Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 056
  • 699
  •   1
Отговори
# 405
''Идва празнична лъвина - майската дружина става на 1 година!''

newsm74 newsm80

Peace

# 406
Здравейте и от мен Simple Smile

Тъкмо чета за кг и см сте заговорили, та се сетих да ви покажа една снимка от коледното ни събиране с майските бебоци. Максито и Андреа (астралните близнаци)..... фина госпожица и голям мъж  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Та на 8мес Максито беше 10,450кг и 74см

Искам да ви питам, колко ви е голяма фонтанелата? Аз давам по 2кап Вигантол откакто се е родил, че много бързо израстна в началото и вече е почти затворена - колкото отпечатък на палеца е. Мисля, че е нормално, но все пак да сверим Simple Smile

За яденето- яде всичко. и аз кашите ги правя на око, и според мен трябва по вкуса на детето, по-гъсто или по-рядко. То ще покаже. Тази сутрин в 6ч за първи път дадох АМ  и започвам да замествам него, за да го отбивам. По този повод да питам  които знаят: как става отбиването, без хапчета, без цедене - аз кърмя вечер след баня и сутрин в 6ч, като сутрин понякога не се събужда. Смятам да заместя сега това сутрешно, и след известно време да махна и това след баня, но не знам как да го направя, че да нямам напрежение в гърдите и млякото нормално да си намалее и спре. Хайде очаквам идеи и съвети. Вярвам, че ще е полезно и за тези, които след време ще отбиват...

Хера, много тъпо, че пропадна плана със срещичката с теб, но некст тайм.... на по-хубаво време

Ох, събуди се......

# 407
Честити месечинки на чаровния млад господин Венцулин smile3525 и на малката сладка госпожица Елина newsm51!!! Да са живи и здрави и винаги усмихнати!
Честито и на останалите месечинковци!(и аз като Луси поименно когато майките има почерпят Mr. Green)

Хера много жалко че се прецака срещата с варненската дружинка Sad, но щом даже не ти се коментира за бабата, значи положението е много зле #Cussing out. Ако бяхме по-наблизо щях да ти пратя една от нашите, че да видиш и ти малко рахат.

Къщичке и Дани е от миньончетата Laughing. На 8 месеца - 8кг и 68см. Вчера си играха с едно съседче дето е към 11кг и 75см, ами той миличкия направо като джудженце до нея, което не му пречеше да я прегръща де Joy. Много е любвеобилен Heart Eyes

Муше на Дани фонтанелата доста се е затворила, ама не мога да преценя точно колко е, а беше огромна. Педи я проверява всеки път.

# 408
Мушенце, отбиването без хапчета става или естествено, или с малко изцеждане. Виждам, че желанието ти е за по-скоро, тогава може с мъничко изцеждане - само до облекчение. Важно е да се знае, че като има напрежение (чисто субективно усещане) е добре да се изцеди малко. Понякога са нужни 2-3-5 мл. за да се усети облекчението. И в рамките на няколко дни ще се усети това намаляване. Може процеса да се подпомогне с малко чай от салвия.

# 409
   Срам не срам, да включа поне да ви честитя НГ и да ви пожелая много здраве, здраве и пак здраве!!!  Praynig За много болни дечица прочетох (аз може да не пиша, но си чета редовно  Rolling Eyes), дано се оправят бързичко малките душички!!!
   Мариетка, ]радвам се, че сте разрешили проблема. С ММ сме изпадали в същата ситуация и знам какво е. И аз винаги се сърдя и обвинявам себе си от което нещата стават още по-зле, за което има вина и той де.... ами да ми казва като го мъчи нещо!!!!
   За уменията: Лази, като стрела е! Вече обикаля цялата къща и ме преследва навсякъде! В резултат имаме няколко цицини на главата. Сяда вече от всякакво положение. От няколко дни започна  и да се изправя на  масата и да ми краде дистанционните, телефоните и изобщо каквото намери. В резултат на изправянето, още няколко цицини, че не сме все пак много стабилни още! Играе на "дзак", "боц", "би-бип", пляска ръчички и сега се опитвам да я науча да казва "Ало" с телефона newsm78 Осврн това пищи като луда, като е в стола за хранене,незнам защо??? Говори много, но само "тата" и "баба" Sad По ця; ден вървя след нея и и мамосвам, но не  Crossing Arms
   Относно пюретата: Яде всичко, но малко се мръщи на еднокомпонентните. А пък за месни умира!!! Всичко що е каша също се омита веднагически! Абе немога да се оплача, ящничка си ми е! Simple Smile

Честито на всички пораснали месечинковци! Да са много здравички, послушни и да растат щастливи дечица!

ПЛОВДИИИИВ, незнам дали има специална тема, но айде да организираме някаква среща. Много ще ми е приятно да се запознаем на живо! Simple Smile

Това го писах сутринта, но .........  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Сега да си допиша:
   jenajena,  Маги от малка знае какво е женска солидарност! Ми така де, малцинство сте, трябва да се подкрепяте! Simple Smile А пък за "оооо" чак завидях мъничко  Blush Сигурно е много сладка като се учудва  Heart Eyes
   За отбиването ми е много наболяла тема, добре че мушенцето ме подсети. Има ли някоя мама с опит,която да каже как точно става, че не ми го побира главата... ми тя колкото повече порасва, толкова повече се пристрастява! Вече се е научила да ми дърпа и блузата  Thinking

# 410
Въпроса за отбиването и мен доста ме вълнува Simple Smile
За кашите и аз ги правя на око до достигане на желаната гъстота.
За каишките - мисля да ползвам. Ще видим обаче как ще се случат нещата и дали ще ги търпи.
Хехее, браво на Магеланчето, ще защитава мама, която я обгрижва с цялата си любов, няма как Simple Smile И двете заглавия са супееер Simple Smile

# 411
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден
 Ето ме и мен Hug. Позагубих се, но гледам не съм лИпсвала Mr. Green. Изчела съм всичко, но нещо все не оставаше време да отразя всеки и всички интересни теми, Моник спи в мен през деня и това ми е времето за компа, пиша с една ръка и става супер бавно(за пр. грешки да не говорим Embarassed Embarassed).

По темите отзад напред , до където поВня:
каишки за прохождане, според мен са си каишки след прохождане.Ползвали сме със Соничка, след като започна да ходи.Проблемът беше че бързаше и не даваше ръка, с каишките успявахме да предотвратим голям процент от паданията. Преди да проходят дечицата не е хубаво да се ползват, защото увисват на тях , търсят сигурност и упора. В кратце, имаме и сега, подготвила съм се , може и да ползвам, може и да не( тук местата за игра са предвидени за падане-гумени настилки, изкуствена трева, дървесини разни, и си мисля че няма да е толкова страшно падането).

Мушенце, ако когато пропуснете сутрешното кърмене има напрежение в гърдите, изцеди малко, колкото да не са напрегнати. Не се стреми да изцеждаш до края, защото така стимулираш и ще се произвежда повече кърма.Отбиването става постепенно и бавно, кърмата сама ще се регулира и ще спре.Спирането може да стане на по късен етап, когато спрях да кърмя соник/постепенно и бавно на /, месеци след това, като стиснех имаше кърма в гърдите, но е нормално ще спре все някога. Peace. Опс сега видях, че докато съм писала и Жени ти е птговорила Peace

за анкетата на Хоупи по малко по различен начин, но все пак
зеленчуци картоф, морков, домат(суров), краставица, грах, зелен боб, броколи,сладък картоф, тиква, авокадо(това не го знам плод ли е или зеленчук), за малко дазабравя вчера хапна и пресен лук във формата на банички с лук и обезсолено сиранце
плодове банан, ябълка, круша, пъпеш, грозде, манго, един път мандаринка
каши не давам. Варя оБесени ядки+ настъргана ябълка или банан.
Моник яде и макарони, спагети, сухари.Сухарите са ето такива , намерих ги на щанда с чипсовете.
месо и жълтък още не съм дала.

За уменията седи, лази, изправя се права(но стъпва понякога на пръсти, коети лекинко ме притеснява), прави "боц", пляска с ръчички, мамосва ме, мляска когато ни види да ядем, за да не бъде пропусната, и май това е  newsm78

Скрит текст:

Честита месечинка на Венцулин и Елина, да растат усмихнати и здрави дечица !!!

ПП За темичките, по скоро съм за някое от тези
На годинка става нашето талисманче и вече не е малчуганче Simple Smile
Най-нетърпеливото ни бебче на годинка става вече
и  това е страхотно
''Идва празнична лъвина - майската дружина става на 1 година!''
, но по скоро за априлско-майския период

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 17:10 от nandi

# 412
  • Сливен
Simple Smile Благодаря ви за хубавите пожелания за моето Ели Wink
А сега да ви се отчетем след днешната консултация Wink
Елина на 8 месеца има 2 зъбчета, прави опити да се изправя без опора, но заема поза за лицева опора  Joy, от легнало положение успява да седне и от няколко дни опитите и да пропълзи са малко по успешни... Казва айде, диди, тата, тати и остава една от фините госпожици в  темата - 7100г (+460г) и 68см (+1см)  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 18:39 от juji2704

# 413
Момичета, стискането на палци и позитивната енергия ни помогна. Голямо благодаря на всички, които мислиха за нас днес. Hug Подписахме договора за новото жилище и се успокоихме, че няма да се наложи да живеем на хотел известно време. Благодаря ви!

Видях едно питане и отговарям, пък ще дочитам натам после. Hug
Пето Въпросче към знаещите: Мога ли да ходя на сауна, докато кърмя и ако не-защо? Например мога ли след това да дам замразено мляко или по принцип е вредно newsm78 Едни приятели са взели ваучери и са решили да ни изкарат малко с ММ от вкъщи да си обърнем внимание един на друг, но аз не съм сигурна, че е добра идея!

jenajena, по принцип не би следвало да е проблем да се посещава сауна като се внимава да не се прекалява с времето прекарано вътре. Важно е като начало едно посещение не би трябвало да е повече от 4-6 мин, като същевременно е добре да не се подценява приемането на течности, защото все пак там се губи доста вода. Хубаво е да поемеш повече вода по време и след сауната. Може да опиташ също да дадеш на Маги и замразена кърма, ако все пак се притесняваш.  Peace

Честито на порасналите малчовци и на тези, които стават на 8 месеца, специално на Елина и на тези дето са по-големи и празнуват цели 9 месеца на този свят, като Венцулин! Живи и здрави да са! Laughing Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 17:58 от Tony_st

# 414
Честита месечинка на наш Венцулин !!! Да е все така прекрасен и да радва много Мама! Елинка да е здрава и усмихната!  Hug Hug Hug

Тони - браво!  Hug

Нандиии-ако знаеш как ти завиждам за тази омазана и доволна Моникс - онова мойто само стиска устенца и вика "нененененене" като види лъжица!  ooooh! Twisted Evil Мнооого ти благодаря за картинката на сухарите, така ще ми е по-лесно да ги търся!   bouquet

Херул - ни са оплаквай от Боримера, бре! Ще ти дам Филипундера за една седмица да видиш какво се казва инат - ни пълзи, ни става, само се изпъва като струна и фъчка!!! И яде само АМ (ама от време на време) !  Добре че е паяка , да лети там, та човек да може да си поеме въздух. Всичките ни контакти вече са обезопасени, кабелите са вдигнати на високо, защото има тежко влечение към тях и ги докопва без проблем. Най-редовно грабва столовете от бар плота и ги разнася из къщата - от къде има толкоз сила това чаве нямам представа!!!  #CrazyTwisted Evil

Нелли, скъпа, признавам, че съм пропуснала отчета ти за Хубавицата, ама аз като я видя и забравям ума и дума (точно като Филип)  Heart Eyes

За каишките - обмислям закупуването на ето това. Някой ползвал ли е, има ли отзиви?

Нещо като гащи с каишки представлява.

Мартеее, искам и аз Филип да казва "ооо" -завид, завид! За кекса - следвам твоите препоръки - дано дадат резултат!  Blush

Оххх, тука Мариетка е говорила за уикенди за двама - направооо, как искам една седмица в СПА във Велинград, процедурки, ресторанти, дискотеки и изобщоооо.... дали някога пак ще ми се случи .....  Tired

# 415
Здравейте и от мен!
Първо:
Честита 9-та месечинка на Венцулин! Пожелавам да оставя мама да спи повече, и да се усмихва повече!
Честито и на Стефания на cveti_8203!
Честита месечинка и на Елинка, Алекс, Ясена и Даниел!
Да са здрави, много послушни и много усмихнати!!!

Второ: По въпроса с храненето - и нашето е като на Гери, но в доста по-малки количества.Вечер / в 19:00/ изпива 150мл АМ и ѝ стига за през нощта-до 6:00часа.
Трето: Каишка няма да купувам.
Четвърто: По въпроса за Кекса - и аз съм като Myst - или има желание и няма възможност, или обратното. ooooh!
Пето: Нанди, Моника е страхотна.
Шесто: Хера,  Hug Hug Hug Жалко, че няма да се видим във Варна.

# 416
Хайде да се запишем и ние в отбора на падналите. Обърнах се само за секунда и чух " Туп ", последва ревввв. Половин час се успокояваме, а сега заспа Sad Милото ми, на каква некъдърница попадна  Sad

# 417
  • при палмите и алигаторите,FL
Хайде да се запишем и ние в отбора на падналите. Обърнах се само за секунда и чух " Туп ", последва ревввв. Половин час се успокояваме, а сега заспа Sad Милото ми, на каква некъдърница попадна  Sad
Не си некъдърница, а човек Hug Hug.
Моник миналата седмица два пъти пада, веднъж от количката върху асфалта, като се прибирахме я ударих по главата с вратата, след два дни падна от спалнята на ламината. Добре че социалните не четат тука, че да са ми я взели.

Хоупи, това чудо за пръв път го виждам, обаче да ти кажа нещо не ми харесва тоя колан отдолу, няма ли да смачка атрибутите на Фифо newsm78
За омазването, много е лесно - изпичаш сладък картоф и оставяш Фифинчо сам да се храни, мазалото е пълно, а пък и няма как да се задави, защото консистенцията става като гъсто пюре Grinning

ПП Хоупи, тая кака  много хубави обувки има.............

# 418
Мушенце, отбиването без хапчета става или естествено, или с малко изцеждане. Виждам, че желанието ти е за по-скоро, тогава може с мъничко изцеждане - само до облекчение. Важно е да се знае, че като има напрежение (чисто субективно усещане) е добре да се изцеди малко. Понякога са нужни 2-3-5 мл. за да се усети облекчението. И в рамките на няколко дни ще се усети това намаляване. Може процеса да се подпомогне с малко чай от салвия.

Жени, не смятам да го правя бързо. Сега премахнах храненето сутрин, защото спокойно мога да издържа да не цедя и просто да храня само вечер, няма никакво напрежение. Та въпроса е за това хранене вечер, смятам постепенно да е, до около месец максимум, малко по малко да намалявам кърменето и така нормално да се намали. Но въпросът е дали само това ще даде резултат. Как става накрая примерно, като е намаляло млякото доста и не на кърмиш, какво става с това мляко в гърдите? или то просто като намалява, един ден няма да се произведе?

# 419
Хоуп, моя приятелка ползва такива гащи и беше доволна, даже ако ги открие къде са, ще се уредя с тях......да има. Не знам дали ще ги ползваме, но да има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт