Избор на столче за кола

• 432 306
  • 4 414
  •   1
Отговори
# 4 200
Здравейте,
След като досега карахме с кошницата на полската комбинирана количка с кошница вече ни е време за следващ размер столче. Сигурността ни е водеща този път при избора Simple Smile
След много четене из темата (благодарности на Рошко!!, който беше коментирал, че полските седалки не са преминали тестове) вече започнах да загрявам някои неща.
Стигнах до извода, че е важно да вземем стол по посока на движението сега - разглеждах бритаксите и макси кози - не видях извън групата 0-18кг такива модели.
Като цена този модел ни влиза в бюдежта https://britax-roemer.bg/produkt/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba% … first-class-plus/
Разбира се има мн по-добри модели, но на далеч по-добри цени Smile
Синът ми е на 6 месеца, гоним 8кг, а сме вече 73-4см.
Надявам се за помощ дали се насочвам правилно, изобщо да го мисля ли варианта дето го изключих за столче 9-36кг заради височината на бебо? Този модел добър ли е или да поразтърся още за алтернативи?

# 4 201
На 6 месеца изобщо не може да се коментира возене по посока за движението!

# 4 202
  • Варна
Стигнах до извода, че е важно да вземем стол по посока на движението сега - разглеждах бритаксите и макси кози - не видях извън групата 0-18кг такива модели.
Синът ми е на 6 месеца, гоним 8кг, а сме вече 73-4см.
Надявам се за помощ дали се насочвам правилно, изобщо да го мисля ли варианта дето го изключих за столче 9-36кг заради височината на бебо? Този модел добър ли е или да поразтърся още за алтернативи?

Ако детето е на 6 месеца е твърде рано за столче в посока на движението (не по - рано от 9 месеца).
Столчето което сте харесали отговаря на нуждите на детето - може да се ползва обратно на движението до 1 год..
Трябва да имате предвид, че основата на столчето за кола First Class го прави не много стабилен в някои автомобили, хубаво е да се стества

# 4 203
Благодаря, Рошко! Ще тестваме на място

# 4 204
А в този ценови клас има ли въобще столче на което би се спрял?

Ако държите да е 9-36 кг. бих предложил Jane Grand, малко по - скъп е, но е с фиксираща система (разбира се колата трябва също да има такава) и със система за регулиране на наклона.
Аз лично бих предпочел столче до 18 кг.
По - съобразени са с размерите на децата в тази възраст.
По - добро положение з сън и почивка
По - високи са и позволяват децата да гледат през прозореца.

Този стол в ADAC е с много лоши показатели. От гледна точка на сигурност е гола вода.

"сигурност

-  Висок риск от нараняване при челен удар
  -  Увеличен риск от нараняване в случай на странична катастрофа "

Учудвам се, че го препоръчвате!

# 4 205
Рошко, пак имам питане...моето чудено относно конфигурацията на децата не спира... Видях че има кошници до 85-87 см, което кажи речи си е до 2 години. Това ми се струва като добър вариант, който заема място като за кошница, а не за обратен стол, за какъвто второ място нямаме. Та гледах кошниците CYBEX Aton M i-Size и JOIE I-Gemm. Чудя се колана на колата дали би стигнал за връзването им, защото полската кошница едвам се връзва. Също така като гледах клипче със сайбекса видях че подглавника в най-горната позиция стърчи извън кошницата, което е леко странно за мен, не е ли малко опасно? Та какво ти е мнението за тези двете и за използването им до 2 години.

# 4 206
Здравейте, включвам се и аз, защото си търсим подходящо столче за кола за нашето бебе. В момента е на 2 и половина месеца и имаме една кошница Мони, която вече не ни е удобна. Търсим си нещо, което да си стои в колата, да може да се закрепи за седалката на колата, а не да го разнасяме всеки път, когато тръгнем на някъде.
Разглеждах тези видове:
https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D1%81%D … ;category_id=5216
но това не ми се струва много подходящо за бебе на такава възраст. Освен ако не се измества, за да може бебето да е в легнало положение. От друга страна не искам да инвестираме сега в нещо, което е за бебета от 0 до 9 кг, защото нашето прасенце доста бързо наддава и на дължина също.
Какво ще ме посъветвате? Има ли някой от вас нещо подобно?

# 4 207
  • Sofia
За бебетата най-сигурни са именно кошниците (0-13кг). Аз не бих гледала друга категория.

# 4 208
За бебетата най-сигурни са именно кошниците (0-13кг). Аз не бих гледала друга категория.

Сега видях и този вариант https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D1%81%D … ;category_id=5216

# 4 209
  • Sofia
Сега видях и този вариант https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D1%81%D … ;category_id=5216
Това столче е от същата категория като предишното (0-18кг)
Ако трябва да избирам столче от нисък ценови клас не бих се спряла на столче различно от кошница (0-13кг).

# 4 210
Но това в снимките поне се вижда, че се смъква надолу, за да е във вид на кошница.
Кои кошници 0-13 могат да се монтират на седалката в колата? Нашата е такава, която няма как да се монтира и е много тежка вече да я разнасям всеки път.

# 4 211
  • Sofia
Кои кошници 0-13 могат да се монтират на седалката в колата?
Всички кошници се монтират, къде с база, къде само с колана на колата.
http://kasida.bg/category/stolcheta_za_kola_ot_0_meseca_do_12_me … ecordsPerPage=500

# 4 212
Значи нашето е може би само с колана, което ми е много сложно. Предпочитам да е с база.
Благодаря за предложенията!

# 4 213
  • Sofia
С база отиваме вече в друг ценови клас.
http://kasida.bg/product/41324/recaro-izofiks-osnova-za-stolche- … -kola-privia.html

# 4 214
Рошко, пак имам питане...моето чудено относно конфигурацията на децата не спира... Видях че има кошници до 85-87 см, което кажи речи си е до 2 години. Това ми се струва като добър вариант, който заема място като за кошница, а не за обратен стол, за какъвто второ място нямаме. Та гледах кошниците CYBEX Aton M i-Size и JOIE I-Gemm. Чудя се колана на колата дали би стигнал за връзването им, защото полската кошница едвам се връзва. Също така като гледах клипче със сайбекса видях че подглавника в най-горната позиция стърчи извън кошницата, което е леко странно за мен, не е ли малко опасно? Та какво ти е мнението за тези двете и за използването им до 2 години.

Освен това какво място в колата заема бритакс дуалфикс в сравнение с be safe izi combi x3 като е максимално прибрано към задната седалка, защото се замислих и за смяна.

Общи условия

Активация на акаунт