84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 090
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Паметливо пиле, ейй Joy Hug

# 211
  • в морето до колене
ОК, гледах прословутия ”2012 award season frontrunnerThe Artist
Една тривиална история с толкова предсказуем сюжет... и така откровено носталгично направен сценарий и „режисьорска книга”,че през „дупките” им направо текат явни заемки (за които режисьорът си признава), препратки, алюзии, асоциации и напомняния за цяла поредица класически филми / и не само от времето на нямото кино.
Трикът с носталгията работи, обаче - чувствах се като в салона на кино "Одеон" в студентските си години (то не се и казваше така тогава Wink )
От първите минути в главата ми се завъртя цял калейдоскоп от лица, заглавия, кадри – Рудолф Валентино, „Гражданинът Кейн”, Чаплин и неговото дълго и упорито противопоставяне на навлизането на звука в киното, „Аз пея в дъжда”, Глория Суонсън и „Булевардът на залеза”, Фред Астер и Джинджър Роджърс... „филми от старите ленти”  Mr. Green
Филм-играчка и филм-закачка? Може би...
Режисурата си играе на Холивуд от 20-те години на миналия век.
Операторът се забавлява да ни покаже, колко трикове от времето на черно-бялата кино-класика може да приложи.
Музиката е точно това, което всеки, който е гледал такива филми, познава и помни.
Вярно е, че всички елементи са в подчинение на основната идея – да се отдаде почит на „онова” кино.
Изпипани ли са? Да, до голяма степен.
Какъв е смисълът на това упражнение, обаче... аз лично не вдянах.
Защо трябва да го превъзнасят в днешно време? Още по малко ми е ясно!  Thinking
Ако днес не беше 2012, а 1922... никой нямаше да му обърне особено внимание.  Whistling

И все пак се надявам филмът да изпълни поне някаква просветителска мисия. Ако се намерят млади хора, които не познават „онова” кино, дано този филм ги накара да се заинтересуват и да гледат поне един-два класически неми филми.
Което ме кара да ви предложа ето този материал, на който се натъкнах тази вечер.

С любопитство чакам и вие да го гледате и да кажете, какво мислите. Може пък да не съм права... и нещо да ми убягва.
С двойно по-голямо любопитство чакам възможност да гледам Hugo – ако правилно съм разбрала, френският филм е правен съзнателно КАТО „филмите от старите ленти”, а филмът на Скорсезе е правен съзнателно ЗА „филмите от старите ленти”.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 09:42 от mia4ik

# 212
  • София
Специално за Джой  Wink

# 213
  • в сърцето на един мъж...
 Joy

Пуснали са вече по торентите The Artist
линка е магнет за торента, ако някой го е пропуснал

# 214
  • София
При пиратие от онзи ден има Shame, някой ако намери субове нека сподели  Praynig

# 215
Бяха го пуснали и на друго място, обаче кофти качество. Надявам се скоро да излезе хубаво, че и със субтитри Simple Smile

# 216
Специално за Джой  Wink

Хехе, мерси Hug

# 217
  • в морето до колене
Мда, въпреки, че предвидих такъв резултат, не мога да кажа, че съм особено доволна от сбъдването на прогнозата си...

Току що обявиха носителя на наградата на режисьорската гилдия за сезона:

Best Director for a Feature Film
Michel Hazanavicius, The Artist

Пак се връщаме в изходна позиция.
А се надявах след няколкото не съвсем очаквани номинации на AMPAS надпреварата да поеме в друга посока...
Да видим утре какво ще ни предложат от SAG.
Ако вземат да дадат "ансамбъл"-а на французите...  Rolling Eyes

Не, все пак не го дадоха  Laughing

Ето ги и наградите на SAG

Best Male Actor in a Leading Role
★ Jean Dujardin, The Artist
- не че Клуни е чак абониран за тази категория, но все пак мхм  Thinking - това е поредната точка в полза на ВР за филма

Best Female Actor in a Leading Role
★ Viola Davis, The Help
- тук поне имаше известен съспенс. Последните два дни само това правих - начетох се на дискусии в нета, кой повече заслужава награда в категорията - Виола или Мерил... След тази вечер надали остана съспенс за Оскара.

Best Male Actor in a Supporting Role
★ Christopher Plummer, Beginners
Best Female Actor in a Supporting Role
★ Octavia Spencer, The Help
Best Cast in a Motion Picture
★ The Help
- за никоя от тези трите награди не е имало и капка съспенс, така че voila  Grinning

Best Stunt Ensemble in a Motion Picture
★  Harry Potter and the Deathly Hallows

E, това беше всичко, което би могло да окаже влияние на решенията на академиците. В сряда на 1 февруари се предават бюлетините от гласуването за Оскар. След това вече нищо не може да се промени.
Ако сте понаваксали с гледането, може да се пробваме да прогнозираме резултата.

Следва кратка пауза - следващите награди са на 12 февруари - БАФТА и операторите.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 06:35 от mia4ik

# 218
Нали Оскарите по традиция дублират SAG наградите, защото гласуват едни и същи хора...
Така, IMO нещата вече са решени и за златните чичковци  ooooh!

# 219
  • в морето до колене
Boomer, не е точно така - номинират членовете на съответната гилдия в академията. Но след като излязат номинациите, гласуват ВСИЧКИ. Дори и тези, които не са гледали филмите  Mr. Green

Т.е. някой костюмер или гримьор може да си харесва Мишел Уилямс в ролята на Мерилин Монро, примерно... и да гласува за нея.

А някой от "старците" може да са решили, че на Мерил Стрийп след толкоз номинации вече и е време за втора награда за главна роля...

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 09:15 от mia4ik

# 220
Всички гласуват за всичко, така ли?
OK  Peace
Бях останала с впечатление, че си гласуват по гилдии, а всички гласуват общо само за Best Picture

# 221
След като изгледах We Need To Talk About Kevin, съм убедена, че Оскарът тази година трябваше да отиде у Тилда, а тя даже не е номинирана #Cussing out.

# 222
Джо, филми като Кевин рядко влизат в номинациите Confused

# 223
В американските да, иначе е като по калъп за европейски награди и фестивали Simple Smile

# 224
точно такива филми номинират ,
Жената С Тежка Съдба е класика в оскарите , тук не виждам какво толкова има  ...

Общи условия

Активация на акаунт