Къде да дарим дрехи

• 21 758
  • 24
  •   1
Отговори
Искам да попитам, някой знае ли къде човек може да дари дрехи, но да е сигурен, че няма да отидат при персонала на някой дом или да бъдат изхвърлени. Онзи ден си прегледах гардероба и реших да даря една значителна част от дрехите си. Не са захабени парцали, някои даже не съм ги обличала и са като нови. Не искам да ги дам на циганите или на организации като БЧК, за които знам че всичко хубаво се обира от персонала. Искам да знам, че съм ги дала на хора които наистина са в нужда...Чудех се за Нови хан и отец Иван, но там май нямат нужда от дрехи...

# 1
И аз имам същия проблем - излишни дрехи. Така че запис.

# 2
Явно пак отваряме темата "не го искам, но ми се свиди кой ще го получи"...

В страната има много институции за социално салби възрастни, с умствени увреждания, звено "Майка и бебе", центрове за наркомани и т.н. Адреси и телфони се намират лесно в нета. Може да избродирате вашите инициали върху дрехите, да ги закарате лично и веднъж в месеца да ходите и инспектирате кой носи ненужните на вас дрехи. Ако Милка метачката е взела вашият пуловер, сте в правото си да й го отнемете.

За всички други с повече алтруизъм мога да помогна със следните линкове:

Държавни домове за стари хора

# 3
Явно пак отваряме темата "не го искам, но ми се свиди кой ще го получи"...

В страната има много институции за социално салби възрастни, с умствени увреждания, звено "Майка и бебе", центрове за наркомани и т.н. Адреси и телфони се намират лесно в нета. Може да избродирате вашите инициали върху дрехите, да ги закарате лично и веднъж в месеца да ходите и инспектирате кой носи ненужните на вас дрехи. Ако Милка метачката е взела вашият пуловер сте в правото си да й го отнемете.

За всички други с повече алтруизъм мога да помогна със следните линкове:

Държавни домове за стари хора
Не ми се свиди Октопод. Ако ми се свиди, няма да даря почти ново яке с гъши пух на Бенетон примерно Wink. Не искам да се облажат разни чичковци и лелки, а хората които имат нужда да продължават да ходят опърпани. Искам да дам там където има нужда, това е. А алтруисти в България бол, само дето даренията не отиват по предназначение, а се облагодетелстват най-незаслужилите...Или викаш да дадем, да знаем, че сме дали, а пък какво ще стане ,при кой ще отиде няма значение. Съжалявам, не мисля така. PeaceМога да раздам и на приятелки, ама знам, че те могат да си купят, а има хора които не могат.

# 4
Нищо не разбираш, LadyLady!

# 5
Не знам какво разбирам, знам какво е редно да се прави. Това е моят избор, знам че много хора мислят като мен. Искам когато правя нещо да знам какво става след това, а не просто да дам и да ми олекне, че съм дала. Така го разбирам аз! Нека не спорим. Благодаря за линковете.

# 6
Ние от фирмата ги даряваме на психиатрията, която се намира на Сточна гара, не знам точно какво е името. Хората там наистина имат нужда от дрехи Peace

# 7
Здравейте,в затруднено положение съм ще съм ви много благодарна ако можете да ми подарите есенно-зимни дрехи.Висока съм 168см. и тежа 55кг.Работя за минимална заплата но имам две момченца на 12г. и на 2г. и преживяваме доста трудно.Още веднъж ви благодаря.

# 8
даяна78, от къде си? Аз мисля че имам дрехи, които може да ти станат. Аз съм 170 см и когато ми ставаха бях 57 кг.

# 9
Това е много добре, нека всеки каже от какво има нужда, ако се притеснява тук на лични. Нека все пак да напиша, че моите дрехи са основно размер М и номера 42,44,46 по бг номерацията. Довечера ще огледам какво точно заделих и ще ги опиша.

# 10
Чудех се за Нови хан и отец Иван, но там май нямат нужда от дрехи...
Защо да нямат нужда от дрехи? Ако искаш ще ти пратя на лични телефона на Отец Иван, да го питаш дали имат нужда, но мисля че няма да са им излишни дрешките  Peace

# 11
Ние от фирмата ги даряваме на психиатрията, която се намира на Сточна гара, не знам точно какво е името. Хората там наистина имат нужда от дрехи Peace

Работата ми е в близост до Сточна гара, а имам излишни дрехи. Малко повече информация?

# 12

Работата ми е в близост до Сточна гара, а имам излишни дрехи. Малко повече информация?
Поли, ще разпитам колежките от ЧР за повече информация и ще ти пиша на лични Hug

# 13
  • sofia
Масово домовете за деца нямат нужда от дрехи...Моля ви, разберете, децата в домовете са добре облечени (или поне имат в складовете) и нашите гардероби не им харесват. Нужда имат кризистните центрове, домовете за стари хора и всички институции в  райони, далече от големите градове.
НО! Някой трябва да ги намери, прозвъни, съгласува и транспортира.
Ето ви и нещо, което днес получих от колегите. Моля, помогнете там.

Списък на най-необходими неща за клиенти на кризисен център и рехабилитационнапрограма на Фондация „П.У.Л.С.”

1.   Зимни и есенни якета, маратонки и обувки, ботуши
a.   За 9-10 годишно дребно момче /36/
b.   12 годишно момиче /37-38/
c.   10 годишно момиче /36-37/
d.   16 годишно момиче /38/
Приемаме и други размери тъй като настаняваме кризисно и във всеки един момент имаме нужда от връхни дрехи и обувки /обувки особено спешно/
2.   Есенни и зимни дрехи за деца и младежи
3.   Тетрадки и учебни пособия, книги, учебници

За кризисния център:
1.   Кухненска посуда
2.   Одеала и спално бельо
3.   Детски и дамски пижами
4.   Почистващи препарати
5.   Дамски обувки и ботуши

За повече информация: Юлия Андонова – консултант 076 60 10 10, 0894 502 956

# 14
  • sofia
Искам да попитам, някой знае ли къде човек може да дари дрехи, но да е сигурен, че няма да отидат при персонала на някой дом или да бъдат изхвърлени. Онзи ден си прегледах гардероба и реших да даря една значителна част от дрехите си. Не са захабени парцали, някои даже не съм ги обличала и са като нови. Не искам да ги дам на циганите или на организации като БЧК, за които знам че всичко хубаво се обира от персонала. Искам да знам, че съм ги дала на хора които наистина са в нужда...Чудех се за Нови хан и отец Иван, но там май нямат нужда от дрехи...

Извинявай, ти на какво основание обвиняваш персонала в домовете и БЧК ? Любопитно ми е как се изтипосваш тук и генерализираш кой какво прави или НЕ прави. И що, кво им е на циганите? 90 % от децата в домовете са цигани. Имаш специални претенции точно кое дете да ти облече якенцето ли?

Общи условия

Активация на акаунт