84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 148
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Не гледай филмите тази година, не се интересувай около Оскар време и ще са ти непредвидими. Гарантирам!  Laughing Laughing

# 466
  • в морето до колене
Не гледай филмите тази година, не се интересувай около Оскар време и ще са ти непредвидими. Гарантирам!  Laughing Laughing

+1  hahaha

За последните три години, откакто следя толкова отблизо процеса, се убедих в същото.

И все пак успяха да ме изненадат поне с едно нещо тази година - с наградата за оператор. Една от категориите, където най-малко очаквах да бъда изненадана, уж  Mr. Green

# 467
  • София
Джи, много ми е драго да те "видя" отново тук Hug Хех, на този филм и аз бих дошла с удоволствие Mr. Green Мерил е чутовна, обаче тази роля не й беше ролята "уау", за която да й дадат Оскар. Предната година например беше къде къде по-добра Peace

А аз все повече се убеждавам, че колкото сме хора, толкова различни мнения/възприятия. На мен, въпреки че се смятам за фенка на Мерил, последните й превъплъщения в "Doubt" и "Julie and Julia", не бяха съвсем по вкуса. Според мен твърде много се "заиграваше" с ролята, придаваше насмешлива нотка, а не беше подходящо.  newsm78 С "Желязната лейди" ме "спечели" отново. Heart Eyes Имаше сцени, в които неволно или настръхвах, или ръкоплясках. Реакциите при мъжа ми бяха подобни, а не сме се наговаряли предварително!  Crazy Затова съм много щастлива, че спечели точно за това изпълнение!   bouquet А я чака и ролята на Вайълет в "Август в Оклахома"- гледах пиесата в Народния театър- мноого интересна роля  Heart Eyes Самият филм "Желязната лейди" не бих могла да коментирам дали е "правилен" фактологически, нито пък техническите му характеристики- не разбирам чак толкова. Нас не ни подразни.

А за "филма" на Уди Алън с Де Ниро, Никълсън и Стрийп...+1 билет, моля  Laughing Но Уди едва ли ще вземе Мерил- чела съм, че още от "Манхатън" (1979), имат различия в творческите подходи и не се долюбват много-много. Tired Нещо от рода, той искал да представи героинята й абсолютна кучка, а пък тя е известна с това, че винаги придава човечност и на най-големите кучки, та...
Но, кой знае!  Blush

# 468
  • София
Дали ще има една година, в която Оскарите да не са толкова f**king predictable? Whistling Поне, малко драма да имаше Mr. Green

ще стане, ще стане... някога, когато дадат оскар на Лео  Mr. Green Wink

# 469
А аз все повече се убеждавам, че колкото сме хора, толкова различни мнения/възприятия. На мен, въпреки че се смятам за фенка на Мерил, последните й превъплъщения в "Doubt" и "Julie and Julia", не бяха съвсем по вкуса. Според мен твърде много се "заиграваше" с ролята, придаваше насмешлива нотка, а не беше подходящо.  newsm78 С "Желязната лейди" ме "спечели" отново. Heart Eyes Имаше сцени, в които неволно или настръхвах, или ръкоплясках.

Колкото фенове - толкова мнения, факт. Но Мерил е невероярна, фантастична и аз я обожавам във всичките и превъплъщения. Не може да има две мнения по тоя в/с   Hug 

# 470
Кики, със сигурност си го гледала пак преди това - в Les petits mouchoirs, а аз съм го гледала и в този - L'amour aux trousses, който може да се намери в замунда с бг аудио. Също и в този 39,90/99 francs, филма е по романа на Фредерик Бегбеде "9.99" Simple Smile
Ca$h - който ми стои от половин година на компютъра Embarassed и още не съм гледала Confused
Lucky Luke - каубойски Mr. Green Можеш да намериш в замунда.
Приятно гледане Wink

Много ти благодаря, Geia , ама наистина не съм го гледала в изброените филми  Embarassed Първият ми отлежава и не му е дошло времето, а този по Бегбеде ...не харесах особено книгата навремето и ми беше попадал, но не го гледах. Каубойски обичам, но само старите, американските и спагетите - и то не защото са много умни  Joy Lucky Luke нещо не ми вдъхва доверие  newsm78... Мисля си, че сега след Оскар-а тепърва ще му откриват потенциала по-пълно на Дюжарден  Sunglasses 

# 471
  • в сърцето на един мъж...
Juleto, за мен в случая филма не беше правилен - Желязната лейди е институция, тя е първата жена министър-председател в света, а като такава в консервативна Англия е още по-интересна. Да наблегнеш на болестта й, на деменцията, халюцинациите и пикантерията, не е най-добрия начин да получиш статуетка Confused Поне според мен. Толкова малко имаше от това, което наистина е била Маргарет Тачър, че ми стана мъчно за това, че е направен този филм. Мерил е ужасяващо талантлива, такава една роля би била прекрасна за нея, да изпъкне, да разкрие потенциала й, блясъка й като талант. Вместо това ме накара да изпитвам съжаление към това, че Тачър не може да се защити Sad Почувствах Мерил Стрийп като лешояд, който рови в мръсното бельо на един болен човек, който не може да предпази себе си и семейството си. Съжалявам, ужасно ужасно се разочаровах от този филм. Харесвам я, до сега не ми се е случвало да заспивам на нейн филм, на този заспах и се наложи да доглеждам отново Embarassed
Кики, аз съм останала с впечатлението, че "Лъжите" си ги гледала, доста го коментирахме в темата. Това, което съм гледала от Дюжарден ми харесва, при това много, но аз съм пристрастна, харесвам френското кино Simple Smile Не вярвам да сбъркаш, с който и да е от филмите да започнеш Grinning

# 472
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Гея, и аз имам усещането, че този филм ще ми навее подобни мисли, затова и засега го избягвам Embarassed

# 473
  • в морето до колене
Мислех си, че вече е време за новите "списъци" за 2012  Mr. Green

Но днес видях плаката за тазгодишния фестивал в Кан. И реших, че е добър начин да направим плавен преход от вече приключилия награден цикъл към очакванията за новия  Whistling

Като се има предвид "слабата" година за киното, най-силна през 2011 се оказа подборката на Кан.
Три от филмите, които дебютираха там, завършиха с множество награди и номинация за Оскар - The Tree of Life, Midnight in Paris, включително и победителят The Artist.
Други три не получиха признание от AMPAS, но пък от други места получиха. Да не говорим, че за някои от нас това бяха по-добрите филми на 2011, а именно Drive, We Need to Talk about Kevin, The Skin I Live In и Melancholia.

Да се надяваме, че Кан 2012 в своето юбилейно 65-то издание ще ни зарадва с нови добри филми.
Засега има само спекулации за вероятната подборка ... ако имате идеи, или сте чели нещо, ще е любопитно да споделите.
Аз определено чакам с най-голям интерес новия филм на Уди Алън Nero Fiddled. Наскоро беше обявено, че филмът ще бъде пуснат на екран в САЩ на 22 юни, което се връзва чудесно с представяне на филма преди това в Кан в края на май. На мен ми изглежда като очевиден избор. И ще бъде третият пореден филм на Уди, който дебютира в Кан.

ETA: едно пропуснато заглавие...

Плакатът е издържан в същия черно-бял стил като миналата година.
И свързва годишнината на самия фестивал с годиншнината от смъртта на Мерилин Монро.

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 11:12 от mia4ik

# 474
# 475
  • София
ех, и мен ме е яд за Брад Пит тоя път.
не съм гледала още "Артистът", нещо изобщо нямам желание.
гледах "Наследниците" и ми хареса Джорд Клуни, все по-симпатичен ми става. иначе самия филм не е нещо кой знае какво.

# 476
  • Далече
Жан Дюжарден на мен ми е симпатичен. Незнам дали сте го гледали при Джей Лено :
http://www.dailymotion.com/video/xocaih_the-tonight-show-with-ja … ardin-part-1_news
Отсега вървят спекулации дали ще е новия Роберто Бенини т.ест ще си отиде във Франция и толкова или ще направи пробив в Холивуд като Марион Котийярд(?). Дано да научи английски де, че иначе нама да пробие Mr. Green
Аз съм гледала с него френските пародии на Джеймс Бонд -OSS 117: Cairo, Nest of Spies  и OSS 117: Lost in Rio, които между другото са и от режисьора на Артистът.Горе - долу стават,  аз не го помнех оттам, но мъжът ми като го видя онази вечер на Оскарите и веднага се сети, че това е френския Джеймс Бонд Simple Smile На него повече му бяха харесали филмите..

Незнам защо толкова ви е яд за Брад Пит, на мен ми хареса и филма и неговото изпълнение, но не смятам, че тази роля заслужава Оскар.Майкъл Шенън в "Take Shelter" e много по - добър от Брад Пит, а дори не е и номиниран, най - вероятно защото не е женен за Анджелина Джоли Mr. Green.

Мерил Стрийп даже не искам и да я коментирам.

mia4ik много бързаш Кан е далече Laughing.
От Сънданс май това се спряга The Surrogate, като евентуални актьорски номинации за Хелън Хънт и Джон Хокс, но на мен ми се струва прекалено рано да се говори за следващите Оскари Sunglasses

Иначе 2012 поне на пръв поглед се очертава силна, но да видим;евентуални учатници в Кан са:
Майкъл Ханаке -“Love”
Уолтър Солисе -“On The Road” - въпреки, че го чакам, няколко пъти го отлагаха и не съм много ентусиазирана
Малик  с новия си филм...

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 23:32 от Alica

# 477
  • София
Джой, специално за теб този блог относно любимата ти ''тояжка''  Laughing

http://angelinajolieing.tumblr.com/

вижте този сайт, има невероятни попадения

а ето и снимка от самата церемония, когато Джим Раш, като взе оскара за адаптиран сценарий за Потомците, позира точно като Анджелина...  hahaha

Кой да предположи, че този прословут оголен крак на Джоли ще стане най-одумваната новина в социалните мрежи и ютуб, хах в какъв свят живеем не е истина...  #Crazy

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 01:18 от Diavolo

# 478
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ахам, Дяволче, знам ги всичките майтапчета, в "Звездните компромати" този крак го изкоментирахме усърдно. Опита се Анджито отново да заблести над всички, и се провали с гръм и трясък Laughing. Пошлото не винаги се котира...

# 479

Общи условия

Активация на акаунт