Майчинството счетоводно - 46

• 31 545
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
И моя въпрос , който не е много свързан със счетоводство, но да не пускам тема реших да питам тук: След 2те години майчински, мога ли да се запиша направо да борсата ?? Ще вземам ли пари от там, или има вариант само да се запиша за да ми търсят работа? Има къде да се върна след майчинските но искам да си сменям работата.
Можеш, ще взимаш пари...колко зависи от начина на прекратяване на договора. Минималното  е 4 месеца по 7,20/работен ден.
Благодаря за бързия отговор.
Идеята предимно ми е да ми търсят работа по специалността, за която ще си взема дипломата лятото. А и щом ще ми дават някой лев е прекрасно:)

# 121
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, сигурно е питано често, но въпросът ми е:
Моя колежка е по майчинство до 15.06.2012- в отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Към настоящия момент бихме искали да сключим с нея граждански договор за определена задача със същия работодател. Възможно ли е това без да й се спира майчинството?

# 122
  • София-Младост
Моя колежка е по майчинство до 15.06.2012- в отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Към настоящия момент бихме искали да сключим с нея граждански договор за определена задача със същия работодател. Възможно ли е това без да й се спира майчинството?
Може. Но нека наистина е гр.договор, да не е някой прикрит трудов, защото ще и направите лоша услуга.

# 123
  • Варна
Благодаря ти Ала бала за отговора. Може би ще си използвам няколко месеца борсата,а после живот и здраве всичко да е наред с бремеността, ще търся да ме назначат някъде и да излизам в болнични. А знаете ли за времето, когато е на Борсата човек, при изчисляване на майчинството - коя сума се взима- МРЗ или обезщетението, което е получавано от борсата? Аз бях осигурявана на 700лв.- обезщетението ще е 420лв. вероятно.

# 124
  • София-Младост
Благодаря ти Ала бала за отговора. Може би ще си използвам няколко месеца борсата,а после живот и здраве всичко да е наред с бремеността, ще търся да ме назначат някъде и да излизам в болнични. А знаете ли за времето, когато е на Борсата човек, при изчисляване на майчинството - коя сума се взима- МРЗ или обезщетението, което е получавано от борсата? Аз бях осигурявана на 700лв.- обезщетението ще е 420лв. вероятно.
МРЗ.

# 125
  • Варна
значи по-добре е да те води някой на работа- на по-висок доход от минималния, и да си в болнични. После ще се вдигнат майчинските. Но най-важното е всичко да е наред с бремеността и с бебето, и да си ползвам 2-те год. платено майчинство, пък размера вече- здраве да е. Първото си го гледахме с 240 лв.. Още веднъж благодаря, добре,че ви има, за да помагате на тези, които незнаят- Simple Smile

# 126
Здравейте,момичета!От това,което прочетох не ми стана ясно едно.Ползвам отпуск до 2г. възраст на детето,ако се върна на работа и детето е дадено на частна детска ясла или го гледа близък без трудов договор или по програма от социалните (в нашия случай -прабаба)-на 50% ли ще вземам обезщетение или цялото?И ако през този период сменя работодателя ще има ли някаква промяна в ползването на обезщетението?Благодаря ви!

# 127
  • София-Младост
Здравейте,момичета!От това,което прочетох не ми стана ясно едно.Ползвам отпуск до 2г. възраст на детето,ако се върна на работа и детето е дадено на частна детска ясла или го гледа близък без трудов договор или по програма от социалните (в нашия случай -прабаба)-на 50% ли ще вземам обезщетение или цялото?И ако през този период сменя работодателя ще има ли някаква промяна в ползването на обезщетението?Благодаря ви!
Ако детето посещава детско заведение, връщаш се на работа и получаваш 50%.
Ако го гледа някой друг вкъщи и ти си се върнала на работа пак 50%.
С програмите не съм много наясно.
Ако смениш работодателя и си подадеш необходимите документи пак ще получаваш.

# 128
  • В полите на Пирин планина
Ако детето посещава детско заведение, връщаш се на работа и получаваш 50%.
Ако го гледа някой друг вкъщи и ти си се върнала на работа пак 50%.
С програмите не съм много наясно.
Ако смениш работодателя и си подадеш необходимите документи пак ще получаваш.
По програмите, доколкото работят, отново се връща майката на работа, но няма право на никакво обезщетение.

# 129
В смисъл няма значение дали е частна или държавна ясла-нещата са еднакви,така ли?

# 130
  • В полите на Пирин планина
В смисъл няма значение дали е частна или държавна ясла-нещата са еднакви,така ли?

Да. И двете са "детско заведение".

# 131
ok,благодаря! Grinning

# 132
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Може. Но нека наистина е гр.договор, да не е някой прикрит трудов, защото ще и направите лоша услуга.
Благодаря, дано всичко да е наред!

# 133
Здравейте, можете ли да ми кажете при подаване на молба-декларация за социално майчинство и детски надбавки, ако майката е работила в чужбина през част от 12те месеца назад, които се гледат, трябва ли да декларира този доход от чужбина(майката няма да взима майчинство от другата държава)?
  bouquet

# 134
   Здравеите,може ли и аз да задам един въпрос,може би вече е питано,но не го намирам.Та,в момента съм в майчинство до 27.05.2012г(тогава детенцето ми навършва 2 годинки).Сега съм бременна,а термина ми е на 21.05.2012г,тоест малко преди това.Въпроса ми е,когато ми издадът болничния лист(45 дни преди раждането) и го занеса на работодателя,трябва ли да нося и някакъв друг документ?  Предварително благодаря.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт