Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 892
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Досега не съм шила гоблен с няколко вида бод и имам нужда някой да ми разясни кое как става може и на ЛС.Става въпрос за този гоблен http://prikachi.com/images/715/4140715I.jpg

Гледаш много внимателно инструкцията и следиш всеки символ с колко нишки и какъв бод се шие. Първо шиеш кръстчетата, след това половинките, накрая - контура.
Ако нещо се объркаш - пиши, ще помагаме  Hug

Търсиш по листовете ето това (това са условните обозначения):
1Х - кръстче с 1 нишка
2Х - кръстче с 2 нишки
3Х - кръстче с 3 нишки
1/ - половинка с 1 нишка
2/ - половинка с 2 нишки
И двата вида контур - с 1 и 2 нишки
На другата страничка са ти подредени в табличка вече по цветове и символи  Hug Всъщност, кръстче и половинка с 1 нишка не виждам в схемата, така че може и да не са използвани в този гоблен, затова пък имаш контур с 3 нишки Hug

За да се ориентираш най-добре накъде трябва да ти гледа половинката, най-лесно е като погледнеш картинката на гоблена, в този случай е ///////

Люска, добре дошла!  Hug

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 20:03 от -=Деси=-

# 91
  • До сърцето...
Риолиса е чудесен!!!
Тази пума съм я загледала отдавна и мисля да я отпочна след този Риолис:

И така скромничко да се похваля с едни панамки...  Плачат да бъдат ушити, макар че толкоз започнати гоблени ме чакат...направо ми се къса сърцето  Joy Joy Joy

# 92
Ето и аз докъде стигнах с моята "Падаща звезда"  Wink
http://chipolita.snimka.bg/tapestries/etap.643723.26072845

# 93
Да ви споделя нещо Simple Smile Имам едно подаръче /фирмата е Ателие Маргарета/, днес си го изваждах да го разгледам. Панамата е изрязана отстрани с ножичка зиг-заг, предполагам, за да не се разнищва. Така, че това е една идея как да си спестим обшиването с конец, защото на мен това ми е най-досадното нещо при започването на всеки гоблен Simple Smile Като го започна, ще ви кажа дали е ефикасно, но и вие може да пробвате Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 21:37 от ИнаТ

# 94
chipolita  доста си напреднала  bouquet

ИнаТ и на мен обшиването ми беше досадно.Преди ги носех на работа ,но сега имам оверлог и нямам проблем.Сега шия една кривулка и то за първи път ,макар че не знам как ще се получи.

# 95
  • Бургас
Да покажа и аз едно етапче http://syssa.snimka.bg/tapestries/a-kiss-for-snowman.646118.26073731  Rolling Eyes за 2 дена толкова  smile3521

# 96
zdraveite, iskam da popitam nqkoi chil li tozi goblen i ako go e uchil dali e stanal spolochliv, blagodarq predvaritelno

# 97
radost1964  моля да пишеш на български.За кой гоблен става на въпрос?Качи снимка ,ако  имаш или как се казва.

ШОШКАМОШКА  за два дена доста си напреднала.  bouquet

# 98
  • Варна
Само на мен не ми се получи изтеглянето на пумата  Sad а толкова ми хареса...Ако някоя услужлива дама разполага със схема в друг формат, моля за съдействие  Praynig

# 99
Ето етапче и от моя Кон

А това е гоблен, който е започнала майка ми, шила съм и аз. Остава още половината и не знам кога ще успея да го завърша. Майка вече не шие, защото не е добре с очите. Може да остане наследство за щерката  Joy

# 100
  • София
radost1964 не знам коя фрегата точно търсиш,мисля че е това имам я дай ми имейл за да я пратя  Hug
Момичета пак ги показвате едни чудесаааа и цветя и пуми и коне ми харесаха и лошоо  ooooh! искам всичко да ушия ма няма как да  стане  Crossing Arms
plams коня е страшен

# 101
  • Димитровград
http://dox.bg/files/dw?a=e1b884caa8 Тук е пумата в пдф файл,за тези,които нямат пм.Наистина е много хубава,както и всичко на черна панама.

# 102
  bouquet Благодаря момичета - пия си кафето и се наслаждавам на вашите етапчета  Heart Eyes
Инат има още по лесен начин - с хартиено тиксо - облепяш края на панамата за 2 минути и си готова да шиеш. После лесно се маха и не се нищи плата. Wink

# 103
  • Стара Загора
Здравейте, момичета! Тази пума наистина е много красива, но мога ли да ви попитам как се справяте с шиенето на черна панама, след като не е разграфена? Как успявате да броите? Уших преди година и половина един тетраптих с орхидеи и една от Венецианските улици, които са си за черна панама, но на обикновена и запълвах с черно фона. Не се престраших да шия на черна.
А тези коне в кафявата гама на Риолис са невероятни, досега, поне в Стара Загора, не съм ги срещала в магазините.

# 104
  bouquet Благодаря момичета - пия си кафето и се наслаждавам на вашите етапчета  Heart Eyes
Инат има още по лесен начин - с хартиено тиксо - облепяш края на панамата за 2 минути и си готова да шиеш. После лесно се маха и не се нищи плата. Wink

Peace

Здравейте, момичета! Тази пума наистина е много красива, но мога ли да ви попитам как се справяте с шиенето на черна панама, след като не е разграфена? Как успявате да броите? Уших преди година и половина един тетраптих с орхидеи и една от Венецианските улици, които са си за черна панама, но на обикновена и запълвах с черно фона. Не се престраших да шия на черна.
А тези коне в кафявата гама на Риолис са невероятни, досега, поне в Стара Загора, не съм ги срещала в магазините.

аз си разграфявам с конец - в този случай би било добре да е с бял конец за да се откроява на черната панама.

Общи условия

Активация на акаунт