Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко мляко трябва да давам на бебето и как да го приготвя?
Каква е правилната позиция за хранене с шише?
Как да определим количеството мляко за хранене на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко мляко трябва да давам на бебето и как да го приготвя?
Педиатърът трябва да определи колко мляко да давате на бебето, в зависимост от това дали сте на кърма и дохранвате или сте изцяло на адаптирано мляко. Пригответе млякото с преварена вода поне до шестмесечна възраст. Водата и сухото мляко трябва да се смесват в съотношение, посочено на етикета, което обикновено е 30 ml вода за 1 равна мерителна лъжичка сухо мляко. Неспазването на това съотношение може да доведе до недохранване или дехидратация. Температурата на готовото мляко трябва да е около 37 градуса, което може да се провери, като капнете няколко капки през биберона върху вътрешната страна на китката си. При 37 градуса капките не се усещат.
-
Каква е правилната позиция за хранене с шише?
Правилната позиция за хранене с шише е от съществено значение. Бебето трябва да бъде почти вертикално изправено, като главата му е опряна в ямката на мишницата на грижещия се, а тялото му се поддържа с предлакътната част на ръката. Друг вариант е да придържате врата на бебето с дланта си, като по този начин го държите максимално изправен. Това помага на бебето да има добър контрол върху потока и да изсмуче млякото, вместо то да тече в устата му.
-
Как да определим количеството мляко за хранене на бебето?
Количеството мляко, което бебето трябва да приема, може да варира в зависимост от възрастта и индивидуалните нужди. Педиатърът обикновено определя количеството мляко, което трябва да се дава на бебето. Не е препоръчително да променяте млякото без причина, освен ако педиатърът не посочи друго. Нормално е бебето да регулира количеството, което приема, и да спира да яде, когато се насити.
-
Как да определим температурата на водата за приготвяне на адаптирано мляко?
-
Какви са препоръките за хранене на бебета с мляко, смяна на мляко и избор на подходящо мляко?
може и при нас да е период
Сега се цедя преди хранене около 40-50 мл и дохранвам с АМ. Взела съм Био Лактана и се чудех какво мислите за това мляко дали е достатъчно добро?
Лактана Био не сме яли,но съм чувала предимно добри отзиви за нея.Ще те посъветвам да се водиш по детето,а не по всеобщите мнения,защото на едно детенце може да му понася добре,а на друго-не.За повръщането мисля,че е най-добре да попиташ педиатърката на детето дали има нужда от специално мляко.Да не би да повръща,защото хапва повече или пък му вземи биба с по-малка дупка,вярно ще яде по-дълго време,но стомахчето няма да се натоварва толкова.За акото не мисля,че е проблем,че е гъсто и че се напъва.И на моя син акото е същото,важното е да няма слуз (въпреки че и това не винаги е признак за проблем),и той също много се напъва,става червен като домат.
Относно другият ти въпрос -разтваря се чудесно и в топла и в по-хладка вода ,няма нужда да мериш точно температурата
Като ми е първо детенце имам чувството, че за всичко се вглеждам прекалено много и се притеснявам. Иначе влизаме в 4 седмица вече и героя яде по около 90 мл на ядене (някой път с кърма като успея да изцедя, някой път само Лактаната), ама много се напъваме и аз си мисля, че това повръщане е от напъването. И давам водичка след хранене да си изплакне устата след всяко хранене, но то като му се върне малко и пак му остава храна в устата и сега давам Фунгостатин по предписание на педиатърката след хранене, ама явно му е много гадно на мъника и така се чумери и плюе на идея си нямате, а уж бебетата не можели да плюят