84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 035
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
мячик, благодаря ти!   bouquet

Кийра Найтли е Анна Каренина!  Shocked Моля, подайте ми пистолета!  fiuuuuuu

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 05:52 от Solley.

# 631
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде гледайте го, искам да видя дали поне на един ще му хареса този филм колкото на мен, че леко започвам да кънтя из темите и рискувам един ден някой (Джой, може би  Grinning) да ме ошамари виртуално- 'тва ли ти беше хубавия филм?!"  Laughing Laughing
ааа, споко, аз като ми се случи такъв инцидент, не дудна на препоръчалия. Не защото съм мила и ен искам да натяквам, ами съм твърде заета да се бия в коравата кратуна Laughing

И стига с тез мантри за онеправдания Лео- кажи речи всеки път като направи силна роля и има номинация, с може би един-два по-значителни пропуска (по-скоро един). Това може ли да се каже за Брад Пит? Или за Джони? Или за повечето от британците? Че Килиън Мърфи една номинация няма, а според мен е по-добър актьор от Лео... Ама тях не ги ревем всяка година, нали? Миналата година специално си направих труда да му разгледам резюмето- три номинации, и трите загубени в конкуренция с убийствени роли от другата страна (сори, ама да ми кажете, че са дали Оскар на Форест Уитакър, а не на него, само защото него Академията го мразела, е несериозно). Като му дойде времето да е направил най-силната роля на годината, ще получи и Оскар. Стига драми Mr. Green
И, Гея, номиниран е за "Авиаторът", губи от Джейми Фокс Peace

# 632
  • София
Килиън има да яде бая хляб докато стигне Лео, или поне половината от филмите му...

# 633
Фактът, че си гледала да речем една стотна от филмите на Килиън, прави мнението ти неособено адекватно Peace. В единият филм, в който играха заедно, Килиън стоеше добре, а Лео си изигра главната роля така, че беше засенчен от всеки един от останалия каст, а Марион го направи смешен в общите им сцени.

# 634
Кийра Найтли е Анна Каренина!  Shocked Моля, подайте ми пистолета!  fiuuuuuu
Точно това ме спря да изгледам и него.

# 635
Тине, направо ти завиждам, че вече можеш да гледаш филмите, за които ние ще чакаме още месец Crazy

# 636
Както да отговоря на това, все ще изглежда кофти.  Grinning Гледам да се възползвам от удобството максимално, въпреки че често се боря с недостигна на време. Много от филмите се прожектират в избрани кина и за кратко, тогава е по-сложно и се налага да прибягвам до торенти, за което не се уважавам особено, но няма начин.

Гледах трейлъра на Великия Гетсби, типичен Б. Лурман.

# 637
"Великият Гетсби" мисля да го пропусна, ако искам да гледам Редфорд, ще си пусна оригинала, а не гримираното копие. Пък и Лурман ме е впечатлил досега само с "Ромео и Жулиета", от "Мулен Руж" и "Австралия" имам недобър спомен.

# 638
  • в сърцето на един мъж...
Ех, Ване, пак си категорична в изказванията си... Ми всеки си има ниша и талант, несравними са нещата, а и киното е толкова субективна история, че няма на къде повече.
За мен изборите на Академията са ми били винаги странни, но пък нали уж за това са там, да изберат правилно, политкоректно и т.н.
Има талант и талант - едни за комедийни роли, едни за екшън, едни за романтика, а има такива, дето са универсални и пасват на всяко едно амплоа. Просто трябва да открият нишата си и да се възползват от това. Аз честно казано нямам претенции да получи някой Оскар. Важното е да се насладя на хубав филм. Вярно, че понякога ми се струва, че избора не е особено адекватен, друг път си казвам - божее, какъв убийствен филм. Но в интерес на истината до сега не съм гледала нещо или поне не помня, за което ей така на първо четене да се плесна по челото и да кажа - баси убийствения филм, на това трябва да му дадат статуетка.

# 639
Но в интерес на истината до сега не съм гледала нещо или поне не помня, за което ей така на първо четене да се плесна по челото и да кажа - баси убийствения филм, на това трябва да му дадат статуетка.
Само два филма имам сякаш в тази категория- "В името на отца" и "Английският пациент". И за роля- Колин в "Самотен мъж", и Франко в "127 часа", тотално разглобена ме оставиха и двамата.
Тук не слагам "Мистериозната кожа" и "Стюарт", както и други филми, които съм гледала с години закъснение, и си знам, че нямат статуетки, нищо че заслужават цял куп. Но наскоро гледах "Боецът", и си казах- егати, Крисчън си заслужава всеки милиграм от златния чичко smile3544

# 640
  • София
Фактът, че си гледала да речем една стотна от филмите на Килиън, прави мнението ти неособено адекватно Peace. В единият филм, в който играха заедно, Килиън стоеше добре, а Лео си изигра главната роля така, че беше засенчен от всеки един от останалия каст, а Марион го направи смешен в общите им сцени.

Мислех да подмина изказването ти, но заради Генезис, който всъщност ме накара да погледна на Лео като сериозен актьор просто няма как да го подмина. На теб точно ти е известно, че заради Генезис изгледах цялата му филмография при все, че последното, в което го бях гледала е Титаник и му се смеех при всяко размахване на перчема.
Фактът, че ти не харесваш Лео не означава, че той е кофти актьор засенчен от целия свят.

# 641
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, за мен до сега няма нещо, което да ми е останало в съзнанието като уау филмът. Вярно, много са хубави, Боецът също, но просто някак не са ме оставили без дъх. Не мога да го обясня както трябва Embarassed Това ми е нещо като Рейнман - убийствен Дъстин, приличен Том и като цяло страхотен филм. Може би най-много ми се доближава до идеята.
Ване бе, стига подскача бе, човек, никой не е казал, че е кофти актьор, а че просто влиза с номинации когато винаги има някой по-добър от него. Дали е мал шанс, дали неправилно планиране, просто така се случва и няма световна конспирация. Все някой ден и той ще вземе.
Аз например много се ядосвам, че все Мерил Стрийп взема, а не винаги го заслужава Confused

# 642
  • в морето до колене
Уоу, Geia - чакай малко  Shocked ... имаш предвид, че Мерил е все номинирана, а не че взема награди, нали. Щото така казано - всеки път взема, ще речеш, че през година-две се прегръща с Оскара...

При жените е по-друго.
Женски роли като за Оскар невинаги има достатъчно дори за номинации... тъй че се получава парадокс - с най-много актьорски номинации са жени, а не мъже. Защото продуцентите по-трудно се осмеляват да правят експерименти с жените актриси. Като имаш една, за която се знае, че ще се справи и публиката ще я хареса, караш с нея до откат...

Надникнах в статистиките да си опресня паметта - точно така си е.

Мерил има 17 номинации / 14 за главна роля
Катрин Хепбърн има 12 номинации и всичките за главни роли
Бет Дейвис има 10 номинации също само за главни роли

от рекордьорите при мъжете
Лоурънс Оливие има 9 номинации за главна роля + 1 за поддържаща
Спенсър Трейси има 9 номинации и всичките са за главни роли
Джак Никълсън има 12 номинации, но само 8 са за главни роли
Пол Нюман също има 8 главни + 1 поддържаща
Питър о'Туул има 8 само за главни

сред актьорите с повече от 5 номинации половината са жени

но при наградите картинката е друга
на върха на класацията са наистина 3 жени и 2 мъже,
обаче от носителите на 2 награди само 1/3 са жени

какво излиза - номинират се едни и същи актриси често-често
това е феномен по принцип за жените в бранша, не е само при Мерил - тя просто се набива на очи заради рекордната бройка

Но както би казал (и май вече го е казвал) някой от водещите на церемониите през годините - това всъщност е лош показател за нея. Само я номинират, пък не я награждават. Значи не е чак толкоз добра актриса  Mr. Green
И статистиката ѝ трябва да се смята за отрицателна - прекалено много загуби  hahaha

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 18:58 от мячик

# 643
Ване, това, че на теб ти харесва как декламира в "Генезис", не значи, че трябва да ми харесва и на мен (любезно подчертавам същественото в изречението, понеже ти обичайно подминаваш момента "четене с разбиране", като стане дума за Лео). Не знам колко пъти трябва да отбелязвам, че намирам Ди Каприо за много добър актьор (факт е, че преди десет години ми харесваше много повече, отколкото сега, но все още го смятам за много добър актьор). Но няма никога да се съглася, че той, видиш ли, е нарочно рязан от злата Академия, която му завижда (Киора, прости, много обичам да те чета, но с това ме утрепа просто Hug). Къде е Оскарът на Брад Пит, къде е Оскарът на Джъд Лоу, колко години чака за Оскар Шон Пен? Боже, колко години чака за втори Оскар Пол Нюман!!! И Даниел Дей-Луис! Защо за тях няма масови жалейки всяка година в тази, а и в други теми?
Изясних ли се? Или да пиша същото отново? Или по-добре- подмини Wink.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт