Тихо се сипе пухкав сняг, изправи се МАЙ-чето вече на крак!

• 33 954
  • 699
  •   27
Отговори
# 600
  • До морето :)
Вижте какво откраднах. Много е яко!

Скрит текст:
Юнакът на мама

Жив е той, жив е! Там под юргана,
потънал в мляко, лежи и пъшка.
Юнак, току-що сукал от мама,
юнак с едномесечна сила мъжка.

На една страна захвърлил памперс,
на друга помпа на две строшена;
очи прежумват, глава се люшка,
уста ще лапнат цяла вселена!

Лежи юнакът, а във шкембето                      
сякаш е скрито ръмжащо мече;
майка повдига пак деколтето,
и кърмата още по-силно тече!

Вечер е сега... Пей, мила мамо,
тез детски песни! Преспивай дете.
На ръце. Нощна смяна. Ще пропуснеш
и тоя сън... Но млъкни, сърце!

Тази, която се с колики бори,
тя не умира: ала нея жалеят
мъж и комшии, а свекървата спори,
че нейните песни по грижовно се леят.

Сутрин майка преварява водица
и почва да чисти , да готви, пере;
телефонът звъни - съвети по жица
свекърва-експерт цял куп ще даде!

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
майката броди, детето зее, -
Бащата хърка на дивана тесен!

И сестрички, и братче събудени идат,
и се чудят на пищялката дребна, -
по едно чувалче играчици мъкнат
и при юнака дойдат та седнат.

Една му гривна на китката върже,
друга му тика биберона студена,
бати го дръпне за чорапа бърже -
а той ги гледа, - тайфа смутена!

"Кажи ми, сестро, де е бащата?
кога ще ме друска като пружина?
Кажи ми, пък да лапам гърдата, -
аз искам, сестро, да суча за трима!"

И баща, и майка, сина си прегърнат,
и спомени трупат нови с децата, -
той люлее, тя - кърми, дорде осъмнат,
и ожидат на старини тишината ...

Но съмна вече! В зори задрямал,
лежи юнакът, кърмата тече...
днес, във форума на бг мама
ще се говори за това дете.

# 601
  • София
Добро утро или ден за някой ( визирам Хера предимно  Wink ) !
Мариета, честит ти рожденик. Да е жив и здрав и да си намери добре платена работа ми пожелавам  Peace Hug.
 Моята майка също има рожден ден днес . Една почерпка и от мен

Тони, не че съм тръгнала да я отбивам , но няма да спра диетата ако ми намалее кърмата както вече няколко пъти се случи. Но тогава бяхме основно на кърма , а сега Елена яде предимно други храни. Кърмим се  вечер и сутрин и понякога през нощта. От другия месец може и супи да и правя за вечеря , така , че вече спокойно мога да  си отслабвам  Mr. Green Започнах " Система - 60"

Лусиии, много е сладка количката, но ми се струва , че има доста бяло по нея. Като знам Алекс какво се правеше  като излезем на вън  ooooh!. Ще трябва често да я переш  Hug

Ох адашче, от къде го изкопа това стихотворение  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 602
За мен хич не е добро това утро, нощ и ден  ooooh! направо тая нощ щях да изтрещя  smile3511 Ама какво да го правя това дете, вече незнам - започна още по зле да става положението при нас. Уж спи при мен, а буденето е все същото - реве, тръшка се, мята се, взимам на ръце люлям, той увеличава децибелите, пъне се - аууу ще пукна честно ви казвам! И в 5 часа докато му приготвя млякото, орева света, незнам как не събуди цяла Варна  #Crazy
А аз съм - сещайте се!!!  ooooh!

Да честитя рожденниците:

Честит рожденник на Мариетка, нека да е здрав, да бъде все така най-добрия тати и любим!
Честита рожденничка и на Нелили, нека бъде здрава, да ви се радва и обича!

Мариетка, за втората ми лентичка - няма как, даже съм съкратила с някой друг ден, но не ми се променя, нека да си остане така...   Rolling Eyes

# 603
ДУ и от нас!
Тази нощ момъка бързо заспа след събуждането в 3ч, ама аз не успях до 5.30. Гледам много майчета са били будни по това време.. Sad Снощи докато не му сложих възглавницата, в която си завира главата, не искаше да заспи. А аз само ставам и го поглеждам, много ме е страх, ама какво да го правя. иска да му е притисната главичката, цялата я извърта назад. Сложих му нов комплект и изглежда някак по-голям, ама изрита завивката, иска си възглавницата..малко бебе си е още. Трябва да е увит в одеало като в чувалче /чувалчето още беше мокро/.
Луси, много ви е готина количката, В. да си се вози със здраве и да раздава много усмивки от нея!
Диана, ЧРД на патерица. Много здраве и любов!
Бубе, дано леко да размине тази работа с каската и ако може по-рано да няма нужда от нея. И аз не бях чувала за такова нещо.
SYMa, тя вече е била в контакт, мисля си, че педи е права. Инкубационния период е около 10 дни/на няколко места гледах все различно пише/, т.е. от контакта до евентуална проява на признаци на заразяване. Дано да ги прескочите тези гадости сега, шарки и скарлатини. Hug Hug
Гери и на мен ми стана мъчно като ти видях лентичката. Дано някак неусетно бързо да излети това време. Hug
Нели, Гоголино също не дава да му се чисти носа, той изпада в истерия просто.. Дано да ви мине по-бързо тази гадна хрема. Hug
Честити рожденници на Мариетка и Нелили.
Риба още не съм давала, ще изчакам до 10 месец поне.

# 604
ох, за рибата забравих, аз май бях писала, ама не помня на коя страница:
дала съм до момента само сьомга на Плазмон. Дадох на 8 навършени месеца! Peace

Мили, ами времето минава, с тоз малкия караконджул в къщи, тая нощ два пъти съм преместила календара с две дати съм напред -  doh

п.п. ох, пак забравих:
за кг-те - на 7 и половина месеца беше 8.700гр. беше наддал според педи двойно ... но като цяло сме идеални за възрастта.
за см-те - с по един см расте на месец горе долу. На 7 и половина месеца беше 72см.
Консултацията ни е в петък, Таа мерките ще са ни други. Peace

# 605

Честито озъбване на Ели и Павел и паднало зъбче на Соник

Бубе ,това с кастака верно е много неприятно,как я понася Ралфи.

Аз като нямам нет се чувствам като откасната от света.

Луси,честита количка на Венцулин. И нашата е от същата серия само че е Chicco simplicity Astral.Аз съм доволна,возя Мариела в нея от както се е родила и не е тежка.

Риба -педи вчера ми каза към края на 8 мия месец ама и сиренето и киселото мляко затогава,та ще ги разредя във времето...

Мариела качва по около 400 гр на месец,и около 2-3 см.Вчера педи каза че не е мръднала на височина,ама аз у нас си я меря и беше 2 см повече,та Мариела на почти 8 м е 10,260 кг и между 76 и 78 см.
За диетите аз започнах тази новата ,която се подвизава в БГ Мама-на Др Папе,ноо ако не въртя на колелото никва полза нема.

Мойто дете сутринта се сурна от спалнята на пода по нос да гони котката...,а аз само за крака успях да я докопам,ама тя вече на земята-такъв рев му тръсна горкото,а котарака целия настръхна и започна да мяука изплашен от близката среща...ужас добре че леглото ни е ниско,а тя се спусна плавно.. #Crazy

Друго дали имаше  newsm78

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 10:48 от danaq_lv

# 606
  • Варна
Добро утро и от нас!

Честито на месечинковците, рождениците и останалите с повод за черпене от последните дни!

Честит РД на ММ на Мариета и на майката на Нели!

Моето диване няма да се откаже от буденето в 4 да яде ooooh!. Започнах да давам каши, пюрета, сухари вечер, около час и нещо преди лягане, ама тц - пак се буди гладен в 4. Суче съвсем малко и заспива до към 7-8, но ако не му дам да суче, оревава света. Дано някой ден се откаже от това будене в 4 и си върне стария режим с първо хранене в 6.

Диета и аз започнах - 90-дневната, всъщност двамата с ММ сме на диета. Не съм много стриктна, всъщност 2 поредни дни бяхме на гости и имахме гости и нямаше как да я спазваме съвсем стриктно, но за 8 дни /от които 2 дни не съм я спазвала/ имам смъкнат 1 кг, е, не е много, но е нещо. На кърменето засега не ми пречи много, само в първия плодов ден Валентин беше по-крив, но на втория плодов ден /т.е. вчера/ се сетих, че мога да ям и сурови ядки и нямах вече този проблем с малкото кърма. Няма да я спазвам съвсем едно към едно, ето, в петък ще си ходим в Разград и там няма как да накарам свеката да е и тя на диета /не че няма нужда Laughing/, но когато мога, ще я спазвам. Отделно ходя на Зумба от 2 седмици и мога да кажа, че определено имам промяна в мерките, въпреки че само 1 кг съм свалила /а искам да сваля още поне 15-20 Crazy/. Абе с малко повече упоритост ще ги сваля, няма да се оставям дебела.

Риба - давала съм от нашата ципура и шаран, сьомга на Гербер. Иначе на Плазмон има пюренца само риба няколко вида /виждала съм ципура, пъстърва, сьомга, може и други да има/, могат да се смесват със зеленчуково пюре.

Бубе, ще споделиш ли повече за тази каска? Само естетичен ли е проблема, или е по-сериозно? Много мъчно ми стана като прочетох, как ли спи Ралфи с тази каска? На нас педиатъра ни каза, че главата на Вальо пък била сплескана от двете страни защото винаги спи на една страна /поне е равномерно от двете страни  Crazy/, но за такива каски не ми е споменавал. На мен ми се струва нормална главата му, а и не мога да го накарам да спи по гръб.

Гери, да не би да предстои следващо зъбче? При нас след такива тръшкания пониква зъб обикновено Laughing. Сега чакам четвъртия да избие, много е подут венеца, но още не е започнало великото тръшкане посред нощите Laughing.

Лек ден на всички! Днес сме на ДК и ще се отчета колко сме пораснали като се върнем.

# 607
  • До морето :)
Сложила съм Елена в кошарата, излизам от стаята, влизам и какво да видя - цялата й мурта в кръв  Banghead Сурнала се е по кошарата, белила си вече заздравяващия нос и тече ли, тече. Докато я измия, ужас. И пак не е хубаво измита  ooooh! Как да й мине по-бързо тази раничка. Тя е много миниатюрна и не е дълбока. Просто е жулнато, от къде толкова кръв  ooooh!

# 608
Привет:)
Ние все още сме с хрема Sad Капя Риномер и пръскам Еуфорбиум, но хремата си продължава. Чувствам се като член на Гестапо с тоя аспиратор:( Тя реве, но аз не се давам и продължавам, нещо ужасно е - хем ми се къса сърцето, хем знам, че трябва да ги изсмуча тези гадни секрети Confused
Бубе - добре дошла отново Hug Честито второ зъбче на Рафи. А за каската - надявам се да я понесе леко. Четири месеца не са безумно дълъг ериод отвреме, но само ти и Рафи си знаете как ще минат Confused прегръдки и за двама ви Hug
Луси - честито возило, много сте готини в него. Ние ще си караме със сегашната количка Wink
Сима  Praynig да ви подминат болестите!
Нелка - голяма палавница твоята Елена. А за раничката - дали не може да се промива с нещо? Ама с какво - не мога да помогна...Брей, голям съвет ти дадох ooooh!
За Гери, Хера, Нелка, Хоуп и всички будували посред нощите  Hug Hug Hug Разбирам ви чудесно!
И накрая - честит празник на всички месечинковци, на мъжа на Джиджи, на мъжа на Мариетка и майката на Нелли!

# 609
Нелка, юнак без рани не може. В случая красива принцеска де.
При нас това също е на мода. Непрекъснато губи равновесие и си удря главата. Вчера точно до окото се удари, то като се поду..ММ се стресира, мина де. Взехме от едни познати още един обиколник за кошарата, защото понякога над възглавницата ще вземе да се чукне.
Днес на пода на мекичко до мен го слагам да седи и да си играе, е не..пак се завъртя непредвидимо и дрън по тиквата.. Sad
Ние наддаваме около 300 гр последните месеци и нарастваме с около 2 см, последно преди 5 дни на 8 месеца беше 72 см и 8,350кг.
Ей днес съм много хормонална, трябва да ми дойде тези дни и ми е мн. нервно. Twisted Evil

# 610
Ииии нещо да се посмеете:)
Понеже Али много обича песента за Ици Бици, а аз често и я пея, ММ понякога и казва на галено Ици Бици...Та снощи ги оставям да играят и влизам в банята за душ.Излизам след 15 мин и чувам ММ пее  "Хайде Ици Бици иска мамините ц.ци". Joy Какво да се прави, лирична душа съм си взела за спътник в живота  hahaha

# 611
Добро утро,момичета!

Честит празник на всички празнуващи   bouquet
Честит Рожден Ден на майка ти,Нелли !Да е жива и здрава!!!  newsm51

Честит Рожден Ден на милото ти,Мариета!Да е жив и здрав!  smile3525
Честити зъбчета на Ели и Павел!!!  newsm47

Нелка...Ели е много палавичка  Heart Eyes Пробвай да мажеш раничката с нещо,за по-бързо заздравяване  newsm78 И аз незнам с какво,но все трябва да има нещо  Thinking Аз по принцип мажа с йодасепт,ако има някаква рана,но незнам пък за нос става ли,по-скоро не  newsm78 А стихотворението искрено ме разсмя  Joy

Лусиндовска количката и моделът в нея са просто страхотни!!!  Heart Eyes Много ми прилича това Чико на моето Джордани  Heart Eyes Много са леки и удобни  Crazy

Бисквитка
....дано скоро мине хремата.Това е много неприятно  Confused

# 612
Добър ден  morning newsm46 и аз в клуба, Тот ще ме побърка, в серия е от 3 до 5 часа  newsm45 рев на сън, мятане, хем спим заедно, не ме ще, ни цица, яко  newsm61 ме хващат.
1. оциклила съм се  wflag, пепел му на устата, на този, който отвори темата  box tooth.
2. Тот реши да пропусне важни етапи в развитието си и прецени, че е по-лесно да ходи  smile3539, аз съм се превила на две. Зверски ме боли кръстът, а в комбинация с подточка 1, ще се  smile3538
3. КЪРМАЧЕСКА НЕВОЛЯ Тот има два избили бели зъба  tooth, аз кърмя, само от дясната гърда/ никога не пожела лявата/. Та Любимката е много изтерзана, зърното зверски ме боли от хапането и се чудя, какво да правя, отказва друга храна. Това значи, че всяко хранене е кърмаи то само и единствено на изстрадалото зърно, имам чувството, че е прежулено, със сутиен, без сутиен, слагах вазеличнетата, подплънки, то си стои червено, където си взпива зъбите или ги чеше  smile3511 newsm45 smile3514.
Сума вече е свършило, дано нищо, да няма. Шарките обожават тези месеци.
риба Не съм давла. Но моя нищо не яде   33uu.
Луси честита количка, със здраве да я си маже Венци  football.
Нелли чак ти завиждам за упоритостта   Hands Clap, оф защо и мен не ме хване, имам да свалям ощеееееееееееееее 10 кила, как да стане  smile3535, отгоре на всичко не съм в застй, а качвам.
Хера лек  travel, после да ни кажеш, как е минал прегледа.
Бубе честита нова къща, на Ралфи пожелавам, да си има най-хубавото главе  smile3541.
Нелка ей не слушаш кака си, поне лайка му капи на детето, за доктор не ставам и за мед.сестра  smile3543.
Бисквитке, като Великата Инквизиторка се подвизаваш  newsm08. Прбва ли сребърна вода или лайка в нослето. Ти ли поръчваше от Бебешки дрешки? newsm12

# 613
Охххх бе,много сте писали и искам да се включа по де що мога,но едва ли ще успея....айде без предисловия,та докъдето стигна Mr. Green

Благодаря на всички за честитките за новата каляска на В. Hug Нелли,ако имаше един начин чисто бяла бих я взела,но нали сме мъже,реших да не злоупотребявам с цветовете Mr. Green  Wink

Дуденце,сьомга на Хип съм взела,но заради пустите пъпки все още стои в дълбоките резерви.Мине ли обрива,мятам веднага Peace

За кг-те - качва различно,последният месец е +500гр.,но см. ни малко куцат,сигурно ще е джудже като майка си Mr. Green

Нелке,когато В. беше изсурнат от столчето за кола Twisted Evil,носът му беше обелен,почиствах със сребърна вода и мазах със Судокрем Peace Судокремът за мен е златен за такива неща,така лекувам и одраскванията му от яд по лицето Mr. Green

ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕНИК,МАРИЕТКЕ!ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА СЕ СЛУШКАТЕ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЙКА ТИ,НЕЛЛИ!ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА,И МНОГО ДА СЕ РАДВА НА ПРЕКРАСНИТЕ СИ ВНУЦИ!

Даная,мноооооооооооого сте големи бе Crazy Да ти е жива и здрава  Hug

Гери,квото и да кажа,ще е излишно ooooh! При нас е същата работа и вече нервички не ми останаха Tired

Елисче,и аз съм поръчвала от "бебешкитедрешки" Peace Кажи кво те мъчи Laughing

Шени,тая хрема много време ви мори вече Thinking Защо не питаш педи за Виброцила newsm78 На нас много ни помогна Peace

Сума,дано сте се разминали с шарки,марки и пр.екстри Hug

П.П.Нелке,глеЙ кво нещо е живота...същата си като мен за мързела и за храненето(най-сигурната диета,така да се каже Mr. Green),купонджийка до мозъка на костите си,шарки не сме карали и двете(е,от това пък най-ме е страх Crazy),та дано един ден и с моя синковец си пасваме толкова добре и сме толкова еднакви(нали сте Овенчета и двамцата Wink),че току виж си веем байряка заедно по баровете Crazy

# 614
Добър ден:)

И ние в отбора на неспящите, буде се в 3 или 4 и по един-два часа си играем, люшкаме се , караме се ......
За оциклянето моя нещо не беше наред, само за един ден, и май е време да отида на лекар Wink

Елис , аз пазарувам редовно от бебешки дрешки, доволна съм.

Syma, вече е контактна, остава ти да чакаш, скарлатината е гадна, варицелата се кара по-леко при бебета/ каката я изкара на година и малко, доста по-леко от баткото си/

Буба , добре се завърнала.

Нелка , пробвай с кремче за подсичане.

Луси, честита количка

Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт