Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 831
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Може ли да ми разясните как точно се шие този гоблен http://prikachi.com/images/715/4140715I.jpg
Ето и снимки на видовете бод ,които трябва да използвам,но както казах няколко страници по-назад не съм шила гоблен с няколко вида бод.Може и на лично.Съжалявам за лошото качество на снимките.

http://prikachi.com/images/45/4257045q.jpg
http://prikachi.com/images/46/4257046h.jpg какво значат символите горе
http://prikachi.com/images/47/4257047r.jpg

Първа снимка: как се шие кръстче, полукръстче, контур и другият контур
Втора снимка: как се шият видовете четвъртинки
Трета снимка: за кой вид бод по колко конеца да вземеш (за цяло кръстче 1, за половинка и френски възел - 1, и т.н.). Но все пак се ръководи от таблицата със символите, а не от тези обозначения  Peace

Както ти писах и малко по-назад, първо шиеш кръстчетата, след това полукръстчетата, накрая контура и френските възли  Peace

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 21:33 от -=Деси=-

# 196
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря ви момичета. ИнаТ благодаря за предложението да купиш панама, но аз вече си поръчах, а и не искам да ангажирам никой.
Да ви попитам отново относно Пумата - там пише Аида 14. Нали съм поръчала правилната. В магазина ми показаха такава,но бяла и жената ми каза,че била много едра и нямало да е хубаво на такава панама. До сега съм шила само на обикновената разграфена гобленова панама та за това не съм много в час. Но все има първи път.

много "обичам" разни "разбирачки" да дават съвети  Twisted Evil

искаш Аида 14 и тя трябва да ти даде Аида 14, а ти ако щеш на чаршаф, ако щеш на гащи си я прави, не е нейна работа  Twisted Evil
ДА, изглежда и е по-едра от бг-разграфената панама, но не е права, че няма да е хубаво  Hug
следвай указанията и не се бой, а ако имаш въпроси, питай тук  Hug при оназ "кака"  Rolling Eyes явно няма да стане  Hug

# 197
Здравейте! Да се пооплача. Днес обиколих Благоевград на кръст и никъде не можах да намеря черна панама. В единият магазин даже продавачката "безкрайно любезна" ми вика: с тия схеми от интернет се излагате и какво ли не измисляте. Е, в крайна сметка отидох в магазина, в който постоянно пазарувам и жената там каза, че ще ми поръча, но след 2 седмици ще дойде. Вие по интернет ли поръчате панамите?
Аз знам само един магазин тук, по една уличка зад ГУМ, там продавачката е много мила. Същата ли е ? И кой е другия магазин, моля те сподели.   bouquet
Мислех, че няма никой от Благоевград в темата, много се радвам, че не е така Simple Smile
В този магазин зад ГУМ ходих и бяха три жени. Едната малда наистина мила, но другите две по - възрастни не бяха във възторг от схемите от интернет. Ходих и в още един по търговската улица Между ОББ и Германос навътре, но там само готови комплектовки продават.
А аз не съм точно от Благоевград,но в тази област. Аз пазарувам в Разлог и там поръчах панамата. Понеже жената в Благоевград ми каза , че няма да е добре на такава панама, аз поразпитах продавачката в Разлог и тя ми отговири същото като st. Dobri, че щом е дадено такава,значи такава трябва да е.

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 21:08 от chipolita

# 198
Айде бе, на кой не му се чакат се - аз имам черна 14 аунт панама на Гамма размер 60*60 см
Точно тоя коя ползват се в комплектовки Peace

# 199
  • sf

Както ти писах и малко по-назад, първо шиеш кръстчетата, след това полукръстчетата, накрая контура и френските възли  Peace

А туй защо?  Thinking Аз шия както ми дойде, но инак това правило ли си е?

# 200

Както ти писах и малко по-назад, първо шиеш кръстчетата, след това полукръстчетата, накрая контура и френските възли  Peace

А туй защо?  Thinking Аз шия както ми дойде, но инак това правило ли си е?

Hug май в един дим четох, че е добре да се ушият първо кръстчетата и полукръстчетата, а след това "декоративните" бодове: лейзи дейзи, контур, френски възли...
има логика Wink няма как да направиш първо контура и фр. възли, а после кръстчетата, нали Simple Smile
но пък някои мацки шият контурите поетапно и не им дотяга прекалено много контур накрая Hug

# 201
  • sf
не,не , ясно за " декоративните", имах впредвид кръстчетата и полукръстчетата дали има правило да са в такъв ред?

# 202
не,не , ясно за " декоративните", имах впредвид кръстчетата и полукръстчетата дали има правило да са в такъв ред?

Mr. Green за мен не, карам си наред и си свиркам  Mr. Green

# 203
  • София

Някой път когато имаш кръстче с две или три нишки, а между тях половинка с 1 конец и направиш първо половинките, след това дебелите кръстчета направо затискат половинките и стои ужасно грозно, най-вече при Дименшънса си личи много. Само заради това предпочитам първо да си направя кръстчетата Peace Не в целия гоблен, де. Правя кръстчетата в някакъв участък и веднага слагам половинките  Hug

Момичето, което пита, има в схемата кръстчета с 3 нишки, затова ще й е по-удобно да направи първо тях, а после вече да слага кръстчетата и половинките с 2 нишки

# 204
  • До сърцето...
st. Dobri, моме убава,  Hug

Аз бих била безкрайно благодарна, ако мога да получа схемата на двете кончета на Риолис, снимка на които беше пуснала Radika на 7 стр. в тази тема.

Схемата е частична, а панамата е тонирана. Като оправя принтера, ще я сканирам и пусна в темата. До тогава може и пренабор да направя за улеснение. Много е красив гоблена.

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 22:43 от Radika

# 205
Аз като малоумните да си попитам, без да ми се смеете,че мъжа ми вече ме скъса от бъзик. hahaha Гобленов бод и полукръстче е едно и също, нали?

# 206
  • София
Аз като малоумните да си попитам, без да ми се смеете,че мъжа ми вече ме скъса от бъзик. hahaha Гобленов бод и полукръстче е едно и също, нали?

Отпред изглеждат еднакво, разликата е отзад. Гобленовият отзад е ///////, полукръстчето е ||||||

# 207
Боже, момичетаааааааааа.... Ама аз изобщо не знам за какви неща говорите... ще чета и назад, защото полу кръстчета изобщо не знам какво е ... Майсторки сте, ще се уча доста от вас!   bouquet

# 208
Може ли да ми разясните как точно се шие този гоблен http://prikachi.com/images/715/4140715I.jpg
Ето и снимки на видовете бод ,които трябва да използвам,но както казах няколко страници по-назад не съм шила гоблен с няколко вида бод.Може и на лично.Съжалявам за лошото качество на снимките.

http://prikachi.com/images/45/4257045q.jpg
http://prikachi.com/images/46/4257046h.jpg какво значат символите горе
http://prikachi.com/images/47/4257047r.jpg

Първа снимка: как се шие кръстче, полукръстче, контур и другият контур
Втора снимка: как се шият видовете четвъртинки
Трета снимка: за кой вид бод по колко конеца да вземеш (за цяло кръстче 1, за половинка и френски възел - 1, и т.н.). Но все пак се ръководи от таблицата със символите, а не от тези обозначения  Peace

Както ти писах и малко по-назад, първо шиеш кръстчетата, след това полукръстчетата, накрая контура и френските възли  Peace

Голяма мъка ще пада докато го ушия,но пък съм упорита и смятам скоро да покажа етапче Wink.А и още един въпрос когато в едно квадратче има два знака и между тях има контур как се шие

# 209
  • sf

Отпред изглеждат еднакво, разликата е отзад. Гобленовият отзад е ///////, полукръстчето е
ааа айде ново двайсе  Joy при мен и гобленовия отзад е ||||||, въпросът е каква е посоката на шиене , аз го шия така,за да пестя конци, отзад не гледам иначе  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт