Отговори
# 480
Здравейте и от мен, момичета  Simple Smile
Анчелоти, честит празник на теб и семейството ти. Да направиш сина си щастлив и горд батко тази година   bouquet
Ния Петрова, честит празник и на твоето семейство.  Two Hearts Да си спретнете чудесна юбилейна година  Simple Smile (между другото половината ми роднини са от Видин и съм прекарала доста време там като малка, та като те чета, все за Видин си мисля  Simple Smile)
Виждам, че обсъждате раждането. Аз, живот и здраве, смятам да родя в частна клиника. И това не е защото имаме много пари или оправдавам плащането, при условие че и двамата със съпруга ми сме здравноосигурени. Взех това решение с времето и най-вече с горчивия си опит за последната една година. Накратко: след втората неуспешна бременност не знаех към кого да се обърна и какво да правя. Започнах да си самоназначавам изследвания и да питам по-близки и далечни познати за наистина добър гинеколог. Ходих веднъж в Шейново и платих на ръка 50 лв. на един похвален доктор, който не ми каза абсолютно нищо, което вече не бях прочела във форумите, и едва ли не ме посъветва да почакам да станат три аборта и после да се изследвам. После ме насочиха към една специалистка уж по точно такива проблеми в Майчин дом. Започна с 25 лева консултация на ръка (парите се прибираха от сестрата и нямаше нито едно веществено доказателство, че въпросната лекарка е преглеждала или говорила с някого), после се започна с едни прегледи, които също плащах на ръка, без документ, и по време на които тя ми заяви, че нямам овулация и че най-вероятно имам Синдром на поликистозните яйчници, което за мен звучеше страшно и странно на фона на две бременности за 3 месеца (как става тая работа без овулация  newsm78). Накрая ми писна да си давам парите за глупости и се престраших и отидох в специализирана клиника за репродуктивно здраве. Оттогава получавам отношението и компетентността, от които имам нужда. Плащам на каса срещу касова бележка, имам досие и не се налага всеки път да обяснявам за какво съм там. Приеха ме в болница за прокървяване в края на 5 г.с., без установен дори ембрион, само сак, и то при условие, че ги убеждавах, че нищо няма да излезе от тая работа. Никоя държавна болница не би ме приела в 5 г.с. Платих си само изследванията, престоят се поемаше от ЗК.
Сега ходя там на ЖК. Направих един безумен опит да получа поне малкото, което ми се полага от държавата. Запътих се един ден към Втора градска след редица добри мнения, които прочетох за там. Записах се на ЖК при лекарката, която беше тогава на смяна (Парлапанова - по-възрастна от баба ми, но възрастта не е порок, ако всичко останало е ОК). Резултатът: тази жена сама призна, че не може да работи с ехограф, след един нелеп опит да види "нещо, около 8-9 см" в 10 г.с.! Преглежда ме с някаква ръкавица, за която още се моля да е била първа употреба, притопли спекулума, който уж трябва да е стерилен, на чешмата ooooh! После само дето умрях от ужас да не съм си причинила нещо с това ходене... Та така, много дълго стана, sorry  Embarassed  Но накратко това са моите доводи, ако, дай Боже, всичко е наред, да раждам в частна клиника (макар че и това пак зависи, защото, както беше писал някой по-горе, те са спецове в нормалните ситуации, за усложненията е друг върпос) Simple Smile

# 481
Pepina 79 те бабите ни нито на ЖК са ходили, нито на ФМ, нито на нищо! Несериозно е това сравнение, което правиш.
Аз изказвам личното си мнение, базирано на моя личен опит и на никого не го налагам.И че е личен избор кой как ще си ражда е повече от ясно за всички.Няма какво да ми се нервираш!
И на кое от всичко казваш гевезлък или там както се казва(сигурно глезене имаш предвид), че не ми е ясно? Личното предпочитание на жената да избере условията, при които да ражда ли  Simple Smile?

# 482
Pepina 79 Направо ме уби с написаното....

" я си представи че си броиш стотинките в джоба - пак ли ще говориш за екип, та нашите баби на полето са раждали на времето, стига гевезелъци! "

хайде малко по спокойно, тук всеки има право да си каже мнението, независимо дали ти харесва или не.....1 во ако си броиш стотинките в джоба, според мен последното нещо което трябва да правиш е да раждаш дете и да го обричаш на нищета....2 ро това за бабите ни или в днешно време жени от африкански племена раждат по полета - страшно сравнение направи- защо ти не отидеш в полето тогава ? И 3 то ..... "гевезелъци" и аз не знам точно какво означава, само мога да предполагам, че е глезотии.....е това беше най- голямата глупост, колко майки по рано днес са написали как са изпатили и че не искат да рискуват живота на децата си като се има в предвид "загрижеността" на лекарите в Бг ....и ти на това му викаш глезене..... ooooh!

# 483
  • Пловдив
Олеее чак не ми се включва в дискусията за избора за раждане! Недейте така момичета, нека запазим добрия тон в темичката! То верно хормоните бушуват, ама не се дразнете така една със друга!
Pepina79 сигурна съм, че никой оттук не иска глезотий, просто иска най-доброто за бебето си и ако има възможност го прави!  Hug
 В повечето големи градове има доказани специалисти, които е добре да са до теб когато раждаш, и ако бременните могат да се възползват от тези специалисти нека го направят!
Аз лично в момента имам възможността да се възползвам от услугите на голям специалист! И ще родя в частна клиника, ако го докарам до 9-я месец, иначе ща неща отивам в държавна болница, където няма да познавам никой, но с избор на екипа поне си гарантираш някакво отношение най-малко и доста повече внимание, ако си платиш! Преди беше под масата, сега поне е регламентирано! Това ни е държавата, меркантилната страна на лекарите я виждаме всеки ден и по ТВ и в реалния ни живот!
А сега се сетих! Ако отида да раждам без екип задължително ще си платя присъствието на мъжа ми! Нека пред него някой ме обиди или ми бие шамари да не викам или ми скача на корема.... и куп други случки, които знаем, че са истина!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 484
Добър вечер милички  Hug
Момичета,темата запозна да става тягостна.Всеки има право на избор,всеки си преценява способностите и възможностите.Нека да не се караме.
Тук сме за да споделяме мнения,вълнения,опит,но не и да се обвиняваме и да се съдим спрямо решенията един другиго.
Приемам мнението на Пепи и нейния избор,но...Мила не бих казала,че е гевелезък това,че някой иска да си плати лекар,да се чувства сигурен и спокоен,особенно ако има видяно и чуто от първа ръка.Не искам да разказвам истории,защото тук не е мястото да се плашим или всяваме притеснения,но на базата на тези истории аз взех решение,че по-добре 200лв по-малко,но да посрещна детето си с усмивка.
Предлагам да сложим край за сега на тази тема,че много се разгорещяваме.Имаме време,нека сега да се насладим на текущите емоции.Кой го сърби,кой го боли,кой го ритат и т.н.  Laughing
Анитка мисля,че не си много права за първото.По тази логика доста хора никога няма да имат деца,защото са доста зле финансово.Отварям скоба-според мен Пепи е имала предвид,че едно семейство би се затруднило финансово ако трябва да си плати и избор на екип....не говорим за нямане на пари и за хляб.
Хайде лека вечер тумбачета  Hug   bouquet

# 485
  • София
Стига,бе,момичета Crossing Arms
Почувствах се все едно съм в Клюкарника Tired.Да не разваляме хубавата си темичка с безсмислени спорове.
Всеки има право на мнение.
И според мен Пепи имаше предвид,че наистина голяма част от семействата в БГ не могат да си позволят да платят 1000-2000 лв.само за раждането,отделно още поне толкова за първи покупки за бебето.Трябва да сме реалисти,повечето ми познати,които не живеят в София или Варна,са много далеч от такава реалност.
Има и такива,които теглят заеми да карат колички по 2000 лева,а имат семейни доходи от 1000,и в същото време раждат без екип,че е скъпо.Е,какво,хора всякакви-приоритети разнородни Laughing
Та,всеки според чергата и разбиранията си.
Само спорове да няма,или поне да спорим конструктивно Wink

# 486
Добро утро, мацки.  Sunglasses
Обещавам вече да не задавам никакви въпроси!Съжалявам много,че невинният ми въпрос предизвика такива отзиви, почувствах се супер виновна! Много ви моля и аз, да сложоим край на този дебат Peace Peace Peace
 newsm51
Иначе за мен днес е радостен ден, защото това е последният работен ден преди отпуската ми  newsm44 Как ще мързелувам другата седмица,ако знаете  Mr. Green Blush
Черпя всички ранобудни майчета, а и тези, които ще поспинкат днес да късно с лека закусчица

Радостно, е,че имаме още попълнения Flutter
Mimimi, добре дошла и леко бренеене Hug Не знам, момичета как стоят нещата в другите групи, но определно ние заформихме една голяма дружинка, пожелвам да останем задружни докрай Peace
Хубав уикенд на всички ви , да релаксирате подобаващо, да се поглезите, а и да прекарате хубави моменти с любимите си хора   bouquet

# 487
  • Някъде по Дунава
Добър ден! Тери, благодаря за закуската. Напоследък не ми се захваща нещо с кулинария, всяка свободна минута гледам да почивам. А предишната бременност кипях от енергия. Добре че моите не са много придирчиви.
Момичета, толкова много сте изписали за 2дни. Вчера тъкмо щях да пиша и Ели вдигна висока Т, над 39. Такова нещо не ми се беше случвало. Буквално з 15 мин. както беше весела и взе да трепери и да вика че и е студено. Смъкнахме я и дано тази вечер не се повтори.
А относно раждането колкото майки, толкова и истории. Първия път родих с уговорка и не съжалявам.Свекървата много ме критикуваше че щели сме да дадем пари на вятъра, защото дъщеря и роди без уговорка, но важното е че мъжът ми и майка ми ме подкрепиха. Аз съм от малък град без АГ отделение и единствената ми алтернатива беше Плевен. След разпитване се насочих да родя във Втора база в Плевен (тоест болницата), а не частна клиника, но пък ходих на консултации в една частна клиника. До последно Ели беше разположена седалищно и на последния преглед 2-3 седмици преди термина ми, когато трябваше да определим дата за секцио, тя се беше обърнала. Уговорих се с лекаря за 2 дни след термина ако не родя да отида в родилното, когато той е на смяна и да предизвика раждането. Така и стана, за което сега съжалявам. Макар че беше минал термина явно не му беше времето. Доста се мъчих в предродилна зала, но пък самото раждане мина за 15-20мин. и нямам нито един шев, а от това най много се страхувах. Ели се роди 3,560кг и 53см. След това лекарят ме посети 2 пъти преди да ме изпишат и не ми взе пари, защото бил на смяна.
Сега ходя пак при него на консултации, но той вече дава по рядко дежурства в болницата, защото в частната клиника вече може да се ражда и той се занимава с това там. Немога да си позволя 1000лв за клиниката, защото ние сме предвидили да похарчим толкова, но за ремонт на стаята на Ели. Можем да отделим не повече от 500лв. Мисля когато дойде момента да извикам, ако е свободен, ако не ще родя при този който е на смяна.

# 488
  • на брега на морето
Добро утро и от мен! Simple Smile
Мерси за закусчицата, Тери! Разкошна е. Hug
Утре летим пак наобратно към Норвегия и другият път като дойдем в Бг трябва да сме трима, живот и здраве. От тук насетне ще се продължи следенето на бременността ми там. Жалко от една страна, защото много ми се искаше Давидков да ми я следи, както и раждането...
Той ми каза, че трябва да раждам със секцио. Sad Защото мат. ми шийка била много дълга и тясна, основата и към матката била 1.8 см и много деликатен участък. Нямало да има достатъчно разкритие и т.н. Нямам си на идея какви са нормите за ширина. newsm78 Чувала съм от колежка(норвежка), че в Норвегия е чудо да ги навиеш за секцио. Прибягват до него само ако положението вече е крайно наложително. Затова ме чака трудно убеждаване. Rolling Eyes Страх ме е да не кажат като на една приятелка -дай да пробваме нормално пък ако не стане със секцио. Горката имаше много тежко раждане(в Бг). Ще направя всичко по силите си, за да ги убедя, дано имам късмет!
Приятен ден на всички!  bouquet

# 489
Ужас и тази тема не мина без караници. Shocked Rolling Eyes ooooh!
Мелина лек полет !
Дано днес си успокоите хормоните .  bouquet

# 490
Добро утро и от мен мамчета Hug
Тери благодаря за закуската  :  bouquet
Приятен уикенд от мен
Аз мисля че е още рано да мислим за раждането  Embarassed, но с интерес ви следя (нали ми е първо раждане, даже като се сетя страх ме хваща  Embarassed)
Честито ма мамчетата които са усетили вече бебчета  Hug

# 491
Добро утро момичета!
Тери благодаря за закуската мила, и не се чувствай виновна , че в темата се повиши тон - в никакъв случай не си била ти причината. Опитах се да обясня, че не всяко семейство има възможността да отдели толкова пари за раждане, екип и прочие /не казвам че моето не може, както ме обвини едно от момичетата - Anitka мисля/.  А за добрия тон Anitka , когато съветваш някого да спазва добрия тон, опитай се първо ти да го спазваш без да обиждаш конкретен човек  Simple Smile  Hug В никакъв случай не се чувствам обидена, предполагам си се запалила от моя пост за което се извинявам, а за думата "гевезелък", идва от българската дума  "гевезе" и означава разглезен човек или човек който обича да си угажда  Simple Smile Но това не целеше да обиди конкретен човек, пак повтарям!
Исках да кажа, че се поставям на мястото на онези хора, които повече от всичко искат да си имат детенце, а не могат да платят за така "искания " лекар или екип, който може да се окаже не толкова добър, колкото са мислели. Както и да е!
Отново се извинявам на всички момичетата, които са се почувствали обидени от думите ми, но аз не говорих конкретно за никого, а хипотетично! Нека наистина успеем да запазим добрия тон и се подкрепяме взаимно!

Мелина 3 има време мила до финала, може да не се наложи секцио - не вярвам да те оставят да се мъчиш ако раждаш в чужбина, все ми се струва, че тяхното здравеопазване и доста по читаво от българското.
nikolaeva бързо оздравяване на дъщеричката ти  Hug
Усмихнат ден на всички!  Hug

# 492
Николаева,  дано ви се размине! Гледам,че децата ни са на почти една и съща възраст. На мен,ако Нурофена не ми помогне за висока Т, правя следното по препоръка на колежки- в един съд слагам белтъка на 1 яйце и много оцет- със сместа мокря чорапките на детето и му ги обувам, след 5 мин Т пада. Иначе може и с чаршав,напоен с оцет, но е голям шок за тялото на детето Wink Бързо оздравяване Hug
Мелина 3,и за Англия знам,че е така по отношение на секциото, но можеш да ги убедиш,че имаш мед. причини! НЕ се притеснявай! HugИ лек път разбира се Wink
Пепина  Hug  Hug Hug
Момичета, аз приключих работния си ден и официално от този момент съм в отпуск  bowuu newsm44
Отивам да си видя мъжете вкъщи  и да се полюбувам на почивката си  Heart Eyes

# 493
  • на брега на морето
Благодаря ви момичета! Много сте мили!:hug:
Важното е с бебоците всичко да е наред. preggo А и както казахте до финала има време, нормално раждане или секцио-божа работа. Само да са здравички.   ylinfant Да мислим положително. smile3531

# 494
Добро утро и от мен, момичета. Много сте изписали тези дни, не успях да изчета всичко.

Пепи, сигурна съм, че не си искала да опидиш някого.  Hug

Мелина 3, лек път ти желая. Аз бях останала с впечатлението, че си в Холандия... Тук в Белгия също не са фенове на секциото.... Това за шийката - не се притеснявай, много е рано, даже сега трябва да е затворена, а чак в последните месеци да се изглажда - спокойно  Hug Hug Hug

Виждам, че сте изчерпали темата, ама ми се иска и аз да ви споделя на бързичко. Раждала съм два пъти в 1-ва АГ "св. София" и двата вариянта - първият път с баткото - родих нормално без упойки, без избор на екип. Не съжалявам, просто случих на акушерка... Лекарката дойде да ме закърпи и да си призная, повече ме боля докато ме шиха отколкото докато раждах. Имах 5 външни и 20 вътрешни шева. Шиха ме без упойка  ooooh!
Вторият път с близнаците беше по различно - бях се нагласила за нормално раждане, обаче в последните месеци нещата се развиха коренно различно, единият от малките беше напреко и имаше вероятност първият като се роди нормално за вторият да ме срежат. А и освен това в последните месеци направих консултация с очен специалист (кой питаше за диоптрите? Консултацията се прави последния месец) заради висок диотпер (след първото раждане качих 1,5 диотера - и съответно с близнаците вече бях -4,5  Blush). Та по препоръка на този очен специалист отидохме на секцио. До тук добре, но като дойде момента една лекарка каза (беше шефка на патологията) "Никога не сме имали случаи на отлепяне на ретината заради раждане - не позволявам секцио - ще раждаш НОРМАЛНО". Е, да, ама аз вече се бях нагласила за секцио и им теглих една и си платих на касата и си избрах екип. Та, родих секцио. Друг е въпроса, че после въпросната шефка наказа лекаря, който ме оперира, но това бяха вътрешноболнични скандали, за които просто допринесох без да искам и навредих на младият лекар.  Cry

Сега да си призная ми е много интересно тукашните лекари какво ще решат - дали ще ми разрешат да родя нормално или ще ме срежат. В БГ със сигурност щяха да ме режат, но тук е друго... Ще видим. Но, ако трябва АЗ да избирам - предпочитам в момента нормалното раждане.
Разликата между двете бяха следните - при нормалното раждане ме боля преди раждането, а при секциото - след това  Mr. Green Възстановяването - без никакъв спор - при нормалното е 100 пъти по-бързо. Корема ми се прибра веднага, въпреки че бях качила 30 кг. След секциото коремчето не ми се прибра изобщо, но с втората бременност пих много магнерод, и то в последните месеци, което пречи на контракциите на матката и съответно тя не успя да се прибере. Абе здраве да е!

Така, че момичета, спокойно. Живи и здрави да сме и най-важното да имаме здрави бебчета. Пък как ще раждаме - това е без значение  Hug Hug Hug

Надявам се да не съм ви отекчила с моя разказ. Лек и успешен уикенд ви желая!
На мен ми предстоят изпити, така че стискайте ми палчета  Hug

ОУУУУУУУУУУ, забравих да честитя на всички разбрали пола на бебчетата  Hug Тери, честити ти сини гащенца - аз имам една бабешка схема за изчисляване на пола за второ (или следващо) детенце и ти си поредното доказателство, че системата ми работи  Mr. Green Hug  Hug Hug

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 11:20 от NellyDi

Общи условия

Активация на акаунт