Отговори
# 555
  • Видин
Катя, и аз от продавалника си взех един чифт дънки за бременни, които трябва да пристигнат в сряда и още един чакам да ми го пратят в понеделник. Чудя се и за още един newsm78 А роклички и блузи имам, само панталоните ми бяха проблем Peace

# 556
Здравейте момичета,

искам да ви попитам , какво ви е мнението за плуването в басейни по време на бременност, някоя от вас ходи ли ? Информацията е противоречива, от една страна чета, че е е много полезно, но от друга някои лекари изрично забраняват заради хлора във водата и не само...... newsm78

Басейните Анитка са принципно най-големия преносител на гъбични инфекции, иначе знам че плуването е много полезно за бременните  Hug
Niya тайната е в пакета мила  Joy. Преди време намерих в Лидъл едни гръцки банички със сирене, които са невероятни. И си знам един ден в седмицата и на мен ми се пада да мързелувам, че те са ми спасението. Само купуваш за допълнение кисело мляко и хоп - закуската е готова.  Hug
А за заместниците на мен са ми намери вече човек който ще ме замества - но чак от 1.03, та дотогава искам не искам ще работя. Обичам си работата, въпреки че е доста натоварена, да не говорим че е и рискова , защото имаме и лаборатория за отпадни води, въздух, почви, и оттам се сещате за какви химикали става въпрос. Гледам да стоя далеч, но все пак ....Но и да се стои по цял ден на бюро и да се разправяш с разни нервни клиенти, изтървали срокове или такива които го искат от днес за онзи ден не е работа  Laughing

# 557
Пепина , преди няколко седмици бях на вълна китайско,лошото при мен е,че с тази бременност ми се яде от един вид храна няколко последователни дни и след седмица тотално я отказвам LaughingТака например вече не мога дори да гледам пици Crazy
А за работата- и аз искам да ходя докато мога,че не съм свикнала да бездействам вкъщи,но ако ми се налага -няма да му мисля много Sunglasses
Николаева,стискам ви палци HugДано оздравеете бързо HugПази се,дано не е вирусче!
Блейда и аз чакам с нетърпение да чуя схемичката Wink
Стелина,може да няма беля,а да е само внимание от любов Heart Eyes
Nouvelle_vague , много си права-бебоците са най-важни!Изобщо не мисля поне засега да се занимавам със сметки,сметнах си майчинството - устройва ме WinkМоля се само бебо да е добре,пари се печелят Peace
Катя,Ния,,браво,ето на това се казва - да вършиш полезни дейности  newsm10 Тези дни и аз правих размествания в гардеробите,доста неща прибрах,но поне сега по-малко се чудя какво да облека,като знам наличните дрехи Laughing

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 15:04 от Тери.

# 558
О Тери и аз съм така мила , яде ми се нещо точно за няколко дни и после тотално го спирам, може би единствено с  плодовете и боба не е така  Laughing.
А за пазаренето момичета вчера си търсих бельо но не за бременни, а просто да ми е по удобно, намерих си страхотни боксерки и бодита, сутиен още в началото се наложи да си купя, че първо там се налях  Embarassed. И между бельото си намерих и една рокличка на супер сносна цена.
За гардеробите нищо не искам да размествам, защото така или иначе почваме ремонт и ще се налага да местя всичко.  #Crazy
За каква схема си говорите момичета  Rolling Eyes, дайте да я чуем  Simple Smile

# 559
Пепина,НелиДи,ни подсказа,че си има бебешка схема за изчисляване на пола и аз съм й поредния пример,че работи Wink И ние сега любопитстваме,каква е схемата Laughing
За бельото,още съм с досегашното,но след време мисля да мина на безшевно,че ми е най- удобно, а естетиката малко ще я загърбя Mr. Green
А за яденето- аз от плодовете вече не мога да ям банани Mr. GreenПОради прекаляване с количеството Laughing

# 560
momi4eta pri men dnes se okaza 4e boleduvam ot toksoplazmoza  Cry tova koeto iz4etoh do tuk e ujasqva6to kato posledici.Nqkoi sre6tal li se e dosega s neq?Utre sam na konsultaciq s parazitolog i se nadqvam da dade nqkakvi nadejdi.

# 561
  • Пловдив
Katq123 да не би резултата да е за минала инфекция? Защото ако е това значи, че имаш имунитет! А вече за инфекция в момента не съм се срещала, но доста често резултатите се тълкуват грешно и изпадаш в паника! Дано всичко е наред с бебчето!  Hug

# 562
momi4eta pri men dnes se okaza 4e boleduvam ot toksoplazmoza  Cry tova koeto iz4etoh do tuk e ujasqva6to kato posledici.Nqkoi sre6tal li se e dosega s neq?Utre sam na konsultaciq s parazitolog i se nadqvam da dade nqkakvi nadejdi.
Мила ти в коя седмица беше и как така се оказа че боледуваш от токсоплазмоза, изследвания ли ти правиха.
От това което съм чела знам, че е рисково ако си до 12 г.с., но затова паразитолог ще те консултира и ще ти предпише необходимото лечение. Мисля че се изследваха три вида имуноглобулин - Г, М и А. Той ще ти обясни всичко подробно, но недей предвалително да се притесняваш без да си говорила с него. Всичко ще е ок  Hug, ще видиш и за теб и за бебо.  Ще очакваме само хубави новини мила  Hug

# 563
  • София
katq123 какви изследвания си направи за токсоплазмоза? Това с антителата Ig G i Ig M е доста подвеждащо. Както казва и куклата може да се изтълкува грешно. Ако са Ig G ти е над нормата означава, че имаш имунитет. Ако Ig M е над нормата може да имаш инфекция в момента, но пак не е много сигурно и трябва да си изследваш пак Ig M  след 10 дни за да видиш дали нараства. Най- сигурния начин за да разбереш дали в момента имаш инфекция е ДНК анализа за токсоплазмоза. Дава категоричен резултат - имаш или нямаш инфекция. Отскоро го правят в Геника. Аз също се притеснявах за токсоплазмозата, защото имаме кучета и котки, които живеят на двора и се поинтересувах  доста по този въпрос. Аз си направих ДНК анализа в Геника, които ми излезе отрицателен и същевременно си направих Ig G  за да разбера дали имам имунитет - той ми е положителен. Ти говори и с паразитолог, но те съветвам да си направиш и ДНК анализа за да си сигурна дали имаш инфекция или нямаш преди да предприемеш каквито и да е действия. Цената на ДНК анализа е 55 лв. но е най-сигурен. Ето прочети и тук най-долу: http://www.genicalab.com/test4.php

# 564
Ami nqkade v 9 sedmica pusnahme igG okaza se polojitelen,Sled tova pusnahme igM toi be6e otricatelen(do tuk dobre mn se zaradvah) no doktora mi pusna o6te edin pat igG za da vidim dali 6te se poka4i na 3-ta sedmica sled parvoto ig G i rezultata e mnogo silno povi6avane koeto govori za teku6ta infekciq igG v na4aloto 80,sega 268.

# 565
tova govori 4e v momenta se gradi imunitet sre6tu toksoplazmoza i sam se sre6tnala s neq skoro.V 12 sedmica sam  Sad Cry Cry

# 566
Не се притеснявай излишно без да си се консултирала с доктор  Hug. Всичко ще е наред, сигурна съм  Hug

# 567
  • София
Консултирай се утре с паразитолог, да видиш какво ще ти каже. Опитай се да си спокойна и не го мисли! И според мен всичко ще е наред!  Hug

# 568
Katq123 не се тревожи предварително и аз вярвам,че всичко ще бъде наред с теб и бебчо.Стискаме палци newsm10 newsm10

# 569
Ха-ха-ха, ние юлските мами да не сме се наговорили тия дни да ядем едно и също. Банички, китайско, боб и спагети са основното ни ястие тия три дни. Момичета, да ви се похваля аз днес каква баница извъртях на моите мъже - да си оближеш пръстите. За първи път ми става така. Имам си една много свястна съседка - баба Вени. Малкият умира да си играе у тях, щото има един внук на 6 години и играчките са му страшно интересни. Отделно има и една внучка, която е любимата кака на Алекс. Та тя ми каза как я прави и стана страхотна по нейната рецепта. С готови кори е. Ще споделя на домакините: на два листа кори една под друга капваш олио. в една дълбока чиния разбиваш 2-3 яйца с кисело мляко и малко сода бикарбонат. в друга трошиш сиренце, ако искаш може да се добави и извара. не смесвайте двете смеси понеже се степвала баницата. така от двете смеси се слага отгоре и се завива. навива се на охлювче в намазана с олио тавичка. като наредиш баницата отгоре я надубчваш с нож и намазваш с останалото кисело мляко и яйце. слагаш малки бучки масълце на 7-8 места. печеш първоначално във фурната на 180-190 градуса. като почервенее намаляваш с 10-20 градуса, за да не изгори отгоре, а да се опече хубаво и отвътре. сервирате с айрян. много бърза и вкусна баница става.

дано да ви е харесала рецептата.

лека нощ, коремчета

Общи условия

Активация на акаунт