден за сега на всички и леки раждания,ако днес имаме такива  newsm10. Ще се включа по-късно пак с инфо от прегледа Simple Smile

# 364
  • до едно тепе
Здравейтее!
Честити бебчета на всички новообебили се мами(не изреждам поименно,за да не пропусна някоя мама)!Да са ви живи и здрави,да папкат и да слушкат!
Ние сме си 2 в 1.Май имам понякога контракции,но не са болезнени и ги усещам само като втвърдяване на корема. newsm78 Засега си чакаме консултацията  в сряда.
Вече изгладих почти всичко,направих си списък какво ще ми трябва за болницата и мисля,да заредя една чанта с необходимите неща,но все още имам чувството,че няма да ми трябва скоро newsm78
На питането кога ще раждам отговарям когато бебо реши да излезе.Не съм ясновидка все пак Whistling
За името досега само веднъж са ме питали и казах,че си имаме списък от 4-5 и ще играем тото накрая Joy
Толкоз от нас за днес.
Лек ден на всички и леко раждане на мамите,на които им предстои днес  bouquet

# 365
  • Габрово
Честити бебета на Alina, shanny29 /тя както се чудеше, така и роди Wink/, Menina / изчака си бебчето, пък и бързо е родила/, January, sexylove86 /дано да е минало леко и спокойно/, iv_mikova   bouquet  bouquet  bouquet. Живи и здрави и те, и мамите.

Аз бях на ЖК. Този път нямаше нерви, даже ме разсмя. Пита ме човекът, дали ми е казвал при какви обстоятелства да тръгвам за болницата. Казах му, че той лично не е, но все пак ми е второ раждане. Оставих го да ми каже, да не му чупя хатъра  Mr. Green. Получих точно обяснение какво са води и контракции, и наставления като отида в болницата да слушам стриктно екипа, за да е наред всичко. Последното ми се стори, като намек да си го избера за раждането. Ама, нц.
Тегли ме и получих похвала за ниското си кръвно  Mr. Green. Гледа бебето на ехографа и това беше. Реших да си спестя инфото, от миналия път, че съм с разкритие /той не помни/, че да не ме бърника.
Та така в очакване сме.

# 366
Здравейте и от мен , аз нещо не мога да се организирам .Още повече че при нас положението е бетствено .Три дни бяхме без ток , а в4ера като за капак и водата спря.признавам че не съм чела назад и надали ще ми остане време .Нашето бебе е кротко , само дето аз нещо съм ала -бала Simple Smile
Все пак честито на мамите които вече гушкат своите бебчета !!! Колкото и да е трудно , няма по хибаво нещо от това !
Аз имам въпрос - ние сме на 12 дни а все още не ни е паднал пъпа .Днес ЛЛ беше у нас , и каза че пъпчето е добре , не е възпалено но трябва да падне .А то не иска .Почистваме със спирт, пазим г като се къпем -обшо взето всичко каквото трябва .На някой да му се е случвало ?

# 367
  • На Дунава
А какво става с Кафенцето? 5 дни вече се губи...!? Липсва ми тук  Hug
Много ми е кеф да чета разказите на родилите мами, а включванията на June са ми направо мехлем за душицата. Толкова позитивизъм на куп - рядко се открива!   bouquet

А какви са ви отрицателните аспирации към вит. Д-то? Тук го изписват от раждането до края на първата годинка. Моят син затвори фонтанелата по-рано и аз го давах само 10-тина месеца, всеки ден май не сколасвах да се сетя да му го дам, но в 5 от 7 дни го е приемал. А е майско бебе! Но бързо растеше, все още върви по-висок от дечица на същата възраст - при положение, че съм хомеопатична неваксинираща мама, вит. Д-то си го давах без огризеня. Да няма нови изследвания за негативно въздействие, които да съм пропуснала?

# 368
  • Бургас
Щъркелова новина:
Днес в 12:15 ч. се е родил Стелиан на мама jijito91!Големият мъж е с мерки 3780 кг 49 см!Жив и здрав да им е!

# 369
Здравейте!
Много се извинявам,че влизам неканена във вашата темичка, но аз съм от февруарки 2012 и страшно се вълнувам като ви чета и научавам много полезни неща,които скоро ми предстоят!!!
Честито на всички майчета-много да са ви здрави съкровищата!!!(аз дори задочно ви познавам,защото от много време ви чета..)
Ако може искам да задам две въпросчета за кърменето,защото в нашата тема още не сме стигнали до там,а тук усилено и успешно разисквате и се кърмите....(аз също много се надявам да успея)...
Ходих на лекция и там казаха-"гърдата съдържа първо,второ и трето мляко.."-значи слагам бебето на едната гърда и то се нахранва или ако трябва допълваме от втората...ами тогава втората остава пълна-какво правим с нея-изцеждаме ли я? или я оставяме до другото кърмене,когато започваме с нея?????
И другото:ще бъда секцио и в болницата ще съм 2 дни в реанимация и на третия ще ми дадат бебчето..през тези два дни мисля да стимулирам гърдите с помпа, но какво да правя с тази коластра,която евентуално ще изцедя..да я хвърлям?нали е най-полезната?..

Ох,много ви досадих, но ми е за пъри път и се притеснявам...Пак се извинявам!!!

# 370
Честито и тук на мамчетата  shanny29, Menina, sexylove86, iv_mikova , Pink ,jijito91,да са им живи и здрави бебчетата и много да им се радват!!!!!

# 371
Чеситито на всички момичета, родили в последните няколко дни!! Здрави, щастливи бебета и бързо възстановяване ви желая : ))

За съжаление на мен пълнолунието не ми подейства стимулиращо за раждането, а по-скоро за бодуването...заспала съм в 6:30 тази сутрин, та чак до сега.....Тялото ми вече тотално се обърка какво става Grinning
Снощи пуснахме последната пералня - чаршафите. Всичко е готово вече, само дето грам конктарцийка няма...Явно ще се дочаква термин, както е тръгнало Simple Smile

Искаше ми се да родя на 9-ти, някак си хубаво число е Simple Smile Но мен никой не ме пита в крайна сметка, малкият мъж взима тези решения Grinning

# 372
Здравейте мами,не съм писала тия дни,но нямам никакво време!Нашите ни бяха на гости,а майка ми остана с надеждата да родя тия дни   LaughingЕдин ден седнах да чета ,но стигнах до 7-ма страница и пак изникна нещо.Сега сядам и гледам 25 страници  #Crazy браво на вас.Нямам време да чета назад, само искам да поздравя всички новообебили се.Гледам списъкът е станал доста дълъг.Да са им здрави и послушни рожбичките!  smile3504 newsm07
Аз вече много се надявам да дойде момента ,обаче бебка май си чака датата (само да не се окаже,че ще я подмине  Joy) Понеже нашият тати днес е на работа и ще се прибере утре сутрин,каза да стискам и тази нощ,пък утре вече може  hahaha чао засега от мене,дано да мога да се включа скоро   bouquet

# 373
Честита радост на Шани, Менина, сексилав, ив микова, пинк и жижито91   bouquet Много да са ви здрави, добрички, усмихнати и късметлии малките чудеса и само радост да ви носят!

# 374
Ей че хубаво и днес много бебчета се появиха Simple Smile Да са здрави и силни и да радват семействата си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт