Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 786
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Еми.....извинявам се , но пак не разбрах. Аз взех обикновена българска неразграфена панама (светло бежова една такава на цвят). Това на Аида 14 ли отговаря? Embarassed
Ако взема Аида 14 трябва да боцкам и между дупките (да цепя панамата) защото имам два бода в едно квадратче??

# 436
момичета много ми харесват Орхидеите на черна панама. Моля някой да ми прати схема та. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 437
  • София
Да, точно за тези питам Heart Eyes Аз реших да ушия тези
На кое казвате обикновена Аида? Какъв каунт?

Редактирам се  Wink
Аз сега погледнах и схемичките. Видях за какво питаш  Peace По-добре ший на 28 през дупка, определено ще ти е по-лесно Hug

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 17:16 от -=Деси=-

# 438
Аз си разпределям конците по номер и знак и ги слагам с етикетче в малки прозрачни пликчета. Като шия оцветявам знакът в схемата с молив. Всичко за дадения гоблен си държа в гобленарска чантичка и си я разнасям насам натам  Mr. Green
аз всеки гоблен си го държа в собствено пликче и си разнасям навсякъде по един гоблен. а каква е твоята чантичка? откъде я купи? аз още нямам, но скоро имам рожден ден и съм се заела да си правя списък с желания.

# 439
Е, ама нямам 28. Жената от магазина каза, че трудно ще намеря, ако изобщо намеря по магазините Confused . Тази българската бежовата  обикновената 22 каунт ли е?

# 440
  • София
Е, ама нямам 28. Жената от магазина каза, че трудно ще намеря, ако изобщо намеря по магазините Confused . Тази българската бежовата  обикновената 22 каунт ли е?

Сравних ги, кръстчетата върху българската панама са с няколко милиметра по-големи от тези върху Аида 14 (или поне на мен така ми се струва), значи на тази, която си купила, ще стане идеално  Peace

# 441
Здравейте, най после и аз да покажа някой готови неща. Част от тях са поставени в рамка.

Имам молба към девойките, които са шили сватбени гоблени да пуснат линк към схеми или ако им е възможно да пратят на лични за да не товарим темата. Имах събрани няколко, но ми изгърмя дъното на компа и не мога да извадя нищо от там. Предварително благодаря за отзивчивостта ви. Винаги сте в помощ на нуждаещите се.  bouquet

# 442
Мира, ти не беше ли от декемврийската тема 2007 Simple Smile Много хубави неща си показала! Така ми се иска да рамкирам всичко, което имам, но мъжът ми се дърпа  Mr. Green А не са толкова много. Утре ще опитам да оставя два за рамки Simple Smile

# 443
Като гледам колко сте подредени направо ме е срам .Аз предварително си копирам схемата и драскам по копието,конците си навивам на картончета и текущия гоблен седи в идна кутия от телефон.Останали конци и схеми слагам в плик и в друга кутия.Все се каня да си купя такива картончета за конци и някаква кутия ,но все не успявам.Решила съм да си ушия една чанта -папка и ще го направя/нали това работя/.

mira2006 разкошни неща си показала Hug

# 444
Даааааа, от там съм. Малката девойка е родена на 13 декември 2007г.

# 445
  • София
Благодаря момичета   bouquet Ориентирах се за големината на гоблена.Дано се справя,за пръв път ще шия не комплектовка и кръстчета.
Аз драскам с молив по схемата,конците са ми намотани на картончета отделно,всичко ми е прибрано в кутия,всеки гоблен си има отделна такава от обувки.Ако нямам си купувам и едни обувчици   Laughing  
Гергеф имам,но ми е неудобно защото аз не бода от горе,от доло,ами промушвам от дупка в дупка(дано ме разбрахте)Ама те не са скъпи,всеки може да пробва.Шиенето с гергеф е по-добре,по равно и не се изкривява гоблена. Peace

# 446
А моята на 30-и ноември, защото избърза, трябваше да е декември Simple Smile Училище ще има ли септември? Хич не е по темата, но... това ме вълнува.
Хайде да покажа какво съм започнала, да не е само спам Simple Smile

Аз във всичко друго съм много подредена, но с гоблените и конците - пълен безпорядък. В три кутии от комплектовки си държа останали конци, които ползвам за картички, в торбички държа схемите, а това, което шия в момента - в кутията от подаръка ми от коледната томбола Simple Smile Преди много драсках по схемите и после хвърлях. Сега не отбелязвам изобщо по тях, гледам да се ориентирам. Но за какво ги пазя схемите, и аз не знам. Едва ли ще ги шия повторно.

# 447
Мира много хубави гоблени си показала Heart Eyes
Деси безкрайно благодаря за консултациите  bouquet
На всички други - благодаря, че ме изтърпяхте Blush   bouquet

# 448
И аз да кажа как си организирам нещата. Върху схемата не драскам, а отбелязвам с карфица и може да се използва многократно. Конците навивам на картончета, на които пиша знака, номера по ред от схемата и номера на цвета. Ползвам два гергефа - дървен и пластмасов с различен диаметър, по удобен ми е пластмасовият. Гоблена, който шия в момента и конците му подреждам в кутия (тази ми е от телефон), схемата в джоб, всичко това в едно нещо като кош (някой същото го ползват за вестници и списания).
http://chipolita.snimka.bg/tapestries/etap.643723.26132414
 Но всичко е въпрос на организация и на кой като му е удобно. А обичам нещата да са ми прегледни.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 18:10 от chipolita

# 449
Благодаря момичета за обяснението. На всяка цена ще си взема гергеф, без стойка, защото обичам да си въртя гоблена.
Прекрасни шедьоври сте сътворили. Поздравления

Общи условия

Активация на акаунт