SUPERNATURAL: J-Squared Poяn Squared

• 29 797
  • 715
  •   1
Отговори
# 30
Импала, страхотна нова тема Heart Eyes

Добре дошли на новите момичета Grinning

Хайде да продължаваме с форумния епизод Mr. Green

Цитат
Дийн я послуша без да каже и дума. Чуваше все още ударите на сърцето си, а очите му не спираха да гледат продупченото стъкло. Спряха пред една разрушена чакълена ограда, а портата беше килната на една страна. От порутената постройка зад нея, излезе възрастна жена и без да каже нито дума, посочи на Дийн да кара напред. Вървеше наравно с колата и след десетина метра, отдясно му показа останките от хамбара. Там можеше да влезе точно една кола, а боклуците които имаше там, щяха да скрият перфектно Импалата.
След като влезнаха в къщата, жената им даде стари дрехи и им направи знак, да хвърлят техните в огнището.
- Изгори! Тук надушват по миризмата ....

"Седяха около масата. Възрастната жена, която се беше представила като Лусия Алварес, беше сервирала кафе и енчиладас с пилешко. Беше се наложило Алекс да й даде пари за хранителните продукти, тъй като тя живееше изключително скромно и не би могла да си позволи да осигури храна за още трима човека. При това двама от тях бяха мъже и имаха нужда от по-обилно хранене.
Дийн доволно облизваше пръстите си и клатеше одобрително глава. Беше му много вкусно. Боби стоеше прав до прозореца с чаша кафе в ръка и поглеждаше неспокойно през пролуката между двете пердета.
- Няма да ни намерят тук – успокои го Алекс като се приближи до него.
- Човек никога не знае – отвърна тихо Боби.
- Те не знаят кои сме и защо сме тук. Нямат повод да ни търсят. Заядоха се с нас на пътя просто за да покажат надмощие.
Боби се извърна към не я и я погледна в очите.
- Ако животът ме е научил на нещо, то е, че никой не остава безразличен, когато убият негов човек. А аз гръмнах един от техните.
- В тези групировки хората са взаимозаменяеми. Убиеш ли един, веднага друг заема мястото му – опита се да го успокои Алекс.
Боби поклати мълчаливо глава. Може би тя беше права. Но нещо в него му подсказваше, че вероятно не е. Онези щяха да търсят отмъщение заради накърнената чест, за ради тръпката, ако щеш. Но при всички случаи нямаше да оставят работата просто така.
До вечерта не излизаха от къщата. Само Лусия отиде да напазарува, за да има с какво да приготви вечерята. Докато Алекс й помагаше в кухнята Боби и Дийн почистваха и смазваха наличните оръжия. Ръцете им целите бяха омазани в черно масло, а върху стари вестници на масата се търкаляха какви ли не оръжейни части. Двамата мъже работеха методично, съсредоточено и в пълно мълчание. Пък и какво имаше да говорят – ситуацията беше от ясна по-ясна. Трябваше да са подготвени за всякакви изненади затова беше нужно пушкалата да са в идеално състояние.
Нощта падна неусетно и замени горещия ден. Въпреки това не стана много по-прохладно. От напечената земя продължаваше да излиза мараня и да загрява въздуха. Трудно се дишаше дори при отворени прозорци. Бяха се разбрали да будуват на смени, наблюдавайки двора. Налагаше се да вземат някакви предпазни мерки против неочаквани гости. Никога не пречеше човек да е подготвен.
За щастие нямаха никакви неприятни изненади. Нощта мина спокойно под светлината на пълнолунието. Вездесъщият прахоляк постепенно се беше уталожил и беше станало възможно да се види ясно небето – черно и обсипано с милиони звезди. Из треволяка в двора свиреха щурци. Дъските в старата къща тихо поскръцваха. Идилия. Само да не беше напрегнатото очакване нещо лошо да се случи.
На следващия ден трябваше да пристигне Сам. Той успя да се добере до къщата на Лусия в ранния следобед. Някакво раздрънкано такси го беше оставило пред портата. Той беше уморен и плувнал в пот. Дийн излезе да го посрещне, услужливо внасяйки куфара му вътре.
- Човече – изпъшка той, - какво толкова си помъкнал? Нали уж на почивка бяхте...
- Голям човек съм – отвърна Сам – и дрехите ми са големи. Затова тежат. – Той се поусмихна и добави: - Е, и някое друго пушкало прибрах по път за насам...
Дийн го изгледа хитро.
- Уж на почивка ходи, пък нямаш тен. Май не си стигнал по-далеч от спалнята...
Брат му нищо не каза, но широката му усмивка и блясъка в очите бяха повече от красноречиви.
Влязоха в къщата. Боби пристъпи напред, за да се здрависа със Сам.
- Къде са Хербьорг и Бьорн? – попита той поглеждайки към вратата в очакване, че те всеки момент ще влязат.
- Заминаха си. Независимо каква е по своята същност Хербьорг, в този живот е човек и трябва да ходи на работа.
- Ясно – кимна Боби. – Въпреки че точно сега нямаше да ни е излишна помощта на Бьорн. Понякога е хубаво да имаш под ръка такова силно приятелче...
- Защо, какво се е случило? – изгледа го въпросително Сам и кимна с благодарност на Лусия, която му подаде голяма чаша със студена лимонада. Жадно потопи устните си в напитката и изпи на един дъх почти половината. – Дийн ми каза някои неща по телефона, но сега искам да знам всичко.
В последвалите минути разказаха на Сам за това, което бяха научили от Мигел, за култа на Санта Муерте, за малката схватка с рокерите.
- И какъв е планът? – попита Сам след като внимателно изслуша всичко.
- Трябва някак да се внедрим в култа. Това ще е много трудно – отдалеч се вижда, че сме чужденци. Веднага ще събудим подозрение – обясни Боби.
- Чакай, чакай – прекъсна го Дийн, - защо да се внедряваме?
- Защото – продължи Боби, - по обяд говорих с Мигел. Той има нова информация. Човешките жертвоприношения са зачестили след като в едно от светилищата на Санта Муерте е било призовано древно божество, най-вероятно от някой, който използва култа за собствени цели. Според Мигел трябва да върнем божеството обратно откъдето е дошло. Иначе може да стане много лошо..."

# 31
Аз искам да благодаря на Бела за чудесната статия за Джаред. Днес се добрах до списанието и то ми оправи настроението тотално. Затова много благодаря Бела Hug Hug Hug

# 32
  • # супернатурална #
Мм, прекрасен Джаред, прекрасен  Heart Eyes

Одобрявам избора на кола Peace . Още повече носенето на покупките. Ооо Heart Eyes ...

А забелязахте ли, че държи вратата на Джен докато се качва, макар и натоварен с чанти? Това не мож' го видиш по нашите географски ширини  Naughty Край, прекалено много вдигна летвата, оставам си завинаги вярна на супружието  Joy Най-много да отскоча до  стаята за private срещи  Wink

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 19:16 от Г. Краули

# 33
Аз искам да благодаря на Бела за чудесната статия за Джаред. Днес се добрах до списанието и то ми оправи настроението тотално. Затова много благодаря Бела Hug Hug Hug

Много благодаря!!! става ми така мило, че вие сте я харесали... вие сте най-тежката критика по тази тема все пак Simple Smile)))))

Импала прегледах набързо и мога да кажа първо : уникален маникюр имаш!!!!!! Heart Eyes

# 34
Цитат на:  Bella
Импала прегледах набързо и мога да кажа първо : уникален маникюр имаш!!!!!!

Joy Joy Joy
Вярно е, но коментарът просто ме разби. Като се има предвид фотосите и въобще темата на фотосите и изведнъж коментар за маникюра, който наистина е уникален, между другото. Просто Bella rules Wink
Четох и статията ти за Лил. Не съм ходила, но ми се прииска, въпреки че на френски знам само 2 цели изречения, които не са за пред хора Laughing Laughing Laughing

# 35
Ооо, Джаред.Романтичната ми душа се разчувства. Laughing Каква късметлийка е Джен.

Страхотно продължение на епизода.  bouquet

За снимките от статията пратих ги на лично на Импалка.Ако някой друг проявява интерес да се обади Grinning

Солти, прекрасен е подаръка, мерси.
Ще го споделя и с другите.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 21:03 от Jennifer3

# 36
Белс, благодарение на Джен ( Heart Eyes) и аз прочетох статията... страхотна е!  newsm20

# 37
Благодаря и тук на Джен Hug . И на Бела Heart Eyes . Чудесна статия, любов моя! Хареса ми и като съдържание и като стил. Браво   bouquet . При всички положения смятам да кажа на някого от България да ми купи списанието и се надявам да получа автограф някой ден и кой знае, може да е подпечатан с целувка по бронята Wink . Благодаря Hug .

# 38
Две промо снимки от 7.12.На Дженсън много му отиват такива дрехи.

# 39

Ох сърчицето ми ... Дийно Гангстер ох  smile3544 smile3544 smile3544

6 епизод оправен  Peace

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 22:52 от bichito

# 40
  • гр. София
Ох, мен такава болест ме тресе, че две не виждам  Crazy Crazy Crazy
Но за епизода имам сили  Laughing

- И какъв е планът? – попита Сам след като внимателно изслуша всичко.
- Трябва някак да се внедрим в култа. Това ще е много трудно – отдалеч се вижда, че сме чужденци. Веднага ще събудим подозрение – обясни Боби.
- Чакай, чакай – прекъсна го Дийн, - защо да се внедряваме?
- Защото – продължи Боби, - по обяд говорих с Мигел. Той има нова информация. Човешките жертвоприношения са зачестили след като в едно от светилищата на Санта Муерте е било призовано древно божество, най-вероятно от някой, който използва култа за собствени цели. Според Мигел трябва да върнем божеството обратно откъдето е дошло. Иначе може да стане много лошо..."

Същия ден, използвайки прикритието на нощта, отидоха до къщата на Мигел. Налагаше се да говорят с него и да уточнят в детайли своите по-нататъшни действия. Насядаха около масата в задушната всекидневна и оставиха домакинът да им разкаже новото, което беше успял да разбере.
- Оказва се – започна Мигел, - че последните човешки жертвоприношения, най-кървавите и жестоки от всички, са извършени поради комплексна причина. Някой последовател на култа на Санта Муерте го използва за лични облаги. Едно от светилищата на Санта Муерте е било използвано, за да бъде призовано древно божество. Затова е трябвало да бъде извършено жертвоприношение – от една страна за да се умилостиви Санта Муерте задето светилището й е било използвано за друга цел, от втора страна – за да се призове самото божество.
- Кое е божеството? – запита Боби напрегнато.
- Ицли. Древен ацтекски бог на каменния нож и жертвоприношението. Той служи на великия бог Тескатлипока, свързван с нощното небе, бурните ветрове, войната, враждебността, раздорите и предсказанията. Макар да е сред боговете на сътворението, Тескатлипока е враг на Кецалкоатл, Пернатата змия.
- Кец.... кой? – намеси се Дийн.
- Кецалкоатл – велик бог на ацтеките. Та мисълта ми беше за Ицли. Като слуга на Тескатлипока той извършва множество злини. Най-вече в случаите, когато му е поднесено жертвоприношение. Изпълнява всякакви желания стига да е вкусил кръв. Този, който го е призовал, най-вероятно иска от него могъщество, власт, отстраняване на противниците и пари и поради това убива хора. Това е неговият дар за Ицли. Но пролятата кръв не води до нищо хубаво.
- Какво можем да направим, за да го спрем – намеси се Сам. – И Ицли, и призоваващия го.
- Най-напред трябва да разберем кой е човекът в дъното на всичко. След това да направим ритуал, с който да накараме Ицли да се яви пред нас във видима форма. Когато това стане трябва да имаме готовност да го отпратим обратно там, от където е дошъл. Знам как да го направим, има си ритуал. Трудното ще е да извършим първоначалното призоваване. Задължително трябва да използваме копал.
- Какво е копал? – поинтересува се Алекс.
- Това е вид смола. Изпуска силен аромат, когато бъде запалена. Този аромат би трябвало да привлече Ицли. От древни времена копалът е използван за кадене в храмовете. В храма на Тескатлипока в Теночтитлан е пален по четири пъти на ден от жреците. Това означава, че и за боговете от по-нисък ранг, които са му подчинени също ще върши работа. Основният проблем е, че Ицли като бог на жертвоприношението обича кръв.
- Задължително ли е да е кръв? Едно жертвоприношение може да се състои от различни неща – храна, предмети... – каза Сам.
Мигел въздъхн.
- Уви, да. Трябва ни кръв. Но ще използваме животно. Кокошка ще свърши работа, предполагам. Не можем да си позволим да жертваме човек, както е според оригиналния ритуал.
- Ицли, Тескатлипока, Кецалкоатл... – изпъшка Дийн. Всичко е така навързано и оплетено.
- Няма как иначе. Ацтеките като наследници на толтеките преплитат своята митология с тяхната. Има и заемки от други култури – от маите и сапотеките например. Важното е да се разбере обаче, че почти няма митологичен образ, който да е изцяло добър или изцяло лош. Ето например Ицли – от една страна служи на Тескатлипока, но от друга е свързван с богинята на младостта, красотата и раждането Чалчиутликуе. Трябва да разберете следното: едно божество може да бъде призовано за добри или лоши цели в зависимост от това кой аспект от неговата природа се призовава. Ицли също може да се използва за добро.
- Само дето в случая е използван за лошо – измърмори недоволно Боби.
- Така е – съгласи се Мигел. – Затова трябва да го спрем. А това ще стане след като най-напред неутрализираме човекът, стоящ зад призоваването.
- Как предлагаш да го направим? – попита Алекс.
- След два дни има процесия в чест на Санта Муерте. Поклонниците ще тръгнат от края на града и ще стигнат до светилището й, в което е призован Ицли, за да оставят дарове. След като си тръгнат този, когото търсим, ще се върне, за да остави допълнителни дарове за Санта Муерте като благодарност за това, че е позволила да използва олтара й за собствени цели. Нашата цел е да се смесим с тълпата и след това да се скрием някъде покрай светилището и да изчакаме завръщането му.
- Не ми казвай, че ще се наложи да го убиваме! – възрази бурно Сам. – Той все пак е само човек.
- Няма да се наложи – успокои го Мигел. – Достатъчно ще е само да го неутрализираме. Добре ще му дойде да престои вързан в някое мазе. Тъкмо ще има време да обмисли постъпките си. Е – добави след малко той, - и един хубав пердах няма да му се отрази зле. Но сега трябва да се организираме. Предлагам двама от нас да отидат да потърсят копал и останалите необходими за ритуала неща, а останалите да се включат в процесията на Санта Муерте.
- В никаква процесия няма да участвам! – заяви Алекс. – Аз ще търся каквото там е нужно за ритуала.
- Добре – съгласи се Мигел. – Вземи Сам с теб. Много е висок и в процесията ще бие на очи. Намерете и каменен нож, това е един от основните атрибути на Ицли. След това ще дойдете директно при светилището.

# 41
  • В средата на времето

Ако някога правят римейк на "Имало едно време в Америка", Дженсън задължително трябва да играе. Grinning  Егати, може да бъде всякакъв и да изглежда перфектно Heart Eyes

# 42
Привет, привет! За много години, живи и здрави Hug

Сварих да изгледам снощи новия епизод.

Малии, как бих го захапала за врата Самиту kiss Blush  Mr. Green
А Дийно, еххх, разкошен мъж!!! Припаднах от кеф, като го гледах в края на серията Heart Eyes

# 43
Здравейте!

Вчера изгледах най-накрая серията. Добре беше, но малко ми скучнееше. Дийн - разкошен като винаги.  Heart Eyes Самито, да вземат малко да го подстрижат и обръснат, че с тия бакенбарди не мога да го трая.

Розе, бързо да оздравяваш!  Hug

Ах, ах! Какви снимки!  Heart Eyes Ах, ах! Какво промо!

Гледайте и вие.

Източник

# 44
Олеее, след тез снимки имам нужда от валидол и мента-глог Heart Eyes
Ахх, Дийн!!!  Heart Eyes

Злате, благодаря за снимките Hug

Общи условия

Активация на акаунт