Отговори
# 495
Здравейте момичета, благодаря за красивите пожелания. Тази сутрин едва се събудихме, много щастие, радости,положителни емоции вчера.
Прочетох че сте писали за раждането-аз раждах секцио, въпреки че всичко тръгна за нормално раждане, но в един прекрасен момент разкритието  спря на 6 см. и дотам. Та се наложи секцио,хем си раждах нормално т.е. изтърпях си всички контракции и болки и хем ме срязаха. Така, че и сега трябва да раждам секцио- няма как. За раждането ми първият път си избрах доктора който ми следеше бременността, сега пак ще си избера него. Като си избереш доктор- то е ясно че ще платиш и ти се обръща повече внимание, а ако раждаш така на който попаднеш трябва да се молиш да попаднеш на доктор- ЧОВЕК.
Лек ден на всички, аз ставам че и днес ще посрещам гости за вчерашния рожден ден.

# 496
  • Видин
Добро утро Hug
Добрах се до компа, но нещо не ми се пише Blush
Виждам, че някои се изнервиха от темата за раждането, така че предлагам да я спрем дотук, все пак почти всички се изказахме Peace
Днес ми се стори че усетих малко ритниче Heart Eyes, тези неща не се забравят и съм почти сигурна че е така. Силно се надявам на 19ти като ходя за болничен док пак да ме погледне на видеозона, защото последния път малкото ми мъниче спеше и не искахме да го будим, само чухме сърчицето и това ми беше достатъчно Mr. Green
Чао за сега че имам работа

# 497
  • В. Търново
Здравейте и от мен! Благодаря за закуската, много добре изглежда, макар че време за обяд си стана  Mr. Green Мнението ми за дискусията- подкрепям пепина по повод, че не всеки има възможност да плаща тези пари, необходими за избор на екип и всички допълнителни услуги, подкрепям и момичетата, които са си изпатили и са готови да си плащат!  Hug
Минаваме на радостни темички вече...
Тери, искам и аз отпуска... Grinning Живот и здраве и аз ще пускам, ама чак март.
Я да питам работещите, вие на какво мнение сте по повод отпуските? Ще чистите ли цялата си годишна отпуска за 2012, или ще я държите за ползване след връщане на работа? Преди месец се чу безумното предложение отпуска, натрупан по време на майчинство да не се ползва след това или по-точно-майки, по време на майчинство-да нямат отпуск изобщо. Аз с първото си дете  не си ползвах отпуска, ползвах после натрупалите се дни за 2 г. и отгоре, което добре ми дойде при тръгването на ясла и вечното боледуване  Twisted Evil Но сега си мисля да си изчистя текущата отпуска за годината преди да изляза по майчинство май месец, да не вземат милите ни и скъпи политици да променят  за пореден път закона и да ни отрежат и малкото плюсове, които имаме ентусиастите да раждаме и гледаме деца в България. Ох, отплеснах се, ама ще ми бъде интересно вие какво мислите по въпроса с отпуските? Лек и хубав ветровит ден !  Hug

# 498
Niya_Petrova-И аз усещям някакво по-скоро пърхане,но не мога да разбера дали е бебка...много съм объркана,още малко да порасне и ще знам със сигурност,че е тя!
Не разбрах,защо почна този грозен спор,но не мисля,че е нужно да се натоварвате!Всеки има право на мнение и не трябва да оспорва чуждото,тук сме се събрали да споделяме радостта и тревогите си...не споровете!:) Дайте малко по-ведро Simple Smile  Hug  Hug Hug

# 499
  • Някъде по Дунава
Pavlina, относно отпуската на мен сигурно ще ми я изплатят, защото съм на срочен договор до края на юни, а не очаквам да ми го подновят, защото ще се утежни и без това изтънелия бюджет на училището. Тъй като работя в малко селско училище и сме само 7 учителя немога да си позволя и дълъг болничен, защото няма кой да ме замества. В голямото училище по един предмет са няколко специалисти, а ние дори преподаваме по 2-3 предмета. И аз си мислех да изляза от началото на втория срок в дълъг болничен, но ще е трудно да се намери заместник и реших всеки месец да си вземам по няколко дни болнични, а криво ляво ще ме заместват за кратък период от време. То и без това нашите ученици не са от най-ученолюбивите.

# 500
  • Сливен
Здравейте, гледам вчера спорове е имало - само да кажа на Пепи, че не съм обидена, а напротив подкрепям написаното от нея.
Относно отпуската - аз си я планирах за цялата година, все пак не искам да предизвиквам съдбата.
pavlina_vt , бъди сигурна, че както и да променят закона, няма как да ни изгори отпуската, при положение, че сме в отпуск по майчинство. Аз съм си писала отпуска през ваканциите, защото синът ми е предучилищна и в детската градина за тях спазват ваканциите на първокласниците и още от 01.06. ще е в лятна ваканция.
Хубави почивни дни на всички  Hug

# 501
  • Видин
По темата за отпуските не мога да се включа, но друго искам да ви питам Rolling Eyes Нали приеха закон майчинството да го изчисляват на база 24м. преди 45 дневния болничен. Това е ОК, но ние като сме в заварено положение newsm78 Питам защото, когато забременях с Марти имаше същата промяна, само че тогава от 6м. го направиха на 9м. Аз разбрах че съм бременна на 21.12.2006г., а закона влизаше в сила от 01.01.2007г., и тъй като бях заварено положение, на мен ми изчисляваха на база 6м. назад. Дано сте ми разбрали въпроса. Някой интересувал ли се е как ще е?

# 502
  • София
Здравейте,мацки Hug
Ние с малчо преди 1 час се излюпихме от леглото,лелеее,голям сън падна Mr. Green
Но за мен е нормално,аз стоя вечер до късно,че поработвам и сутрин когато ми падне,се успивам здраво hahaha

За болничните,аз работя за себе си и да взимам,и да взимам все тая.Трябва да говоря със счетоводителя да видим какво ще каже евентуално от края на май да си взема,но ще видим.Не знам как ще работя с дете във ваканция и с голямото шкембе.А сме само две - аз и моята колежка newsm78. Трябва да забавим работата,то е ясно,ще мислим като наближи Simple Smile

И аз от вчера усещам едно пърхане в корема и едно потрепване Laughing.Очаквам до 1-2 седмици по осезаеми усещания, баткото го усетих в 14 г.с,хем ми беше за първи път.

Хубав уикенд на всички Hug
Тук пече едно хубаво слънчице,след малко ще водим дечко на пързалката и малко на разходка Grinning

# 503
здр. юлски мама, аз съм една от тях,много ще се радвам да стана част от форума ви.Аз съм в 3 месец, обаче се притеснявам че напоследък много ми каркорат червата,нз това нормално ли е,особено вечер. Благодаря предварително

# 504
Момичета,
И аз от вчера имам нещо като тик в корема - все едно ми играе някой вътрешен мускул. Само че ми се вижда доста високо - горе-долу на височината на пъпа, отдясно. Появява се от време на време, не много рядко. Чудя се какво може да е newsm78. Струва ми се невероятно да е свързано с бебето, а мисля, че не са и контракции, тъй като вече имах и сякаш бих ги различила... Ако някоя мама, вече минала през това, има идея, ще се радвам да пише  Simple Smile
Аз днес мисля да се отдам на разходки и евентуално купуване на някоя специална дреха, че вече съвсем нямам какво да обличам  Simple Smile Пожелавам ви чудесен съботен ден Hug  bouquet

# 505
Закуската изглежда многоооо вкусна . По-късно ще се вкл.и аз към групата на юлските бебчета че сме на опашка вкъщи с компютъра. Иначе ми е много приятно да чета написаното и да се радвам с останалите мами на хубавите събития и да стискам палци на тези които им се е случило нещо

# 506
  • Пловдив
Момичета гледайте по БТВ Такъв е животът от 15:00 часа, сериите са за раждането, и отглеждането на деца в България! На мен миналата серия много ми допадна!  Hug

# 507
Еййй, кукле, браво, щях да забравя, а цяла седмица го чакам  Simple Smile наистина миналата част беше много интересна Simple Smile

# 508
  • Видин
Момичета гледайте по БТВ Такъв е животът от 15:00 часа, сериите са за раждането, и отглеждането на деца в България! На мен миналата серия много ми допадна!  Hug
И аз щях да забравя, миналата седмица хванах само края, ама как ревах ooooh! толкова мило ми стана, особено онова момиче като роди секцио и й дадоха бебето Blush Heart Eyes Незабравими моменти Hug

# 509
kukla_ta-Мерси мила,че ме подсети Simple Smile Имам малко гости и съвсем бях изключила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт