Избор на столче за кола

• 433 138
  • 4 414
  •   1
Отговори
# 210
  • София
има и столове с памучни дамаски, това обаче не е съвсем спасяващо положението. Летните калъфи също, просто се перат по-лесно.
Обаче столчетата 15-36 кг просто по-малко запарват, понеже детето е малко по-свободно в тях. И все пак в лятото и аз съм излизала спарена от колата, какво остава за детето, което е обгърнато от стола, особенно ако напича през прозореца.

И още нещо в столче не е редно детето да е с връхни дрехи.  Коланите не лепват добре за тялото заради дебелата дреха и при инцидент може да се изхлузят.

Иначе аз не съм голям фен на рекаро, но това е субективно усещане.
Така или иначе най-добре да се видят и пробват на живо, вкл. и как стоят в колата...също и бих избрала модел, който позволява по-легнало положение...което като цяло си е проблем при 9-36 и 15-36

# 211
  • София
Аз клонях много към Еволва, но като го видях и не останах много очарована, дамаската е малко лигава, тънка и наподобява шушляк. Рекаро и Щорхенмюле много ми допадат като външност и са удобни на малкия. Ако все пак Еволва е по-добро от към сигурност ще взема него. newsm78
Не мога да намеря тестове точно на тези модели: Evolva 123/Evolva 123 plus. Tired, за да сравня с тези на Рекаро/Щорхенмюле.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 20:00 от Buzanche

# 212
Столчето Киди, което купихме преди 2г. е с изцяло памучна дамаска. Супер е, но за съжаление вече се прокъса на места, най-вече там, където е сгъвката на крачетата.
В един момент в ибей имаше много оферти само за дамаска, но изведнъж изчезнаха. И сега ще трябва да си шия.
Макар че оригинално струва към 50Е, бях склонна да ги дам, вместо да се занимавам с това.

# 213

И още нещо в столче не е редно детето да е с връхни дрехи.  Коланите не лепват добре за тялото заради дебелата дреха и при инцидент може да се изхлузят.

А зимата? Нима си събличате децата в колата? Моята поне не е с дистанционно затопляне... Освен това столчетата 15-36 ползват коланите на автомобила.
Поздрави!

# 214
  • София
ами да, събличам си го, ако трябва го завивам после с якето 5 мин докато се стопли колата.(ако ще пътуваме за 5 мин съм го оставяла и с яке, но принципно не е редно, става дума наистина за дебели зимни якета)
За коланите на автомобила важи съвсем същото, не само за децата Wink

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 09:26 от Angel_Dust

# 215
  • Пловдив
Аз самата се събличам, когато съм в колата, пък какво остава за детето Simple Smile
Имаме едно поларено одеалце - стои си там точно, за да го завиваме, когато температурата в колата е ниска (или когато заспи) Peace

обличаме го, преди да отворим вратите Naughty

# 216
И ние събличаме децата в колата. Относно лигавата материя на Еволвата, нашата не е такава. Само за един модел дамаска се сещам,която може да остави такова впечатление и тя е тази. Всички останали модели са с нормална дамаска.

# 217
  • Пловдив
ние точно това поръчахме, но го нямаше налично, та в крайна сметка взехме маx-а Peace
Всяко зло за добро Mr. Green
За материята, определено не мога да кажа, че е лигава... по-скоро някаква пореста newsm78

# 218
На дълъг път естествено, че я събличам. Но от нас до центъра са 10мин с кола и не виждам смисъл да го правя, нито колата може да се затопли качествено за това време.
В София обаче разстоянията са други, така че там е разбираемо събличането на детето.

# 219
  • София
смисъла е същия, като този изобщо да има стол.... и далч не зависи от рзстоянията принципно...

# 220
смисъла е същия, като този изобщо да има стол.... и далч не зависи от рзстоянията принципно...

Хайде сега, едва ли някой  си вози детето екипирано като за северния полюс. А и къде са тези препоръки за облекло на детето, че и голям човек, когато е с колан?

# 221
  • София
ми возят си ги и така и си ги извеждат, дебела пухенка, грейка, дебело ски яке...препоръки за облеклото на детето има на не едно място, че дори и на някои опътвания на столчета и клипове има и т.н., за възрастният логиката си е същата, на мен лично ми се е случвало да ми се парзаля и размества колана заради яке, да слиза под рамото по ръката и т.н.

# 222
Днес купихме кошница за кола 0+ група на Макси Кози. Тръгнах да пера тапицерията, но прочетох в упътването, че трябва да се пере на ръка, което ми е странно. Вие на ръка ли перете тапицериите? Аз мислих да ги мушна в пералнята заедно с тапицерията на количката, а сега се оказа, че тр да ги пера на ръка.

# 223
Шушулче, защо ти е да переш тапицерията, ново ли е столчето?

Прала съм и на 2те столчета тапицерията, памучната се сви, макар да я прах на 40С, на другата изкуствената нищо и нямаше.
Виж каква е материята и тогава пери, бих ти препоръчала 30% на вълна, това е най-щадящата програма обикновено и не би трябвало да има проблем.

# 224
Шушулче, защо ти е да переш тапицерията, ново ли е столчето?

Прала съм и на 2те столчета тапицерията, памучната се сви, макар да я прах на 40С, на другата изкуствената нищо и нямаше.
Виж каква е материята и тогава пери, бих ти препоръчала 30% на вълна, това е най-щадящата програма обикновено и не би трябвало да има проблем.
Ново е, да. Ми, де да знам защо Thinking сигурно, защото пера всичко наред Peace. Аз 30% на вълна нямам, ама имам кратка за 17 минути, та мислих на нея да пускам.

Общи условия

Активация на акаунт