2012-та, добре си дошла, ЯНУАРЧЕТА носиш под всяка елха

• 38 527
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Връщам се от ЖК и нищо  smile3518 , пак на същото положение,само дето съм получила едвам някакъв си 1см. разкритие   Weary. Този път прегледа доста ме боля,а и доки се постара добре да ме поразбърка, може би с надеждата да тръгне днес или утре. В сряда ме иска пак за запис на тонове и преглед и каза,че и ако тогава съм пак така,ще почакаме до 13-ти и да съм влизала в болницата за предизвикване Weary . Хич не ми се ще да ми предизвикват раждане с 1см. разкритие и да раждам 10 часа Weary.  Офффф много се сдухах,така се надявах по 3-4 см. да има,но не,явно ще е по трудния начин  Weary

# 376
  • Шумен
Здравейте, момичета! Първо да поздравя всички щастливи майчета и да пожелая кураж и късмет на чакащите  Peace
Набързо да разкажа за моето раждане. Ами.... пожелавам на всяка такова. Цялата галимация продължи общо няколко часа. Преди обеда се юрнах да чистя из къщи, по обед се кротнах, че ме сви малко корема и след това хукнах из града по задачи. Да ама на моменти ме реже ниско долуууу... И към 16:30 вече се усетих да засека на колко време ме "срязва", щото честно казано очаквах по-силна болка. Интервала се оказа 5 минути, метнах се в 1 такси и в нас. Грабнах шашардисания татко, някоя и друга торбичка с превръзки и айде в родилно. Даже не успяхме да попълним документите - приеха ме в 17:45, в 18:18 родих. Общо 3 контракции, всяка с по 3 напъна, 2 вътрешни шева. Попаднах на чудесен екип от младички и усмихнати акушерки. Всичко мина много спокойно и бързо. Аз тотално бях забравила всичко що изчетох за дишане в отделните етапи, но чинно си слушах инструкциите на акушерката. Много съм им благодарна   bouquet
А малкия е такова съвършено слънчице... Нямам търпение да отвори очички и да го гушна.
Е, бързо и леко раждане, ама после малко се изложих - вдигнах Т 39 градуса, айде пак АБ, че се позадържахме 1 ден повече. Но всичко мина добре, Новата година посрещнахме в болницата, даже не успях да си отворя шампанското  hahaha, но това беше най-щастливата ми Нова година.
Не съм ви чела - или кърмя, или дремя, или нещо из къщи. Надявам се, че всички сте добре, виждам във ФБ усиления бебевалеж и много ви се радвам  Hug
Засега ви оставям да полегна малкия докато спи, при първа възможност ще ви погледна пак накъде сте, ама като гледам скоро ще се местим в съседен подфорум Wink   bouquet

# 377
Честит син Стелиан на мама jijito91!
и
Честит син Александър на Pink!
Да са много здрави и да изпълват живота ви със смисъл.

Сиси мила звучиш много натъжена, недей така, ще излезне когато е готова. Виж колко мами така ги 'изгониха' за 3-4 часа. Повтаряй си , че щом се мотае просто се подготвя за финалния старт, за да е бърза тогава.

Аз пък днес съм с 'охрана', снощи разбрах от моето момче, че майка ми казала на баща ми да седи удома 'да ме пази', а аз цял ден спя ОТНОВО. Все едно аз ще кажа на него, а няма да се обадя на мъжа си ако стане нещо, а и тя изобщо незнаеше дали аз ще съм си удома днес. Затова, ако се справяте сами хич не ви трябват някакви си баби да ви се мотаят. Аз нямам избор, защото засега сме в нейната къща:(((, ама ще справим някак си.

# 378
Здравейте,мами. Преди малко се върнах от ЖК. Като за последен преглед доки доста ме претупа, ама нищо Simple Smile Плацентата е добра, водите също, както и сърдечната дейност. Направи ми и мануален преглед. Каза че нямам никакво разкритие. После бръкна още по-навътре и пак каза че нямам. Като се прибрах видях че имам голямо ръждиво петно на бельото си, както в края на цикъла. Сега отидох пак до тоалетната и на тоалетната хартия остават розови следи. Нормално ли е след мануален преглед да имам такова прокървяване и дали е възможно да ми е "помогнала" раждането да настъпи по-скоро? Rolling Eyes
Казах й че онзи ден имах болезнени контракции и каза да пия но-шпа 3Х1, но се чудя дали да го пия изобщо? newsm78

# 379
Леле, anomalia, колко лесно и приятно звучи раждането от твоя разказ...Направо ще си го разпечатам и ще си го чета преди заспиване...Дай Боже всекиму така Simple Smile Почвам и аз да чистя и тичам по задачи, само дето трябва да си ги измисля, защото вече нямам такива Simple Smile Какво като си забравила как се дишало, че то нали се диша правилно, за да спомогнем на процеса и намалим болката, твоето раждане е минало достатъчно бързо и лесно, даже добре че си стигнала до болницата : ))))

Bibi85, аз не знам, още не са ми правили такъв преглед, но другите момичета казват, че е нормално едно такова зацапване на бельото....
А за но-шпа....на мен ми казаха да спирам всякакви лекарства, даже и желязото го спрях сега, докато ми направят изследвания пак, после ако се наложи. Не знам но-шпа дали има подтискащи контракциите въздействие или е само болкоуспокояващо, нека по-знаещите да се изкажат  Peace

# 380
Момичета, как се казва групата във фейсбук?

# 381
  • Бургас
Завърнахме се от консултация.Вече и ние си имаме направление за раждане.Доки ни гледа на ехограф и ме пита първото бебче дали е било едро Simple Smile и след утвърдителния ми отговор ме пита дали съм чувала, че в много случаи вторите били още по - едрички  Laughing /тънък намек си беше това Simple Smile/.Казах, че съм го чувала и така.Гледа води - в норма, плацента - по задна стена, сърдечна дейност - добре, отново спомена пола, бебче си ритка и това е общо взето.
Каза, че ако не съм родила до 2 седмици, ще се видим отново!Ами живот и здраве си чакаме вече бебче да си тръгне когато е готово! Praynig
Биби, явно от прегледа се е появило кафеникавото зацапване и аз знам, че е нормално.И все пак зависи и кой лекар с каква ръка бърка  Crazy /при някои се получава, други не са толкова внимателни /

# 382
Ако може искам да задам две въпросчета за кърменето,защото в нашата тема още не сме стигнали до там,а тук усилено и успешно разисквате и се кърмите....(аз също много се надявам да успея)...
Ходих на лекция и там казаха-"гърдата съдържа първо,второ и трето мляко.."-значи слагам бебето на едната гърда и то се нахранва или ако трябва допълваме от втората...ами тогава втората остава пълна-какво правим с нея-изцеждаме ли я? или я оставяме до другото кърмене,когато започваме с нея?????
И другото:ще бъда секцио и в болницата ще съм 2 дни в реанимация и на третия ще ми дадат бебчето..през тези два дни мисля да стимулирам гърдите с помпа, но какво да правя с тази коластра,която евентуално ще изцедя..да я хвърлям?нали е най-полезната?..

mama to6ka, не се притеснявай, ако те вълнуват въпроси, свързани с кърменето, да ги задаваш и във вашата отчетна тема, също и в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.

Разбирам притесненията ти и колебанията ти за това, което те очаква – всички майки се вълнуват, не само тези, на които им е за първи път. Grinning Опитай се да се успокоиш и да мислиш позитивно, бъди уверена, че ще се справиш - най-хубавото тепърва предстои. Heart Eyes Чудесно е, че предварително търсиш информация – така, като разполагаш с нея и като се довериш и на майчиния си инстинкт, постепенно ще започнеш да разпознаваш сигналите на своето бебче и да им отговаряш адекватно, със спокойствие и увереност.

Доста майки се питат дали да предлагат само едната или и двете гърди при едно кърмене – това е съвсем индивидуално и зависи от доста неща – от конкретните нужди на самото бебе, от това как се е регулирало производството на кърмата спрямо неговия ритъм на сукане и т.н. Обикновено в първите седмици са възможни и двата варианта. Възможно е едно бебе да се засити само от едната гърда, а друго да се нуждае да суче и от двете гърди. Или пък на едно и също бебе веднъж да му стига едната гърда, друг път да иска и двете. Как ще е при вас – постепенно сама ще запонеш да усещаш, бебето ще ти показва и ще се нагодите в свой общ ритъм. Обичайно, ако едно ефективно сучещо бебе се е заситило на първата гърда, като му се предложи втората, то самО я отказва.

На лекцията, на която си ходила, най-вероятно е ставало дума за т.нар. „предно” и „задно” мляко – най-общо казано, „задното”мляко е по-калоричното, това, което повече засища глада на бебето. Затова често пишем, че е добре бебето да се държи не някакви определени минути на гърдата, а толкова време, колкото му е необходимо да достигне до”задното” мляко и да „изпразни” гърдата. Всяко бебе суче по различен начин и с различна ефективност и затова няма универсална рецепта за това колко минути да се държи или колко гърди да му се предлагат в рамките на едно кърмене. Засичането на минути и бързото прехвърляне от едната гърда на другата, преди добре да е изсукана първата, може да не е удачен вариант (защото по този начин може бебето да изсуква само предно мляко и да не достига до задното).

Ако при едно кърмене бебето се е заситило само с едната гърда, както правилно си предположила, на следващото кърмене може да започеш с другата. Ако гърдата, от която бебето не е сукало, е спокойна и не е напрегната, тогава изцеждане по-скоро не е необходимо. Ако обаче я усещаш напрегната, може изцедиш съвсем малко – колко да облекчиш напрежението (цедене „до край” не е необходимо, защото може да предизика хиперлактация).

За втория ти въпрос - ако майката и бебето по някаква причина не са заедно веднага след раждането, може да се говори с персонала да предоставят стерилен съд, в който да се изцеждаш, след което бебето да бъде хранено с изцедената от теб коластра/кърма, докато имате възможност да сте отново заедно и да суче директно от гърдата. Има места, на които това е напълно възможно и други, на които може да не са склонни. Бебето си е твое и имаш право да изискваш то да бъде хранено с твоето мляко, създадено специално за него, но обикновено е добре тези въпроси да се обсъдят предварително, да се проучат възможностите, да сте наясно за това какво ви очаква. Тази тема за Указаниа за съхранение на кърма може да е полезна в подобни случаи. В нея има посочено и колко време издържа млякото при различни температури.

Спокойна бременност и леко раждане ти пожелавам, ако имаш и други въпроси – не колебай, знаеш как да ни намериш. Wink

# 383
ех, и микова роди Simple Smile честитка и на Пинк и джиджито/тя май само във ФБ се разписва?/

villygdr, четох за положението в Чепеларе - добре, че роди по-рано, иначе с това бедствено положение щеше да раждаш на тъмно  Crazy

аз съм с ужасно подути крака, особено десният. Пречи ми да карам колата - просто движенията на крака са толкова бавни и не усещам педалите, че се чувствам опасно.

# 384
Влизам бързичко пак с един въпрос относно термометъра за бебето...Само това ни остана да купим и сега не можем да решим какъв...Не искам да е такъв, който се вкарва в дупето...А тези, които се вкарват в ухото четох, че давали различни и неточни резултати (коментари от амазон за марка Браун) пък и трябвало всеки път да купуваш накрайници. Остават термометър-биберон и такъв, който се допира до челото. Но пък и не искам да даваме 70-80лв за един термометър. Има ли доволни от някоя марка и модел, който бихте ми препоръчали? Благодаря!!!! Simple Smile

# 385
Габи, и аз още се чудя , но май ще взема такъв за чело по скоро, сестра ми ползва за малката
такъв и е доволна, не е давал отклонения, а варианти има ето ти няколко на които аз се спрях:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7298&cat=37

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10791&cat=37

http://shop.bebolino.bg/products.php?id=147#mainImage

http://kasida.bg/farlin-momentalen-infrared-termometyr-za-ushi-91-283.html

http://kasida.bg/berbabebe-universalen-termometyr-za-uho-chelo-i … staq-91-8125.html

Аз май ще се спра на последния, защото и аспиратора ми за нос е на тази марка и знам, че е добър.

# 386
Благодаря  Hug Последният и на мен ми хареса като функции и цена, ще го разгледам по-подробно Simple Smile

# 387
Ох, и ние Кари още не сме я извеждали... аз много искам - тати, естествено, се дърпа. Тоя човек на една лекция само е идвал и се държи все едно има висше по гледане на бебета... В сряда трябва да я водим на преглед и ще я изведем, ама ще й е чак 19-ти ден от раждането...

Линеа негра кога изчезва?

И още нещо - вече две двойки ни идват на гости и двете ни носят подаръци за +6 месеца... с дълъг ръкав... Не знам къде са им главите на тея хора... Какво да ги правя тези дрехи юни месец??

Специално за Дидка Simple Smile Къпем както в клипа от сайта на Ойлатум са показали - с едната ръка го държиш, с другата миеш, а някой ти полива. При нас тати "полива" с подвижния душ над ваничката, като душа е настроен на лека струя, а не на милиони пръски. Пъпа не сме го пазили, ама при тоя метод не се мокри, пък и после със 90-градусовия спирт и да има влага я махаш. Къпем всеки ден, дупето мия на всяка смяна на памперс сама на чешмата, но само ако е много омазано ползвам измиващ препарат.

Витамин Д даваме от днес. Колики още нямаме, от вчера малката пръцка без да пълни памперса. Профилактично даваме Био Гая по препоръка на педиатърката, за да възстановим чревната флора след 2-та антибиотика в болницата.

И пак честито на новите мами! Много обилен и радостен бебевалеж!   bouquet

# 388
Здравейте момичета,предварително честито на новите мами newsm51 stork-girl newsm51 stork-boy.При мен нищо ново днес си пуснах изследванията,и в четвъртък съм на доктор.Лекувам все още гадната инфекция.Сега се връщам да чета ,че май са ми се събрали 10страници за четене.До скоро

# 389
  • На морето!
Здравейте, честито на новообелилите се мами. Не обичам да пиша от тела и затова само чета. С Валерия сме ок.Тя спинка от раждането до 14ч, с едно кратко кърмене.След това се събуди зверски гладна и сука 2,5 часа като трифазна помпа. Grinning После поспа час и малко и вече нормално хапна около 20мин. Зърната малко ме болят от напъна слидобен, но рани нямам.
Сексилов, дано вс е минало леко при теб, че изнервящо започна. На вс чакащи успе, ще пиша повече като се наспя повече или като се прибера.

Общи условия

Активация на акаунт