Кое АМ избрахте за вашето бебче #2

• 37 314
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Sunshine state
Мина,и дъщеря ми хапваше повечко на тази възраст.Давах й колкото пожелае,не съм я ограничавала.А сега ела да я видиш-чудя се как да й пробутам повече от 120мл. мляко на ядене.Не ще и не ще. Laughing

# 31
Добре де те бебчовци не спират ли сами като се наядат?
В смисъл при нас е яла и по-малко от указаното на кутията.
Аз си правя дозата, а тя понякога не я изяжда, просто спира, друг път пък си изцоква всичко.
Те са като нас един път повече гладни, друг път по-малко Simple Smile

# 32
Аз си правя дозата, а тя понякога не я изяжда, просто спира, друг път пък си изцоква всичко.

ами моята не спира, колкото й дам, толкова ще изяде  Mr. Green
после връща това което й е в повече  ooooh!

# 33
Pupitka   bouquet може и при нас да е период
сигурно спират, но като са по-големи и са се научили да си регулират храненето, и моето и на беборана са доста малки и колкото им дадеш - толкова ще излапат, а после почва повръщането  Sick

# 34
Извинете, аз наистина питам, защото не знам.
Ние се кърмихме до 9 месец и не съм наясно в началото как е с АМ-то при малки бебчовци.
Иначе на гърда съм я държала и по 30-40- 50 мин, колкото иска, докато не пусне Mr. Green
За щастие не ми е връщала, всъщност броени пъти само, но едва ли от прехранване. Явно толкова е и сукала де. Затова попитах, мислех си, че сами си спират като се наядат.

# 35
  • Berlin
И като малък си спираше да яде, почваше да извръща глава, да маха с ръце, да си играе с биберона. Точно както го описват. Simple Smile По мои наблюдения е вярно, че когато са гладни и хапват, стискат юмручета, когато отпуснат и почнат да се разсейват, значи са похапнали.

# 36
Явно си е до детенце тогава, мойто колкото и да му наливаш не отказва  Mr. Green ама после яко му дупе, връща каквото се е излакомил да изяде повече  Twisted Evil , а щерката беше друг случай - отказваше си самичка  newsm78

# 37
Моя син само един път е отказвал храна и си помислихме,че нещо с млякото му не е наред.Иначе и той не отказва,колкото му налея ще го изяде и задължително като го изпие реве 1-2 минути,ама як рев,после се успокоява и връща,ако му е множко.Цял ритуал си има. Joy

# 38
Здравейте на всички мами Simple Smile

Моя син е вече на 21 дена, но след втората седмицасе дохранваме, защото се оказа, че принца седи по 1 час на гърда, но не яде или аз нямам достатъчно кърма и все гладен и ревеше много горкото Sad Сега се цедя преди хранене около 40-50 мл и дохранвам с АМ. Взела съм Био Лактана и се чудех какво мислите за това мляко дали е достатъчно добро?
Отделно от самото начало си повръщаме, много рядко на фонтан и се замислям и за млеката, които са против повръщане, но се притеснявам да не го запече. Засега бебо си ака доста, но от вчера е доста гъстичко като паста и доста се напъва докато се изходи, което ми изглежда проблем Sad

Имам и един тъп въпрос - как определяте температурата на водата за АМ? На кутията пише 50 градуса - как да охладя точно до тези градуси Simple Smile

Нашата педиатърка хич я няма и каквото и да питам, тя все казва че е нормално!

# 39
Здравей,ritazza,първо честит син! Hug Лактана Био не сме яли,но съм чувала предимно добри отзиви за нея.Ще те посъветвам да се водиш по детето,а не по всеобщите мнения,защото на едно детенце може да му понася добре,а на друго-не.За повръщането мисля,че е най-добре да попиташ педиатърката на детето дали има нужда от специално мляко.Да не би да повръща,защото хапва повече или пък му вземи биба с по-малка дупка,вярно ще яде по-дълго време,но стомахчето няма да се натоварва толкова.За акото не мисля,че е проблем,че е гъсто и че се напъва.И на моя син акото е същото,важното е да няма слуз (въпреки че и това не винаги е признак за проблем),и той също много се напъва,става червен като домат. LaughingЩом казваш,че акото си е като кашичка няма проблем,ако стане твърдо,тогава може да се говори за запек. HugЗа водата-млякото,което ние пием трябва да е с вода 37 градуса,което се определя лесно,защото е с телесна Т,но има случай,когато му го давам и по-топло.Не мисля,че е проблем.А предполагам,че за Лактаната се изисква по-висока Т,защото се разтваря по-трудно.Така че гледай като си капнеш на ръката да усещаш капката като по-топла,но не много,за да не изгориш бебчо. Hug

# 40
  • Berlin
Лично аз не спазвам загряването до 50 гр. на Лактаната, дори понякога го правя с хладна вода и нямам проблем с разтварянето, просто по-чевръсто друсаш шишето. Simple Smile

# 41
  • Стара Загора
ritazza,
Честита ти рожба!
Лактана е чудесно мляко,за мен лично и най-доброто  Peace Относно другият ти въпрос -разтваря се чудесно и в топла и в по-хладка вода ,няма нужда да мериш точно температурата  Hug  Ако повръщането не е на фонтан ,тогава не се притеснявай и не е нужно да минаваш на специалните АР млека!

# 42
Много благодаря момичета  Heart Eyes  Като ми е първо детенце имам чувството, че за всичко се вглеждам прекалено много и се притеснявам. Иначе влизаме в 4 седмица вече и героя яде по около 90 мл на ядене (някой път с кърма като успея да изцедя, някой път само Лактаната), ама много се напъваме и аз си мисля, че това повръщане е от напъването. И давам водичка след хранене да си изплакне устата след всяко хранене, но то като му се върне малко и пак му остава храна в устата и сега давам Фунгостатин по предписание на педиатърката след хранене, ама явно му е много гадно на мъника и така се чумери и плюе на идея си  нямате, а уж бебетата не можели да плюят  Crazy

# 43
  • Варна
Много благодаря момичета  Heart Eyes  Като ми е първо детенце имам чувството, че за всичко се вглеждам прекалено много и се притеснявам. Иначе влизаме в 4 седмица вече и героя яде по около 90 мл на ядене (някой път с кърма като успея да изцедя, някой път само Лактаната), ама много се напъваме и аз си мисля, че това повръщане е от напъването. И давам водичка след хранене да си изплакне устата след всяко хранене, но то като му се върне малко и пак му остава храна в устата и сега давам Фунгостатин по предписание на педиатърката след хранене, ама явно му е много гадно на мъника и така се чумери и плюе на идея си  нямате, а уж бебетата не можели да плюят  Crazy

А имате ли гъбички, че са ви изписали фунгостатина? Той е доста гадничък, дактарина е по-удачния вариянт за мен. Мацвах малко ан бибата и тя си ги смучкаше с кеф  Peace

# 44
Ами имахме едни бели неща по езика и по устничките и педиатърката каза, че трябва да се мажем. А това, което ти си ползвала същото ли е? Никак не ми се иска да развалям кефа на малкия след ядене всеки път с тази гадна каша  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт