Отговори
# 615
starlet, мисля, че може и с хапче да ме предизвикат, но аз така съм се настроила за напълно естествено раждане, че... ако има начин, ще избегна химиите до последно. Докато е възможно!

Нямам супер лоши спомени от първото си раждане, но беше предизвикано със система и болката си беше силничка. Ползвах газ за болкоуспокояващо и не ми хареса това, че се чувствах напълно извън контрол и не разбрах много от първата част на раждането. Сега искам да изпитам всичко и да съм в съзнание!  Laughing  Wink - ако може, де...  Embarassed

# 616
Знам,че не липсвам,ама да кажа,че още сме 2 в 1...
Честито на родилите мами!Да са им живи и здрави бебчовците и много да ги радват!
Последните дни съвсем спрях да спя,само час-два и съм като парцал SickОт вчера съм вече в болничен,но продалжавам да си ходя на работа до като не родя.
Вече купих всичко за изписването,изпрах две пералня и ми остана само козметиката.Днес се сдобих с нова ютия,че стара сдаде багажа и втората бебешка пералня остана негладена.
Още пия магнезий и мисля да го пия до 19 февруари,та да почне Риби Mr. Green
Отивам да къпя чудовищата Crazy

# 617
Момичета,
един бърз въпрос -някой започна ли да пие чай от листа от малини
мен най-накрая ми намериха и ще започвам към края на тази седмица, но имаше май някаква схема, та ако някой знае, моля да сподели....

# 618
Включвам се и аз днес, макар и толкоз късно.
Да се похваля че днеска ми доставиха креватчето и матрачето, нашия бърз татко го сглоби за няма и час  Mr. Green и сега му се любуваме и двамата. Остана да почива някой ден до края на седмицата и да направим разместването на спалнята, да почистим и изперем всичко и само да чакаме бебка  Heart Eyes По късно ще кача снимки, или направо като всичко е готово  Heart Eyes

В четвъртък съм на преглед пак, при доктора дето ще ми прави секциото - вече нямам търпение направо Simple Smile

# 619
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес си взех изследванията за антитела - отрицателни са, тоест бебо най-вероятно е с моята кръвна група, а и с на татко му да е... все тая...и двамата сме В-  Simple Smile
На 24 се разбрах с доки да се видим във Втора градска, за да се запозная с обстановката...вероятно ще се ражда там Simple Smile

Аз си приготвих чантата за родилното, но нещо много обемна ми се струва...ще трябва да извадя някой неща, които може да ми ги донесат в последствие.
С прането и гладенето на бебешките дрешки приключих. Сега последно пуснах пералня с чувалчето за количката. Аз имам много дрешки от баткото и за бебо съм купила само дрешки за изписването и още едно сладко гащеризонче с шапка  Simple Smile Биберони и помпа ще се купуват като родя живи и здрави Simple Smile

Неви, и на мен ми взеха така секрет, който се оказа отрицателен...не пускахме цитонамазка, защото тя важи 6 месеца, а в началото ми взе такава, предполагам затова и не ми взеха от по навътре...
Стар, радвам се за акушерката, сега си по-спокойна, нали?

# 620
Здравейте, мамчета, много сте изписали за един ден... Гледам, че коментирате за болничните на татковците. Ако бащата го осигуряват на реалната заплата, то не би трябвало това да се отрази на доходите му, тъй като тези 80% са от брутото, което е горе-долу равно на чистата му заплата. А Жени е права, че 70% е само за първите 3 дни, поети от работодателя.
Рали, абсолютно подкрепям мнението ти за детските надбавки. Ужасна несправедливост! Тъпото е, че се ощетяват хората, осигурени на реалните заплати, живеещи в брак, за сметка на тези, които съжителстват без брак и се осигуряват на минимални заплати. Освен това този таван от 350 лв не е мръднал последните няколко години. Сещате се, че става дума за смешни доходи, които според държавата са достатъчни, че човек да не се нуждае от допълнителна помощ.
Нещо ми изчезна тези дни Валентина 007. Тя нали се е занапъвала да ражда от 1 седмица вече, та може и да си имаме още едно бебе във форума неоповестено, също си мисля и за лъвица...
Аз днес се свързах най-накрая с акушерка, поговорихме си, разпитва ме за първото раждане и констатира, че е имало неефективна родова дейност. Каза, че не е изключено това да се повтори, но беше категорична, че не трябва да се притеснявам и няма да допуснат тази безумица да се случи отново... Питах я и за болната ми тема - еп. упойка и тя каза, че е твърд привърженик, но все пак се преценява на място дали и кога може да се постави. Обеща ми, че ще се направи всичко възможно за обезболяването. Сега чакам да ми даде отговор дали ще поеме раждането ми, защото тя е ст. акушерка и е доста натоварена, но дори да не успее ще ме насочи към някого. В сряда ще имам отговор. Като междувременно ми е казала да звъня, ако тръгне родова дейност. Мааалко по-леко дишам...

А, ето я Валентина на балкончето...

Ели, напълно съгласна с теб! И за болничните и за детските  Peace. Много мразя това клише, ама ето и аз ще го кажа - такава ни е държавата щом ги позволява тези несправедливости!!! Толерира се извънбрачието и лъженето от страна на работодателите - осигуряват на минимална, другото под масата!
Така става и за детските градини да речем. Двойките не сключват брак, майката съответно се води самотна и ето ти точка в плюс за детска градина  #Cussing out. Да не изброявам повече, всички знаем как стават нещата...
Супер, че си влязла във връзка с акушерката  Hug.
Биби, аз си пия арниката  Peace. За малиновите листа не съм запозната.

П.П. Сега прочетох - Чаят от малинови листа стимулира матката и може да предизвика контракции. Запомнете, че приемът му трябва да започне не по-рано от края на последното тримесечие, за да се избегне рискът от преждевременно раждане. Ако очаквате близнаци или планирате цезарово сечение, забравете това средство, тъй като матката ви е по-чувствителна към действието му. За да се адаптира организмът ви към отварата, през първите 2–3 седмици пийте по 1 чаша дневно. Постепенно увеличавайте количеството до две чаши през следващите седем дни и от 36-ата г.с. нататък приемайте три чаши дневно.

Това е при преносване доколкото разбирам, за да се стимулира матката, да започнат контракции и съответно родова дейност. Аз не бих пила. Когато си реши, тогава.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 21:22 от Ralipo

# 621
Рали, супер, че ми припомни и за нея, за малините ще изровя схемата как беше - по спомени, мисля,че 10 дни по една чаша на ден и после почивка и така 2-3 седмици преди раждането

Арниката - аз я имам от доста време ама бях забравила за нея - тя как се пие? имам само едно шишенце с доста висока потенция... 30CH - от аптеката са ми написали 1х5 - за 16 дни - ама туй ми се струва сякаш много и си мислех, да си оставя и за след това... де да знам дали ще има ефект някакъв....

# 622
Биби, аз пия 9 СН веднъж дневно по 5 зрънца. Знам, че се пие от началото на 9ти месец, но някои започват 2 седмици преди термин. След раждането също се пие за по-бързо възстановяване.

# 623
  • Сфия
Благодаря ви, момичета, на всички за подкрепата!
Неви, че няма да участвам в това реалити-няма, знам си го... Надявам се да участвам поне във "Втория път беше доста по-поносим от първия". А за другото реалити ще се класираш ти!  Peace По отношение на епидурала не мога да се съглася много с теб. То че пречи - така е, но нали за това се преценява кога да се сложи.
Рали, абсолютно е така... Скапана държава. Ама какво да го говорим сега точно... Само да се ядосваме.
Рони, ти с тези контракции що не вземеш да се кротнеш малко?
дани, да малко по-спокойна съм, макар, че докато не направя твърда уговорка...  newsm78 Поне ми е обещала подкрепа де. Аз като се замисля, сигурно я стреснах жената, разказвайки й за моето раждане. Едва ли й е мечтата на живота да се занимава 3 дни с някаква стара чанта, с неефективна родова дейност.  Mr. Green По принцип ми каза, че трябва да го обмисли още преди да чуе разказа ми, ама едва ли съм успяла да я навия с него.
Валентина, аз също ползвах газ, сега не мога да се сетя колко ефективен е той де... Спомням си, че нещо ме омайваше сякаш... По-добре от естественото няма, съгласна съм, но никоя от нас няма гаранция, че ще се размине с хапчето. Ти поне си в Англия. Ще ти сложат епидурална... Ами действай там с кекса - нападаш любимия, а може да пробваш и един крос да направиш...  Joy

# 624
Мами, доста време не съм писла, по-активна съм във Фейса.
Елси, не искам да си пускам имената там. Какво си ти на асцендент?

Цвети, аз по-скоро имах предвид ник-а ти във фейса, малко хора и там са с никове  Grinning Аз съм скорпи, ама октомврийско, дали защото съм близо до везните, дали от асцедент, но е голяма шизофрения - и за мен, и за околните  Mr. Green, ту така, ту иначе - не е лесно Laughing Обградили са ме ноемврийски скорпиони, там  работата, определено е по-сериозна Crazy

# 625
Биби, аз пия 9 СН веднъж дневно по 5 зрънца. Знам, че се пие от началото на 9ти месец, но някои започват 2 седмици преди термин. След раждането също се пие за по-бързо възстановяване.

Благодаря ти много, Рали   bouquet
не знам до колко ще има някакъв смисъл, ама за момента май по едно на ден разтворено във водата ще ми стигне - то аз не знам май още не съм влязла в 9тия - вече им изгубих спатиите - май трябва да съм 35та седмица сега. А като наближи термина ще увелича... е тъй малко калпазанската, ама карай...

# 626
Относно детските надбавки не виждам какво общо има с това дали имам сключен брак...аз никога не съм ползвала, изключвам периода, в който бях по майчинство за 6 месеца. За детските ясли и градини нямам никакви приоритети, защото детето е признато от баща си, а не се водя самотна майка, както се предполага от факта, че нямам сключен брак...та ползи в този ред на мисли няма никакви  Peace

# 627
Според социалните последно като бях чела - такова като самотна майка няма. Помощи, ако дават то правят страшни проверки по домовете дали наистина си самотна.

Пък и колкото хора познавам - много по-често е явлението да се женят, защото жената е забременяла, отколкото да стоят без брак. А тези, които са без брак (като нас) въобще не го правят с идеята после да се вземат евентуално детските от цели 35 лв (не че не са пари и няма какво да се купи с тях, но ако искаме да сме женени това няма да ни спре). Относно осигуровките пък, не съм чувала до сега това да е по-избор на работниците (в случая родители) заради едните детски. Ми нали като излезе болничен и после той е цакан. Проблемът идва от работодателите.

Лошото е, че в България освен, че трябва да има закони, но трябва да има и падари, които да следят дали се спазват.

dani_l, че вие като сте и двамата с - резус фактор, няма как детето да е с +. Пък дали ще е същата кръвна група няма такова значение. Важен е резус факторът.

# 628
She_moto, да така е, но докторът е длъжен да ми пусне изследванията за антитела, независимо таткото с какъв резус фактор е. Аз се шашнах повече за това, че 20 години живея с идеята, че съм с положителен резус, за бебо толкова не се бях притеснила, е имаше малка доза...

# 629
Здравейте мами.Я да ви попитам,чували ли сте за Пред родилна депресия?Че май нещо ме тресе тези дни...едно такова ми е супер напрегнато на моменти,а на моменти всичко ми е безразлично.....Отделно всички ме дразнят,многоо..Имах една прекрасна бременност и през цялото време бях толкова щастлива, а сега съм тъжна и не мога да си обясня защо...А какъв страх ме е хванал и за раждането и за това,че идея си нямам как да гледам малкото човече..И ми е гадно,че вместо да се радвам и вълнувам,аз съм пълен шок и изобщо не се чувствам готова да ми се случи всичко това...На всичкото отгоре днес една "приятелка"ми наговори само тъпотии за болницата и лекарите където ще раждам  Cry
Дано не съм ви натоварила с моите неща,но имах нужда да споделя,имам чувството че на този период само вие сте в състояние да ме разберете...

Общи условия

Активация на акаунт