Отговори
# 600
Добър ден от мен!
Пепи, радвам се на добрите новини! Мислех те теб дали се е обърнал юнака Rolling Eyes Гласувам с двете ръце за д-р Герджиков. Преди години беше шеф на Патологията, изключително внимателен и начетен човек е Peace

Виждам, че са ви започнали предродилните кошмари и притеснения. Мен сякаш не ме тресе тази треска, просто се моля да е живо и здраво бебето. Раждането ще мине и ще замине, ще поболи малко, ще стискаме зъби, ама бързо се забравя. Най-важен е крайният резултат Heart Eyes С предната бременност си спомням, че сънувах кошмари че раждам почти всяка вечер. Според мен поради страх от неизвестностното. Сега съм споко.

Днес бях на преглед при Александров. Показа ми физиономийката на бебето много отблизо, симпатично е станало вече. Донякъде ми прилича на Ели, но с по-големи устни Laughing 2750гр, нормално развитие. И започна пазарлъка за дата за секциото. Не мога да повярвам, че ми се върза на акъла и се съгласи на желаната от мен дата  Shocked. Остана и да не тръгне само бебето дотогава Mr. Green Доволна съм, започва и предстартовото броене, но бая ми се вижда времето ooooh!  Забравих да пиша, че бебо пак е с Д-то надолу, голям въртел Mr. Green

# 601
  • Сфия
Здравейте, мамчета, много сте изписали за един ден... Гледам, че коментирате за болничните на татковците. Ако бащата го осигуряват на реалната заплата, то не би трябвало това да се отрази на доходите му, тъй като тези 80% са от брутото, което е горе-долу равно на чистата му заплата. А Жени е права, че 70% е само за първите 3 дни, поети от работодателя.
Рали, абсолютно подкрепям мнението ти за детските надбавки. Ужасна несправедливост! Тъпото е, че се ощетяват хората, осигурени на реалните заплати, живеещи в брак, за сметка на тези, които съжителстват без брак и се осигуряват на минимални заплати. Освен това този таван от 350 лв не е мръднал последните няколко години. Сещате се, че става дума за смешни доходи, които според държавата са достатъчни, че човек да не се нуждае от допълнителна помощ.
Нещо ми изчезна тези дни Валентина 007. Тя нали се е занапъвала да ражда от 1 седмица вече, та може и да си имаме още едно бебе във форума неоповестено, също си мисля и за лъвица...
Аз днес се свързах най-накрая с акушерка, поговорихме си, разпитва ме за първото раждане и констатира, че е имало неефективна родова дейност. Каза, че не е изключено това да се повтори, но беше категорична, че не трябва да се притеснявам и няма да допуснат тази безумица да се случи отново... Питах я и за болната ми тема - еп. упойка и тя каза, че е твърд привърженик, но все пак се преценява на място дали и кога може да се постави. Обеща ми, че ще се направи всичко възможно за обезболяването. Сега чакам да ми даде отговор дали ще поеме раждането ми, защото тя е ст. акушерка и е доста натоварена, но дори да не успее ще ме насочи към някого. В сряда ще имам отговор. Като междувременно ми е казала да звъня, ако тръгне родова дейност. Мааалко по-леко дишам...

А, ето я Валентина на балкончето...

# 602
# 603
Starlet, чул те господ, ама на, още сме тука 2 в 1.  Околко мен никакви събития, освен това, че тези дни спя като мечка зимен сън. След 3 такива дни се поразходих вчера, но така зверски ме заболяха кокалите на таза - като изгнили са... нищо не помага, не мога да се мърдам.

Днес бях на преглед. Бебето 2,900, което явно хич не е много за моите седмици. Така че 'диабетът' не му се отразява въобще. Нормални води и т.н. Бяха ми дали лекарства за захарта - метформин, но аз четох много лоши неща за тях и не ги взимам. То явно не се и налага, защото захарта я контролирам с диета, а сутрин на гладно тя са стабилизира самичка (то аз си бях едва на границата, де...).

При все това искат да ме предизвикат като навърша 39 седмици, но ми стана ясно, че ще се наложи да се пазаря с доктора. Следващия път съм там на 30 януари и тогава ще се решава дата, ако не е почнало само.

Иначе аз спрях да стимулирам зърната с помпата, малко ми писна, а и този мързел, който ме налегна... направо не се виждам.

Хайде, лек ден ви желая, майчета!

# 604
  • Sofia
Misence /jenny/, Пепито, мерси, момичета   bouquet

# 605
Привет момичета   Hug  така като чета в общи линии държим фронта,  мааааалко останаа   Heart Eyes

Аз днес започнах с прането на дрешките, прегледах списъците за покупки и съм почти готова  Laughing  чак не ми се вярва Simple Smile  остана ни ваничката да купим, памперси, нощници за мен и джапанкииии   Rolling Eyes ааа  и на чико това чудо за студената стерелизация мисля да взема при евентуална нужда в болницата...    Само  с тея нощници ще се побъркам, че където и да ида все свършили ......   newsm78     
Последно миналата седмица бяхме 2300 кг  Wink  и на мен микробиология ще ми се пуска др седмица, че ако има нещо да го лекуваме до секциото ......
Много мина малко остана, вижда му се края  Hug   

# 606
Добър ден коремчета! И аз добре потичах по задачи, купихме корнизи, пердета, избрахме ъглов диван за хола...изобщо супер неща. Много съм доволна. Бебончо си има всичко, чакам само тази седмица количката да пристигне и ще купим кошарката и матрачето утре, че в спалнята ни няма място да монтираме леглото и то ще си е в неговата стая. Леглото е голямо, тип трансформър, и един път монтирано някъде няма демонтиране....страшна играчка е...и с тия люлеещи се механизми... Laughing
До края на тая седмица се нанасяме  Hug

Да се похваля и с резултатите от микробиологията - чиста! За първи път от толкова месеци......все излизаха тия гадинки, та бях сигурна, че и сега ще има. Мамчета искайте да си ви пускат МБ последния месец, длъжни са, особено важно е за момичетата, които ще раждат нормално. На мен живот и здраве ми остават още едни изследвания на 24-ти - кръв и урина, и в края на месеца ще се гушкаме с бебончо. Опитвам се да не мисля за раждането, защото знам, че бебето трябва да излезе по един или друг начин. Моля се само всичко с него и мен да е наред.
Пожелавам приятна вечер на всички, че ние ще сглобяваме скринче и гардеробче на дедето  Peace

# 607
  • Сфия
Валентина, щом ти е писнало вече - не виждам да е лош вариант да ти предизвикат раждането в 39-та седмица. А не може ли с хапченце, не със система? Мисля, че не е толкова гадно.
Леандрин, браво за хубавите новини! В четвъртък ще се засечем ли с теб при Илиев? Аз съм в 15.30 ч.
Жени, как е кръвното, бе? Поспадна ли? Какво казаха на ЖК днес?
Мамчета, с всяко влизане във форума вече, поглеждам с надеждата за някое новопоявило се бебче. Хайде, няма ли някоя мама да се похвали?  Mr. Green Ама от тия, дето сме в по-напредналите седмици...

# 608
здравейте мами:)

аз да ви кажа, нещо сдавам багажа, вие ми се свят, някаква паника ме гони..аз си имам отпреди проблем със света:), но от няколко дни евам ходя..всички изследвания са ок, явно вече напражението расте..незнам как ще издържа раждането..

# 609
А, добре съм. Утре съм на ЖК, Ели. Днес не съм си го мерила, но не ми е така лошо, както беше снощи. Само съм много подпухнала. Днес го давам по-лежерно Simple Smile че два дни с това чистене се преуморих. Пък и ме тресе нервата, много ме е страх. Сигурно за това вдигнах леко. Само кошмари сънувам.. Детето ми е при нашите от 21-ви Декември...
Днес реших повече нищо да не чета за раждане и проблеми, занимавам си мозъка с цифри и сметки, та да не мисля за глупости Simple Smile И без това не съм много в час "Майчинството счетоводно", дето се казва.
Сега търся къде да запиша магистратура, така и така на старата работа няма да мога да се върна с работно време от 10 до 10 Sad

# 610
  • Сфия
Къде се затича да се връщаш на работа, па ти? И как я мислиш да караш магистратура с "две дини" под мишниците? За раждането - споко! Вие майчетата със секцио поне имате сценарий, ами ние дето сме с 2 неизвестни, че и повече? Кога, как и дали ще успеем нормнално или накрая пак под ножа...
zo_ko , успокой се! Става напечено за всички ни вече. Паниката обаче няма да ни помогне. Трябва да се владеем и да вярваме, че ще се справим.

# 611
Ама ,ако може, нека да е автоматик, че аз съм голяяяяма шАфьорка  Embarassed

Peace горещо подкрепям избора на автоматик. Аз карам такава - е няма такъв кеф. Няма да изгасне като се паркираш, забравяш за левия крак, не ръчкаш скорости, не висиш по светофари натискайки съединител. Абе голям кеф си е.

Неви, и на мен  ми вземаха днес така секрет - с клечката джаста праста и айде. Поне при мен не би трябвало да е фатално със секциото, ама да не тръгне да излиза само.

Утре мисля да пробвам да посетя ортопед и дано ми издаде документ, че имам проблем с тазобедрените стави. Иначе тези болки, които на моменти са толкова силни, че не мога да си преместя краката са нормални, защото омеквали ставите. Док ми каза, че би трябвало да се съобразят с тесния таз и да не ми трябва такъв документ, ама нали съм си изпълнителна. Иначе на 30 последен видеозон от ЖК, на 31 кръвни  изследвания и май ще ми дават вече обменната карта.

Старлет, много се радвам, че най-накрая си се свързала с акушерка и сте поговорили и те е успокоила и е приела сериозно нещата.

# 612
И, аз не тичам да се връщам на работа...мечтая си да работя някой ден нещо на половин ден, та да мога да си вземам децата от градина... Така, като гледам... няма да ме огрее с магистратурата, тя трябва да е записана до 6 месеца на детето. Няма как да стане баш сега Sad( Иначе се каня от миналата година..
Чудех се дали не мога да я започна сега, за да взема помощта от 2880 лв, а пък да си я завършвам... когато мога. Ама няма да стане, то това важи само за редовното обучение, няма как да ходя с пеленаче на лекции.

# 613
  • Варна
Сави и за секцио трябва да е 4иста покривката! Peace няма да те остави ако има нещо,ще видиш.

Абе то май на бая народ им е време ве4е да раждат Hug Hug Hug Hug Hug

Стар,аз за тоя епидурал 4увам 4е можело да не напъваш ефективно,въпреки,4е усещаш контракции..ти си се наплашила от миналия път,ама сега ще видиш 4е ще у4астваш в риалитито "НЕ РАЗБРАХ,4Е РОДИХ!" Peace Peace
Аз се замислям за епид.,ама ако им се изтреса с 5 см.....изтървах влака...

# 614
Здравейте момичета,

Много се радвам за новините за акушерката, Стар - това вече е друго

Леа - от теб също добри новини днес

изобщо нещата се движат ....

при нас нищо ново, все още чета статиите, които Ани днес даде, много интересни, ама имах работа днес, та сега ще ги дочета.... Благодаря ти Ани!

Общи условия

Активация на акаунт