Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 792
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ти мила,но ми трябва другия  Hug
ИнаТ,мерси сайта е важен запазих и го за поръчка, и тя като мен с кръстчета не може да шие  Embarassed а и двете имаме желание да се научим.Аз лично се пробвах на един и яко се изнервих щото не му схващам нищо и го метнах в шкафа  Crossing Arms А имам желание да се науча ама нещо не се справям.Зяпах зяпах тия лин-кове с кръстче полу и нам кво си и не се оправям съжалявам  Confused
didolinaa и аз не бях шила кръстчета , но с помощта на момичетата тук се научих. И аз задавах въпроси като първия човек и доста досадих  Shocked, -за което моля да ме извинят момичетата, но те бяха достатъчно търпеливи и отзивчиви и ме окуражаваха и помагаха. Аз пробвах и взе, че се получи. И ти ще се научиш, и всеки, който има желание Hug Peace
Аз на този етап само ще ви чета, ще се радвам на красотите ви и ще помагам със схеми или друго, каквото мога, че не ми се шие сега.

# 226
 Благодаря ви, страхотни сте  Hug

Моята позната вече две седмици я чакам за схемата и още не ми я е дала, как ли пък ще ми даде остатъците на нейните конци....

Готов комплект не ми е по джоба....

Тя каза, че го имала с ДМЦ конци, така че ще се моля поне това да ми даде...

Ще дерзая....

Как досега не съм открила каква красота са гоблените... ooooh!

# 227
Сега е ред да шия за дъщеря ми. Стаята й е в жълто и синьо. Като дивна, почти 15-годишна, тийнейджърка, заръча сюжетът да е романтично-любовен. Но аз нямам никаква идея какво да е това. Искам само да не е с кръстчета, полукръстчета и други такива завъртулки, за които пишете, защото ми се струва ужасно трудно.
На мен много ми харесва Целувката.
http://rossiii.snimka.bg/other/za-shiene.646897
Мисля че си е на обикновена разграфена гобленова панама и с нормален гобленов бод. И аз съм свикнала така и мен кръстчетата ме затрудняват.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 12:19 от люска

# 228
имам едно питане,ако някой може да даде съвет, ще е супер...
  свалих си от нета едни схемички...
обаче не пише с какъв бод да се шият и не знам как да реша
ето снимка, ако на някой му хрумне решение:
http://vodolei.snimka.bg/tapestries/mama.619727.24949136

# 229

Това се шие 1:1.

# 230
мн благодаря за помощта!  Simple Smile
а едно друго въпросче?
четох за някакви комбинирани схеми - детайлите се шият с един бод,а фона-с друг.
може ли малко пояснения за тези чудесии? трябва ли изрично да е отбелязано в схемата или може и по наше усмотрение?

# 231
  • София

В ключа е дадено, че се шие на Аида 14 - обикновено на нея се шие с кръстчета с двоен конец.

Само като предложение - аз ших веднъж на Аида 16 - полукръстчета или гобленов бод 1:1 (който както го разбира  Sunglasses ) но с троен конец и се получи много нежно и красиво.

Delfin4e извинявай, пропуснах да ти благодаря   bouquet Hug.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 12:53 от teddybearm

# 232
  • sf
Момичета, няма абсолютно нищо сложна в кръстчетата. Един знак от схемата е едно кръстче. Едната нишка е така / , а отгоре минаваш така \. Полукръстчето е само в едната посока, обикновено е показано на схемата накъде да бъде.

# 233

В ключа е дадено, че се шие на Аида 14 - обикновено на нея се шие с кръстчета с двоен конец.

Само като предложение - аз ших веднъж на Аида 16 - полукръстчета или гобленов бод 1:1 (който както го разбира  Sunglasses ) но с троен конец и се получи много нежно и красиво.

благодаря.
и аз мисля,че с троен би се получило добре.

# 234
  • В страната на мечтите
estelia, пращам ти това на пощата Simple Smile
zori man, за дъщеря ти мога да предложа ето товаако си пада по елфски работи Simple Smile имам и още едно подобно:)По инструкция трябва да е с крътчета, но спокойно можеш да си го направиш с обикновен гобленов бод - няма да си първата;)
мога да преложа и това Hug

# 235
  • Стара Загора
Благодаря, life_is_love, ще й покажа довечера и ако получа одобрение, ще пиша пак. А това, което изпращаш на estelia е голяма разкошотия, но изглежда пипкаво и мно-о-о-ого голямо.

# 236
...обаче не пише с какъв бод да се шият и не знам как да реша...

Аааа, пише, пише! "Used For Full Stiches" означава цяло кръстче т.е. един знак от схемата=на 1 кръстче. А колонката, която ти е с многото двойки, означава, че се шие с двоен конец.

zori man, като сложа малката да спи ще разгледам какво имам на тази тематика и ако открия нещо, ще кача снимка и аз.

Момичета, не се отказвайте от кръстчетата! С голяма резерва бях към тях, но сега си почивам от гобленовия бод именно с кръстчета! Е, вярно, че отзад не ми се получава, но си налагам да не ми пука! Нали се гледа лицето!

# 237
Момичета... Възможно ли е да направим нещо като галерия, общ сайт в който всяка от нас да качва, схемите, които има?

life_is_love , тези, които си показала са направо страхотни!!!

# 238

Най-после ,след повече от година както е започнат,вече  е готов

Това е подаръкът ми от миналата коледна томбола и още веднъж благодаря на st.Dobri огромното удоволствие което ми достави  newsm51
Много френски възел,измъчиха ме,но резултата си струва.

# 239
И аз съм готова с половината подарък от томболата, другата половина е един голям гоблен с цветя, май досега не съм шила толкова голям Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт