84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 040
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Аз също му стискам палци и то много здраво.

# 616
  • Далече
На мен Брадли Купър и Оскар в едно изречение ми изглежда напълно нормално. Не знам защо сте го набедили за посредствен актьор.

Посредствен актьор незнам дали е, аз май много негови роли не помня.Само The Hangover, който е абсолютна боза според мен.Някак си името му изпъква на фона на всички спрягани за номинации тази година като излишно  Mr. Green. Като детските загадки - игри с разни фигури/думи или други неща сложени в един ред и да махнеш тази, която не е за там.Та и той така ми изглежда не на място между всички останали потенциални кандидати Simple Smile

Може и да е добър във филма, аз не съм гледала нито един от филмите на основните претенденти за
мъжка роля  и си говоря наизуст Mr. Green Но Брадли Купър досега в нищо не съм го запомнила та затова не ми се вързва с Оскар.

мячик  К.Уолц последно с главна роля ли е в Джанго?

# 617
  • в морето до колене
Да, и Кристоф Уолц и Джейми Фокс са обявени като изпълнители на главни роли.

Това е цитат от collider.com от 22 ноември - There’s also Jamie Foxx and Christoph Waltz for Django Unchained, but again the film has yet to screen so it’s tough to predict how much of a contender either will be.  Foxx and Waltz are both previous Oscar winners so that certainly makes them at least a minor part of the conversation, but they’ll really have to wow audiences in order to make the cut in this year’s incredibly tough category.

# 618
  • в сърцето на един мъж...
Тази година още не знам ще успея ли с листата за Оскарите, но поне ще е интересна надпреварата Grinning

# 619
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз съм го гледала Брадли в два-три филма, и наистина предизвиква в мен умерен хилеж, до умерена погнуса Rolling Eyes. А за конкретния филм- трейлърът не ми вдъхна особено доверие, изглежда ми мелодраматичен.

# 620
Това бяха моите спекулации на тема "колко са предвидими Оскарите" по принцип и в частност 85-ият такъв за главна мъжка роля.

BTW и "Джанго ..." още не е излязъл, но вече виждам, как името на Кристоф Уолц/Валц се придвижва нагоре в таблиците. Доста бързо при това. Пък името на Джейми Фокс не толкова бързо. Тук как ще решим казуса с таланта, статуквото и предвидимостта? Давам жокер - и двамата са носители на по един Оскар. И втори жокер - и двамата ще са представени в категорията за главна мъжка роля.
Третият жокер даже не е и жокер, а елементарно напомняне - филмът изправя един роб срещу един гаден робовладелец... Някой да ми каже, колко предвидим може да е изходът от това противопоставяне, моля.

Mячик, мога да се съглася за спекулациите ти на тема "колко са предвидими Оскарите" без частта за Лео и логиката за J.Edgar Peace. Него няма как да го включваш в “целата схема” със сравняването, защото неговият “казус” е по-особен Mr. Green.

Лео може да е в A-list-ата на холивудските актьори от 15 год. Heart Eyes, може да има привилегията да  отказва роли без това да му влече негативи върху “актьорската конкурентноспособност”, може да прави по един, но качествен филм на година и пр. още “може”-нета Laughing. Но Лео все още си носи бремето на “Титаник”. Него (“умната” Академия)  все още не може да го приеме като сериозен актьор – или не иска да му го признае от завист. От къде на къде един 23 год. пикльо заслужава да  бъде  “златното момче” на Холивуд и да се ползва с всички блага, които влече една такава титла? Него критиците още не могат да му простят, че (чрез “Бандите на Ню Йорк”) си позволи (в ключовия за американския патриотизъм период след 11 септември) да навре нагло в очите на цяла Америка простичката истина “Вие сте нация на емигранти, folks, независимо дали ви се харесва или не”. Лео, за съжаление, ще си носи “прокобата” на Том Круз и се съмнявам, че ще получи Оскар в близко бъдеще Sad. Тя и самата Академия си му го каза директно в надпреварата му с Джейми Фокс Tired. На церемонията, при съобщаването на претендентите за главна мъжка роля, бяха избрали откъс от “Авиаторът”, където Х. Хюз казва на Ava Gardner (ако не ме лъже паметa, защото съм гледала филма само веднъж – да не повярваш Laughing Shocked) “You are just an actress, nothing more”. В този момент си знаех, че ще спечели Джейми (още не съм гледала “Рей” btw), а Лео няма да се добере до статуетката дълго време. И така, да не ставам отегчителна Peace.

А относно Оскарите, мен тези награди рядко ме изненадват със “слънчеви просветления” или неочаквани обрати в ключовите категории. И на тези награди вероятно ще я има “закачката” с политическата, социалната или икономическата угодност. Защо да не дадем Оскара на “робът” Фокс, например, или на Д.Д. Люис поради всички изброени от мен причини.

Изненадващ обрат би било получаването на наградата от Б. Купър (чието име и на мен не ми се връзва с такава награда, без да съм гледала филма) или номинирането/спечелването от тотално неизвестно и неспрягано в “спекулациите за наградата” име/ лице. 

# 621
Простете неадекватното ми включване, има ли списък някъде из темата какво потенциално оскарско да гледам? Не следя нито афиши напоследък, нито онлайн медии и съм в тотално слънчево, лунно, космическо филмово затъмнение.

Тина, не вади камшика.  Mr. Green

# 622
  • в сърцето на един мъж...
Хихи, няма, няма, щото и аз си мислех да питам Mr. Green Иначе май на Мяч постовете са с филмите, но кои ще са номинирани, аз поне нямам спомен Embarassed

# 623
Ще запаля свещичка Лео да получи номинация за "Джанго", че още помня миналогодишните жалейки тук Whistling.
Виж, за награда не мога, не съм толкова благородна, все пак Дей-Луис е там Mr. Green

# 624
  • Далече
...
Но Лео все още си носи бремето на “Титаник”. Него (“умната” Академия)  все още не може да го приеме като сериозен актьор – или не иска да му го признае от завист.
...

Е, ако Лео не е сериозен актьор по какви критерии  Брадли Купър ще се квалифицира като сериозен актьор? Mr. Green
То май и нищо не се чува за ролята на Лео в "Джанго..".Явно и това не е неговата година.Аз питах за Кристоф Уолц по нагоре защото се говореше, че него ще го сложат в главните роли заедно с Дж. Фокс, за да не пречи на Лео.

joy_r Лео няма глявна роля в "Джанго.." и няма да е в категорията на Дей-Луис Mr. Green

# 625
Алиса, твоите критерии са много високи. Къде ти да слагаме Брадли там, където и Джуд Лоу няма място Wink.

Иначе ако е поддържащ (не съм наясно, не съм си поставила за цел да следя нито него, нито въпросния филм, от който се радвам, че Джоузи отпадна- просто не харесвам особено Тарантино), то може и да му стисна вяло палци- заради влагата, която още ми държи "Тотално затъмнение" Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 23:26 от joy_r

# 626
  • в морето до колене

То май и нищо не се чува за ролята на Лео в "Джанго..".Явно и това не е неговата година.Аз питах за Кристоф Уолц по нагоре защото се говореше, че него ще го сложат в главните роли заедно с Дж. Фокс, за да не пречи на Лео.

Харви Уайнстейн е стара лисица. Явно е разпределил приоритетите.

А ако си бяхте направили труда да погледнете линка, който е постнала Бумър на предната страница, щяхте да видите, че се чува за ролята и Лео вече има първата награда за Best Supporting Actor. Редом с Брадли Купър като Best Actor  Mr. Green
(Това е втората награда за "Джанго..." след почетното обявяване на Тарантино за най-добър сценарист за годината на Холивудския фестивал преди повече от месец. Същият, на който Дъстин Хофман беше награден за режисьорски пробив.  Whistling И там има още Брадли Купър.  Mr. Green И Робърт Де Ниро има.  Wink)

Аз съм го гледала Брадли в два-три филма, и наистина предизвиква в мен умерен хилеж, до умерена погнуса Rolling Eyes. А за конкретния филм- трейлърът не ми вдъхна особено доверие, изглежда ми мелодраматичен.

Тина ще каже най-точно, защото само тя го е гледала засега... но конкретният филм май по изходни данни си е ром-ком. Драма с елементи на комедия... или комедия с елементи на драма.  Whistling Нещо такова.
Ако наистина се окаже ром-ком като база и наистина получи толкова награди, аз първа ще се радвам.   Crazy
Не че Артистът не беше същото миналата година, но там имаше "утежняващи вината обстоятелства".  ooooh!
Ром-комите влизат в номинационния цикъл толкова рядко, пък биват награждавани още по-рядко... та мога да запаля свещичка да се случи.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 23:48 от мячик

# 627
  • София
Киора, пиши повече. Досега никой не е обяснявал толкова приятно казусът Лео. и гадния Титаник.

# 628
  • в морето до колене
Простете неадекватното ми включване, има ли списък някъде из темата какво потенциално оскарско да гледам? Не следя нито афиши напоследък, нито онлайн медии и съм в тотално слънчево, лунно, космическо филмово затъмнение.

Тина, не вади камшика.  Mr. Green

Ами по-назад в ей този пост съм се опитала да нахвърлям някои заглавия. Ако това ще ти помогне.

# 629
Ех, Киора, по оскар време винаги ми се къса сърцето за твоя човек Лео. Знаеш ли, имам чуввството, че тази година ще вземе за поддържаща, следейки логиката ти, за да не си падне академята от ината, но все пак да го разпознаят най-сетне.
 За Брадли... какво да ви кажа, не ме разбирайте погрешно, не е ДДЛ, но когато някой си направи ролята, не можеш да му го отречеш, па макар и хенгоувър в резюмето си да има.

Драма с елементи на комедия... или комедия с елементи на драма.
Такова е, да. Не стои евтино, много стегнат филм е, не залита, не доскучава, човечен. Откровени диалози, мен с това ме грабна. Писнало ми е от клишета. Кастингът е много сполучлив, аз не видях някой от героите да не си беше на мястото. А пък колко подтекст имаше... Хайде гледайте го, искам да видя дали поне на един ще му хареса този филм колкото на мен, че леко започвам да кънтя из темите и рискувам един ден някой (Джой, може би  Grinning) да ме ошамари виртуално- 'тва ли ти беше хубавия филм?!"  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт