Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 34 058
  • 699
  •   1
Отговори
# 420
Мушенце, отбиването без хапчета става или естествено, или с малко изцеждане. Виждам, че желанието ти е за по-скоро, тогава може с мъничко изцеждане - само до облекчение. Важно е да се знае, че като има напрежение (чисто субективно усещане) е добре да се изцеди малко. Понякога са нужни 2-3-5 мл. за да се усети облекчението. И в рамките на няколко дни ще се усети това намаляване. Може процеса да се подпомогне с малко чай от салвия.

Жени, не смятам да го правя бързо. Сега премахнах храненето сутрин, защото спокойно мога да издържа да не цедя и просто да храня само вечер, няма никакво напрежение. Та въпроса е за това хранене вечер, смятам постепенно да е, до около месец максимум, малко по малко да намалявам кърменето и така нормално да се намали. Но въпросът е дали само това ще даде резултат. Как става накрая примерно, като е намаляло млякото доста и не на кърмиш, какво става с това мляко в гърдите? или то просто като намалява, един ден няма да се произведе?

Много хубави въпроси задаваш Simple Smile
И тук, както в началото на кърменето, търсенето определя предлагането. Т.е. колкото по-рядко се изпразват гърдите, толкова по-малко мляко ще се произвежда и в един момент спира да се произвежда толкова, че да стига за цяло хранене или дори за подхапване. Постепенно намалява, така че при евентуално задържане на млякото в рамките на няколко дни дори, може изобщо да не се усети напрежение и да няма нужда от изцеждане. В рамките на няколко дни може да се наложат от едно две, до няколко изцеждания. Това пак е много субективно.
Доколкото разбирам кърмиш само вечер в момента. Ако започнеш да даваш и друга храна непосредствено преди лягане и кърмене, бебето ще започне да суче по-малко и постепенно и вечерното мляко ще намалее. Тогава ще се стигне до този етап, за който писах по-горе.
Млякото, което не е изцедено няколко дни ще си остане там. Възможно е, а и нормално около година след като се спре с кърменето, да изтича някоя друга капка при стискане. Лекарите намират срок от една година за нормален и след това би трябвало да няма никакво изтичане. Много майки обаче споделят, че имат мляко в продължение на повече от година - две дори капки, ако опитат да изцедят на ръка.
Хубаво е поне половин година след спиране на кърменето да се посети мамолог.   

# 421
# 422
Монкова, много е гадно, но май всички деца падат - или всички сме некадърници (което изобщо не го изключвам като възможност) или просто така се расте!  Hug

За омазването, много е лесно - изпичаш сладък картоф и оставяш Фифинчо сам да се храни, мазалото е пълно, а пък и няма как да се задави, защото консистенцията става като гъсто пюре Grinning
ПП Хоупи, тая кака  много хубави обувки има.............

Лесно е, ако се яде. Ако се размазва с ръце по пода и се слага навсякъде, но не и в устата не е.  Twisted Evil Онзи ден "яде" морков - из цялата къща имаше моркови, все едно сме зайчарник, ама цели, неопитани дори!!!!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

За гащите - има ги в няколко варианта, ще ги разгледам обстойно!   Thinking

# 423
Честита 9-та месечинка на Венцулин!
Честито и на Стефания на cveti_8203!
Честита месечинка и на Елинка, Алекс, Ясена и Даниел!
Да са здрави и да радват мама и тате!!!!
 Ралица вече пие по 240 АМ! ooooh! Три дни беше на диета заради повръщането и дрискането и сега явно наваксва,да не би случайно пак да й вземем манджата Mr. Green
  Каишки не мисля да ползвам-нещо не ги долюбвам.

Скрит текст:
Кексването нещо не го долюбвам напоследък,ама съм изкарала късмет щото и ММ е супер изморен и явно сме на една вълна Mr. Green

# 424
Жени, благодарско за отговорите и статийката  Hug Аз започнах да давам храна вечер (не непосредствено преди кърменето,а около час-два преди това), защото беше намаляла кърмата, съответно той не се нахранваше, а заспиваше и след час и нещо започваше голям филм. Та започнах да давам вечер храна и така намалих кърменето. Сега премахнах това сутрин и за около 2 дни нямам никакво напрежение за едно кърмене само вечер. Смятам, че ще стане лесно- той няма проблем да пие от шише.

.... Да си продължа от днес, когато ме събуди алармата.

Марте, аз съм ходила на сауна, не смятам, че може да има някакъв проблем с кърменето. Наслаждавай се Peace

Максимчето не пълзи, няма зъби, не се изправя сам......ръмжи и мрънка докато подам ръце и се изправя от воле и тогава става страшно  #Crazy От няколко дни бутаме стола из вкъщи, само и само да ходи (много е смешно) защото като не е в проходилката стъпва смешно, та вече отделям повече време през деня да ходим така, че то в проходилката е като малък Шумахер, завойчета, ала-бала, много ги владее.

Честито на месечинковците 8- и 9-мес   bouquet

# 425
Мойто малкото пък не ще в проходилката, много го ограничава явно и не го слагаме вече от 2 седмици някъде. Но пък започна да се пуска да ходи за 1 ръчичка. Доста е нестабилен, но пък смел Simple Smile

# 426
Относно каишките - попитах ви именно, защото и на мен ми се иска да не ползвам, но също имам сериозни проблеми с гърба и не би издържала. Само не знам дали не са вредни  Thinking Ама щом за бебета са създадени  Peace
Фонтанелата - почти й е затворена. Още в 5тия месец казаха, че много бързо се затваря и да внимавам да не пълнее. Ама то моето си е кьощаво  Peace
Нанди, скрития ти текст е мноооого сладичъъъък!  Heart Eyes Hug
Мис Монк, не говори така! Всички сме некадърници! Важното е да е леко  Wink Hug
За отбиването - кърмих Мариса 3 месеца и половина и после след силен стрес кърмата ми спря. Цедих, но нищо не излизаше, а тя не искаше да сучи. Тъпото е обаче, че още имам жестоко напрежение, а като стисна, излизат няколко капки мляко. Това са много месеци, но напрежението не изчезваааа  #Cussing out Все се каня да отида на мамолог, както казва Жени  Crossing Arms Да видя кога ще спре да ме мързи по въпроса  Joy
Все като чета, че се притеснявате за сантиметрите на бебоците се каня да ви кажа - тези сантиметри, които отразяват докторите, не винаги са реални. Някои имат много странни метри, не винаги разпъват крачетата достатъчно, а и бебковците понякога се стягат. Спомнете си за случката с Луси, когато имаше заместник на техния док  Peace Мариса все я изкарваха различно Wink Тествайте ги при дом условия с ваш метър Wink

Оххх, тука Мариетка е говорила за уикенди за двама - направооо, как искам една седмица в СПА във Велинград, процедурки, ресторанти, дискотеки и изобщоооо....
И аз, и аз   girluu    Hands Clap newsm19

# 427
Добро утро,  Hug

Днес кафенцето от мен! Настроението от вас!  Hug

# 428
На 21 януари, събота, от 18 ч.  в Зала 1 на НДК ,  се организира благотворителен концерт  в полза на дечица, загубили майките си при раждания.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634032.msg20835821#msg20835821

# 429
Ина снощи спа спокойно/разбирайте само сукане,без рев/ за разлика от предните две нощи,когато цяла нощ ръмжа.

За кекса-няма време почти,вечер и двамата сме като дъвкани и изплюти.
Мисля,че трябва да идем някъде,малко да сменим обстановката,че аман от битовизъм.
Когато ММ беше студент,живееше на квартира при един 55-60г. хазяин/не точно в жилището му,а в една отделна стая с баня и тоалет/.Та въпросния хазяин,постоянно се жалваше на мъжа ми,че имало кекс само веднъж в седмицата.И сега,често се шегуваме,че хазяина понякога е рекордьор в сравнение с нас.

# 430
Гоголино днес става на 8 месеца. Да ни е жив и здрав!
Вчера го мериха, 72 см и 8400 кг,/ не е наддал/. А на мен ми се вижда по -тежък, като го нося на ръце. Все още няма зъби, не пълзи, не се изправя. Ама за всеки случай свалихме едно ниво на леглото.
За падането - падал е два пъти, ама все леко е било. Той до 6 месец не се движеше много, и първия път ме изненада, падна от дивана, аз до него, но той с такава засилка, че на мен ми падна шапката от изненада и не можах да реагирам. Втория път се превъртя от леглото докато му взимах памперса, тогава само крачето му тупна, другото го бях хванала...ама той се изплаши. Дано не ни се случва пак, но важното е главичката да не удари.
Тази нощ го сложих да си спи в неговото легло и аз се наспах. Яде само в 3ч и заспа бързо. Чувах го да се върти ама не отреагирах и той си заспива. А като е при мен и рита и мърда, аз започвам да го галя и ..явно и това го е събуждало някой път. Ще видим следващите нощи как ще бъде, да не е чиста случайност добрия му сън тази нощ.
Вчера се видя с други бебчета на срещата, може те да са му въздействали, натрупал е нови впечатления. Simple Smile

# 431
  • София
И моето състояние тези дни  Twisted Evil
Добро утро...или ден кой както го приеме...за мен вече е ден защото моят започва рано, рано в тъмни зори Twisted Evil
Жира къде е? Crossing Arms загуби ми се усмивката нещо тези седмици.
Боример вече не е посран...но е някакъв ужасТ пак. Вече незнам къде се намирам...станала съм изключително нервна и крещя като някоя изкукала лелка Twisted Evil а съм само на 35г.  Mr. Green
На всичкия този ужаст - още нямаме зъби Twisted Evil Close Twisted Evil Close Twisted Evil Close Shocked
И сега :
Честита месечинка на нашия френд оф майн....Венцулини Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да е все здрав...прав и корав Mr. Green Да се сбъднат мечтите и пожеланията на майка му..за него Heart Eyes Mr. Green
Честито и на другите месечинковци и на всички именници от последните дни Heart Eyes
marietta_g радвам се, че Мариската е добре вече Hug

Тук е, но не успява да стигне до РС, защото Сияна като го види и изпада в истерия, ако не се докопа до него. От няколко дни се научи да се набира на кошарата, обаче след като се хване и силите не и стигат да застане на колене и се обръща на обратен мост или захапва дъските, или се удря някъде. Започва да реве, за да и помогне някой, но за сметка на това не се отказва и го прави през 30 сек. Научила се е да крещи и да реве силно, налагащо се и неспирно, докато не стане нейната. Така че поста ти важи напълно и за мен. Както и този, добавих екстрите в червено:

Уменията на Сияна - няма никакви Mr. Green Не лази, не се изправя, като се обърне по корем и започва едно велико мрънкане и тръшкане...сякаш аз съм виновна, че я мързи да си мръдне задника Twisted Evil Показвам му...вдигам му дупето побутвам ама не...кюфтето си е кюфте Twisted Evil (даже и кюфте не е)Когато е радостна...не ръмжи Mr. Greenно крещи толкова силно, че телевизията отдавна я забравих, но и мислите вече не си чувам (то едни мисли...). Twisted Evil

Иначе засега яде, каквото и дам. Е замаскирам и аз белите пюрета с нещо оранжево, ама при нея е важно да започне с един вкус и да продължи до края с него иначе пищи и спира да яде,независимо дали е любимо или не.

Друго не се сещам какво четох снощи, не успях да прочета всичко, събуди се в 1:30, после в 5:30 - къде са тия спящите деца.
Пускам, че вече пищи толкова силно, че скоро ще събере целия блок да видят какво и правя.

Дано вашия ден е по-хубав.

П.П. Гледам среща имало. Ама като не мога да стигна от 2 дни до компа... Социалният ми живот се свежда до минус безкрайност... #Crazy

П.П.П. е сега и нета се прецака. Как да се появи Жира? Ако се оправи по-късно, може и да получите отчет от мен...

# 432
  • Сливен
Добър ден Simple Smile
ГериСян страхотно е кафенцето, много благодаря Wink
Днес си поспах и нещо ме наболява глава, може да е от много сън  newsm78 Joy

Честита 9-та месечинка на Виктория Жулиана на Donna Ani! Да е здравичка и много лъчезарна Simple Smile

Честита 8-ма месечинка на Калоян на zlatttka, Георги на *milly*! Да са здравички и много да слушкат Simple Smile

Честито и на останалите месечинковци Simple Smile

Хубав ден на всички Wink

П.П. По-късно ще се включим за повечко Wink

# 433
Мили, Честита месечинка на малкия ми адаш!

Честита месечинка и на другите месечинковци! Hug Heart Eyes

Браво на мама Мили и мама Жужи, които са се наспали,... то по скоро браво на децата!  hahaha Mr. Green Heart Eyes

Мили, дано да не е случайност и така да продължава. При нас пък ако не го тупам през нощта по дупарата и не се онася... със затворени очи мрънка, мрънкането пък се превръща в рев, ако не се реагира.. мнооого рядко, има случаи да не реагирам и той да си продължи да спи.  Tired

Да ви попитам, децата, които пълзят, коленете им с какво ги мажете? щото нашите колене са вече наранени, уж лази на килим  ooooh!. Уж мажа с бадемово масло, с кремче здраве и судокрем пробвах,но нищо... ooooh! Tired

# 434
Гери, чудно кафенце, мерси  Hug
Али от снощи е с хрема и въобще нямам идея от къде е лепната. Може ли да е от зъбките?  newsm78 Двата долни са все още на път  Rolling Eyes Затова и заради яденето почти не спахме  Confused
А тази сутрин аз се събудих...оциклена Twisted Evil За първи път след бременността  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт