Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 100
  • 699
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ви, момичета, за хубвите пожелания за нашия тати! Много ни зарадвахте. Hug

Тони, честит рожден ден на вашия татко. Да ви обича и да се грижи за вас все така всеотдайно. Той е един от татковците, на които най-много се възхищавам - образован, грижовен, усмихнат Wink

Леле, мъж ми направо се разтопи като му прочетох това, ljufis! И за да не отстъпва от този образ вчера ме остави да спя с дребното на сутрешния му сън, като завабляваше каката, а следобяд ни води в нов детски кът, че каката да беснее...и се отчете подобаващо. Wink

Аз мъничко ви завиждам за снега, макар че си не карам, защото тази година тук няма, но пък май е по-добре с оглед на местенето ни в края намесеца. Rolling Eyes

Мери Лу, честито ви християнче - живо и здраво да е!  bouquet

За гърнето - имаме пеещото на Фишер Праз. Рая го харесва и си го ползва. В България като бяхме купихме обикновено, но напообяващо на пеейщото по форма, че да и е близко до това, което ползва тя. Нямаше проблем да си го ползва и него.

За зодиите - не с Рая сме водолей.Simple Smile

Лава, Maria_I, честити месечинки на Лазар и Валентин! Heart Eyes

Иначе при нас няма много ново, освен че Никола се опитва да пълзи много усилено и най-странното е, че успява да се придвижи, но пързаляйки се по пода и избутвайки се с ръце. hahaha Вдига дупето и аха, аха да премести крачетата и да лази, но не... Иначе се опитва и да се изправи, но все още безуспешно. За яденето - не яде много защото се храни сам и само което сложи в уста това яде.Simple Smile
За хараненето през нощта - суче почти на всяко обръщане, разбирайте, поне 6-7-8 пъти на нощ. Wink

# 61
Привет, майчета, Hug

baloniЧестити месечинки на Валентин, Димитър и Лазар!!! baloni

Муше, много хубав въпрос за месото... не бях се замисляла  newsm78 предполагам,  че  първа група ще редуват месно - безмесно - знам ли  newsm78

За лъжата, Люфис, - лъжата си е лъжа... трябва да се казва истината...  Peace
Особенно за такива неща - падане, ядене, повръщане, изгаряне, задавяне и незнам си какво още... защото ако има последствия то да се има предвид и да се реагира на време! Peace
Разбира се, че ме е интересува къде е ударен? А не защо е паднал? Peace Ясно ми е, че на всеки може да се случи, човешко е Simple Smile

Според мъжа ми, свеки толкова е била изплашена от мене, че за това ме излъгала...  Tired Представям си каква баба Яга съм в очите и  hahaha afwitch newsm66 af

Къщи, Честито ви бебенце!!! Да е живо и здраво и да расте сред много любов!  ylinfant Tada

# 62
Хоп, и от мен най -накрая  Simple Smile За много години! Много здраве и късмет на всички - мами, бебчовци, татковци, каки и батковци  Hug
Нелли, страхотна темичка  Hug Не мога да не отбележа хубавата Елена -ей сега я видях във фб с едно туту Heart Eyes Голямо е бижу  Heart Eyes
Честити месечинки на Лазар и Валентин!  Честито и всички с поводи последните дни (и години  Grinning)
Ние сме добре  Simple Smile Но имаме огромен проблем със заспиването - приспивам я по час и половина - два, тя реве и се тръшка, спи й се, две не вижда, но не може да заспи,по някое време се успокоява и започва да се хили и играе, след десет мин пак  Crazy през нощта се събужда по хиляда пъти, суче, но не иска да пуска после  ooooh! представете си как вадя гърдата от стиснатата, двузъба устичка, а тя тръгва след мен със затворени очи и отворена уста   Tired
Тази статия за отбиването и аз я четох, но при нас ми се вижда мисия невъзможна - дори кърма от шише да й давам, не го изпива цялото, а някъде по средата започва рев за ц.ца и това е  Thinking пристрастена е и става все по зле. Ще взема да пробвам и аз с бисквитки - има ли такива без захар?
охх, така е като чета отгоре, отгоре - друго като че ли забравих  newsm78
Аааа, освен че видях една много сладка Мариска  Heart Eyes Ии, позавидях на джуфчето (много ме кефи елис как го чете) за ските и баровете  Laughing То не че и ние не ходим от време на време, ама аз се прибирам бързо - бързо, че с тия ревове и събужданки  Crossing Arms Пък и чувствам една вина, че я оставям, едно ми е .....,а искам и аз да разпусна, и аз съм човек  Rolling Eyes
П.п брейй, два часа и половина спи вече  Grinning и филмчето си изгледах, и във форума се отчетох
Лек и усмихнат ден!

# 63
Здравей те те мами имам едно питане като стане по голямо бебето яде повече твърда храна трябва ли да се увеличи количеството на едно пюре и колко хранения трябва да има ние имаме 4 5 хранения трябва ли да се увеличат или намалят.
тук при нас няма сняг валя само днес и се разтопи нямаме проблем с обстановката само е студено 

# 64
през нощта се събужда по хиляда пъти, суче, но не иска да пуска после  ooooh! представете си как вадя гърдата от стиснатата, двузъба устичка, а тя тръгва след мен със затворени очи и отворена уста   Tired

... много ясно си го представям... и преживявам Simple Smile

# 65
  • До морето :)
Мария, и според мен не е АБКМ. Просто не му понася някоя съставка на АМ. Според мен не го мъчи повече с друго. А преди това давала ли си му АМ? То и беше споделила, че нещо не си доволна от педиатъра си, но го питай за всеки случай. Стискаме палци с Елито да не е нещо сериозно.
Честита месечинка на ВАЛЕНТИН и ЛАЗАР

# 66
Хоп и аз в Новата тема,благодарско за Нели   bouquet
зодия-рак
риба-и аз забравих ,като мушето за нея,ама ще наваксам тия дни и ще я пробваме,мисля на Плазмон да купя!
мойта пикла не се изправя сама,иначе седи стабилно,но я мързи ли незнам
за килограмите- ами на 8 месеца сме 7200 с памперса и по боди ни теглиха,на килца е слаба,на външен вид си е перфектна,дано така си остане,ще видим като "въведа" АМ сега,че кърма вече иок.
Гери твойто свеки е за бой направо,отвратително е на лъжеш,аз бих и се навикала,немога да търпя,такава съм си,за на момента говоря на случилото се  #2gunfire
за нощното хранене- замествам с чай,има няма по един дваж давам да цокне и забравя за гладът,което ме устройва,иначе и мойта изревава я за бибата ,я в просъница по 187273543пъти и също като е при баба си не се буди,само мен "тероризира"  Rolling Eyes
пеещо гърне-имаме но все още не ползваме,ще видим как ще го изтрайвам,мисля че като ми писне,няма да има батерии

и да се оплача,САМо пеещи играчки ни подаряват,нямат милост към мен хората,направо изпадам в див ужасТ вече,базикам ги че имам тефтер и си записвам,та да си връщам после,ама пей си пенкеле...

и един въпрос от мен,писала съм на лекциите,че м/у 8 и 10 месеца се въвежда киселото мляко,вие как смятате да процедирате или е мн рано според Вас  newsm78

# 67
Добър ден и от мен!
Честита месечинка на Лазар и Валентин!   bouquetЧестито и на останалите месечинковци!  bouquet
Да си призная, четох отгоре отгоре, щото Анито е с хрема, кашлица /ужааасна/, гърдичките ѝ хриптят, като диша, и сме на АБ.
Мария И, и аз мисля че не е АБКМ.

# 68
  • София
.....
Гери, недей да се сърдиш на свекърва ти, не изкарвай нещата по-сериозни, отколкото са. Абе момичета, има лъжа и лъжа (поне според мен). Представям си ситуацията - бебо е оставен на грижите на баба, тя се заплесва и бебо пада, майката влетява "какво стана, какво направи", стрес, паника, бабата има 1 секунда да помисли "ужас, какво направих, няма да ми го дават повече"… и прави първото, което и идва на ум, за да се защити - посмекчава обстоятелствата. Обясни и спокойно, че децата падат (както и при вас се е случвало), удрят, разболяват и т.н., да не се чувства виновна и да не се притеснява (че повече няма да и гласувате доверие), но за теб е важно да знаеш винаги всичко точно как е станало, за да можеш да реагираш адекватно. Поне аз така мисля…
.........
ПП2. Някой да издири Спасдиди и да я върне веднага във форума Wink

Напълно съм съгласна с Джуфчето  Peace newsm10 smile3521
По празниците бяхме оставили Ели за няколко часа на баба и и като се върнахме беше със синка на бузката. Обясни, че докато е спала са гърмели на вън с бомбички и тя се е стреснала и се ударила. Не съм я разпитвала  много , много защото видях , че е доста притеснена. И при мен се е удряла и при баща и , но продължаваме да си я гледаме  Laughing
Поли   Hug  love001

Забравих да похваля Мариска , каква кокона е станала  Heart Eyes . Голяяяяяма красавица   bouquet

# 69
Аз май пак сега виждам темата.. няма ли някакъв автоматичен ъпдейт на известяването, или някой мил мод ако можеше някак да пуска по едно "записче" в темата, че нещо много съм разсеяна напоследък Simple Smile
Връщам се да чета.  Hug

С две думи, да не е само гол запис, Митко е на Вентолин, с бронхеолит и съмнения за астма. Дано не е, имам големи надежди, че е нещо временно.. но си имам едно на ум.. Поне сме си вкъщи Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 18:00 от jenny_b

# 70
Здравейте майчета!
Бързам да се похваля с новата си придобивка - компютър. ММ заля клавиатурата на стария с манджа и всичко отиде по дяволите. Та се наложи да си направим един позакъснял коледен подарък. Само дето пак ще си останем със стария матрак и на старото легло Cry, които дано не се разпаднат докато спим. Та така последните няколко дни само воайорствах, щото не можеше да се пише и сега съм забравила половината от обсъжданите теми.
Започвам с благодарности към Нелли   bouquet. Страхотно зимно настроение ми донесе новата темичка, въпреки че при нас сняг нЕма. Много сладка снимка видях във ФБ на Алекс и Ели от рожденния ден, много са милички и дано сте си изкарали добре въпреки гадните болести Hug
Мариетка страхотно е, че вече сте си у дома тримата Hug. Мариса изглежда много щастлива, голяма е сладурка Hug
Муше мисля че в детската кухня всеки ден има месо, или супата или манджичката са месни. Има и жълтък. Така че остава има няма месец, да я мятаме и да спираме да се чудим с какво аджеба да ги храним, кот дадат там такова и ще ядат. Стискам палци малките зверчета да продължават да ядат всичко, което им предложим Laughing
Гери айде нема нужда свеки да се страхува толкова от теб Joy. По принцип правят кот им скимне, а като им отърва много ги е страх да не им се скараш. Съгласна съм с Нелли и Люфис, че не трябва да правим от мухата слон, ама аз много мразя да ме гледат в очите и да ме лъжат, така че бих раздухала страшно много нещата в подобна ситуация afwitch
Анитата да се оправяте бързо Hug
Честита месечинка на Лазар и Валентин  bouquet
За нас хич не ми се пише. На Дани му текат цял ден течни сополи и мрънка непрекъснато. Добре че поне поспива по малко. Дано да е от зъби и да не се разболява, но ще видим. Всъщност целодневното мрънкане е от няколко дни и постоянно ровя из устата, но зъб така и не се е показал Cry.  
За сега толкова, звяра се събуди.

# 71
ПП2. Някой да издири Спасдиди и да я върне веднага във форума Wink

Аз я чакам още малко да си дойде доброволно и после пускам тежката артилерия!

Женка - стискам палци за Митето! Егати и астмите, егати и чудото!  ooooh!

# 72
Нелли, Джиджони, аз не че правя от мухата слон - а и изобщо не попитах "защо е паднал", а "къде се удари" за да съм в час все пак къде се е ударил.. на никой не му е приятно да бъде излъган!

Мойто детенце, нещо много е изплашено. Постоянно реве на сън и то не как да е, а на изплашено и стреснато... незнам вече какво да го правя. Sad

Ми да се похваля и аз - имам си подарък - лаптоп! Нали моя се скапа тотално..

# 73
  • София
Герииии, честит ти лаптоп  Hug  bouquet
Дано състоянието на Еди е временно и скоро започне да си спи нормално  Praynig
Жени и ние сме с бронхиолит и освен вентолина пием и АБ-  Клацид. Я  кажи колко вентолин слагаш и колко разтвор. Как така съмнения за астма?  Thinking Дано се окаже грешка  Praynig
djidjonka мерси за комплиментите  Embarassed Hug . А за изкарването на рождения ден , ами  не беше много весело  Rolling Eyes  особено на мен( бях много зле точно тогава  Tired ).

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 22:12 от nellyli

# 74
Привет и от мен!

Да започна със сладката Мариса, която видях! Мариетка, радвам се, че вече сте си вкъщи и се наслаждавате един на друг. Дома си е най-добре!

Десинце, как ти е кръстът?

Жужи, как е акото на Ели? Още ли виждаш разни неща?

Луси, емотиконите продължават ли?

Джуфче (и на мен ми харесва тва), завиждам ти, особено за ските. Кога ще ходите на Чепеларе? Там сме всяка година февруари/март.
За снега и почистването и аз съм на твойто мнение. Все пак има и форсмажорни обстоятелства. Както и ти каза, и в Германия, и в Австрия ги е изненадало и те също са седяли задръстени и непроходяеми с часове. Въпросът е в отношението. Ние все мрънкаме, а слушах интервю днес с един австриец по повода, че са заклещени в снега и чакат, а той вика Ааа не се оплаквам, даже много ни хареса, щото бяхме спрели в Швейцария и мястото беше много красиво и живописно...

Елисче, хайде да не е догодина пак включването. Много ни е забавно като пишеш!

Хоуп, и Ники пие нощем мляко, засега по веднъж, но често това му се пада 5-то хранене, щото си ляга (пак засега) обикновено към 19ч. Давам му 150 или 180 мл, но мисля, че колкото му дам, толкова ще изпие, щото пие полузаспал. Мисля си обаче , че това му събуждане не е толкова от глад, а вече навик, но понеже не знам кво да го правя като се събуди и давам АМ, за да заспи. С каката беше същото и пиеше нощем мляко до след годинка.

Мушенце, като се започне от детската кухня (от 10 месеца), пък и в яслата и после градината се дава всеки ден месо, но единия ден супата е месна, а второто постно, на следващия ден обратно – супата постна, а второто месно.

Нелка, за бисквитите в млякото, и аз слагам понякога с биберона е 3-ка на Авент, тоест същия с който си давам АМ (преди  2-ката се задръстваше). То бисквитата толкова добре се разтваря, че не се вижда, че има нещо разтворено вътре. Аз давам безглутеновите на Плазмон за след 4 месеца.

Мария, дано не е АБКМ, но и аз си мисля, че щеше да има и други симптоми.

А вал, да оздравявате, много е неприятно това!

Жени, как го докарахте този бронхиолит? Много неприятно. А защо съмнения за астма? Има ли общо с онези хреми, които се влачеха дълго време?

Нелли, Еленка пооправи ли се? Колко време сте на АБ и Вентолин. И Ники пи Клацид с ангината.

А аз да ви кажа съм много зле. От край време не мога да взимам като хората завоите вкъщи е все се удрям я във вратата, я в касата, в зависимост колко късо взимам завоя (като бях бременна не питайте). Ама вчера така завивайки джаснах главата на малкия в касата и му излезе цицина (той си порева). Доста съм проста! ММ като си дойде и като му казах, че съм го ударила и той веднага вика – В ръба на вратата ли? Малко след това каката му увеси на врата един гердан с топчета на ластик и аз да му го махна с една ръка, той дръпна с неговата ръка, пусна ластика и джас – топчетата в челото – пак цицинка. Милия, пребих го вчера!

За захранването с риба. То аз нито всички меса (само пилешко и пеушко), нито жълтък, нито глутен, нито сирене съм давала. Та риба ли?

П.С. Мале че съм писала, писала, та съм се забравила...

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 22:56 от SYMa

Общи условия

Активация на акаунт