Отговори
# 585
  • Варна
честно казано не ми изглежда много сигурно с тез химии тая работа и може и да го пропусна тоз момент.... още не съм решила
и мен тая химия леко ме плаши  Rolling Eyes то не че не ядем химия, не перем с химия, не се къпем с химия, ама...поне да избягваме квото можем...

# 586
  • София
Разбира се, че няма да съжаляваш, още повече, че ти беше за секцио, ако не греша?

# 587
  • София
Добро утро и от мен!
Успях сега да се излюпя = цяла вечер обикалям като зомби из апартамента.
Май разбрах какво е това контракция вече  newsm78 От два дни ме боли както при идването на цикъла. Обаче от снощи ме боли почти постоянно през кратки интервали, а от 5 часа почти не е спирало. Болката не е кой знае колко силна, но не е и лека. Това нормално ли е?

# 588
Здравейте и от мен момичета.за сега всичко минава гладко при мен.е естественно и при мен при взимането на секрет се появиха гостенчета но ми изписаха агоментин и се надявам да се изчистя.в сряда пак съм на жк и да повторим изследването,че не ми се иска да раждам с тези гадини а време не остана.Simple Smile                                                                                                                                                       ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА И БЕБЧЕТА.НЕКА ДА РАСТАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТЕ:)  
  Hug

# 589
Венеска, не знам дали е нормално, звучи ми малко плашещо, че те боли непрестанно от 5 часа  Shocked

Гъбички... и за имам, два пъти ги лекувах, а резултат няма. Сега пак ме сърби от време на време Sad(

Да се похваля, че днес най-сетне успях да си сменя изтеклата шофьорска книжка, че от година и половина се размотавам  Laughing Сега остава и кола да ми купят  Laughing Laughing Laughing Ама ,ако може, нека да е автоматик, че аз съм голяяяяма шАфьорка  Embarassed

# 590
Здравейте, днес на мен не ми върви.
Сутринта бях на доктор, поне там всичко е ОК, бебето е 3,150, тоновете са добри и всичко върви добре. Докторката каза да се пазя от грип и от падане, то ясно. Говорихме си за раждането, стори ми се че е против упойките, ама ще видим.
Тръгвайки си от там заседнахме в асансьора, добре че бяхме само двамата с татето, че като знам този асансьор(в Тина Киркова се развива действието) как се пълни щяхме да се издушим. Натискахме алармата, бре да дойдат, една жена отвън пита "Има ли бременни или родилки" и моичкия отговаря "Има бременна ама не е спешна" Simple Smile Както и да е, поседяхме, но всичко свърши с Хепи Енд.

После викам така и така съм в района, да взема да ида до НОИ, да си извадя Персонален Код, да мога да си проверявам по нета как ми се движат болничните, че нищо не са ми изплатили пък аз имам таман два. Бързо стана, прибирам се, отварям веднага, гледам единия се обработва, другия започнало изплащане.
Проверявам сметката няма постъпления, кога гледам в данните на НОИ ми те някаква друга сметка имат, не моята. Звъня в работата - не знаят. Разравям се аз по моите си бомаги и остановявам, че сметката си е моя, но е закрита.  Crazy Звъня в НОИ, обясниха те какво да правя, айде до банката, айде до НОИ пак.....и в НОИ казаха, ами две седмици ще ни трябват да обработим данните ви....а ако е имало изплащане и парите са се върнали при нас може и месец да отнеме. ooooh!

Та така, много тъпо, но Човек се учи, от що му се случи.
Забравих да честитя на всички новите бебенца  Hug

# 591
  • Пловдив
Привет момичета!Аз искам да питам за еднократната помощ оставали 250 лв,защото аз прочетох в един вестник(мисля,че беше жълт),че от нова година еднократната помощ при 1-во дете се намалява на 150 и ми се стори доста странно.

# 592
Днес не можах да ви кажа "Добро утро"!

Та" Добър ден"!

От сутринта обикаляме с тати по задачки и по магазините...Е пак неможах да си купя легенчета за бебчо.
Искам квадратни два размера-сини.......намерих само един размер но малък ми се стори.
Старите са вече захабени,а може да ми се наложи нещо да препера на ръка или да накисна.Но мъжът ми ме успокоява,че имам още време/20 дни/.
В четвъртък съм на преглед и на консултация.Ще поискам и аз пак да ми вземат секрет.Че предния път,не пожелаха,защото резултатите ми от секрета през ноември били отрицателни.

# 593
  • София
Здравейте мамита! Днес съм пред голяма дилема, не спирам да мисля за въпросната Арника... Thinking. Дали да си я купя и да почна да я пия, имам ли време? Но пък и четох доста страшни неща, че не те хваща упойката, то не че съм се залетяла с упойка да раждам но знам ли какво ще стане, всеки знае как започва едно раждане, но не знае как ще завърши  Rolling Eyes !!! Та чудя се дали да почна да го пия или да си взема Арника и веднага след раждането да я започна,дали ще има ефект след раждането за възстановяването? Моля мамита дайте компетентно мнение.....

# 594
250 лв е за първо дете, сега ще ги постна всичките видове помощи по Закона за държ. бюджет в "Майчинството счетоводно"

Който иска да си го прочете цялото, в ЗДБ за 2012 праграф 10 от заключ разпоредби

# 595
Здравейте, тумбачета! Аз да се похваля днес си взех и моя дълго чакан 45дневен болничен  Party На днешната консултация доки ми пусна всевъзможни изследвания, и най- накрая и МБ  Peace Сега ще чакам да видим кой ще се покаже там, че вече съм убедена, че ще има някой  Tired Бебка по днешните си размери върви смело напред, и вече от 29ти се е приготвила за 20ти февр...... Знам си аз, че Водолейче ще ми се роди, като мен да си е. Няма да чака за Рибка  Wink Оставих се МБто в Статус и оттам си направих една хууууубава разходка до Биберон Simple Smile Накупих сума ти дреболии за бебо, но най- съм доволна от сутиена, който си взех. На Медела, малко по- скъпичък от другите, но поне не прилича на баба ми на сутиените  newsm44 Че е "страстоубиец" то си е ясно, но пък толкова облекчена не съм се чувствала не знам от кога, въпреки че не съм пораснала кой знае колко точно там де, ама и все пак  newsm10
 Доки се изказа мн скептично относно 7мия ет на АГто....  newsm12 , което малко ме стъписа, но обеща да проучи как е сега точно. Дъщеря и раждала там пред 1-2 год и било доста студено.... не пускали климатиците, парното само за по час два, не давали да си носиш собствена печка..... и разни такива щуротии.... и все накрая като ди правят сметката излизало доста повече от това, което си си мислел..... Мн тъпо ми стана, ама нещо не ми се иска да го вярвам това, а и може за това време да са се променили нещата в тази насока....  newsm17
Относно мамите, които се колебаят за стерилизацията, да споделя, че топлата е винаги в пъти по- добра от студента. А и факта, че не използваш химии разни не  е за пренебрегване според мен. Студената е вариант за разни екстремни обстоятелства, когато нямаш възможност за другата Wink
Хубав ден на всички желая!

# 596
  • София
...  
Относно мамите, които се колебаят за стерилизацията, да споделя, че топлата е винаги в пъти по- добра от студента. А и факта, че не използваш химии разни не  е за пренебрегване според мен. Студената е вариант за разни екстремни обстоятелства, когато нямаш възможност за другата Wink
Хубав ден на всички желая!

Peace

# 597
  • Sofia
250 лв е за първо дете, сега ще ги постна всичките видове помощи по Закона за държ. бюджет в "Майчинството счетоводно" Който иска да си го прочете цялото, в ЗДБ за 2012 праграф 10 от заключ разпоредби

Мишенце, дай после линк и тук, моля те Laughing, като за връзкарки Grinning, не ми се ходи и в "Майчинството счетоводно" Crazy

А в този ред на мисли, вярно ли, че ако си редовен студент имаш право на онази помощ от 2800 ли беше не само при раждане в заварено положение, а и ако вече си родила до навършването на 1г. на детето? и къде да се чете подробности по този случай?

# 598
elsi ,ЕТО ТИ ТЕМАТА.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=612843.msg19795252#msg19795252

Но пише,че паричките се получават до 1 година от раждането на детето.

# 599
Майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение, има право на еднократна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца.
Размерът на помощта по ал. 1 се определя ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година.
9) Размерът на еднократната помощ по чл. 8в от Закона за семейни помощи за деца за 2012 г. е 2880 лв.
(2) Еднократна парична помощ за отглеждане на дете до една година от майка (осиновителка) студентка, учеща в редовна форма на обучение, се отпуска въз основа на подадена молба-декларация по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика.
(3) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:
1. копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;
3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-декларацията;
4. лична карта (за справка).
(6) Правото за получаване на еднократната помощ по ал. 2 възниква [/b]от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД.

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135456128 Глава трета

Общи условия

Активация на акаунт