Кое АМ избрахте за вашето бебче #2

• 37 313
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
2 дни е  малко може би, за да решиш, че  е от млякото. Не е акала ли от 2 дни?

Ами да и се напъва милата. Както и да е - минах отново на 1-ца и дано се оправи.
По-нататък пак ще мина на 2-ка.
Исках да разбера дали и някой друг е имал такъв проблем.

# 721
  • Berlin
Може да е от храната, ако си захранила скоро и е съвпаднало със смяната на млякото.

# 722
  • Стара Загора
2 дни е  малко може би, за да решиш, че  е от млякото. Не е акала ли от 2 дни?

Ами да и се напъва милата. Както и да е - минах отново на 1-ца и дано се оправи.
По-нататък пак ще мина на 2-ка.
Исках да разбера дали и някой друг е имал такъв проблем.
Имам спомен, че в темата за Лактана беше писала една мама, че е имала такъв проблем.Беше смесвала 1 с двойка малко по малко докато мине изцяло на 2-ка.Примерно, ако даваш 6 л.АМ -5 са 1-ца,1 е 2-ка и увеличаваш 2-ката докато мине изцяло на нея.

# 723
  • Sunshine state
От 1-ца на 2-ка се минава изведнъж и аз такива смесици не бих правила.Може би е само временно и ще отмине,за 2 дни не е някакъв колосален проблем,че се е запекло детето,та да го връщаш пак на 1-ца.  Peace
Взехме Нестле Джуниър с неутрален вкус.Направи ми впечатление,че овкусените са по-евтини.Имаше с мед дори. Crazy

# 724
  • Стара Загора
От 1-ца на 2-ка се минава изведнъж и аз такива смесици не бих правила.Може би е само временно и ще отмине,за 2 дни не е някакъв колосален проблем,че се е запекло детето,та да го връщаш пак на 1-ца.  Peace
Взехме Нестле Джуниър с неутрален вкус.Направи ми впечатление,че овкусените са по-евтини.Имаше с мед дори. Crazy
Всички бебета са различни, не сравнявай твоето дете с други.Ако на твоето му е нямало нищо при преминаването от 1-ца към 2-ка, то не означава ,че и при другите деца ще е същото.На смесиците нищо им няма.Млякото е една марка и при някои деца се налага такъв преход  Peace

# 725
  • Berlin
И какво  може да стане при прехода от 1ца към 2ка? Точно, защото млякото е една марка, не би трябвало да има проблем.

# 726
  • Стара Загора
И какво  може да стане при прехода от 1ца към 2ка? Точно, защото млякото е една марка, не би трябвало да има проблем.
Абсолютно нищо не може да се случи .

# 727
  • Sunshine state
Абсолютно нищо не може да се случи .
Именно,и за това се прави изведнъж.А това,че се е запекло може и да е някакво съвпадение,а и 2 дни са все пак,не е 2 седмици. Simple Smile
Оправи ли се детето?

# 728
Да - след един ден и половина на 1-ца се оправи.
Засега ще остана на 1-ца, а по-нататък пак ще сменя. Не мисля, че е проблем смесването, тъй като съставките са едни и същи, само количествата са различни при 1 и 2.
Бях чела в темата на ХИП комбиотик, че консултанта на ХИП препоръчва ако 2-ката идва гъста и тежка на детето да се прилага вечер, а през останалото време да е на 1-ца.

# 729
Какво ще кажете за Аптамил 1?  Имам бебче на близо 4 месеца, почти изцяло вече е на АМ. Имаме обаче проблем с акането, още от втория месец започва все по-рядко да ака, след третия месец започнахме да даваме сокчета по предписание на педиатърката от круша предимно, също от ябълка и морков, но по-рядко. С акането няма голям напредък след сокчетата, започна да ака сам, но пак през 4-5 дни, а когато станат повече слагаме свещичка Изолакс. Колкото до АМ, в началото бяхме на АПтамил Комфорт (не мога да кажа, че имаше резултат), после минахме на ЛАктана Био 1, сега сме на Аптамил 1, но пък акото му е едно такова тъмно зелено и има бели топчета, като пресечено мляко. Чудя се да го сменям ли пак или да продължа на него? Вие имали ли сте подобни проблеми?

# 730
  • Sunshine state
MariaGeorgieva_1980 ,бих те посъветвала да спреш със смените и да се задържите на 1 мляко.Тия свещички не е хубаво често да ги поставяш,а белите топчета знам,че са признак на недохранване.По-добре се консултирай с педиатъра и му обясни подробно. Peace

# 731
А не е ли по-добре да даваш Био Гая за регулиране на чревната флора, отколкото тези сокчета от 3-тия месец. newsm78

# 732
  • София
Моето дете е на Хип Комбиотик почти от раждането си, от една седмица сме на 2-та като и аз направих плавен преход като смесвах 1 и 2 няколко дни. Нямам забележка към млякото, явно и бебето Simple Smile
Подкрепям Бенджолина за БиоГая.

# 733
  • Sydney
MariaGeorgieva_1980 след изпити всички видове Аптамили, моето накрая акаше нормално само от Аптамил 1, но за около месец-два... после мина на Лактана Био  Peace
а какво мислите за АМ на Гербер?

# 734
А не е ли по-добре да даваш Био Гая за регулиране на чревната флора, отколкото тези сокчета от 3-тия месец. newsm78

Благодаря ви момичета! Давах Био Гая, след което минах на Линекс бейби, тъй като Био Гая трябва да се съхранява в хладилник и като купих третото шишенце спря да му действа и се усъмних, че не е съхранявано правилно в аптеката, или при транспорта...докато Линекс-а е на прахчета и няма специални изисквания за съхранение като Био Гая. Смятам да продължа с Аптамил 1 засега, въпреки че акото му е все такова зелено и с бели топчета...Може би от смяната и стомахчето му реагира. А колкото до сокчетата след навършването на 3 месеца започнах да ги давам, даже на 3 и половина, и той страшно много ги харесва, всеки път плаче за още, но се придържам към количеството, което педиатърката ми е  казала, 30 мл най-много на ден.

Общи условия

Активация на акаунт