Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 096
  • 699
  •   1
Отговори
# 390
Честита 9-та месечинка на Венцулин! Честито и на Стефания на cveti_8203 Simple Smile
Честита месечинка и на Елинка, Алекс, Ясена и Даниел!
Да са здрави, много послушни и много усмихнати Simple Smile

П.П. Ние ли сме най-джобни? Габ е 69 санта на 8 месеца и половина и 8 и 200 Sad на мама камбичката

# 391
  • на североизток
Честита месечинка на порасналия сладур Венцулини! Да расте жив и здрав, а мама да се тревожи по-малко!

Честита месечинка и на Елина! Да е жива и здрава и много послушна!

Честито и на всички други месечинковци!!!

Хера, те твоите перипетии край нямаха. И аз да бях на твое място и аз да съм изтрещяла, нищо че съм само на 34.... Шегата настрана, бързо оправяне малкия сладур, че и ти да се кротнеш малко Hug

Марте, честити ви нови зъбки! На Ния венците са ужасно подути, направо се чудя как да й помогна.

Мария, Ния се храни по вашия режим, само последните двете хранения са разместини - кашата я давам последна вечер.

Хоупи
, за мерките Ния е 75 см, но за разлика от стройната Елена, моето тюфлече е 10 кг. Представям си, ако педито на Ели я види Laughing И нашето педи мърмори за килограмите, тя и навремето за баткото мрънкаше, но въобще не си го слагам на сърцето.

За уменията на Ния - вчера писах, че пълзи като гъсеница - педомерка, не може да се изправя сама от легнало в седнало положение - стига до средата и се отказва, стои седнала стабилно, може да се навежда седнала напред, настрани и да си взема, каквото си реши, не стои стабилно и права. Иначе обожава да играе на криеница, чуди се на нови неща, хитрува и се смее - например като вземе нещо забранено и направи беля и се смее дяволито.

# 392
Добро утро:)

Честити месечинки на Елина и Венцулини! Да са здрави и послушни!

Цитат на: SYMa [quote
Може би и ти като един истнински Близнак си склонна към депресии, освен хроничното безпокойство, което непрекъснато ни гложди. Аз например винаги намирам за какво да се притеснявам, почти нямам състояние на душевен покой (аз съм Близнак с асцендент Скорпион на всичкото отгоре). И съответно не мога да релаксирам като хората. Това много ми пречи и много искам да го променя, но и това е по-силно от мен. Не знам дали някога ще успея.

Аз съм точно обратната комбинация Скорпион ,с асцендент Близнаци, но написаното важи за мен в пълна сила.

Лесно се гледали три деца...... да ама не , постоянно правиш нещо за някои превърнала съм се в машина , обезличила съм се за всички имам време , а когато опре до моите желания и моето време всички се обръщат и скатават.Превърнала съм се в истеричка,вече не говоря нормално, а в главата ми само черни мисли.....надявам се че скоро ще стигна дъното да се "самоизям" и да се върна с нови сили, преродена:)

Бобо , се събуди след дълъг сън............. от 30 минути

Скрит текст:
По въпроса в половината време нямам желание, в другата половина няма възможност , е от време навреме се получава, че да не забравим що е то:)

# 393
  • Стара Загора

П.П. Ние ли сме най-джобни? Габ е 69 санта на 8 месеца и половина и 8 и 200 Sad на мама камбичката
Свате хубавите парфюми били в малки шишета казват Mr. Green Зет ти беше същите кила само, че 73см.
Уменията на Боример - няма никакви Mr. Green Не лази, не се изправя, като се обърне по корем и започва една велико мрънкане и тръшкане...сякаш аз съм виовна, че го мързи да ми мръдне задника Twisted Evil Показвам му...вдигам му дупето побутавм ама не...кюфтето си е кюфте Twisted Evil Когато е радостен...ръмжи Mr. Green като един истински Боример Mr. Green и крещи. Пеем "хей ръчички" и се кирка да се смее обаче като дойде времето да "мием лицето" и вдига ръце..нагоре. Мъжка му работа Crossing Arms С паяка...виж него го върти на една пета. Днес го държах за ръце да ходи и както съм се огъзила...той взе, че се пусна от мен...ама той неможе да ходи бе...изтръпнах...Ей ще е смел като брат си и ще си имам същите ядове Twisted Evil

П.П момчета във Варна няма да можем да се видим.... Twisted Evil ОТивам за един ден и се връщам защото Борис няма кой да го гледа...мда. Баба му...уф не ми се пише. Съжалявам много, че
 няма да можем да се видим отново.
Такъв ми бил късмета Twisted Evil

# 394
Добро утро,  Hug

Еди заспа, аз гледам "на кафе", пуснах и пералнята в действие, че нали стягам мъж ми за тръгване. Багажи, магажи, многоо мразя, да ги оправям... ooooh!

Честита 9та месечинка на Венцулиниии! Благодаря за прекрасната почерпка!!! Hug

Честита месечинка и на сладката Елина! Благодаря и на нея за почерпката!

Честита месечинка и на другите месечинковци!

Марте, честити зъбки, дано да пробият лесничко!!! Hug

Мария И, ние се храним по следния начин:
Като редувам разбира се!
5.00-6.00 ч - АМ 210 мл (без бисквити чисто)
9.30 - попара, кус-кус, каша (със сирене).
Вчера пробвах да му дам и кисело мляко, но нещо му дойде хард. Та днес ще пробвам да е с плодче вътре, за да сладни!
13.00 - пюре (зеленчуково или месно)
Днес сме на риба. Веднъж седмично.
16.00-16.30 - киселче (гарнирано с настърган плод), каша с плодово пюре, плодово пюре с бисквитка, готова каша от бурканче, настърган пресен плод(круша, ябълка, банан).
От вчера включих едно ядене в 18.00 - каша лека нощ. Като минем на кухня, ще давам супичка със сухар по това време.
20.00 - 220 мл АМ (с бисквитки вътре).
Днес ще пробвам да е вечерното мляко без бисквити.

Слагам му във всеки удобен случай сирене - в зеленчуковото, в месното понякога, в кашата, в попарата, в кус-куса.
Слагам сухар в обедното хранене. Слагам 4 сухара в попарата сутрин.

Скрит текст:
Относно Кекса: при нас си се подобриха нещата! Но аз все още имам някаква остатъчна болка от шевовете... newsm78 Tired

# 395
Влизам специално да честитя месечинките на сладурковците Венцулини и Елина!!!  baloni baloni baloni Да са все така хубави, чаровни и усмихнати!!! А Венци малко повечко да слушка мама (само тати може да ядосва  hahaha)

Сега се връщам да видя дали са почерпили и ако не са, ще се карам на мамите  Joy

# 396
Привет и от нас Simple Smile

Честита месечинка на Венцулинчо!  Весело и щастливо детство му пожелавам!!!
Честита месечинка на Стефи ! Да е здравичка и много усмихната!!!
Честита месечинка на Елинка ! Да е палава, но и много послушна !!!
Честита месечинка на сладура Алекс, на Ясенчето и на Дани!!! Да са здрави, палави, игриви и всеки ден да изненадват мама с някой нов номер Wink

Нашия режим на хранене се върти около съня. Ако не се е наспала, твърда храна няма да приеме в никакъв случай. Опитвам се да се придържам към следния режим :
6:30 - 7:00 - изцедена кърма или АМ ( ако мнооого ми се спи и нямам сили да цедя, но обикновено цедя и тя ме гледа през решетките на леглото )
10:00 - кърма или каша (редувам плодова каша елда на Хип с плодово пюре - 190 гр. или оризова каша на Тьопфер пак с плодово пюре 190 гр.
13:30 - зеленчуково с жълтък или местно. От седмица добавям обезсолено сирене и масло.
16:00 - кърма или АМ
21:00 - кърма
След седмица мисля да въвеждам глутена и да заместя още едно млечно хранене.

# 397

П.П момчета във Варна няма да можем да се видим.... Twisted Evil ОТивам за един ден и се връщам защото Борис няма кой да го гледа...мда. Баба му...уф не ми се пише. Съжалявам много, че
 няма да можем да се видим отново.
Такъв ми бил късмета Twisted Evil

е хайде сега,шИ ма извиняваш нямаме си пи*ки  Joy

честити месечинковци мили Майчета

за килограмите-Андреа е на 8 и половина месеца и тежи неповече от 7 и 500  bowuu
другата седмица мятаме детската кухня ние,иначе нищо ново на хоризонта освен един наедрял венец...поживеем..увидем  baby_neutral

За храненето-яде всичко,без кашите на прах.Режима ни е като на Гери,но в пъти помалко количествата,за пример....млякото вечер е 120мл и издържа до сутринта Mr. Green

Хера ние така или иначе се организирахме като,че ли за сутринта и вечерта за среща с Теб,ще викаме наздраве отдалеко,пък то не са губи,пак ще дойдеш  Hug

# 398
  • Стара Загора
Иииииии Twisted Evil завид съм много.
Ще чакам снимки  Hug

# 399
Аааааа, почерпили сааааа  Crazy Мерси за което  Hug

Браво на Маги Вампиркова - да защитава все така мама! Ох, много се смях  Joy Усмихнате ми деня вие двечките! А за скрития текст... страхотно си го казала, ще се възползвам от идейки (ех, някога често правих такива неща  Rolling Eyes)
Херич, не те пускам в гората, че да не отмъкне някой горски Фей  Crazy Хайде идвай си вече да те заведем на някое градско кафе (за непушачи) Wink  Hug
Мyst, строявай ги докато е време да ти помагат и слушат. Обясни им, че и мама е човек, че тя също има нужда от почивка и някой да се грижи за нея. Превърни това в игра и нека каката и баткото се забавлядава докато ти помагат - нещо като Том Сойер и оградата  Wink  Hug
Гери, то в събирането на багажи няма лошо - примерно ако е за някоя хубава ваканцийка с мъжа или спа уикендче...  4470 Кофти е причината, поради която ги стягаш  spoko Хайде по-скоро да минава времето и докато се усетиш - да разопаковаш  Wink Hug

Относно пълзене, изправяне, седене, въртене, скачане и какво ли още не - Мариса е шило от мъничка: на 4 се обръщаше, на 5 започна да пълзи като гъсеничка (сега вече пълзи нормално), на 6 се изправи сама в кошарата и да я обикаля, на 6 и половина - от легнало в седнало положение и някъде тогава започна да седи стабилно. Вече се пуска като е права, но съответно се задържа само секунди и си сяда на дупата, но за съжаление някой път се джаска някъде. Да ми е як кръста.  Party И тук да попитам - Ще ползвате ли каишки за ходене и какво мислите за тях?!
Ох, някой беше питал за количеството на кашите - колко се дава на бебоците на нашата възраст, ама не мога да си спомня кой  newsm78 И на мен ми е интересен този въпрос! Аз например й давам всеки ден 100 г каша със 100 г плодово пюре, но не знам много ли е, малко ли е?
Също ме интересува колко грама месо им се дава на ден?! Скоро мисля пак да го започнем, но искам аз да й го приготвям (свеки отгледа няколко пилета и съм поръчала скоро едното да влезе в камерата). Поне съм сигурна, че месото е читаво  Peace Мисля да отбера от гърдите, да ги нарежа на много малки парченца, всяко да завия в малко фолио, да го замразя и през ден да й готвя.

Отивам да ям, че да не заслабна  Laughing Хубав ден!  Heart Eyes  Hug

# 400
Гледам за режима на хранене говорите.Ние днес за първи път пропуснахме сутришното АМ и в 9 часа бяхме направо на попарката.Ако и утре не мрънка сутринта за млекце,ще се радвам значи го отказва сам.Така ще минем вече на четири хранения,което смятам,че за неговите килца от 11,100 ще му повлияе добре.Спомням си,че Виктор беше към 9 м,когато сам се отказа от АМ сутрин,но пък с тези кила беше на 1г 4м.

# 401
Ex, Херииии, жалко че няма да се видим.. но запазваме право за друг път!!! Като дойдете на море - ваканцийка!!! Peace
Айде, всичко лошо да си заминава при вас, че бЪктЪн!  ooooh!

Мартее, много ми стана драго и мило, като прочетох за Маги - мамина душичка златна! Така, така от малка знае, кой трябва да защитава!!! Flutter Heart Eyes  love001
А за учудването и "оооо"  smile3501 newsm62

Мариетка, за каишките: ми незнам, ама мисля да си купя. И без туй си имам проблеми с гърба, ексик ми още натоварвания  ooooh! Не смятам, че е нещо лошо пък! Направено е за наше удобство! Peace
За кашите: ми правя на око и количество и гъстота. Горе долу колкото пюретата - гледам да не е над 200гр де. Peace
За количеството месо: знам около 30 гр месо. Peace Няма по хубаво от домашното месце  Peace Heart Eyes

За движенията - Еди танцува с... глава, много е сладък, особенно на Майкъл Джексън  smile3521

# 402
  • София
Още е много рано, но аз да си кажа измишльотините с молба Нелили да ги запише на 1-ва страничка:
''Ще запалим първата свещичка в чест на майската душичка!''
''Идва празнична лъвина - майската дружина става на 1 година!''

# 403
''Идва празнична лъвина - майската дружина става на 1 година!''

newsm74 newsm80

# 404
  • Варна
Честити месечинки на Венци и Елина, както и на останалите месечинковци!

Месото доколкото съм чела, трябва да е 20-30 гр. А кашите - според мен колкото са стандартните бурканчета пюрета, т.е. между 120-190 гр. Моето диване много обича каша с плодово пюре и като изпразни паничката надава вой до небесата за още. 1-2 пъти му направих повече от 200 гр., омаха го, но после повърна една част, та оттам си направих извода, че няма смисъл да давам повече, детето не е гладно, просто е лакомо Laughing. А и някъде четох наскоро, че капацитетът на стомахчетата им е между 130-190 гр.

Мерси за споделените режими на хранене. Аз тази сутрин за първи път дадох каша за закуска, на обяд си яде зеленчуково-месно пюре и сега следобед ще пробвам да му дам само да суче, а каша с плодово пюре ще му дам към 6-7, да видим дали така няма да е сит по-дълго време през нощта. Дано!

Каишки не знам дали ще ползвам, иска ми се да не ползвам, ама както имам проблеми с кръста по принцип, може и да прибягна до тях.

Общи условия

Активация на акаунт