Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 803
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ето схемата на този Ангел хранител
 http://dox.bg/files/dw?a=b50d573c55

Благодаря ти мила,но ми трябва другия  Hug
ИнаТ,мерси сайта е важен запазих и го за поръчка, и тя като мен с кръстчета не може да шие  Embarassed а и двете имаме желание да се научим.Аз лично се пробвах на един и яко се изнервих щото не му схващам нищо и го метнах в шкафа  Crossing Arms А имам желание да се науча ама нещо не се справям.Зяпах зяпах тия лин-кове с кръстче полу и нам кво си и не се оправям съжалявам  Confused

# 211
Аз пък откакто се научих с ваша помощ да шия кръстчета, не искам да чувам за гобленов /поне засега Simple Smile/, много ми харесва. Показах и на моята най-добра приятелка, не и се видя трудно и мисля, че скоро и тя ще опита. А за "Ангел пазител", да си вземе тогава от Е-гоблени и да си го направи с гобленов, първоначално аз също го бях харесала, но щом видях този на Сисак, веднага си го заплюх Simple Smile

# 212
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Аз като малоумните да си попитам, без да ми се смеете,че мъжа ми вече ме скъса от бъзик. hahaha Гобленов бод и полукръстче е едно и също, нали?

Отпред изглеждат еднакво, разликата е отзад. Гобленовият отзад е ///////, полукръстчето е
ааа айде ново двайсе  Joy при мен и гобленовия отзад е ||||||, въпросът е каква е посоката на шиене , аз го шия така,за да пестя конци, отзад не гледам иначе  Mr. Green

Е, най-накрая! Аз си мислех, че само аз си шия както искам или както ми е удобно.

# 213
 Здравейте, момичета, приемате ли новаци?  Simple Smile

Преди две седмици видях на снимка, изработено от позната ей това чудо

http://www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=K8778

От тогава не мога да спя, само за него си мисля и искам и аз да си направя същото.Просто съм  влюбена в него. До сега никога не съм шила, даже едва копчетата на дрехите си шия, но за тази красота ще направя всичко възможно да се науча.

От две седмици ви чета и събирам смелост да нахлуя с тъпите си въпроси....И сега следват въпросите:

- все още чакам ( две седмици вече  Tired) тази позната да ми даде схемата на тази красота, но все пак ако някой от вас я има ще съм много благодарна ако ми я даде.

- горе долу с какъв размер панама трябва да се снабдя ( видях на сайта, че се получава около 41 см дълъг, но колко ли е широк ) , видях че има и различни видове и цветове....Въобще не ми е ясно каква да взема

- гобленарските игли били различни, каква да си взема ( видях, че имат номера 26, 28...)  newsm78

- има ли как да се разбере колко метра конци ще ми трябват за да си ги купя наведнъж ( от малък град съм и ще купувам от някой сайт) и да не се занимавам повече или ако ми дотрябва нещо, то да е малко.

Ами ще се радвам, ако някой има търпение и желание да ми отговори на тъпите въпроси, които едва ли ще са последни  Hug

Благодаря   bouquet

# 214
  • UK/София

Поради технически причини едва сега се включвам да благодаря на -=Деси=- 

и Miss Emerald 
за схемата която поисках в миналата тема!

# 215
Здравейте, момичета, приемате ли новаци?  Simple Smile

Преди две седмици видях на снимка, изработено от позната ей това чудо

http://www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=K8778

От тогава не мога да спя, само за него си мисля и искам и аз да си направя същото.Просто съм  влюбена в него. До сега никога не съм шила, даже едва копчетата на дрехите си шия, но за тази красота ще направя всичко възможно да се науча.

От две седмици ви чета и събирам смелост да нахлуя с тъпите си въпроси....И сега следват въпросите:

- все още чакам ( две седмици вече  Tired) тази позната да ми даде схемата на тази красота, но все пак ако някой от вас я има ще съм много благодарна ако ми я даде.

- горе долу с какъв размер панама трябва да се снабдя ( видях на сайта, че се получава около 41 см дълъг, но колко ли е широк ) , видях че има и различни видове и цветове....Въобще не ми е ясно каква да взема

- гобленарските игли били различни, каква да си взема ( видях, че имат номера 26, 28...)  newsm78

- има ли как да се разбере колко метра конци ще ми трябват за да си ги купя наведнъж ( от малък град съм и ще купувам от някой сайт) и да не се занимавам повече или ако ми дотрябва нещо, то да е малко.

Ами ще се радвам, ако някой има търпение и желание да ми отговори на тъпите въпроси, които едва ли ще са последни  Hug

Благодаря   bouquet

Добре дошла   bouquet ти от раз започваш с Дименшън много добър избор, тези гоблени наистина са прекрасни, но са малко по-труднички като за начало. Но пък ще научиш всички бодове покрай него и Х и / и контур и френiки възли  Peace
Не, че съм от най-големите разбирачи, но ще помогна с каквото мога.
- Панамата, най-вероятно ще си я поръчаш от някой сайт (аз съм доволна много и от 8888bg.com и от sheherezada.com) за това може да ти стигне и половин метър, но.... ти препоръчвам да си вземеш поне 1м.  Peace че като му хванеш цаката и като почне да ти се шие.... няма да имаш удържане и ще ти се шие и още и още и пак ще ти потрябва панама. Специално за това ботушче мисля че бялата ще ти свърши работа. Каунта 14 е добър според мен.
- За иглите - можеш да си вземеш от горепосочените сайтове има и комплектчета игли от различните размери и да си прецениш, когато започнеш да шиеш с коя ти е по-удобно.
- за конците от горните сайтове ти препоръчвам да си поръчаш Розаче те са същите като ДМЦ просто трябва да знаеш кои номера. А за количеството поръчай по 1 чиле пък после ако не достигат ще поръчваш допълнително.

Пожелавам ти успех! И Не се страхувай да питаш - тук всички са супер отзивчиви и с удоволствие ще ти помогнат  Party

# 216
Аз като малоумните да си попитам, без да ми се смеете,че мъжа ми вече ме скъса от бъзик. hahaha Гобленов бод и полукръстче е едно и също, нали?

Отпред изглеждат еднакво, разликата е отзад. Гобленовият отзад е ///////, полукръстчето е
ааа айде ново двайсе  Joy при мен и гобленовия отзад е ||||||, въпросът е каква е посоката на шиене , аз го шия така,за да пестя конци, отзад не гледам иначе  Mr. Green

Shocked  Joy Аз шия както ми падне и според ситуацията. Понякога гобленовия бод отзад е като полукръстче  Blush . Не се притеснявам от това как изглежда гоблена отзад, гледам отпред да ми хартесва.  Mr. Green

# 217
 delfin4e , благодаря за бързия отговор  Hug

А в ключа на схемата има номера на конците, те би трябвало да са ДМЦ , нали? Разбрах, че за Розаче се удвоява номера...

Схемата е на квадратчета, как да разчертая панамата? Една страна на схематичното квадратче на какъв реален размер отговаря?

Чета ви, че шиете 1:1, 1:4....Аз понеже плета на една кука и от там съм свикнала, както е схемата-така се плете. При вас не е ли така- колкото символа има- толкова шиеш?

Благодаря още веднъж за търпението   bouquet

# 218
delfin4e , благодаря за бързия отговор  Hug

А в ключа на схемата има номера на конците, те би трябвало да са ДМЦ , нали? Разбрах, че за Розаче се удвоява номера...

Схемата е на квадратчета, как да разчертая панамата? Една страна на схематичното квадратче на какъв реален размер отговаря?

Чета ви, че шиете 1:1, 1:4....Аз понеже плета на една кука и от там съм свикнала, както е схемата-така се плете. При вас не е ли така- колкото символа има- толкова шиеш?

Благодаря още веднъж за търпението   bouquet

В самия ключ трябва да си пише а коя фирма са конците. Като поръчваш по сайтовете Розаче им казваш номерата на конците в ДМЦ и само указваш, че ги искаш Розаче. Когато шиеш на кръстчета и комбинирано като при Дименшъните един знак е едно квадратче от панамата, можеш да си я разчертаеш през 10 квадратчета, някой чертаят с обикновен молив, други със специален маркер който изчезва след изпирането, а аз си тропосвам през 10 знака и само си очертавам за да виждам по лесно, кое къде е. По принцип в инструкциите на Дименшъните си пише от къде да започнеш - прегъваш си парчето панама на 4 и започваш от средата - колежките тук споделят, че лесно така. Аз все още не съм пробвала да започвам от средата.

https://plus.google.com/photos/108255998442951975888/albums/5394 … 704802?banner=pwa - тук е схемата на цялата картинка от чорапчето!

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 09:53 от delfin4e

# 219
  • Варна
Здравейте, да покажа докъде стигнах с моя коледен чорап :
Simpatuh4e чорапът, който си си харесала е на Дименшънс. Шие се на 16-каунт Dove grey панама, ако вземеш 14-ска ще стане по-голям и съответно ще ти трябва повече панама, ако го шиеш на 16-ска размер на панамата 35 см на 55 см ще ти е напълно достатъчно. Номерата на конците са на Дименшънс и не се продават, трябва да ги конвертираш или приятелката ти да ти даде остатъците от нейните, за да ти е по-лесно.

# 220
simpatiuh4e, добре дошла сред нас! А ето тук е схемата на самото чорапче, което си си харесала.

Марго, твоя става страхотен! Много ми се иска да направя поне за децата по един, но имам да довършвам едни започнати, които много ме човъркат и не ми дават мира, а имам и от томболите разни красоти, които с нетърпение чакам да започна. Къде да вмъкна и чорапчетата?

Билянче   bouquet Няма проблем, важното е, че сме помогнали!

# 221
Аз да вметна , че го има и в този вариант, не като чорап

http://tomairina.gallery.ru/watch?a=bh0H-egJO

Дължините конци ги има в ключа -  едната е по 91 см при дименшънс ( lengths) Значи ако имаш до осем дължини , това е едно чиле .Ако са повече , повече чилета.

https://plus.google.com/photos/108255998442951975888/albums/5394 … 960466?banner=pwa

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 12:07 от ina.

# 222
  • София
Да се включа и аз.

Шошкамошка много бързо напредваш! Страхотен става.

Марго - чорапчето се получава много красиво и весело.

simpatiuh4e Мое лично мнение е, че ако това ти е първи опит и особено с Дименшън може би е по-добре да си поръчаш оригинална комплектовка. Така според мен ще ти е по-лесно.
Моя първи Дименшън го ших с гобленов бод 1:1 (нямаше кой да ми каже тогава) и върху обикновена разграфена панама. После като го видях в оригинал, направо щях да се изям от яд. #Cussing out
Но пък синът ми си го харесва (той си го пожела и го уших специално за него) и не дава да го махна.
Ето какво се получи:

# 223
Да се включа и аз.

Шошкамошка много бързо напредваш! Страхотен става.

Марго - чорапчето се получава много красиво и весело.

simpatiuh4e Мое лично мнение е, че ако това ти е първи опит и особено с Дименшън може би е по-добре да си поръчаш оригинална комплектовка. Така според мен ще ти е по-лесно.
Моя първи Дименшън го ших с гобленов бод 1:1 (нямаше кой да ми каже тогава) и върху обикновена разграфена панама. После като го видях в оригинал, направо щях да се изям от яд. #Cussing out
Но пък синът ми си го харесва (той си го пожела и го уших специално за него) и не дава да го махна.
Ето какво се получи:

Страхотен е и така  Peace специален поздрав за теб! http://www.youtube.com/watch?v=DSa4qlawh28&feature=related   bouquet

# 224
  • Стара Загора
Много ви благодаря момичета за схемите на кончетата на Риолис, но явно ще трябва да се откажа, защото без тонирана панама нищо няма да се получи. Някой слънчев ден ще си купя оригинала.
На път съм да приключа с "Малката фрегата" на "Милена стил" за сина ми. Ще я покажа скоро. Затова се оглеждам какво да захващам след това. Сега е ред да шия за дъщеря ми. Стаята й е в жълто и синьо. Като дивна, почти 15-годишна, тийнейджърка, заръча сюжетът да е романтично-любовен. Но аз нямам никаква идея какво да е това. Искам само да не е с кръстчета, полукръстчета и други такива завъртулки, за които пишете, защото ми се струва ужасно трудно.

Общи условия

Активация на акаунт