Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 947
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз лично не ги харесвам тези бискорнюта- кривулки или каквото там име имат. За мен са абсолютно странни, безполезни и ненужни. Може и да красиви, но са си загуба на време, за мен подчертавам. С което не малоуважавам труда на момичета които ги харесват. Аз не ги харесвам.  Whistling Thinking  Mr. Green

# 121
ba4iiska благодаря за линка.Реших да пробвам да го направя от любопитство ,за да видя как изглежда всъщност.Наистина отнема време,а е много малко като форма.

# 122
  • София
по повод пумата, аз я шия на черна панама 14 и размера ми е 60/60 см

# 123

ШОШКАМОШКА , и аз смятам да започвам снежния човек  Grinning   Много бързо напредваш, браво, показвай пак, интересно ще ми е как върви   Hug

Тази пума на Риолис в каталога им е дадена с размери 48х48см на Аида 14   Rolling Eyes
А ето това имам аз като схема:  http://www.snimka.bg/?album;aid=646517    Peace

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 14:19 от dion

# 124
  • Стара Загора
Ех, как ме изкушавате с тази пума, но не само, че е на черна панама, но и много голяма ми се вижда  newsm78. Не знам дали ще мога да се справя с разчертаването с бяла креда. Това с блата тропопоска ми се стпрува по-лесно, но пък ще е една пипкава работа, на толкова голям гоблен. Някой шил ли я е без изобщо да си разграфява панамата?

# 125
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Аз лично не ги харесвам тези бискорнюта- кривулки или каквото там име имат. За мен са абсолютно странни, безполезни и ненужни. Може и да красиви, но са си загуба на време, за мен подчертавам. С което не малоуважавам труда на момичета които ги харесват. Аз не ги харесвам.  Whistling Thinking  Mr. Green

След опита вече съм съгласна с теб - загуба на време. Но си зависи от модела, предназначението и евентуално човека, за когото е предназначено. след като го направих сега стои на масата без всякаква цел и предназначение - просто не мога да му намеря място.
Но пък е ефектно. И един нелош подарък , за човек който ще ти оцени труда.

# 126
Ех, как ме изкушавате с тази пума, но не само, че е на черна панама, но и много голяма ми се вижда  newsm78. Не знам дали ще мога да се справя с разчертаването с бяла креда. Това с блата тропопоска ми се стпрува по-лесно, но пък ще е една пипкава работа, на толкова голям гоблен. Някой шил ли я е без изобщо да си разграфява панамата?

Както писах по-горе аз не съм е разграфявала, сгънах я на 4 и почнах от стедата-това е нослето на Пумата.         
  Сега като гледам схемата при мен е малко по-различна  newsm78. Например с ДМЦ 772 имам двоен Х и единичен Х ,  а в схемата на  dion   не е така  newsm78

# 127
Здравейте, момичета! От известно време ви чета и се радвам на красотите, които творите   bouquet Шия от доста години, но все от готовите комплекти.
Искам да питам и аз за пумата  Simple Smile зарибих се. Въпросите ми са лаишки, но за пръв път попадам на такъв гоблен. Шие се 1:4 нали така!? А как става номера с кръстатия бод, че не съм правила такъв до сега на гоблен? Мисля си че трябва когато е кръстат бод да обхваща 2х2 нишки, а когато е единичен бод да са 4 бода  newsm78  Така ли е или греша?  Rolling Eyes

# 128
аз имам два гоблена по снимки - сама си правих схемите, единия лично го ших, другия - по молба на съфорумка и го уши майка й. и двата са хубави. работя с PCStitch- последната версия има много допълнителни опции за обработка на снимката.

dion, аз не се съобразявам със стените или с другите гоблени, а шия това, което ми се иска и ми харесва. след като го ушия, може да се съобразя за рамката. за празници не прибирам нищо, а украсявам и него - със силиконови картинки, висящи неща и т.н.

люска, много хубави неща. много ми харесва щъркелчето с бебето - има си и ръст, и тегло, и дата - страхотно е! а я сподели пръстените за салфетки как ги оформи?

plams, този гоблен с къщата на реката и аз съм го приготвила за шиене, даже съм направила няколко бода в единия ъгъл. някой ден мисля да го завърша  Joy

zdravetz, аз мисля, че панамата за кръстчета и за гобленов бод е различна.

# 129
  • София

Както писах по-горе аз не съм е разграфявала, сгънах я на 4 и почнах от стедата-това е нослето на Пумата.         
  Сега като гледам схемата при мен е малко по-различна  newsm78. Например с ДМЦ 772 имам двоен Х и единичен Х ,  а в схемата на  dion   не е така  newsm78

Аз също шия по тази схема, и по принцип си разграфявам само квадратчетата на ширина и височина. Започвам винаги от долен ляв ъгъл и досега не ми се е случвало да изместя гоблена. Винаги си отброявам до долу редовете и започвам да шия на горе. Иначе гоблена се шие много лесно и бързо върви

# 130
  • София

Зори аз винаги шия без да разграфявам, само броя. Започвам от средата, шия към горния десен ъгъл и после от там наляво и накрая надолу. Това с шиенето от горе надолу ми го беше казал някой преди години, защото с моята скорост големите гоблени ги мотая много време  Embarassed, а така по-малко се зацапва. Аз шия предимно вечер и наистина на черна панама не е по-трудно, защото особено Аида 14 прозира на светлината и е лесно да се брои.

# 131
Привет момичета! Да ви пожелая успешна и здрава нова година!

Надяваме се приемате нови попълнения, макар и с малко стаж и време за бродиране.

Все още не знам как да покажа направеното от мен, но се надявам да науча скоро и да ви се похваля.

По-горе видях, че има разговори относно панамата за гоблени и кръстчета - да, различна е. Аз го открих на скоро докато търсех лента за бродиране - исках да украся едни кърпи за подарък за НГ, ама не остана някак време ......

Още един път - много здраве и успехи през новата година!

# 132
  • София
Здравейте, момичета! От известно време ви чета и се радвам на красотите, които творите   bouquet Шия от доста години, но все от готовите комплекти.
Искам да питам и аз за пумата  Simple Smile зарибих се. Въпросите ми са лаишки, но за пръв път попадам на такъв гоблен. Шие се 1:4 нали така!? А как става номера с кръстатия бод, че не съм правила такъв до сега на гоблен? Мисля си че трябва когато е кръстат бод да обхваща 2х2 нишки, а когато е единичен бод да са 4 бода  newsm78  Така ли е или греша?  Rolling Eyes

Не, шие се 1:1 на Аида 14. Всеки знак отговаря на едно кръстче (в момента нямам схемата пред мен, за да погледна дали има и полукръстчета). Разликата е в това, дали съответният символ се шие с 1 или 2 нишки, но при всички положения е стандартно кръстче  Peace

Аз никога не разграфявам, независимо какъв цвят е панамата, очертавам само размера на бъдещия готов гоблен, за да имам поне смътна представа колко голям ще изглежда. Започвам винаги отгоре и след това зависи накъде ще ме отведе схемата Peace

# 133
  • Brussels
С малко закъснение да ви покажа готовите ми снежковци, които не успях да завърша за тази Коледа.

Сега се трудя над красивото ми подаръче от Tony  Heart Eyes, като понапредна още малко ще показвам етапи.

Tony, аз си направих ключ, така че не е проблем ако не ми стигнат конците. Hug

# 134
DarinaK добре дошла при нас.На първа страница има указание как да се качват снимки .
Прочети там и аз в началото се чудех как става ,но като прочетох ми стана ясно.
Относно разграфяването аз си броя ,маркирам с точки в четирите края за ориентир на големината и започвам от долния десен ъгъл да шия.

nadeto_sp  снежковците са разкошни.Другото готова комплектовка ли е?Много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт