Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 092
  • 699
  •   1
Отговори
# 75
ДВ

Нели много   bouquet за темата

Бързо оправяне на болничките  Praynig Hug  bouquet Heart Eyes

За астмата - чат пат Габи диша като ДартВейдър но си мисля че го прави нарочно като си бръмчи иначе няма течащи сополи и педката каза че било нормално и се израствало ... дано да е грешка диагнозата астма - преживяла съм го в детските си години - много го мразех тоя вентолин!!!
За рибата - яла е хек, скумрия, пъстърва и сьомга - но то при нас яденето е няколко лъжички и после мляко  ooooh! лекарката каза че не е проблем до година година и половина да се кърмим на всяко ядене ама то не се издържа - днес 3 часа беше с баща си и луд рев - като се прибрах цокна 5 минути и все едно нищо не е било - направо нямам думи
За млякото - всяка вечер и правя АМ (150-180) с бисквитки (веднъж го изяжда, веднъж половината а тая вечер хич не щя да го помирише) за да се понаяде уж и после давам и гърда за десерт ама то пак се събужда през час-два и понякога с рев на сън и като си докопа гърда и се кротва - мисля че са зъби защото това започна 4тия месец с излизането на първите зъбки. С блажена носталгия си спомням щастливите първи месеци когато спинкаше непробудно от 9 до 5 Simple Smile
Вече спи само при нас и дори смъкнах кошарата за игра само на най-долното ниво - не знам вече какво да правя - опитах да я оставя да реве ама то може ли да търпиш истерия 30 минути - то аз се разревах накрая ... аз ли съм калпава майка детето ми ли е по-голям инат от мен не знам вече ...
За режим - всяка вечер и всеки ден е нов и различен - вече съм я оставила да яде когато е гладна и да спи когато и се спи ... то няма начин иначе ...
Бърз въпрос - Габи полудява като види слънчо или зайо байо - не искам да и давам но тя сама си бърка и е голям мерак - има ли някакви бебешки или безвредни такива гризки че то май само това иска да яде (и плодове) ... луда работа ...
Да питам и аз като Зайче - за киселото мляко а и за меда - опитвала ги е като вкус и млякото в баницата на нова година ако се брои, но кога примерно мога да и дам да яде/пие кисело мляко и примерно да и подслаждам с мъъъъъъничко медец чайчето  newsm78

Иначе голямо пълзене и като види прахосмукачката и отива при нея "яхва" я и и говори  Heart Eyes

Айде отивам да гушна чавенцето и да спя и аз най-накрая Simple Smile Гери, Мариетке  Hug утре отивам да си го видя кръщелника вече извън болницата - много е хубав направо ми се заражда пак  ooooh! ама ММ каза след година-две че да позабравел малко  Mr. Green

# 76
Какви биксквити слагате в млякото вечер? Обикновени български дали може? Само ги начупвате или ги оставяте да поемат от млякото , да омекнат и тогава давате?  newsm78

Аз търпя пълно поражение в захранването  ooooh!
Попарата явно е нещо много гадно, защото само като я помирише и тегли катинара[smilie=smile3505.gif]
А преди малко почти ме замери с шишето с мляко и бисквити  smile3512

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 04:56 от Норе

# 77
  • при палмите и алигаторите,FL
Къщичке, сакън, медец не. Медът е алерген, след годинката се дава Peace.

За зарънчовци, тук има нещо подобно, ето такова , като на картинката са с форма на цветенца и са големи колкото нокът. Взех зеленчукови, дадох на Моник няколко, тя примира като ги види, но получава най много десетина на ден. Обикновенното Зрънчо ми се струва неподходящо, защото е твърде солено и залепва за небцето и зъбите, това си е мое мнение Peace

Кисело мляко дадох вчера. Бях сварила тиквичка, но нещо не я хареса, та я нарязах на кубчета и сложих мъничко кисело млякоо, Моник си ги хапна с кеф, но беше голЕмо мазало.

Хоупи, тука никой не можа да ми каже къде точно да търся сухари, имало , ама къде да и намеря  не се знае  Confused.За бисквитите, защо не сложиш от тези дето даваш на Фифо да си гризе, на Ърт бест/така ли бяха, не съм взимала и не знам какви са/. Аз не съм слагала, но едно време мама ги намачкваше да станат на трохи и тогава ги слгаше в млякото на брат ми.

Риба не съм давала, като се замисля и аз скоро не съм хапвала.

Гери, честит лаптоп, да си го пазиш от немирни малки ръчички. Simple Smile

# 78
Хоупи,  защо не сложиш от тези дето даваш на Фифо да си гризе, на Ърт бест/така ли бяха, не съм взимала и не знам какви са/. Аз не съм слагала, но едно време мама ги намачкваше да станат на трохи и тогава ги слгаше в млякото на брат ми.
Дадох Нанди, дадох. Почти ме наби.  Crossing Arms Twisted Evil ooooh!

От тези малките джвъчки и аз съм купила, но чак като се прибрах видях, че са с ягода - а тя нали също е алерген?

И защо, по дяволите, има ягоди и в пюретата на Гербер, при това 2-та храна още ...???? Накупила съм и сега мога да си ги бия в главата (или да си ги изям)!  Thinking

Тук има нещо като аналог на зрънчо, едни оризови "неща", но са без сол и мазнина, органик (уж). Купила съм ги, но не смея да ги дам:

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 05:08 от Норе

# 79
  • при палмите и алигаторите,FL
Тия оризовите, аз ги отпочнах преди две седмици, много са на почит, но по едно на ден.Много са хубави, хрупкави и се топят в устата.Имат и захар и морска сол, но се прежалих. Като отидем в парка, всички гризат нещо и Моник само гледа и "мам-ама-мама-мам-амам", затова ѝ взех от тези гризинки.
От тия пуФкавите не давай плодови, почни с зеленчуковите , те също са сладки, но плодовите ми идват много сладки.Соник ги харесваше та сме пробвали преди време нЕколко вида.

За пюретата тук,  какво да ти кажа, мъка голема.В плодовите има по 14-15гр захар, зеленчуковите са 5 на кръст, а месните и те толкова, риба няма..................... . Ако решиш да ги ядеш ще ти кажа една лесна рецепта, за страхотен лек сладкиш, ми така де нЕма да ги хвърляш, а що не ги смениш/дали може,  newsm78/

# 80
Нанди, абе мен ме е страх да ги давам тия оризовите, защото Филип ги чупи на големи парчета. Да не се задави? newsm78

Как завиждам, че децата ви не са злояди, ей..... !!! Twisted Evil Crossing Arms ДО сега рекорда поставен от Филип в яденето  е половин бурканче (от малките) зеленчуци с месо за обяд и половин бурканче (от малките) праскова за следобедна закуска!  Tired

Лусииииииииндааааа..??????????? Rolling Eyes

# 81
Моя момък не е злояд ама не ще да спииии.. От празниците почти всяка нощ се буди и яде/ той винаги си е ял нощем, сега даже по-често някой път/, но не е в това проблема, а че после будува по 2-3 часа.
За дневния сън съм казвала много пъти - само в количка и кола. Сега на този студ не ми се мисли....
А като не се наспи е рев голям в следващите 3 часа. По-рано да се убия, но не мога да го приспя. Пък и тези деца до кога ще ги приспиваме, няма ли вече сами да заспиват... Sad
А колкото до свекървите...има различни. Много гадна е лъжата. Моята също ме лъже, казвам й не го приспивай на ръце с люлеене вече е почти 9 кг, аз имам проблеми с гърба и не мога да го нося дълго, правех 10 дни опити да го науча сам да заспива, тя добре и после я заварвам да прави каквото си реши. И храна му е давала насила, едно лекарство без причина също. Затова сега почти не го вижда това дете, нищо, че живеем в една къща. Така че не бива от мухата да се прави слон, ама и от свекърва да свекърва има разлика. Като им знаеш мотивите можеш да ги оправдаеш. Ама на моята мотивите й са да доминира над всичко и всички. Точно тези не ги одобрявам.
Гоголино спи в момента по корем, за първи път му е.
А за думичката мама..също я чувам при силен рев обикновено.
И аз ще правя попара тази сутрин. Wink

# 82
За меда и ботулизма, има и други статии, но за обща култура и тази става.
http://www.puls.bg/health/baby/news_7449.html

Оризови бисквити давам аз от този вид: http://-spam112-/store-images/medium/6988_0.jpg

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 09:08 от jenny_b

# 83
Добро утро, майчета, Hug

Къщиии, не си калпава бе душко, аз поне лично те познавам - ти си страхотна и грижовна мама!!!! Това че, Габи иска да спинка при мама и татко, не означаава, че си лоша мама! Моля ти се Stop
Еди също до 00.00 е в неговото легло и после е при нас дооо сутринта... гушкаме се тримцата!  Mr. Green
Преди бях твърдо против това, но явно че телчето е по-голям инат от близнаците  Mr. Green, или просто му харесва да спинка с нас! Sunglasses Heart Eyes

Днес изпратих ММ да вземе риба за малкия на Плазмон - ще започна или със сьомга или с пъстърва, с което има. Simple Smile Но ще бъде утре де, на месечинката, че тогава му е месния ден. Peace

Лусинда, верно се изгуби някъде...
За Бубето - ясно, мести се - ох, това никак не е лесна работа... ooooh!

Зааа киселото мляко - мисля като се захраним с детската кухня и ще мятам и аз киселото мляко.
Зааа меда - ще чакам годинката!  Peace

Ох, аз още чакам, чакам аз да ми каже Едии - ма-ма! Rolling Eyes Mr. Green
Ама нямаааааа  Crazy

Айде, ставаме че ще ядем - кус-кус  feeding

# 84
  • София
Добро утро МАЙ-чета!
Вчера бяхме на преглед и при нас нещата са значително по-добре. Продължаваме с АБ и инхалациите още 3 дни  и след това пак сме на контролен преглед. Забраниха ни разходките защото студения въздух е противопоказен за такова заболяване. До сега не съм я изкарвала де ( леле не сме излизали от миналата година  Shocked ) , но попитах защото вече не се издържа затворени по цял ден в къщи  Rolling Eyes. Особено Алекс  smile3540 #Milti running football pironi newsm57 newsm50 smile3511 smile3515
Освен Лусинда , която тотално ми зачезна от хоризонта , гледам и Хера не се е отчитала скоро  Naughty . На чата все се разминаваме   Tired  Много ми липсват и те освен Спасдиди.
И Марта  пише все по-рядко  Rolling Eyes . Темата ни почва да умира май  Sad

# 85
  • София
Добро утро МАЙ-чета!
Вчера бяхме на преглед и при нас нещата са значително по-добре. Продължаваме с АБ и инхалациите още 3 дни  и след това пак сме на контролен преглед. Забраниха ни разходките защото студения въздух е противопоказен за такова заболяване. До сега не съм я изкарвала де ( леле не сме излизали от миналата година  Shocked ) , но попитах защото вече не се издържа затворени по цял ден в къщи  Rolling Eyes. Особено Алекс  smile3540 #Milti running football pironi newsm57 newsm50 smile3511 smile3515
Освен Лусинда , която тотално ми зачезна от хоризонта , гледам и Хера не се е отчитала скоро  Naughty . На чата все се разминаваме   Tired  Много ми липсват и те освен Спасдиди.
И Марта  пише все по-рядко  Rolling Eyes . Темата ни почва да умира май  Sad
OOO- тук съм, тук съм..полужива от нощтната фиеста, но съм тук! Peace Сега отивам на пазар, а слетобяд сме на очен с Кики- стиснете ни по едно палче! Praynig Ще гледам да се включа подобаващо до довечера! Hug
Нелили: Радвам се, че сте по-добре! Hug Гадно е, че не излизате, но и това ще мине..''и на вашата улица ще изгее слънце!''

# 86
Добро утроооо!
Днес моя Жорко става на 8 месеца - да ми е жив и здрав и малко по-послушен!

За млякото - вечер ядем по 240 мл кисело мляко, а сутрин по 130 мл АМ.
От вчера вече сме и на кухня - приема се много добре, а с тая супа такова мазало става........
Риба не бях давала, но сега като сме на кухня и нея ще я пробваме.
Айде ние отиваме на разходка, че звяра започна да се криви.
Лек и усмихнат ден на всички!

Марте стиснати палчета от нас.

# 87
Стискам палци Марте.
Честита месечинка на Жорко!
Попарата не се прие ама хич..
Риба и аз не съм давала още.
Хоупи, чувала съм, че стават обикновените бисквити за тази възраст.
Аз като се поосвестих и започнах да намирам време за форума, вие спряхте да пишете. Grinning

# 88
Привет! Аз от хайманосване по приятелки нямам време да пиша Simple Smile
Давам ето такиви бисквити/бишкоти слагам ги в кърмата, друсам 2 пъти и те се разтварят сами.
Сима кръста ми е добре, до толкова че да се движа безпроблемно за сега, боли ме, но поне мога да се изправям  Peace
Риба - все още не съм давала, не знам кога ще дам.
Попара не иска да яде, не знам защо. А уж децата много обичали попара Simple Smile

# 89
  • София
ГериСян как правиш кус куса.Замислям се и аз да почна да му давам ,за разнообразие да редувам с попарата.Но аз ще трябва да го пасирам кус куса защото нямаме зъбче и сигурно ще се дави.

Общи условия

Активация на акаунт