Отговори
# 540
  Добро утро   THE FLOWER радвам се че не съм само аз на 13.07

# 541
  • Видин
Добро утро и от мен.
Аз се възползвам докато домочадието спи, не че мъжа ми ще стане преди 12-13ч Laughing, но от дечко не мога да се добера до компа Blush
Николаева, благодаря за отговора. Тайничко се надявах да се смятат 18м назад, защото заради допълнителните 6м. майчинството ще ми се намали с около 50лв Tired, но здраве да е. В този ред на мисли да ви попитам, ако знаете, като сме болнични кой доход ни взимат - сумата от болничния или брутната заплата? Когато бременеех с Марти беше брутната заплата, независимо бил ли си болничен или не, но сега чувам противоречиви мнение, а и калкулаторите в нета също искат сумата на болничния, ако е така, още ще ми падне майчинството Sad
Тери, можеш да си излезеш в болничен още от сега. Наистина ни се полагат 180 дни преди 45 дневния болничен, т.е. някъде от 8г.с. Peace
За "Такъв е животът", и аз страшно много се разчуствам като го гледам, обикновенно нон стоп ми текът сълзите Blush
Добре дошла Джудулинка. Лека бременност и прекрасен финал  bouquet
Айде това е от мен за сега.

# 542
Ния, да, но отлагам болничния вече втори месец Rolling EyesИска ми се да работя,докато все още съм трудоспособна Laughing Иначе,ако зависеше от мъжа ми и АГ,още миналия месец да бяха ме изкарали в болничен  bowuu
А за майчинството се взема предвид сумата от болничния.Оф,всичко е много сложно, днес като ми остане време ще си изчисля и аз майчинството...
И от мен толкова засега,връщам се в кухнята,че моите мъже излязоха на разходка.Искам да ги изненадам с вкусно меню за обяд cook

# 543
Добро утро, майчета!

Хабава и спокойна неделя. Що се отнася до болничните и отпуските. Аз в 6 г.с. излезнах в отпуска - имам да взимам 28 дни. Обясних на работодателя какво е положението ми и той ме подкрепи и разреши отпуската накуп. Сега от 2012 имам 20 дни, но мисля да си ги ползвам след майчинството. В момента съм в 30-дневен болничен, който АГ-то ще ми продължи. Нямам никакво намерение да се връщам на работа. Тя е много напрегната, стресова, комуникира се с адски много хора - колеги и клиенти, спешни срокове, големи обеми и не на последно място - доста ми е далече. С колата дотам направо си е цифра, а с градския са три превозни средства. Общо взето отнема около час и половина в едната посока. Сега мога да направя паралел между първата и сегашната си бременност. Първо, стреса да ставам рано, да се оправям под часовник, да се притеснявам кога ще дойде автобуса, да ми мирише на снощен алкохол и да слизам позеленяла от автобуса. На работа забравям доли да отида до тоалетната, а камо ли да спазвам някакъв хранителен режим. С първата бременност нямах никакви оплаквания, но тази е толкова различна, че предпочетох да си остана вкъщи. Всеки сам избира са себе си, но Тери, след като и лекарят ти предлага да излезнеш в болничен, може би трябва да го послушаш.

djudulinka , добре дошла и леко бременеене.

Пепина79, как си мила?

На всички мамчета приятен ден, тук в София е много странно времето. Преди малко беше егати снежната виелица, а сега слънце е огряло. До после  bouquet

# 544
  • Варна
Niya_Petrova до колкото ми е известно по време на болничен за общо заболяване, обезщетението се изчислява на база 12 месеца назад - 80%. При болничен за раждане - 45 дневния - 90% за осемнадесет месеца назад. Майчинството се изчислява - 90 % за 24 месеца назад. Ако през тези 24 месеца си била в болничен - за тези месеци се взима базата, на която е изчислявано обезщетението (въпросните 80% за 12 месеца), а не сумата, която са ти плащали. Надявам се да съм била полезна   bouquet

# 545
Снеж, точно така е както си го обяснила, само ще допълня, че болничния вече се изчислява на база 18 месеца,нали от 2012 г увеличиха срока от 12 на 18м ...

# 546
Привет и от мен секси тумбачета!
Цял ден се мъча да седна да напиша два реда, но все нещо започвам да правя!
От сутринта реших да изненадам семейството си с обилна закуска, правих им моя сутрешен специалитет - банички с кисело мялко  Laughing, после се излежавах, гледах филмче и сега реших да стана да приготвя нещо за обяд!  И внезапно ми дойде идеята да им поръчам китайско, та общо взето днес само ще се мързелува  Joy
мама Рая добре съм мила, благодаря  Hug, просто ми е мързеливо и отпуснато днес!
Целувки на всички ви, по-късно ще се включа  Hug

# 547
Здравейте момичета,

искам да ви попитам , какво ви е мнението за плуването в басейни по време на бременност, някоя от вас ходи ли ? Информацията е противоречива, от една страна чета, че е е много полезно, но от друга някои лекари изрично забраняват заради хлора във водата и не само...... newsm78

# 548
  • Някъде по Дунава
Пак за майчинството, аз го изчислих и моето ще е горе долу колкото вземам сега заплата. Това като цяло ме устройва, защото преди вземах 260лв майчинство.
Тери, Ели имаше пак висока Т, но поне не беше през нощта а към 20ч. Облях я с хладка вода, сложих чорапки с оцет и вода на крачетата, нурофен и докато заспим спадна до 37,5 а през нощта съвсем падна. По принцип тя по 3 дни поддържа такава Т и очаквам довечера пак да има , но поне мъжът ми ще си е у нас, защото предните 2 вечери беше нощна смяна и бях сама.

# 549
Здравейте момичета,

искам да ви попитам , какво ви е мнението за плуването в басейни по време на бременност, някоя от вас ходи ли ? Информацията е противоречива, от една страна чета, че е е много полезно, но от друга някои лекари изрично забраняват заради хлора във водата и не само...... newsm78

Аз съм гледала филм за водна гимнастика за бременни - но то не беше българско. От една страна се говори, че плуването е много добър спорт, адекватен на състоянието, в което се намираме. В зависимост от месеца имаше различни начини на плуване. Тези с най-големите тумбачета плуваха само с крака - в ръцете си държаха от онези макарони. Обаче съм чувала, че кисненето е абсолютно забранено, дори във вана вкъщи е забранено, а какво остава там в басейна, където има и химикали и разни буби. Аз лично ще се въздържа от плуване тези месеци.

# 550
  • Видин
Николаева, дано Ели се оправи по-бързо и дано не е вирус Praynig Hug За майчинството и болничните ме интересуваше, защото от началото на декември се осигурявам на 800 лв., а като съм в болнични ще взимам около 400лв, точно заради тези 18м. които се взимат за база, и като не ми взимат 800лв. за база за майчинството ще падне доста, но пак ще е около 400лв., което е по-добре отколкото взимах с Марти - мин. заплата Mr. Green Е айде стига за мен, че ви отегчих Blush
Пепина, как ги правиш тези банички?
Анитка, и аз не мога да помогна с плуването по време на бременност. Не съм запозната Peace

# 551
Здравейте и от мен! Добре дошли на всички нови майчета в нашата юлска дружинка Hug
NellyDi, кажи за тази бабина схема Mr. GreenИнтересно ми стана,дали ще познае и при мен.
Много обичам тези забавни схемички.Тери казва че не са верни.И аз тайно се надявам да не са  Mr. Green,но ми е любопитно твоята каква е...

# 552
Добър ден и от мен тумбачета!Дано този неделен ден е изпълнен с много слънце,домашен комфорт и мноооооого любов ,както е при мен! Мъжленцето ми от сутринта се чуди какво още може да направи ,за да се чувствам като принцеса и успява:кафенце с цветя в леглото, топла закуска-обяд,комплименти, отстъпи си реда на компа без молби- дано не е сгафил нещо moresmile Mama na vladi при д-р Дянкова съм и ще ми бъде много приятно на кафенце с компанията ти!Сега се оттеглям, че изненадите продължават.Вече със сигурност ми намирисва на беля smile3532

# 553
Добро утро и от мен (сега ставам  Embarassed)
И аз доста се ядосах за тези 24 месеца, защото точно бях понатрупала като за предишните условия (18 месеца). Сега хващам около месец безработица и месец и половина на друга работа, на по-ниска заплата. Освен всичко друго съм и в болнични от края на 5 г.с., когато лежах в болница, та това допълнително ще намали, ама здраве да е  Simple Smile. Моята лекарка каза, че при тези вируси било абсурд да ме пусне на работа. Това донякъде е добре, защото освен че и аз треперя всеки път като изляза да не се разболея, и моята работа като на Мама Рая също е свързана с огромна доза стрес, кратки срокове и нервни клиенти. Кофтито е обаче, че животът самичка вкъщи доста доскучава - докато мъжът ми е на работа. Освен това имам твърде много време да чета разни щуротии из нета и да се шашкам Confused От друга страна, ми е кофти и за колегите, защото междувременно отделно от липсата ми, работата там се удвои и те седят до сред нощ и изнемогват. С работодателя обаче измислихме вариант, в който помагам от къщи с каквото мога (помолих без стрес и кратки срокове), пък в крайна сметка ми обещаха, че ще бъда възнаградена за това - при нас има система за почасово смятане, така че нещата могат да са горе-долу точни. Надявам се да успея да спестя за количката поне, живот и здраве  Simple Smile Може би, ако някоя от вас е в подобно на моето положение и скучае, пък има как да помага от къщи, също би могла да поговори с работодателя и да потърсят вариант Simple Smile Пожелавам ви прекрасна неделя и да не се ядосвате за сметки и болнични. Бебенцата са най-важни от всичко   bouquet
П.С. И аз съм на китайско последните два дни, направо откачам за ориз и спагети. За днес май пак това са плановете  Blush
А що се отнася до басейните, и на мен много ми се ще, но идеята за всички възможни бактерии и гадости... ще изчакам до юли  Simple Smile

# 554
Здравейте тумбачета!  Hug
Аз този уикенд играя "Сам в къщи"  Mr. Green Но ми е много добре. Изпратих мъжо на хижа да покара малко, то аз така или иначе не трябва да карам сега  Whistling. Аз пък се отдадох на неща, които отлагам от мноооооого време  Whistling Вчера ходих на пазар и си купих блузки и роклички  Flutter Все пак трябва да сме хубави и да ни е удобно. От продавалника си взех и два чифта дънки и едни джинси и вече съм доволна  bowuu
Днес пък най-накрая си подредих гардероба и прибрах всичко, което сега не нося и ми е чудесно  Party
Сега ще почина малко и отивам на гости на приятелка  Mr. Green
За майчинството наистина ще е по 24 месеца назад, защото се взима предвид, кога излизаш за 45 дневния преди термин, няма значение от кога си бременна или кога си разбрала и т.н. От тази гледна точка съм ок, защото отдавна съм се договорила с шефа да ме осигурява на добра сума (от неуспешните ми бременности само това е положителното).
Иска ми се и на мен болничен и боята работа емного стресова, но трябва да ми намерят замесник първо... ooooh! сега аз се заех да търся, че да стане по-бързо. Дано да имам успех.
Айде спирам, че се олях  Mr. Green
Прекрасна неделя на всички!   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт