Отговори
# 525
Честит празник на именичките и от мен!
Доколкото съм чела, присъствието на бащата се заплаща, даже в частните клиники е към 300-400 лв. Това си е екстра  Wink
Аз реших (пък и таткото е съгласен с мен) да не присъства на раждането. Май ще ми е по-силна подкрепа като е отвън, не искам да се шашка и да става свидетел на всичко, което се случва... Няма да е приятна гледка, нека запази красив спомен от дебелото ми шкембе и после живот и здраве да види директно малкия човек   ylinfant Ох, аз и без това толкова го тормозя мъжо с моята бременност - яде ми се това, пие ми се онова, лошо ми е, гади ми се, няма да гледаме този филм, не ми се излиза, не ми се работи .. и какво ли още не..  af

# 526
За по-чуствителните мъже има вариант да са с майката само в предродилната пак ще е ценна подкрепа.

# 527
pepina_79 в коя седмица си  и изобщо имали някой с термин 13 или 14.07.12г
 Честит имен ден на всички мами които носят името Нина
15 г.с и 3 дни мила, а за термин 13-14 може да прочетеш на първата страница от темата, там са записани имената на момичета, от къде са и коя по ред бременност е
Mamitta не се притеснявай, и аз често сменям настроенията, това ми се яде, онова не мога да го ям, лошо ми е, повдига ми се, боли ме гърба и така...нормално е и се радвам че ме разбира  Hug

# 528
  • В. Търново
Ооо, аз също от тези, дето не могат да си представят да има някой близък до мен докато раждам - да се опитва да ме успокоява и говори, мне! Дори мисля, че ще ми действа обратно. Може би аз просто съм от този тип, дето в трудните моменти се мобилизирам повече и по-добре се справям като съм сама. Като раждах първото си дете, майка ми и мъжа ми бяха отпред пред родилно и понеже пак беше юли и беше ааадски горещо, а аз раждах през нощта, бяха отворени прозорците на коридора на самото отделение..та..добре са ме чули  Mr. Green , дори са чули малката кога е изплакала точно.
Честит имен ден на всички Нинки. Не съм знаела, че днес имате имен ден. здраве и много хубави моменти всички!
Лека вечер от мен, ние сме на рожден ден мъжа ми тая вечер, та малко съботно разнообразие добре ще ми се отрази!  Wink

# 529
pepina_79 в коя седмица си  и изобщо имали някой с термин 13 или 14.07.12г
 Честит имен ден на всички мами които носят името Нина

Grinning Здравейте пиша тук за първи път. Бременна съм за първи път на 21 години съм и термина ми е на 16.07.2012
Много неща може да се разбере от този форум и си радвам че ще бъда част от него Grinning

# 530
pavlina vt въпреки че за теб не е било така в този момент звучи многозабавно твоето първо раждане и затова как са те чули близките Аз първото си дете родих в Търново август месец спомням си колко много майки раждаха в този ден след мен Беше 4.3-5.00 часа сутринта а все едно беше 12.00 на обед Приятно изкарване на рождения ден 

# 531
като чета из сайта а също и в "моето дете" какви изследвания се правят на бременните имам чувството че не съм попаднала на д-ка с първата бременност също не са ми правени чак такива изследвания освен за токсоплазмоза др. по специфично не Имали и др. такива мами

# 532
 добре дошла djuduinka и лека бременност

# 533
като чета из сайта а също и в "моето дете" какви изследвания се правят на бременните имам чувството че не съм попаднала на д-ка с първата бременност също не са ми правени чак такива изследвания освен за токсоплазмоза др. по специфично не Имали и др. такива мами
аз също се изумявам какви са тези изследвания и дали здравната каса в бг ги поема или само лекарите се опитват да изкарат пари.Преди 4 години като бях бременна с първото си дете никой не е коментирал за такива изследвания тук във форума.От моите приятелки в БГ никой не си е правил даже и токсоплазмоза а тук в Германия са съпер скъпи и не ги правят.

# 534
silveto_niki_svetli аз съм с термин 13.07. Simple Smile))

# 535
djudulinka добре дошла и лека и хубава бременност ти пожелавам  Hug

# 536
Нинс, честит имен ден   bouquet
Пепина, дано наистина е било бебето  Simple Smile И на мен ужасно много ми се иска да мога да го усещам, обаче като не знам какво е чувството, едва ли бих си повярвала поне до края на месеца  Rolling Eyes
По отношение на присъствието на бащата - с мъжа ми го обсъждахме вече (за мен също би било ценно да знам, че не съм самичка), обаче той отби атаките с "не съм сигурен, има време"  Laughing Ама като го знам как, преди да му взимат кръв, го преживява с тежки драми два дни по-рано, май не е най-добрата идея - ще трябва да плащаме на два екипа  Joy

# 537
  • Canada - Montreal
Привет Simple Smile
Моят мъж присъства на раждането на първото ни дете и сега дори не сме го обсъждали този въпрос, защото и двамата не съжаляваме ни най-малко.Бяхме се разбрали да ми стои до главата, а не между краката Mr. GreenТук е нещо съвсем обичайно бащите да присъстват на раждането, като дори има и отделно легло за таткото.Моето раждане продължи 18 часа, като на шестия ми сложиха епидурална и успяхме  да подремнем.Когато бебето тръгна да излиза ми намалиха значително упойката, така че си усещах всичко, но болката беше съвсем търпима.Когато главичката на бебето се показа леко, докторът попита мъжа ми иска ли да го погали преди да е излязъл.После го пита иска ли да среже пъпната връв.Изобщо се опита да направи този момент красив и незабравим и за двама ни.Съпругът ми успя да направи няколко снимки и клипче, които си преглеждам понякога с голямо умиление Heart Eyes
Друг е въпросът, че малко след раждането получих ужасни усложнения, за които сега няма да разказвам, че да не ви плаша.Мъжът ми беше повече от адекватен и ме видя в далеч не особено приятен вид, но това по никакъв начин не е попречило на отношенията ни PeaceНапротив Heart Eyes
Това го пиша и по повод на предишния спор за избор или не на екип.Мисля, че си е и до късмет.Мен ме изражда завеждащ отделение, но допусна грешка, която  едва не ми струва живота.Но ако можех да избирам кой да ме изражда този път, мисля  че след всичко преживяно, щях да избера лекар с добра слава, пък...каквото е рекъл Бог, такова Peace

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 00:50 от mimolin

# 538
  • Някъде по Дунава
Добро утро, юлчета! И миналата събота и поминалата неможах да гледам "Такъв е животът" , бях на английски, като слушам коментарите ви май е било интересно. Ще го потърся в интернет.
Ния Петрова относно тези прословути 24м и аз много се притеснявах и ходих да питам в НОИ. Обясниха ми че въобще за да се взема майчинство жената трябва да има работена 1 година назад, а размера на майчинството зависи от доходите 24м назад. Това като цяло ме устройва, защото точно 24м назад от започването на болничния ми през юни 2012 аз имам доходи.Преди това бях по майчинство с Ели.

# 539
Здравейте, юлски бременелки  Wink

НелиДи,благодаря ти! Много ми е любопитно каква е тази схемичка,имам колежка,която също знае някакви методи,но и тя е в майчинство сега и скоро не сме се виждали,за да калкулираме данните Laughing А по отношение на калкулаторите за пол,които поствах преди няколко месеца-смятайте ги за ментета Joy А аз съм доказателство,защото всички ми прогнозираха,че ще е момиче Laughing
Ния,аз снощи пак усетих някакво раздвижване,но все още не мога да му дам определение, но цяла нощ си галих коремчето Heart Eyes
За изчисленията на болнични и майчинство- ще ни ги изчисляват на база новоприетите нормативни уредби-24 месеца назад .Аз скоро говорих със счетоводителката ни по този въпрос.А,ако се  е питате,какъв доход ще се смята за месец без доход-отговорът е 270лв,не 0лв. Аз ползвах един месец неплатен отпуск преди време и затова разговарях със счетоводителката.Иначе ме устройва периода,защото обхваща месеци,в които сме имали доста премии.
Павлина,пожелавам ти поне бързо да се търкулнат дните до март  Wink
По отношение на отпуските,аз от този месец нататък всеки месец към края съм си планирала отпуски,защото имам 10 дни от мин.година,а за тази- ми се полагат 30 дни.Не ми позволиха да ги взема накуп. До май мисля да ги изразходя,но ще видим,тъй като АГ ми препоръча да изляза в болничен от следващият месец.Каза ми,че ми се полагат 180 дни и предвид условията на работа,трябва да си почивам,а не да се товаря Thinking
Говорите си за Такъв е животът-аз много се разчувствам като го гледам Sunglasses
За присъствието на мъжа в родилната зала-не мога да го причиня на мъжа ми ooooh! Горкият сега,когато имам болки не може да издържи,пък ако ме види как раждам, сигурно ще припадне  Crazy Изобщо не съм отваряла темата,знам,че ако го помоля не може да ми откаже,но не бих искала Heart Eyes
Nikolaeva,как беше Ели тази нощ ,надявам се не сте вдигали Т!!! Hug
Добре дошли,казвам и на новите майчета в групата и леко бременеене   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт