Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 109
  • 699
  •   1
Отговори
# 45
Леее-леее, Гериииии, добре, че твоето свеки не е мое, че щеше да е

Искам да попитам мамите, които хранят все още нощем - по колко мл изпиват дребчовците? Филип си легна вчера в 7  вечерта и до 8 сутринта изпи 5 пъти по 120 мл. Цяла нощ плюска това чаве  ooooh! Да не говорим, че в 5 през нощта реши, че е много подходящо да си ръкопляска!  Crazy
Чудя се дали да не увелича количеството мл с цел да намаля честота на храненията?  newsm78

Зодията ми е ясна -

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 17:05 от Норе

# 46
 Heart Eyes
здравейтееее

за много години и честито на всички празнуващи Simple Smile именници, рожденници и месечинковци

за изправянето - Габи е супер - пълзи, изправя се, седи седнала и то сама стига до това положение, но е едно към едно с астралната си близначка Simple Smile не яде не спи и изобщо - лудницата е пълна Simple Smile

за чепеларе - родопски дим
за зодията - лъвче

и да се похваля - кръщелникът ми най-сетне се появи - на 6.01 - много е хубав Heart Eyes

# 47
Искам да попитам мамите, които хранят все още нощем - по колко мл изпиват дребчовците? Филип си легна вчера в 7  вечерта и до 8 сутринта изпи 5 пъти по 120 мл. Цяла нощ плюска това чаве  ooooh! Да не говорим, че в 5 през нощта реши, че е много подходящо да си ръкопляска!  Crazy
Чудя се дали да не увелича количеството мл с цел да намаля честота на храненията?  newsm78
И Павел до скоро сучеше по 5 пъти, но не знам какво количество. От около седмица се цедя вечер около 180-200мл и слагам 2 бисквити вътре и се буди след 6,30ч. за ядене.
Но докато се будеше по 100 пъти на нощ да сучи спеше при мен постоянно на ц.ца и сега е свикнал да спи при нас и не се буди да яде, а само да го гушна , понякога да го полюлея малко и пак го връщам в леглото. Но понякога, когато много ми се спи е пак при мен и спи с вдигнати крака върху мен.

# 48
Филип си легна вчера в 7  вечерта и до 8 сутринта изпи 5 пъти по 120 мл.

Не е ли много това количество? 600мл? newsm78

# 49
Здравейте,
нещо не смогвам тези дни да се включа. Вчера ММ беше заклещен на магистралата от лошото време и тъпата организация на управниците и пътува от Варна до София за има-няма 20 часа, премръзнал, прогизнал (защото всички мъже се опитвали да избутат автобуса Shocked), прегладнял........кошмар. Направо не ми се мисли, ако пък бяхме с детето  #2gunfire И уж се надъхвали хората да направят жива верига и да затворят вече отворената магистрала, ама накрая пак всеки, който от където е и днес слушаме само по новините, кой аджаба бил виновен. То това не е нормално, думи нямам. А колко деца е имало там.... Лъгали ги няколко пъти, че ще им занесат храна и топли напитки ама.......нищо. Изтърва си и полета... Та вчера големи нерви.

Мери Лу, честито ви християнче!
Гери, твоето свеки си е за разстрел  #2gunfire
Риба и аз не съм дала още. Днес купувах пак 432524375 броя пюрета, но в крайна сметка забравих тази риба, та до края на януари май няма да яде.
В този ред на мисли: До каква възраст се редува през ден месото? Като се започне кухнята от 9мес, пак ли редуват, или вече се яде всеки ден месо?
Аз още не мога да намеря правилното хранене за вечерта. Кърмата май не стига, ако пък следобед яде по-засищащо и след това и каша "лека нощ" става му повече. Търся златната среда. Утре на консултацията ще питам педи и за мляко и въобще как горе-долу да организирам храненето вечер- дали направо да давам АМ, колкото е за възрастта, или да давам кашата и да докърмвам, колкото има  newsm78
за чепеларе- и аз препоръчвам родопския дом.
Нелли, благодарско за темата   bouquet само дето тука, никакъв го няма "пухкавия сняг"

друго.... забравих вече...
Болните да оздравяват и мамите да ги нагушкат (то само предполагам, че като са болни ги гушкате  повече)!

# 50
  • До морето :)
Докопах се до форума  Grinning
Гери, познато ми е това с лъжата, но мен ме излъгаха за по-дребно нещо. Че на детето очите се насълзили от слънцето, а не от рев. Сигурно аз не я чух, че реве  ooooh!
Дасинце, трябва и аз вече да давам с шише вечер преди хранене млякото, че после и бисквити като сложа... Ама аз нали съм проста, да питам - Колко е голяма дупката на това ваше шише?  newsm78 Да взема да клъцна бибероната ли?  Rolling Eyes
Елис, липсваш ни много. Пиши по-често. Ти пък не си ли свикнала на рева на Тошето? Понякога Елена си ревтуни до мен, а аз си пиша тука......
Хоупова, и Елена сега е на вълна БРАВООО! и само си пляска само детето. Най-лошото е, че го прави, когато яде и цялата къща е пюре  Crazy Иначе и ние снощи 2 часа пляскахме, кривихме се, говорихме на плюшената играчка и по едно време.... вече съм се предала и съм заспала. Ама и тя заспала после де... или поне се надявам  Laughing
Зазка, бързо да се оправя Ния. Милата, не й ли стигаше толкова висене по болниците, ами сега и болна, и то с АБ. Дано скоро се оправи
Mary Lu, честито ви християнче. Да е живо и здраво.
За нас - май ни излиза 3-ти зъб, ама как да видя. То горе и уж бъркам, ама... Иначе пак едни лиги точни, дълги, дълги... И пак сме хремави, но го отдавам на зъбите. А, и разбира се, любимата ми екстра - УЖАСНО КРИВА ЕЕЕЕЕЕЕЕ!
За говоренето - и моето от 2 дни казва МАМА  Heart Eyes Разбира се, това вече е в момент на голям рев и зор, да не мислите, че иначе ще каже. Да бе.... Например днес съм я сложила в паяка в коридора, а аз бягам за 00, с мисълта тя да ме последва и да ме гледа, докато се изпи*ая. Ама то будалето се заклещило на един ъгъл и не може да мръдне. Че в такива моменти вика: МА МА МА МА МА МА  придружено с много рев  Mr. Green

# 51
  • Варна
Мушенце, истински ужас е преживял ТМ. Не мога да си представя хората с деца как са се чувствали.

Нели, и моето диване вика МАМА само когато е на зор, т.е. когато е гладен, оставен сам в стаята или има някакъв друг зор ooooh!. Като е весел и щастлив, думичката е ТАТА #Cussing out.

Да ви се оплача, реших днес да дам АМ на малкия преди лягане, хем да започна уж постепенно да намалявам кърменето, хем да видим дали няма да спи цяла нощ /че от няколко седмици започна да ми се буди нощем гладен, при положение, че открай време си спеше цяла нощ/ и само след една глътка АМ, от която изплю половината, се обрина Sad. Същия обрив, който ми се беше получил от млечна оризова каша на Милупа, която също съдържаше АМ. В случая използвах друга марка АМ - Лактана био.

Друга реакция няма засега, и предния път беше само обрив, който изчезна след 15-тина минути. Възможно ли е да е алергия към белтъка на кравето мляко, или просто е някаква непоносимост към АМ или определени видове АМ :dknow:? От друга страна, ако имаше АБКМ, би трябвало доста отдавна да има някакъв признак, при положение, че аз не съм спряла да ям млечни продукти, а проблеми не сме имали. Чудя се дали да пробвам изобщо с други адаптирани млека, много ме е страх Sad. Някой има ли подобен опит?

# 52
Дeсинце, трябва и аз вече да давам с шише вечер преди хранене млякото, че после и бисквити като сложа... Ама аз нали съм проста, да питам - Колко е голяма дупката на това ваше шише?  newsm78 Да взема да клъцна бибероната ли?  Rolling Eyes
Павел пие със силиконов биберон на Чико с 3 дупки, води се 4+. С една дупка не иска да върви кърмата, когато е с бисквити. Имам и един друг на Чико 4+, но е с "Y" форма, но се дави с него.
Не знам дали може да се отбие така като му давам кърма със шише  newsm78 Останаха ми 3 кърмения като едното е от шише.

# 53
Mили момичета, вече сме си вкъщи! Наш тати много ни глези и гушка! И двете много му се радваме, а той на нас - още повече  Wink Определено при моите мама и тати е хубаво, но друго си е в сладкото гнезденце с тати и бебе  newsm41 1dating married
За зодиите, аз съм една зодия с моята малка беборана - близнациииии  Crazy Наш тати е водолей. Свекърва ми - близнаци, свекъра - водолей  Crazy Т.е. пълна къща с въздухари  afwitch Моя тати и той близнаци!  Crazy Добре че са майка ми и брат ми за баланс - деви!  Party
ljufis, моля те, убеди го да оставите бебо и да се разцепите - заслужаваха!!! Хем ще си по-свежа, хем по-лесно ще минават грижите за бебо след това!  Wink Hug
Гери и моята муцунка прави така - като я оставя на баба, се оказва, че е спала цяла нощ непробудно, а като съм аз на пост - друга песен пеем! Вече се чудя дали не е в мен проблема?! Толкова ли съм нервна  newsm78 Ама май мъниците нарочно го правят, да е пълен купона  Laughing Hug А за падането... моята свеки я хванах да ме лъже и от тога не я понасям, защото все си спомням как е изгорила Мариса и се опита да ские от мен  #2gunfire... ooooh!
Нелили, голямо  Hug за теб! Както винаги!
Хоупи, да е жива и здрава маминка!  Hug
elissee Hug Дано намираш повече време за нас!  Hug
milly, Честито порастване на твоята племенница! Много да е здрава и щастлива!  Hug
Мери Лу, честито! Много се радвам за вас!  Hug
Къщи, да е жив и здрав!!!  Hug Heart Eyes
Мушенцеspoko
Буболечкова, много ми е мъчно, че не можахме да се видим още веднъж преди да тръгнем  Sad Ама то от тия болести, не събрах смелост да ви се обадя за среща! Дано лятото сме добре и да дивеят куклите на воля!!!!  Hug  Heart Eyes
Мария, много гадно! Дано не е АБКМ!  Praynig Не знам какво да те посъветвам, че и при нас е зле храненето, но ви желая от сърце да не е това, което си мислиш, а да е просто случайност  Praynig Hug

Момичета, все забравям да си похваля детИто - от доста време като я оставя легнала сяда с един замах - завърта се леко на страни и вече е седнала! Естествено от там застава на колене и после само да намери опора се изправя сама (но последното съм ви го казвала). Много е пъргава, бърза и все така слабичка... На 7 и половина е едва 7,700 с напикани гащи  Crazy Но дано да е така и занапред - да няма проблеми с кг като майка си  Wink че е много трудно  Crossing Arms
Желая ви всичко най-най и повече сън на лишените!!!  Hug Hug Hug

# 54
marietta_g а ние на 8 и половина сме 8 и 200 така че сте си много добре и ние бяхме колкото вас на 7 месеца и половина - 7 850 май бяхме  newsm78
за лъжите ами нямаме проблеми - свеки много ми помага

# 55
  • Варна
Валентин на 7.5 месеца беше 7.650, а все пак е момче, на кого се е метнал такъв слабичък, идея си нямам Laughing. Тъй че сте си много добре.

# 56
Ех, аз изкарах прекрасен уикенд… след като в петък бяхме на бар, в събота на Иванов ден, в неделя оставих малкия на тате и марш на Боровец на ски (нощно). Уникална красота - толкова обичам меко време, пухкав пресен сняг, бели дървета, снежен път… няма такава приказка. А и както се наложи да пропусна миналия сезон - разцепих се...

Благодаря на всички за предложенията за Чепеларе. В крайна сметка попаднах на изгодна оферта от lapni.bg за някакъв апартхотел, което според мен ще е по-удобно при наличието на бебо. Сега е време да започна да се умилквам на някоя от бабите Simple Smile

За непочистения снежен път - абе вярно е, че в БГ нещата стават по-бавно, често има неуредици… ама при някой природни условия всички са безсилни. При силен снеговалеж чудеса не могат да се направят. По новините даваха и за затворени пътища и в Австрия и в Германия, които разполагат с много повече и по-добра техника, с много повече средства за почистване. И пак имат проблеми. Като се сложат и няколко тира и автобуса с неподходящи гуми и ето го проблемът. Нека да не плюем винаги по всички и всичко…

Гери, недей да се сърдиш на свекърва ти, не изкарвай нещата по-сериозни, отколкото са. Абе момичета, има лъжа и лъжа (поне според мен). Представям си ситуацията - бебо е оставен на грижите на баба, тя се заплесва и бебо пада, майката влетява "какво стана, какво направи", стрес, паника, бабата има 1 секунда да помисли "ужас, какво направих, няма да ми го дават повече"… и прави първото, което и идва на ум, за да се защити - посмекчава обстоятелствата. Обясни и спокойно, че децата падат (както и при вас се е случвало), удрят, разболяват и т.н., да не се чувства виновна и да не се притеснява (че повече няма да и гласувате доверие), но за теб е важно да знаеш винаги всичко точно как е станало, за да можеш да реагираш адекватно. Поне аз така мисля…

Айде, че много се разфилософствах...

ПП. Хоуп, най-накрая го видях тоз фотомодел бе... ама прекрасен, прекрасен, пу-пу...

ПП2. Някой да издири Спасдиди и да я върне веднага във форума Wink

# 57
ДД! Simple Smile

Днес Лазар става на 8 месеца!

# 58
Тук съм, тук съм Hug
Отдавна не съм се включвала, но пък имах натоварени няколко дни...Имахме баба на разположение (свеки) за два дни, та ръцете и кръстът ми си починаха малко...А с ММ хукнахме по огледи. То не стига, че скъпи жилищата, ами и едни кутийки продават, направо да не ви говоря.Деси - Шиша, много добре те разбирам Wink
И понеже четох на няколко пъти, ще карам по памет:
Нелли - много благодаря за темата. Как са елена и Алекс, прегръщаме ви силно с Алинка и да се оправяте Hug
Мариса - страхотна е!!! Heart Eyes
Люфисче - радвам се, че си събрала сили. На нас ни се размина една ски - п;очивка в Словакия, заради покупката на жилище, та много ме е яд. Аз, срам не срам - на ски не съм се качвала, но смятах да се разходя, свят да видя, с приятели да се срещна и да покисна в СПА-то...Еххх, мечти Twisted Evil
Муше, аз преди 4 години се качих от София в 17,30 на автобуса и пристигнах в Русе  в 3 посред нощите...Първи сняг беше паднал за сезона, тогава движението беше отклонено заради ремонт на моста на Бяла...Та си повисяхме няколко часа на бензиностанцията край Бяла, после направихме нощен преход до ЖП гарата на града, качихме се на влак и с влак до Русе..Аз сама, без ММ, с другите пътници от автобуса Mr. Green На сутринта - от Русе до Свищов - за да си получа дипломата и след това обратно в София Mr. Green
Мария - много неприятно това с Валентин. Аз бих се посъветвала с педиатър за изследвание и евентуален преглед при алерголог.
Мери Лу - честито кръщене Hug
За нас - Алинка още не казва Мама, много ми се иска да я чуя обаче...Аз съм се приготвила за късно проговаряне, понеже и говорим на два езика  Crazy...Но няма как единият да е приоритетен за момента...Да свиква от малка. Sunglasses
Иначе вече се заглежда по книжките си и мести пръстче от картинка на картинка Heart Eyes
Днес я водих и на музика за малчугани..Един час песни и игри с други бебета и мами, това дете се разцепи от кеф, хем беше най-малката. Нито плака, нито нищо, мята с крака и танцува Heart Eyes
Стига толкова, че стана чаршаф...Който съм пропуснала, да ме извини...Бързо оправяне на всички болни, честит празник на всички именницици и рожденници (със закснение) и на всички месечнковци.
Усмихнат ден  Hug

П. П - на лекцията за отбиването, на коятао бях се ръководиха по тази статия - http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B8%D0%B2% … 82%D0%BE-277.html... На някой може да му е полезно Peace

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 12:53 от Бисквитка

# 59
  • Варна
Ох, много съм завеяна, да почерпя и аз за осмата месечинка на Валентин:

Честити месечинки и на останалите юнаци, родени на 9 май: Димитър на genisi, Дейвид на lideto86 и Лазар на Лава!

Не знам какво ще го правя това моето чаве с тази непоносимост към адаптираните млека, все си мисля, че ако беше АБКМ щеше да има реакция и от моята консумация на млечни продукти и едва ли щеше да е само обрив, минаващ за 15-тина минути. Ще питам педиатъра като ходим на ДК, пък дотогава спирам опитите да му давам друго мляко освен моето, като дойде време да въвеждам млечни продукти предполагам ще се изясни...

Общи условия

Активация на акаунт