Майчинството счетоводно - 46

• 31 546
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Стара Загора
А в какъв размер е това социално подпомагане?

# 511
Здравейте:)
Не знам дали можете да ми помогнете, но искрено се надявам.
От 27.09.2011 се водя обратно на работа, след като дъщеря ми беше приета на ясла. Но на 08.12.2011 разбрах, че съм бременна отново. Надявам се да работя както с предната бременост до 45 дена преди термин, но въпроса ми е как ще бъде изчислено майчинството ми с второто бебче? Връщат 24 месеца назад от датата, на която съм се върнала на работа или е на базата на стажа ми досега?
Благодаря предварително за отговора Praynig

# 512
  • София-Младост
Здравейте:)
Не знам дали можете да ми помогнете, но искрено се надявам.
От 27.09.2011 се водя обратно на работа, след като дъщеря ми беше приета на ясла. Но на 08.12.2011 разбрах, че съм бременна отново. Надявам се да работя както с предната бременост до 45 дена преди термин, но въпроса ми е как ще бъде изчислено майчинството ми с второто бебче? Връщат 24 месеца назад от датата, на която съм се върнала на работа или е на базата на стажа ми досега?
Благодаря предварително за отговора Praynig
24 месеца, считано от месеца предхождащ, този в който издаден първият 45 дневен болничен.

# 513
  • Русе
Стотина лева на месец. Има и помощ, която е за 45те дни преди раждането- тя е 150 лв. Имате право и  на помощ за родено дете, която е в размер на 250лв. за първо дете. Имате право и на детски, ако доходът на член от семейството е под 350 лв. за предходните 12 месеца.

# 514
  • Стара Загора
Стотина лева на месец. Има и помощ, която е за 45те дни преди раждането- тя е 150 лв. Имате право и  на помощ за родено дете, която е в размер на 250лв. за първо дете. Имате право и на детски, ако доходът на член от семейството е под 350 лв. за предходните 12 месеца.

И какво трябва да направя, за да ги получа ?

# 515
  • Русе
 Grinning Трябва да посетиш Социално подпомагане по местоживеене. От там ще ти дадат всички необходими документи за попълване и ще обяснят най-подробно.  Peace

# 516
  • Стара Загора
Grinning Трябва да посетиш Социално подпомагане по местоживеене. От там ще ти дадат всички необходими документи за попълване и ще обяснят най-подробно.  Peace

Много благодаря, малко като абориген питам, обаче тук никой нищо не ти обяснява, дори от работа нищо не са ми казали!!

# 517
 Здравейте, бих искала да попитам следното - Имате ли някаква информация относно  Схема, която прилагат по общини - ако дължиш някакви данъци -за движима,недвижима и прочие вещи или др такси и налози глоби и прочие...не ти плащат еднократната помощ при раждане - докато не ги платиш? Въобще съществува ли такава и ако Да, от кога е влязла в сила? Благодаря.

# 518
Благодаря много за отговора:)  Hug
Добре че, бързо съм се върнала тогава на работа, че ще хвана и от платеното майчинство от 1-то дете.  Praynig
Хубава вечер:)

# 519
  • Пловдив
*MaGiKa*,не съм чула за такава практика

# 520
Здравейте, в момента съм бремена и термина ми е през август, бях на работа до септември, декември се бях регистрирала на бюрото по труда, а сега от януари съм отново на друга работа, междувременно съм и студента задочна форма на обучение. Искам да попитам някой ако може да ми разясни как стой въпроса с правото на майчинство при мен дали изобщо имам право на такова и на какво имам право.... Благодаря ви предварително Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 521
  • Пловдив
Здравейте, в момента съм бремена и термина ми е през август, бях на работа до септември, декември се бях регистрирала на бюрото по труда, а сега от януари съм отново на друга работа, междувременно съм и студента задочна форма на обучение. Искам да попитам някой ако може да ми разясни как стой въпроса с правото на майчинство при мен дали изобщо имам право на такова и на какво имам право.... Благодаря ви предварително Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ако имаш 12 м осиг стаж през живота си имаш право на майчинство две години
нямаш право на помощта за студенти,защото си задочно

# 522
Пропуснах да се уточня, че не ми стигат 3 месеца от необходимите 12 осигурителен стаж за майчинство, а дали има някакъв друг вариант да си ги набавя или и аз не знам как стоят нещатата....

# 523
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Пропуснах да се уточня, че не ми стигат 3 месеца от необходимите 12 осигурителен стаж за майчинство, а дали има някакъв друг вариант да си ги набавя или и аз не знам как стоят нещатата....

Към момента ли не ви достигат 3 месеца или към датата на издаване на болничния 45 дни преди термин?
Имате право на обезщетение ако сте назначена на трудов договор към датата на издаване на болничния, но от датата на набиране на изисквания стаж.

# 524
Значи за в момента имам 3-4 месеца осигурителен и трудов стаж общо за целия ми живот и до термина ми ще се наберат около 8-9 месеца. А как е по закон трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж без прекъсване ли или може и с прекъсване.

Общи условия

Активация на акаунт