Отговори
# 510
Щях да забравя...ако има момичетя с името НИНА, да са живи и здрави, днес имаме имен ден Simple Smile)))

# 511
Привет отново мацки  Simple Smile
Прибирам се от кино с моята дъщеря, и пътьом си купих и една книжка " Книга за бъдещата майка" на Мишел Гликсман и Тереза Диджеронимо, уж отидохме до Хипо Ленд щерката да си избира подарък, а майка и залепна за книжките за бременни  hahaha. Та така, сега ще си имам едно полезно и приятно четиво за уикендите, а смятам като изляза в отпуск да се запиша и на курс за бременни, тук има чудесен такъв и смятам да се възползвам, защото със сигурност съм забравила много от нещата, които ми се случиха по време и след раждането на първото ми дете.
Относно отпуските, аз също смятам да си взема целия отпуск за 2012, както и да изчистя стария. При нас дори вече има график, задължават ни в началото на годината всяка една от нас да си даде датите предварително, което досега ми се виждаше безмислено, защото никога не съм можела да си планирам предварително отпуската, но към настоящия момент е друго.Та по този начин от 23 април излизам в отпуска до 18 май, след което следва официалния отпуск по майчинство, или 45 -те дни преди раждане  Simple Smile.
nouvelle_vague ти вървиш горе-долу с мен по термини, нормално е вече да си усетила бебо  Hug, радвам се за теб, както и за Ками и всички останали майчета, които са усетили рожбите си!
Niya понеже моя шеф имаше практика преди години да увеличава заплатите на всички бременни точно поради това че връщаха назад с 6 месеца, после година и т.н, още като разбра за моята бременност говори със счетоводстото, но се оказва че и нас ни сварва закона, т.е ще се гледат 24 месеца назад, което е тъпо някак си - това буквално си значи че две години преди да решиш да имаш дете трябва едва ли не да уведомиш работодателя си да ти увеличи заплатата, върху която те осигурява, за да се радваш на горе-долу сносно майчинство.  Joy Но както се говорихме и вчера, все пак това е България.
roxanna благодаря ти мила  Hug Hug Hug
kukla_ta благодаря ти мила, но избягвам да ги гледам, че много рева от емоции

# 512
Щях да забравя...ако има момичетя с името НИНА, да са живи и здрави, днес имаме имен ден Simple Smile)))

Е Нинка да си ни жива и здрава тогава, нека името ти носи много радости и успехи, любов и топлина,  да се радваш на здраво и хубаво бебе  Hug Hug Hug

# 513
  • Sofia
Привет момичета.
Първо искам да честитя именния ден на именничките днес, които носят красивото име НИНА.Мноооогооооооо здраве, щастие и незабравими моменти с всички, които обичате. И нека се чуствате много обичани и ценени. Весел празник днес..
Аз ви пожелавам слънчев и много интересен ден!
Нека бъдем много позитивни и да не се хващаме за конкретна дума! Всички очакваме най-хубавото на този свят и много важно е да сме щастливи и спокойни всеки ден.  newsm51 smile3525

# 514
Ох,дали не се разплаках като видях бебоците........голяма емоция...голямо нещо....Много съм развалнувана Simple Smile Hug Hug Hug  Laughing

# 515
Много Ви благодаря милички (хуг)

# 516
Нина, честит имен ден!  bouquet
Малина, аз също мисля, че между Дачева и Жекова, първата е по-добрият вариант. Жекова не само, че е доста ангажирана, но и съм попадала на доста лоши мнения за нея.
Относно темата за избор на екип, аз мисля, че всеки най-добре знае за себе си. Лошото е, че в повечето софийски болници е доста скъпичко, за частните пък да не говорим и като цяло избора на екип си има предимства, макар, че може да има и недостатъци. Специално обаче за присъствието на бащата, което обикновенно е обвързано с избора на екип съм с две ръце за. Много е важно да има близък човек до майката по време на раждането, изключително важна е тази подкрепа, а и както някой отбеляза, когато бащата присъства, докторите ще се въздържат от своеволия.

# 517
  • Видин
Звездичка, съгласна съм с теб относно присъствието на бащата или по-скоро това, че трябва да има близък човек до теб. Майка ми е лекар и присъстваше на раждането на сина ми. Наистина на мен ми беше много по-лесно, но пък на нея милата какво й беше, разбрах след това. Сега ще се опитам да се договоря с лекарите мъжа ми да присъства Rolling Eyes
Пепина, значи нас няма да ни изчисляват 18м. назад, нищо че сме в заварено положение. Еми някак си не ми се струва честно Crossing Arms Все пак ние сме си изчислили някаква сума и изведнъж хоп, няма да е така. След като сме заварено положение, т.е. забременяли сме преди да се приеме закона, би трябвало да сме по старите правила, НО си права, че живеем в България Tired
Нинс, честит имен ден. Много щастие и късмет ти желая и най-вече прекрасно бебе юли  bouquet
Честито и на другите именници Hug
Кукла, благодаря че ми напомни за "Такъв е животът". Пак редях няколко реда сълзи. Обаче онази свекърва беше номер 1 #2gunfire Едно време не са гледали децата така и не ги били глезили #Cussing out

# 518
Ния, то по принцип в повечето държави е разрешено какъвто близък ти имаш желание да присъства даже позволяват и по двама души, но и само мъжа да е пак е много важна подкрепата му.

# 519
  • Видин
Ния, то по принцип в повечето държави е разрешено какъвто близък ти имаш желание да присъства даже позволяват и по двама души, но и само мъжа да е пак е много важна подкрепата му.
Подкрепям с 2 ръце Peace Peace Peace

# 520
Аз пък не мога да си представя мъжа ми да ме види в този момент!Нито той има желание,нито аз! Ще знам,че е отвън и чака да родя детенцето му и това ще ме мотивира още повече,ако седи до мен ще се притеснявам!Бих предпочела майка да е до мен,знам,че няма да ми откаже,но предпочитам никой да не знае когато раждам,за да не ме мислят и да не се притесняват!

# 521
  • София
Здравейтеее  Hug
Нинс, честит имен ден!  Tada Желая ти здраве, любов и безброй поводи за усмивки  Hug

Момичета, двамата с мъжа ми искаме и той да присъства на раждането  Heart Eyes Знаете ли дали това се заплаща допълнително?
Чух, че много мъже всъщност искат да присъстват и да бъдат до жените си, но като видят за какво става въпрос и си заминават да чакат отвън  Laughing

# 522
BeReady-Заплаща се присъствие на бащата!  Hug

# 523
И аз не мога да си представя мъжа ми да е в момента на раждането ми, някак си един път съм минала през това, и знам че гледката не е особено красива, колкото и да се обичате! Всъщност като се замисля предпочитам никой от близките ми да не е там, не искам да причинявам на никого гледката от родилните мъки, независимо колко време продължават.
А мъжо като го попитах дали иска да присъства , и отговори, ако съм там, незнам лекарите на кого по.напред ще трябва да обърнат внимание, като прибеля очи  hahaha Много се смях с него и го разбирам честно казано.
Но пък има мъже които искат да са неизменна част от всяка част от бременността на жена си, както и от самото раждане  Simple Smile

# 524
pepina_79 в коя седмица си  и изобщо имали някой с термин 13 или 14.07.12г
 Честит имен ден на всички мами които носят името Нина

Общи условия

Активация на акаунт