Отговори
# 570
катя123, не знам как да те посъветвам. аз си правих изследване при първата ми бременност понеже мъжа ми гледаше една котка. всичко беше наред. все пак си мисля, че ГИБАНА ти е дала много важна информация и ако можеш е добре да си направиш това ДНК изследване. виж тук

http://www.moetodete.bg/bremennost/toksoplazmoza.html

и се успокой, от статията става ясно, че изследването с положителен резултат е добре! на теб кой ти каза, че боледуваш

# 571
doktora kaza 4e boleduvam,no to az nqma i kakvo da se samnqvam otnosno tova te rezultatite sa krasnore4ivi,titara na igG za 3 sedmici e sko4il 4etvorno koeto zna4i 4e v momenta se borq s toksoplazmozata i zatova antitelata se povi6avat,moqta golqma molitva e beb4o da e nared i da ne e porazen.Utre sled konsultaciqta s parazitolog 6te vi pi6a kakvo e kazal,za le4enie i kak 6te procedirame za napred.

# 572
Стискаме ти силно палци всичко с бебо да е наред  и да успееш бързо да се излекуваш... Praynig

# 573
Katq123, знам, че е ужасно трудно, но се опитай да се успокоиш до консултацията утре. Мисля, че това, че сте открили проблема, е добре, тъй като тези болести май често минават незабелязано. Сигурна съм, че навременното и правилно лечение ще помогне и всичко ще бъде наред, макар и на цената на твоите притеснения, за съжаление. Предполагам, че ти също вече си изчела каквото има в нета. В статията, която Мама Рая е постнала, пише, че заболяването в първия триместър е възможно най-благоприятния вариант за бебето. Освен това става ясно, че болестта преминава през плацентата едва при всяка пета заболяла жена. Тоест имаш сериозни шансове всичко да е ОК. Опитай се да бъдеш спокойна. Аз самата също съм ужасна паника, но ще ти кажа какво ми каза моята лекарка: с многото притеснения се нарушава кръвотокът към бебето. С други думи нашите тревоги вредят на бебетата, независимо дали са оправдани или не. Изпий един липов чай или топло мляко, опитай се да гледаш нещо, което ще те разсее, и те чакаме утре с успокояващи новини  Hug

# 574
здр. юлски мама, аз съм една от тях,много ще се радвам да стана част от форума ви.Аз съм в 3 месец, обаче се притеснявам че напоследък много ми каркорат червата,нз това нормално ли е,особено вечер. Благодаря предварително
Аз съм с термин 28.07 или ли някой още  Hug

# 575
Katq123, виж и тук (http://www.predainatatak.bg/news/about148.html). Пише: "Ако се заразите с токсоплазмоза през първия триместър от бременността, рискът бебето също да се зарази е около 15%. Рискът се повишава до 30 %, ако се заразите през втория триместър и 60% през третия триместър".
Не зная къде ще ходиш на лекар, но може би най-добрият вариант е Националният център по заразни и паразитни болести. Там със сигурност ще ти обърнат внимание и ще ти дадат компетентно мнение по въпроса. Успех  Praynig

# 576
NellyDi, кажи за тази бабина схема Mr. GreenИнтересно ми стана,дали ще познае и при мен.
Много обичам тези забавни схемички.Тери казва че не са верни.И аз тайно се надявам да не са  Mr. Green,но ми е любопитно твоята каква е...

Разбира се, че ще я споделя. Една баба ми я каза, а аз проведох собствено проучване сред приятели, познати, роднини и т.н. Не мога да кажа, че е изцяло вярна, но това в 95% от случаите съвпада. Но искам да уточня някои подробности. Първо схемата ми е за второ или следващо детенце. Второ - не ми работи още схемата (не мога да установя зависимост) когато първото детенце е под 1 годинка или над 10 годинки. И другото, което хванах като разминаване, но не винаги е ако има спонтани аборти между раждането и бременноста (например между мен и брат ми има няколко спонтани аборта, но въпреки всичко схемата върви). Та, ето я - много е простичка

В момента на забременяване ако по-голямото детенце е на навършени нечетни години - 1, 3, 5 и т.н. полът се повтаря. Ако е на четни 2, 4, 6 и т.н. полът се сменя. При мен Влади беше на навършени 3 годинки, когато забременях с близнаците. Сега пък те са на навършени 4 и се надявам да е мома   Mr. Green

Хахахаха, дано не попадна в онези 5% в които не бачка схемата  Joy Joy Joy Че децата вече така се настроиха за сестричка, че не искат да чуят за още едно момче в къщи  newsm62 Не, че няма да ги убедя, но се надявам да не се стига до там. Абе живи и здрави само да сме - каквото, такова.

Ей, момичета, децата са дар божи.... Аз какво изживях преди да се сдобия с първото - лелее, то не е за разказване  Twisted Evil Само набързичко ще спомена - след хиляди изследвания, цветни снимки и какво ли още не ме обявиха за тотално стерилна - е нека дойдат да ме видят сега  Mr. Green Mr. Green Mr. Green (една стара мома - шефка в МД - София)
Първото бебче, което загубих беше чрез инсеминация. Трябваше след кюртажа да почивам 6 месеца, а аз на 4-тия бях вече бременна с Влади по естествен път... 
Да са ми живи и здрави, много си ги обичам. Гордо обявявам, че ме обичат 4-ма мъже едновременно  Mr. Green

katq123, имаш стиснати палчета от мен. Сигурна съм, че всичко ще е наред  Hug Hug Hug Ама да пишеш, чу ли?

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 23:49 от NellyDi

# 577
Добро утро мами!  Hug
Катя чакаме те днес с хубави новини  мила Hug
Нели схемата ти върви и при мен, т.е моята дъщеря имаше навършени 8 години когато забременях, т.е четно число, и ето пола се сменя  Hug, ама че съм щастлива ако знаете (sun).
Да не забравя да пожелая на всички мами хубав понеделник и една успешна седмица, изпълнена само с хубави новини, за работещите мами - по-малко стрес и натоварване, а за почиващите мами - повече релакс и спокойствие  smile3525.

# 578
Добро утро чудесна закуска Стискам палци на на Катя и се надявам схемичката и при мен да излезе вярна сега да е момиче

# 579
Здравейте,

Колко  много сте изписали .И колко много емоции  Simple SmileДокато ви изчета,ми отне доста  време.
Катя-дано успешно  се справиш  с  токсоплазмозата. Стискам палци
   Аз книги за бременни не съм  си купувала,но  си извадих старите списания за бременност и бебето и  сега си ги препрочитам.
    За отпуските смятам да си оставя каквото  мога за после.  Предния път като ми изтече майчинството трябваше  да се върна веднага на работа. И малката като тръгна  на ясла-болести,болнични,притеснения.  Не бях  полезена нито  на детето,нито на себе  си, нито на работодателя.
По схемата на  мен  се падна момче,но ще видим:)

# 580
 на мен все още не ми е правена токсоплазмоза  и тази седмица като ходя на консул. ще и кажа да ми пусне изследвания. Имали и др. мами без това изследване в 15 г.с

# 581
Не съм ви изчела назад и няма, защото установих, че много време отнема, а малко съществена информация.
На мен също не са ми правили изследване за токсопламоза. Сигурно защото не се поема от здравната каса. Пък и нямам котка, нямам и близки, които имат котка, така че това не ме притеснява.
Гледам, че отпуски сте коментирали... аз си направих план за вземането на всичките 20 дена до юли и дори вече бях в отпуск миналата седмица. За това и нямах време да ви чета. То не че на работа имам много свободно време, ама се стараех.

# 582
Добро утро, мами,

Хубав ден на всички! Успешна седмици на работливките! А на нас, мързеланките, да ни спори домашната работа, че тя свършване няма!

НелиДи, като се замисля твоята схема работи при всички случаи, които проверих и искренно се надявам аз да разчупя тази последователност. Все пак силно вярвам, че след като двама лекари, макар и на ранна ФМ, да са видели моето момиченце, да се окаже вярно.

За токсоплазмозата - не искам да се вкарвам и в този филм. Не съм си правила за тази бременност изследване. Все пак мия всички плодове и зеленчуци, повечето от тях ги беля, не готвя алангле. Остава вариантът да се заразя от външна храна. Чуденка съм да си пусна ли това изследване в Геника? Вие как действате!

Ама как ги поствате тези снимки-и-и-и!

# 583
на мен все още не ми е правена токсоплазмоза  и тази седмица като ходя на консул. ще и кажа да ми пусне изследвания. Имали и др. мами без това изследване в 15 г.с

Аз доколкото знам  се прави ако имаш котка,куче. Ако не  кажеш на лекаря ,може и да не ти пуснат.

# 584
Мама Рая харесваш си изображение, копираш URL му като дадеш десен бутон на мишката и го постваш тук и като пишеш съобщения има една иконка с картина натискаш първо нея и после постваш избраната картина, уф как го обясних само...дано си ме разбрала Laughing.
За токсоплазмозата знам че изследването се прави още в първия триместър , после било късно, по думите на моя АГ като го питах. Изследването не се поема от здравната каса, и затова никой АГ не го споменава.
И това изследване не се прави само когато имаш котка, кучето няма нищо общо в случай, за него се пускат други изследвания, бактерията която се развива по котешкото ако се нарича токсоплазма-гондия, която се среща в суровите меса, както и в немити плодове и зеленчуци.
Аз определено няма да си направя не само че е късно вече, ами и да не се вкарвам допълнително във филми.
Рая ти ще ходиш ли на микробиология, какво реши?

Общи условия

Активация на акаунт